24-03-2007, 03:18
|
|
|
Re: TUNUS HALLETTİ, DARISI BAŞIMIZA
Degerli arkadaslar,
turbanin kadinlara nasil dayatildigi cok guzel anlatilmis. Cok fazla soyleyecek birseyim yok, lakin sunu eklemek isterim. Kadinlarin turban takma istekleri, kendi hur ifadeleri ile aldiklari bir karar degildir. Hur bilince sahip olmayan insanlar hurriyet talep edemezler. Bu kadinlarin turbana bagliliklari, Kuzey Kore'de yasayan bir korelinin kurucu liderine bagliligindan farkli degildir. Once dayatma gelmistir, daha sonra bu dayatmaya mantiksiz aciklamalar getirilmistir, bu dayatmalarin asil kimin menfaatine oldugu arada kaynatilmistir ve son olarakta o insan bu zihniyeti kendi iradesinin urunu gibi benimseyip *kosulsuz itaat etmek uzere programlanip diger insanlarin arasina salinmistir.
Sonuc olarak baskici zihniyetin kurdugu sistem aynidir, kendi menfaatlerini ve isteklerini, kisilere sanki kendi istekleri gibi benimsetmektir. Eger bu insanlar kendi zihinlerinde hur olmadan hurriyete kavusurlarsa, bu o insanlara baski yapan zihniyetin hurriyeti olur.
Islamcilara sozu getirmek istiyorum, bu sahislar hurriyetin dusmanlaridir. Bulunduklarin toplumun imkanlarini kullanarak hurriyeti yikmak isterler. Eger bulunduklari yerde silahi kullanabiliyorlarsa silahla, meclisi kullanabiliyorlarsa meclisle, dolari kullanabiliyorlarsa dolarla hurriyeti yikmak icin cabalarlar. Herhangi bir islamciya yetki verin, sen istersen cumhuriyet yikilacak ve seriat gelecek deyin. Bu kisi o yetkisini kullanip gununde seriati getirmek isteyecektir. Bu karari butun hayatlarinda uygulamak zorunda birakilan insanlarin fikrini sormaz.
Islamin yaptirim gucu zaten akla ve mantiga dayanmaz, odul ve ceza uzerine kurulmustur. Kuran'da su tur ayetler oldugunu varsayalim;
"Bana inanmanizi ve beni ovmenizi isterim, ama bunu saglayacak bir yaptirim uygulayamam. Benim oyle bir gucum yok, eger benim dediklerimi yaparsaniz size bir odulde vaad edemem. Beni sevmenizi isterim ama kafanizdan gecenleri sadece siz bilirsiniz, o yuzden beni sevip sevmediginizi *bilemem, ben zaten sizi goremem de, ama beni sevin ve dedigimi yapin, bu bir vefa borcudur, ben sizi yarattim nede olsa"
Bugun kac kisi boyle bir Kuran'i onemserdi? Kac kisi bu Islam'i benimserdi?
Kadinlara gelince, dogada butun memelilerde ve fazlasinda ureme cinselligi gerektirir. Kadin erkekleri cezbeder, erkekler kendilerini ifade ederler, kadin bu erkeklerin arasindan yeni nesil icin en iyi olan genleri secer. Islam uremenin bu ilk adimini kontrol altina almak istemektedir, kadinin kimseyi cezbetmemesi gerektigini soyler. Kadin cezbetmeden nasil koca bulur? Mal gibi satilarak, baskiyla, babasinin emriyle, allahin emri peygamberin kavliyle.
|

24-03-2007, 03:29
|
|
Üye
|
|
|
|
Dilaver, demokrasi her önüne gelenin tecavüz ettği güzel bir kızdır.
Hele hele Türk demokrasisinin tecavüzcü Çoşkun'ları meşhurdur
|

24-03-2007, 04:34
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Bugun herkes formunda gorunuyor. Kadin haklarini hice sayan dini gorusun turban, basortu hakki aramasi ikiyuzluluk gibi gorunuyor bana da. Hele ki ortalikta Iran, Afganistan gibi ulkelerdeki kadin haklarinin basina neler geldigini gorupte bu masallara inanilmasini istemek bayagi bir cesaret ister.
* Islami savunanlarin, yukarda saydigimiz ulkelere gidip de dinlerini yanlis uyguladiklarini, kadin haklarini, giyim ozgurlugunu, kadinlarin isterlerse kisa sortlarla ortalikta rahatlikla dolanmasi geregini diretip, sag salim geri ulkelerine donebilirlerse, ben de o zaman ciddiye alabilirim sozlerini.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

24-03-2007, 11:08
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|
mhmmd Diyor ki
Sn. spartacusun;
"Türban *takan *kadınların *Türban *Takmama *ve *O'na *karşı *gelme *HAKLARI'da *vardır" önermesine de en derin hislerim ile EVET derim. Ve inanın bu sadece hisle kalmamıştır hayatımda. En yakınımdakilerin dahi tercihlerine her daim saygı duydum.
Belki beğenmedim, belki yakıştığını düşünmedim. Ama saygı gösterdim.
|
Sevgili Mhmmd, inan Senden bu yanıtı alabileciğimi biliyordum, kaygım yoktu. Ancak yine bir yer eksik, gedik, ben sorumda Sizin nasıl yaklaştığınızı sormadım, içsel açıdan nasıl baktığınızı öğrenmek istedim. Yani çevrenizdekilere olan saygınızı değil, Kadına dini bir yaptırım ile bir takım kısıtlamalar, giyim(örtünme) baskılamalar, toplumsal güdülemeler vs, kadının ilk elden HAKKININ aslen bu baskı, güdüleme ve kısıtlamalara karşı olması gerekmiyormu ben bunun cevabını arıyorum..
Şöyle diyelim, Kadınlarınızı evlere hapsedin, dönüp kadınlarada, "evlerde hapis olmayı kabul etmez iseniz Cehennemlerde yanacaksınız" diyelim, eve hapsolmayı kabul etmeyenleri dövün diyelim. Şimdi lütfen düşünelim, "eve hapsolma hakkı mı" yoksa, aslen özde olan hak "ev hapsinden kurtulma, yada ona itiraz etme" HAKKIMI?.. Hangisi hak? Ne zamandan beri belirli baskı araçları ile insanlara uygulanan yaptırımlar HAK olur oldu sevgili Mhmmd?
Siz çıkarsınız böylesi dini sembolleri ve onların korkularınıda kullanarak kişilere yaptırım uygularsınız. Çağdaş Hukuk sistemi ise kaynağını dinlerden almaz, çünkü çağdaş hukuk sistemi Feodal değildir, yasaları insanların kendisi yapar, bir uyanığın ilahi sembolleri kullanması ile değil, tartışılabilir, değişebilir, irdelenebilir, YARGILANABİLİR. Yargılanamayan yasa kötü bir yasadır, yasa yargılamazdan önce YARGIDAN geçmiş olmak zorundadır. Çağdaş hukuk gereği, insanın artık Ortaçağda kalan bir takım korkular, dayatmalar ve baskılar ile yönlendirilmesi yada güdülenmesine karşı çıkıyoruz. Türban şu yukarıdaki eve hapsetme örneğinde olduğu gibi bir rol oynuyor. Bizim en büyük hatamız, biçimciliğe takılıp kalırken özü kaçırmamızdır, özneleri görmezden gelirken, aslen bu yapılanın KADIN BUNU BİLMESE bile, ona karşı bir HAKSIZLIK, bir BASKI olduğunu görmememizdir. İşte benim ısrarla üaerinde durduğum budur ve biz insanları aydınlatmak yerine, onların sembollerine takılıp kaldığımız için ortada ne insan kalıyor nede HAK. Yinede diyorsunuz ki, Türban Takma yasağı var, işte bu süreçte Türban Takma hakkı doğuyor, çünkü biz bir şekilde bunu engellemiş olduk, HAKSIZ bir yaptırım HAKLI bir yaptırıma dönüşmüş gibi oldu ama bu ÖZDE ele aldığımızda böyle mi?.... Beni eve hapsedin diye bağırıyor bir kadın ve biz, böyle buyrulmuşsa bu O'nun hakkıdır diyoruz... Ama değil işte, değil!! Neden mi?
İnsanların dilediği gibi giyinmelerinde özgürlük diyorum? Ama görüyorum ki Türban bir giyim sorunu değil, bir dileme sorunu, bir özgürlük hakkı değilL, tam tersine bir YAPTIRIM süreci. Şimdi çıkıp nasıl diyebilirim Herkesin Giyim özgürlüğü vardır? Nasıl derim bu özgürlüğü DİN VERMEMİŞ Kİ, ŞİMDİ ONUN BUYRUĞU İÇİN BÖYLE BİR HAKTAN SÖZEDEBİLEYİM, edemem, çünkü aslen Din ilk bu sözüme karşı gelen, değil mi?
O halde insanlar nasıl diliyorlarsa öyle giyinsinler diyorum, siz diyebiliyormusunuz? Diyebiliyor iseniz o halde "Kadınlarınızı örtün" emirlerini ne yapacak, nereye sığdıracaksınız, ne ile açıklayacaksınız, hani giyim bir HAKDI sevgili Mhmmd, neden dini buyruklara karşı, giyim bir haktır, insanları çeşitli tehditlerle korkutup yönlendiremez ve onların ne giyeceğine karar veremezsiniz, *insanların inançları onların ne giyeceğine, ne yiyeceğine, kiminle eş dost olup olmayacağına, başkalarınca belirleme-yargılama hakkı vermemeledir diyemiyorsunuz, en basiti çünkü giyim bir haktır diyemiyorsunuz?!
İşte bu dediğim yukarıda elimden geldiğince, karma karışıkda olsa demek istediğim, işin özüdür, çetrefilli yanıdır.
Giyim bir Haktır dediniz, ama bu sözü, giyime bir hak demeyen bir uygulama için kurban ettiniz..
İlerleyen zamanla hadislerede gireriz, kadının 2. sınıf bir insan haline nasıl geldiğinede gireriz ve Türban denen şeyde 1 değil 2 HAKKIN OLDUĞUNADA geliriz... Göreceğiz ki, görünmez semboller ile korkutulan zavallı insanların ne hakları varmışda haberleri yokmuş.
ellerinden alınan 2 Hakkı nedir kadınların?
1. Türban Kadınların Giyim haklarına karşı işlenen bir suçtur.
2. Kadını erkek karşısında eşya(sahiplik) konumuna getiren, O'nun insani eşitliğinide kısıtlayan bir suçturda, aslen bunun bir parçası, bir fiili alanıdır, türban sadece ama sadece bu 2 nolu maddenin yansımasından ibarettir..
Sevgili Sargon'un aktardığı link den yaptığı çeviri nedir? Neden düşünmüyoruzda işi Türban sanıyoruz, kelle dururken, bir oyana bir buyana rahatlıkla kıvrılabilen kuyrukla neden uğraşıyoruz..
Her neyse, yazım kısa tutma ve aklıma gelen ama yuttuğum kelimelerden karmakarışık oldu farkındayım, ama bunca etrafda dolanan şeylerin kısaca buz dağının görünmeyen yüzüne dalmak(öze) gerçekten hiç kolay bir iş değil... Bakın böyle demiş, şöyle demiş, buyurmuş demek yorumlamak gerçekten çok kolay, ama işte zor olan o demişli mişlerin insanda nasıl bir etki yarattığını ifade edebilmektir, sanırım başaramıyorum.
Darısı başımıza diyen Hiramusta cevap ver! GİYİM BİR HAKMIDIR?
|

24-03-2007, 11:45
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Evet savunulan şey ne olursa olsun, hakim tezlere uymuyor ise demogojidir, laf salatasıdır, iki yüzlülüktür, hainliktir, geriliktir, irticadır...
Kamunun görevini yerine getirdiği kurum ve kuruluşlarda, dikkat edin, hizmet veren de değil, hizmet alan kişilerin görünümlerini dahi talim terbiye ile oluşturulabilir.
Ve yönetim erki, bunu; kadın hakları adı altında yapar!
Bir tarafta, bırakın kamu kurumlarını, sokakdaki kadınların giyimlerine dahi karışır. Baş örtülü birini görünce hemen karakola alınarak; -Bir daha giymeyeceğime.... diye başlayan bir metin imzalatmadan bırakmayabilir.
Ve yönetim erki, bunu; çağdaşlaşma adı altında yapar!
Diğer taraf hiç de masum değildir. Kişisel dürtülerini, dikte ettirdiği, gücünün ancak yettiği, eşi ve kızına zorla türban taktırır. Takmazsa döver, söver!
Ve bunu; ilahi adına yapar!
Biri çıkar bir soru sorar; Takmama özgürlüğünü de savunur musunuz? Diye.
Pek tabiiki evet, dersiniz. Kesmez diğerini sorusunu sivriltir; -Peki ibadethanelerde de istediği gibi *girebilir mi? Bir hıristiyan bir camiye şortla girse ne olur? Der.
Topicin başındaki; kamu kurum ve kuruluşlarının işlevi, sokakların işlevi ile ibadethanelerin işlevlerini bir tutarak yapar.
Biri tam tersini yapar. Sokaklarda dahi türbansız dolaşamazsınız diye kanun çıkarır.
Ve molla erki bunu; şer-i düzen adına yapar.
Yapar da yapar...
Bu yapılanlardan başımızı çevirebilirsek, Sn. pante nin;
"haklarını *kullanabilmekte *midir?
Doğru *eğitimi *alabilmekte *midir?
Geleceği *emniyet *altında *mıdır?
Erkeğin *sahip *olduğu *hak *ve *özgürlüklere *sahip *midir?
Herhangi *bir *şiddet, *baskı, *zorlama, *korku *ve *tehdit, yönlendirici *telkin *altında *olmadan
sadece *aklıyla, *iradesiyle *hareket *edebilmekte *midir?"
Sorularına cevap arayacağız.
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın[i]
|

24-03-2007, 11:58
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sn. spartacus,
Değerli hocam, yazınızı bilahare değerlendirmek isterim.
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.
|

24-03-2007, 12:41
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Olur.
Dönüp eleştirdiğiniz yada eleştirdiğimiz uygulama şudur, Biz Türban taktırmamayı eleştirirken farkında olmuyoruz galiba, aslen Türban Taktırmayıda eleştirmiş oluyoruz...
Bilmem anlatabiliyormuyum...
|

24-03-2007, 19:44
|
|
|
Intihar da serbest birakilsin o zaman.
|