Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-04-2007, 11:36
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: TSK Muhtıra gibi bildiri yayınladı !!!!

Olan oldu. Sabah TV'lerden haberlerdeki ilk yorumlara da baktım. Olay bitmiştir, Türkiye kaybetmiştir. Genelkurmay Başkanlığı bu sefer 12 Mart'ta ve 12 Eylül öncesinde yaptığı gibi yetkili makamlara bir mektup gönderme ihtiyacı bile duymadı, cuma gece yarısı internet sitesinde bir kamuoyu açıklaması yayınladı. Aslında doğru dürüst ayağa kalkamamış olan demokrasi'ye de dur denildi ve 27 Nisan ile birlikte 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat zincirine bir halka daha eklendi. 27 Mart ilk olarak internet üzerinden yapılmış bir darbe olarak tarihe geçecektir.

Son derece üzgünüm. Türkiye bu sabah itibarı ile 10 yıl geriye gitmiştir. Asker yargının çözmesi gereken birkaç olayı da gerekçe gösteriyor. Bunların hiçbiri demokrasiye dur demenin gerekçesi olamaz. Malatya olayı gibi olaylar yargının konusudur. Bu bilinci yaratan ise sadece muhtıranın konusu olan İslamcılar değil aynı zamanda kendi anlayışları dışındaki herkese "düşman" yaftasını yapıştıran muhtıra verenlerdir. Yaptıkları açıklamada da bunu açıkça söylüyorlar. Bu ne biçim bir ilkelliktir. "Ne mutlu Türk'üm" anlayışına karşı çıkanlar Türkiye'nin düşmanı imiş. Kürt'ü, Ermeni'yi "ne mutlu Türk'üm" demiyor diye "düşman" ilan etmenin şeriatçıların müslüman olmayanları "kafir" ilan etmesinden ne farkı var? Hatta şeriatçılar kafirlere bile açıktan "düşman" demiyorlar. Bu anlayış şeriattan bile geridir.

Son derece üzgünüm. Türkiye bu sabah itibarı ile 10 yıl geriye gitmiştir. Asker Cumhurbaşkanlığı seçimini gerekçe gösteriyor. AKP bu süreci yönetmeyi başaramamış, uzlaşma kültürünü geliştireceği yerde kendi adayını diretmeyi tercih etmiştir, CHP kışkırtıcı ve provokatör bir tutum izlemiş ve aynı zamanda demokrasi ile bir alakası olmadığını da ortaya koymuştur. Peki ne olacak bu durumda. Askerin sopasını salladı. Yapılacak tek şey yeniden seçime gitmek. Ancak seçim sonrasında da muhtemelen şimdi AKP eskiden de fazla oy alacaktır. Çünkü mazlum durumda olan AKP'dir. CHP'ye ben dahil birçok kimse bir daha oy vermez. Ne yazık ki krizler yaşanmaya devam edecektir.

Son derece üzgünüm. Türkiye bu sabah itibarı ile 10 yıl geriye gitmiştir. Krizlerin bu şekilde devam etmesi durumunda daha da gerilere gidebiliriz. Basın adeta bir şok yaşıyor şu anda. Tepkilerin artması durumunda bir başka açıklamanın da basını susturmak üzerine yapılmasından korkarım. Yapılacak birşey göremiyorum artık. Hükümet istifa etmelidir. Ama bunun da bir çözüm olamayacağını ve bu ülkenin hiç hakketmediği bir sürece gireceğini düşünüyorum.

Son derece üzgünüm. Türkiye bu sabah itibarı ile 10 yıl geriye gitmiştir.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 28-04-2007, 11:41
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sonra kim gelecek?Perinçek mi?
Yoksa Sezer mi?Emin olun Türkiye birgün tam demokratik bir ülke olduğu zaman içinde bu 2 zevatında bulundu laik faşistler vatan hainlerine destekten ve darbe çığırtkınlıklarından dolayı yargılanacaklardır.

Alt 28-04-2007, 12:02
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Tam da şimdi zamanıydı oysa,
Karşıt görüş dahi olsa saygı duyarım demiyor muyduk?
Artık sivil inisiyatifi, sivil halk gücünü oluşturalım diye düşünmüyor muyduk?
Cesaret, bu zamanlarda gösterilmiyor muydu?
Demokratik görüş?
Hukuk devleti?
Anayasa?
!!!
Ne oldu bizlere?
Birileri; Dirsek temas aralığı, Hizaya GEEEEEEEEEEEEÇ mi dedi?
Geçtik mi?

Sevinelim mi?
Köleler gibi aynı giysiyeri mi giymemiz gerekiyor, gücümüzün farkına varmak için?

Tam da zamanı diyorum.
Tüm görüşlerden ciddi bir tepki bekliyorum.
Karar bizim, kimsenin değil.
Tercih bizim, kimsenin değil.

Darbeler tarihimize devam mı?
Özgür, demokratik, laik, anayasal, çağdaş, ilerikçi, sivil bir tarih yazmaya başlayalım mı?
Tercih bizim.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
Alt 28-04-2007, 12:18
Üye Değil

Bu iletim sitenin dinci olmayan üyelerinedir. (Çünkü onlar şimdiye kadar gördüğüm aynen bu şeriatçi Akape ile aynı söylen içindeler.)

27 Mayıs ile diğer ordu hareketlerini aynı paralelde tutamazsınız. 27 Mayıs devrimcidir. Diğerleri geriye dönük hareketlerdir. 27 Mayıs sayesinde demokratik anayasa kurumlarını kavuştuk. Sadece bu,onu diğerlerinden ayırmak için yeterlidir.

Bu sitedeki çeviriler dışındaki iletilerimde şeriatın nasıl gelip yerleşmekte olduğunu göstermeye çalıştım. Aşağıdaki fotoğrafa bakın:

Uzun yıllardır tarikat yurtlarıyla başlamış gençleri ve çocukları yeşerirken dinci yapmak taktiği Akape iktidarının 5. yılında inanılmaz boyutlara ulaştı. Düşünün ki bu sistemin yarattığı tipler gün gelecek Türkiye’yi yönetecek! Bunu düşündünüz mü? Bunu anlamını TSK’dan fanatil biçimde korkan üyelerin idrak edemediğini sanıyorum. Çünkü: Akape’nin bu yaptığı SİVİ Â*DARBE dir. Bu darbeye neden karşı çıkmıyorsunuz? Ben torunumun resimdeki gibi giyinmesini görmektense ölmeyi tercih ederim. İnsanımızın papağan gibi konuşturulmak istenmesine, iman körlüğüne geçmesine karşıyım. Bu husus yavaş yavaş demokratik sisteme dayatılmaktadır. Bunlar demokrasiyi amaç değil araç olarak görüyorlar. Biz kurbağaların suyu yavaş yavaş sezdirmeden ısıtılıyor. Bunu görün artık.

Şimdi, her ordu darbesi ülkeyi 10 yıl geriye götürüyor, dendi. Doğrudur. Gerçekten de öyledir. Ayrıca aydın bir insanın darbeleri onaylaması diye bir şey olamaz. Ancak bunların elinde kalmak ülkeyi 100 yıl geriye götüren beter bir şey. Â*

Ayrıca sargon’un tehdidini çok yadırgadım. Kendisine söylenen “samimiyetsizlik” tanımını hakaret görmüyorum. Kendisi çok daha ağır bir dil kullanmış. Saygınlığına yakışmamış
Alt 28-04-2007, 12:29
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hırsızla bekçiyi değerlendirirken, hep bekçiye ve ev sahibine yönelik eleştir getiriyorsunuz.
Hırsızı görmezden gelip, hırsızın haklarını dikkate alıp ev sahibinin kaygılarına, güvensizliğine anlayışsız yaklaşır ve bekçiyi ise despotlukla suçladığınızda hırsızdan yana, hırsızla işbirliği konumuna düşersiniz.
Hırsız defalarca uyarılmıştır. En büyük uyarıyı Tandoğan'da aldı.
Ama bu uyarıları alayla karşıladı, "çatapat seslerinden korkmayız" diye meydan okundu.

Genelkurmay açıklaması yerinde ve zamanında yapılmış bir açıklamadır.
Demokratik bir uyarıdır.
Bir demokratik uyarı yarın Çağlayan'dan, 1 Mayıs'ta da 1 Mayıs alanlarından verilecektir.
Demokratik uyarılardan anlamayan zihniyete gerekirse demokratik olmayan yoldan da müdahale edilir ve ülke seçime gider.
Seçimden sonra dahi aynı zihniyeti sürdürenlere ise;
" Us ile uslanmayanın hakkı tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir" sözünde olduğu gibi
gereken yanıt verilir.

Türkiye, bu demokratik uyarılar olmasa 10 yıl değil, 90 yıl geri gidecekti.
Türkiye 1 gün bile geriye gitmedi. Tersine bu geleceğe yönelik atılacak adımların işareti verilmiştir. Türkiye'de Ulusal Demokratik Devrime gereksinim vardır ve yaşadığımız sancılı dönem bu devrime giden yolda bir açılımdır. Bunun doğru değerlendirilmesi ve tüm sivil toplum örgütleri halkla beraber ırkçılığa, dinciliğe, bağımlılığa, feodalizme karşı birleşmelidir.
Disk başta olmak üzere işçiler bu hareketten kopuk olmamalı devrimde öncü güçlerin başında yer almalıdır.
Alt 28-04-2007, 12:40
Üye Değil

Ahhh ahhhh ölümü görüp sıtmaya razı olmak dedikleri şey bu mu olsa gerek ne ?
Alt 28-04-2007, 12:55
Kıdemli Üye

Orduyu kışlasında tutmak siyasilerin ve halkın görevidir.
Dönemimiz Ordu komutasının 80 öncesinden çok önemli bir farkı vardır.
O dönemde 77'den 80 Eylülüne kadar çatışmalara, katliamlara,
provakasyonlara göz yumulmuş, iş bize kalsın amacı güdülmüştür.
28 Şubat'ın ve içinde yaşadığımız durum ise 12 Eylül'le kesinlikle
kıyaslanamaz. 28 Şubat'da ordu cunta kurmamış, parlamentoya
müdahalede bulunmamıştır. Bugün de öyle.
28 şubat ve 27 Nisan uyarıları cuntacı değil, "cuntaya gerek bırakmayın"
uyarısıdır. Bunu anlamayıp da demokratik olmadığını savunanlar
yanılırlar. " Bırakın yapsınlar, bırakın geçsinler" politikası ile demokrasinin
rafa kaldırılıp, devrimlerin yokedilmesine, dinci faşizmin, şeriatin oluşumuna,
halkın yaşam haklarına müdahale edilecek bir karanlık ortam oluşumuna
suskun kalınamaz. Siyasiler ve halk suskun kalmazsa, orduya görev düşmez.
Siyasiler ve halk tavır koymasına rağmen bunu takmayanlara, zor ve hile ile
çirkin emelleri için inat edenlere ise gerekirse ordu "dur" demesini bilir.

Bunlara rağmen CHP'yi antidemokratik bulan, orduyu faşist gören, halkı
cuntacı, olarak niteleyenler, " Ne mutlu Türküm Diyene" yi sanki Kürtlere
karşı ırkçı bir sloganmış gibi algılıyanlar Genelkurmay'ın açıkladığı gibi
düşmandır. Siyasi düşmandır. Siyaseten onlar karşı saftadır. Çünkü artık
saflar bellidir. Herkes yerini, safını tayin etmek durumundadır. Saflaşmayı
yaratanlar ülkeyi şeriate ve bölünmeye götürenlerdir. Şimdi 2 saf vardır.
Şeriatçiler ve bölücüler.
Yurtseverler
Bu artık çok açıktır ve Yurtseverler safına eleştiri getirenler, şeriatçi ve bölücü
safındadır. 3. bir saf yoktur. Çünkü bu gidişatın 2 sonucu vardır.
Ya susulacak ve şeriat gelecek, Sevr ortamı yeniden doğacak.
Ya da Atatürk'ün laik, demokratik, sosyal hukuk devleti yolunda devam
edilecek. Bu yolun devamı da susulmamasına bağlıdır.
Alt 28-04-2007, 13:01
Kıdemli Üye

"Ahhh ahhhh ölümü görüp sıtmaya razı olmak dedikleri şey bu mu olsa gerek ne ?"
Sevgili Psikokemoterapi;
Sıtmaya da razı değiliz. Sıtmaya tutulmadan ölümden kurtulmak için
gerekli tedbirler alınabilir, doğru tedavi uygulanabilir.
İktidar ve muhalefet erken seçim kararı aldıkları takdirde mesele kalmaz.
Ama tüm uyarılara rağmen hala efelik taslamakta devam edilirse sıtmayı
göze almaktan başka çare kalmaz.
Alt 28-04-2007, 13:22
degisim degisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Lutfen sunu anlayalım ALLAH yolunda ınsan kafası koparmanın mubah oldugunu soyleyen bır zıhnıyetın
demokrasıyede boyle bakmamasını onun yolundan gıderek bır gun demokrasınınde kafasını koparmayacagının aksını kım soyleyebılır
lutfen bunu bir ayrıstıralım.
Tabıkı askerın bakıs acısı bu olmamalıydı ancak goruyoruzkı bız farklılastık dıyenler artık ısı somutlastırma yonunde zaten adımlarını attılar
ve dahada gec olmadan *bu ıse dur denılme noktasıda burası olması gerektı vede oyle oldu.
Orduların *demokrasılere mudahıl olması tabıkı hazmedılır bır sey degıldır kaldıkı TSK sımdıye kadar cıddı anlamda bır adım atmadı bu konularla ılgılı ve hep uzak kalmaya calıstı ancak TSK yı zorla bu konuların ıcıne cektıler ve soylemlerınde hep yumusak tavır takınmasına ragmen ıslamı rejım yanlıları bunu bır cekınce veya deyım yerındeyse demekkı bız ıstedıgımızı yapabılırıze kadar getırıp hatta AB yasalarının arkasına sıgınarak hıc bır uzlasmacı yol aramadıkları gıbı halkın sesınıde sız kımsınız seklınde yorumladılar.En guzel ornek ANKARA mitingi.
Sahsım adına soyluyorum ulkemın yuzyıllarca gerı goturulmesıne karsılık bır 10 yıl gerı goturulmesıne razıyım...
Bugunku HURRIYET ıme *sonsuza kadar el konması yerıne benı 10 yıl gerıden getırecek ancak sonsuza kadar HUR olacagım bır rejıme razıyım...

''..halk kimden tiksinir? Serbest ruhtan, zincir düşmanından, tapmayan adamdan, ormanda yaşayandan...Nietzsche
Alt 28-04-2007, 13:51
Üye Değil

başka bir forumda tandoğan mitinginin darbe şakşakçılı olduğunu yazmıştım
sonra düşündüm, iyide biz demokrasiyi korumak adına şeriatçıların ülkeyi ele
geçirmesine izin vermiyormuyuz. son bir kaç gündür canım çok sıkılıyordu
çok çarasiz hissettim kendimi, ülke nereye gidiyor dedim, yoksa iran gibi
bir ülke mi olacagız, dedim. ne kadar karşı olsakda sanırım ordu dan başka çaremiz
yok, halk koyun sürüsü gibi ne zaman başıboş bıraksanız sürekli doğu ya
yöneliyor.

ayrıca dün geceden beri epey ferahladığımı farkettim, bu şarkıyı akp ye
hediye ediyorum *

Önerilen Siteler