Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Ateizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-08-2015, 00:29
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sevgili Aleph,
Aleph´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Çocuk üzerinde kimin ne kadar tasarruf yetkisi olmalı? Bu konu ayrıca esaslı biçimde tartışılmalı.
Çocuğun kafasını hiç bir kanıtı olmayan, hikaye olduğu halde gerçekmiş gibi kabul edilen çağ dışı safsatalarla doldurmak açık insan hakları ihlalidir.

Küçük yaşta cehennem tehditleriyle korkutulmuş çocukların çok çok büyük çoğunluğu yaşam boyu bunun zararlarını görür, bu travmayı kendi çocuklarına da aktarır.

Yalnızca İslam değil, tüm dinlerin-inanışların kanıtı olmayan birer inanç/üfürük olduğu açıkça belirtilmedikçe, çocukların mağduriyeti bitmez. Devletlerin din üzerindeki manipülasyonu, eğitimdeki iki yüzlülüğünü açıkça göstermektedir.

Din, kitleleri kolay yönetmek, sindirmek isteyen geri kalmış ülke iktidarları için vazgeçilmezdir. İstatistiklerde açıkça görülmektedir ki, akılcı eğitim verilen ülkelerde akılcı düşünce artmakta, bunun sonucu olarak inançlar gerilemekte, inançlı olan kişiler bile insan hakları temelinde toplumla uzlaşı içinde yaşamaktadır.

İslami inancın yüksek yaşandığı ülkeleri ikiye ayırırsak;
1-Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, BAE gibi ülkelerde refah seviyesi yüksek olmakla birlikte dinin etkisiyle kadın/çocuk hakları geridir. Bu ülkeler, dini kurallarla yönetilmektedir, dine aykırı tüm eylemler, söylemler, düşünceler şiddetle cezalandırılır. Demek ki, İslami bağnazlığın refah seviyesiyle direkt bağlantısı yoktur. İslam, refah seviyesi yüksek olsa bile akılcı düşünceyi geliştirmeyen, gelişmesini engelleyen bir dindir.

2-Diğer İslam coğrafyalarında, İslamın iktidarlar tarafından ne kadar kullanışlı bir din olduğunu, açık ara, insan hakları ihlallerinin-ötekileştirmenin-baskının-zorbalığın tavan yaptığını, bilimsizliğin-akılcı düşüncenin-sanatın-sporun dibe vurduğunu, yoksulluğun-adaletsizliğin arttığını açıkça görebiliyoruz.

Sizin de, benim de, bir çoğumuzun da tavrı buğz etmek değil. Elimizde kimsenin inkar edemeyeceği veriler var. İslam ötekileştirir, kamplaştırır, bağnazlaştırır, baskı uygular.

Karşı durmayıp ne yapacaktık?

Sevgiler

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 25-08-2015, 00:46
Aleph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Aleph Aleph isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Şüpheci Dinsiz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İslami inancın yüksek yaşandığı ülkeleri ikiye ayırırsak;
1-Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, BAE gibi ülkelerde refah seviyesi yüksek olmakla birlikte dinin etkisiyle kadın/çocuk hakları geridir. Bu ülkeler, dini kurallarla yönetilmektedir, dine aykırı tüm eylemler, söylemler, düşünceler şiddetle cezalandırılır. Demek ki, İslami bağnazlığın refah seviyesiyle direkt bağlantısı yoktur. İslam, refah seviyesi yüksek olsa bile akılcı düşünceyi geliştirmeyen, gelişmesini engelleyen bir dindir.
Bu ülkede yaşayan kadınlar ve çocuklar ayrıca kendilerine tanın(may)an sosyal ve kültürel haklardan son derece mutsuzdur. Aşk-ı Memnu gibi saçma salak Türk dizilerini sabah akşam izlemeleri bundandır..

Sadece buğz etmiyorum sevgili Şüpheci Dinsiz. Kendimi fazlaca sorumlu hissediyorum ve bu sorumluluğu elimden geldiğince yerine getirmeye çalışıyorum..

"Yaşama başkalarınca ve önceden verilmiş bir anlamı üstlenmek zor değil, zor olan ona kendince ve yeniden anlam verebilmektir." - Dücane Cündioğlu
Alt 25-08-2015, 01:20
Boolean Boolean isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Almanya'nın ve Amerika'nın %70'i, İngiltere'nin %75'i Teist vatandaşlardan oluşuyor.

Sanki her şeyin suçu dinin üstüne yıkılıyor gibi.

Din bir yerde ayrı şey, insanların toplum bilinci, demokrasi anlayışı, insan hakları bilinci ayrı şey.

Bu modern kavramlar, teistlere de oturabiliyor. Teistler bunları sahiplenebiliyor. Öyle olmasa nasıl İngiltere'de Teist nüfus %75 olcak?

Suudi Arabistan'da da kadınlara seçme ve seçme hakkı verildi. Madem din engel oluyor nasıl bu modern hak verildi. Geriden geliyor olabilirler. Lakin global dünyaya bağlı olan her toplum faydalı olanı benimsiyor er ya da geç.

Türkiye'nin de dünyadan koparılmaması müslüman halkın global dünyaya karışması lazım.

Böylece insanların bakış açıları ve din algıları değişmeye başlayacak. Bunu Hıristiyan bir Fransız veya İspanyol'dan gözlemleyebiliyorum.

Mesela forumda sürekli Kitaptaki dini tartışıyoruz, eleştiriyoruz.

Lakin pratikteki din o değil ki;

Pratikteki din insanların kafalarının içindeki olan.

Ve genelde Teistler, Hıristiyan da olsa, Müslüman da olsa, dinlerini bizim umursadığımız kadar umursamıyorlar.

Yani benim düşünceme göre bizler genel müslüman toplumdan daha çok daha fazla umursuyoruz bunu.

Dinle karşı mücadele değil.

1. Bireyselleşme.
2. Uluslararası etkileşim

Bunların yayılması, çağdaş değerlerin faydalarının gösterilmesi lazım.

Şimdi bizde nüfusün %75'i müslüman olsa, lakin İngiltere gibi olsak fena mı olur?

Eğer Hıristiyanlarda bu oluyorsa, müslümanlarda da bu olur.

Demek istediğim fikirlerimizi ve düşüncelerimizi ifade etmeyelim, müslümanlar ne söylerlerse onaylayalım değil. Tabi ki söyleyeceğiz her fırsatta.

Fakat Teizm = Gericiliktir düşüncesi gerçeği yansıtmıyor bence.

Sıkıntı din değil, dinin siyasallaştırılması. İslam ülkelerinde bu sorun var.

Siyasallaşmış din çok tehlikeli. Ilımlısı da, ılımsızı da..

Fikirlerinize de saygı duyuyorum tabi.
Alt 25-08-2015, 01:43
Üye

Bilmiyorum yani de, benim gördüğüm biz sadece Türkiye'deki müslümanlara göre değil, Hıristiyan modern bir Fransız'a göre de anormal kaçıyoruz.

Benim Tanrı hakkında ettiğim sözlere sessiz kalıyorlar, susuyorlar genelde. Beğenmediklerini anlıyorum.

Kanadalı & Amerikalı hıristiyanlar uzaylı gibi bakıyorlar.

Sadece Türkiye'de değil yani, dünyada da marjinaliz.
Alt 25-08-2015, 01:49
Üye

Boolean´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sadece Türkiye'de değil yani, dünyada da marjinaliz.
Aslında onlar marjinal, biz normaliz..

"Yaşama başkalarınca ve önceden verilmiş bir anlamı üstlenmek zor değil, zor olan ona kendince ve yeniden anlam verebilmektir." - Dücane Cündioğlu
Alt 25-08-2015, 02:36
Üye

Aleph´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aslında onlar marjinal, biz normaliz..
Doğru tabi Ama işte sayımız az olunca onlara öyle geliyor.

Cem Yılmaz soruyor ya "Hani marjinal bizdik?" diye...
Alt 28-08-2015, 05:09
Alibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Alibey Alibey isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın boolean

Alıntı:
Kendimize doğru gelen, bir hayata ve yaşama döndürmeye çalışmamız, bencillik olur.

Belki dindarın gözünden Muhammed ve Kuran hakkında düşüncelerini yazıp çekilen ile, İslam'a karşı mücadele veren kişi arasında bir fark olmayabilir, o ayrımı yapacak yeteneği olmayabilir, lakin biz o farkı biliyoruz.

Biz kimiz ki; kendimizi başkalarından üstün görüyoruz ve onları bir yola sokmaya çalışıyoruz.
??*************
Çok haklısın biz kğmseyi tornaya sokmaya çalışmıyoruz. Onların ortama insanlığa vaerdikleri hasarı kaptmaya çalışıyoruz. Esas onlsr herkesi dine davet ediyorlar kendileri gibi olmayanı aşağılıyorlar .

Hani bir müslüman tipi var. Suya sabuna dokunmayan cahil allahtan günahtan korkan onlsrla kimsenin sorunu olmaz. Mütedeyyin denilrn tipler. Bunlar dinkerinden de bi haberler zaten. Bazen ben anlatırım kuranı açar gösteririm. İnan inanmazlar bu bizim kştap değil derler.

Aklı başında hiçbir insan kendi özgür aklını bir dine ya da ideolojiye teslim etmez
Alt 28-08-2015, 05:52
Pardon Yani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Pardon Yani Pardon Yani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayin Aleph,

paylastiginiz video ´yu izledim. Insanlik adina hic bir yere sigdiramadim dogrusu. Bir an kendimi onlarin yerine koydum. Ordaki 3 kisi büyük ihtimalle tirlarla ekmek parasi pesinde kosan insanlardi. Mesep farkliligindan dolayi ölüme mahküm edildiler anladigim kadariyla.

Mahküm edenlerinde gerekceside su ayete dayansa gerek;

Mâide / 33 Allah’a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır.

Bu isitcilere göre, kim kuran ve sünnetden ayrilmissa, kafir olmus, allaha ve peygamberine savas acmistir. Yeryüzünde bozgunculuk sona erinceye, din allahin oluncaya kadar savasin ayetinide, bu isitciler uyguluyor. Benim gördügüm, bu isit akimi uzun dönemden sonra, kurani ve sünneti baz alan ilk akim olmasi.

Birde su bizim tatli su müslümanlarina deginmek istiyorum. Sizin postunuzda belirtmis oldugunuz bakan meselesi. Bu bakan denen sahis, madem sehit olmak istiyor, neden o koltukta zaman kaybediyor. Sehit olmak su aralar cok basit. Ciksin daga elinde silahiyla savassin, 24 saat gecmeden sehit ederler bakanimizi. Bu sayede ilk defa bakan sehit cenazesi görmüs olur memleket. Söyle düsünüyorumda, islamin geldigi dönemde, peygaberinden tutunda halifelere kadar hepsi savasa katilmislar. Bu koltuklari iskal eden sahislarin ne fazlaligi varda savasa katilmiyorlar insan soruyor dogal olarak degilmi.

Son bir seyin daha altini cizmek istiyorum. Hani su pkk ´ya karsi genc askerlerimiz, polislerimiz ölüyorya. Onlarda sehit muamelesi yapip, teselli veriyorlar.

Benim okudugum kurana göre hicde öyle bir sehitlik olayi göremiyorum. Nedenini söyle aciklamaya calisayim. TC devleti demokrasi ve layik hükümlerle yönetiliyor. Bir devletin kanunlari seriat degilse, hakimiyet kayitsiz sartsiz milletindir diye meclisde yaziyorsa. Kuran aksine hüküm allahindir diyorsa. Kanunlari insanlar kuran disinda yapiyorsa. Ölen askerler, polisler hanki yolda ölmüs oluyorlar. Allah yolunda ölenler sehit kabul edilmiyormu kuranda. Bu ölen kardeslerimiz hanki yolda ölmüs oluyorlar.

Vatan icin yapilan her mücadele kutsaldir, ona kimsenin sözü dahi olmamali, ama bu din tüccarlari, isin icine bir dini boyutunu sokup, insanlarin ayaklanmalarini engelliyorlar.

Neye üzülüyorum biliyormusunuz. Onca ölen insanimizin yakinlarina, siz üzülmeyin, sehitlik gibi büyük bir mertebeye eristi sehidimiz deyip, ailelerini nasilda kandiriyorlar.

Ben burdan iddaa ediyorum. Cumhur baskani dahil, tüm bakanlar, milletvekilleri, ve bunlara yetki icin, kanun yapmalari icin oy veren herkez kuran ´a göre kafirdirler, zalimdirler, fasikdirlar. Türkiyede okadar cok hoca, ilahiyetci vs. var ama kimse cikip bir tek laf söylemiyor bu din tüccarlarina. Cünki hepsininde derdi ceplerini doldurmak. Bunlarin hepsi kuran disinda hükümlerle devlet yönetiyorlar.

"Allah'ın indirdikleriyle hükmetmeyenler kafirlerin ta kendileridir." (Maide: 44)

"Allah'ın indirdikleriyle hükmetmeyenler zalimlerin ta kendileridir." (Maide: 45)

"Allah'ın indirdikleriyle hükmetmeyenler fasıkların ta kendileridir." (Maide: 47)

Bazi savunmalarda yapiliyor tabi. Efendim; müslümanlar henüz daha zayiflar, mecbur onlardan gibi görünmek zorunda, hele devletin bütün kurumlarini ele gecirsinler, sen ozaman gör seriatin TC nasil yerlesecegini. Yahu iyide, senin peygamberin kafirlerle hic bir zaman onlardan görünüpte, senelerce mekkeyi yönetmemis, hani sen peygamberin sunnetini, seriatini uyguluyordun, ne oldu simdi, yoksa bedir savasinda gelen 1000 melek size bu mücadelede gelmezmi diye korkuyorsun. Hani allah müslümanlarla beraberdi. El cevap; zaman degisti, artik stratecik davranmak gerekiyor.

Ben acikcasi TC ´de olan, yasanan olaylarin nereye gittigini, amacin ne oldugunu anlayamadim dogrusu. Tek bildigim, bu isidin seriat kanunlarini uyguladigi. Yeryüzünde bozgunculuk, islam dinine karsi mücadele varmi, var bu adamlarda allahdan gelen emirleri uyguluyormu, uyguluyor. Esas islama göre bunun disinda her kim kaliyorsa teroristir. Dinini bilmeyen, bir kere acip türkcesini okumayan insanlarda iside, terorist deyip cikiyor.

Daha fazla gerilmeden burda sonlandirayim yazimi.
Alt 28-08-2015, 09:46
Hasan Akçay Hasan Akçay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Pardon Yani´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Mâide / 33

Allah’a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır.
...yes’avne fî "el-ard"ı fesâden yunfev min el-ard
Yeryüzünde fesat çikaranlarin o yerlerden sürülmeleri

Çevirmen "el-ard"a
önce yeryüzü demis
sonra o yerler.

Ayet üzerinde oynanan oyunu görmemize
bi tek BU yeter... eger bilinçli bi okur isek.

Pardon Yani görmemis
kör gibi
ala ala hey gitmis.

Bilinçli bi okur sorar:

Fesat çikaranlar
yeryüzünden nereye
sürülürler?
Alt 28-08-2015, 09:51
Üye

Hasan Akçay'ı okudukça imana gelecekmiş gibi oluyorum. Harika nüanslar yakalıyor..

Önerilen Siteler