22-05-2007, 09:39
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: Mayo-Bikini Yasağı Normal mi?
timurca";p="´isimli üyeden Alıntı
"Laiklik bizi, perişan İslam coğrafyasından farklı kılan hayati unsurdur; dindarların da güvencesidir." C.Dündar her zaman yaptığı gibi ne şiş ne kebap ortayolcu liberalliğiyle döktürmüş.Türkiye laik bir ülke değildir..laik bir ülke olmalıdır.Dinsel ritüellerin tümünün toplumsal yaşamdan kazınması,din eğitiminin yasaklanması ve din sile ilgili devlet kurumlarının lağvedilmesi gerekir.Ve sosyal-laik bir ülkede dindarların güvencesi olmaz..Din "güvence altına alınması gereken" bir şey değildir.İnsan yaşamının ilgili tüm alanlarını;barınma,sağlık,eğitim,kültürel haklar,cinsel tercih vb...bunları güvenceye alırsınız ancak.
Varoluşu tüm insani renkleri yok saymaya dayanan,ve kendini tüm diğer sosyal-insani öğelerin üzerinde gören ve insan topluluklarını tektipleştirmeye kendini vakfetmiş bir dinsel anlaşıyı güvenceye almayı önermek en hafif *değimiyle aymazlıktır(en hafif!)
Mayo yasağı ise insana bakarken salt et gördüklerini ve heleki bir kadına bakarken onu yanlızca ve yanlızca haz nesnesi olarak gördüklerini ele veriyor..evet 6 yaşında evlilik 9 yaşında gerdek..ee..doğal tabi
|
Senin özlemini duyduğun yönetim bu ülkeye hiçbir zaman gelmez birader.Milli şefin bizamanlar bunu denemeye kalktı da sonrasında halktan öyle bir tokat yediki eşekten düşmüşten beter oldu.
|

22-05-2007, 13:21
|
|
Üye
|
|
|
|
hiramust *mezarlıktan geçerken ıslak çalmak tamda bu! sözünü ettiğin milli şef'in adını yazarsan bizde öğreniriz!(attan düşen eşek sıfatında bir milli şef tanımıyorum..cahillik!) özlediğimiz Türkiyenin kuralamayacağına o kadar eminsen bu korku neden?
|

22-05-2007, 13:42
|
|
|
sevgili muhammed,
konuyla ilgilenen bayanlara sesleniyorsun,konu bayanlardan çok erkekleri ilgilendiriyor gibi ne dersin.
bu konuya nereden baktığınız hanımların cevabından daha önemli.erkek gözüyle mi bakıyorsunuz,insan gözüyle mi bakıyorsunuz yoksa erkek gözünün üstüne takılmış dini bir gözlüğün arkasından mı bakıyorsunuz.
insan gözüyle bakıldığında mayo giymek hiçkimse için tartışma konusu değildir.
|

22-05-2007, 13:52
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
"YARATILIŞ BÖLÜM 3
6 Kadın ağacın güzel, meyvesinin yemek için uygun ve bilgelik kazanmak için çekici olduğunu gördü. Meyveyi koparıp yedi. Yanındaki kocasına verdi, o da yedi.
7 İkisinin de gözleri açıldı. Çıplak olduklarını anladılar. Bu yüzden incir yaprakları dikip kendilerine önlük yaptılar."
Buradada görüldüğü üzere, insanın utanma duygusu ve bilmesi, bu yassak meyve sayesinde oluyor. Bu bir öykü aslında ama her öyküden dersler çıkartmak gerekir.
Bu öyküde çıkarttığımız sonuç, İncir Yaprağı ile cinsel organların kapatılmasıdır... Kadın'ın başını örtmek *ise bir çılgınlığın ulaştığı dip noktadır. Artık kadının yüzünü, saçını ve kafasını cinsel obje olarak görüyor olsa gerek ki incir yaprağı artık nerdeyse her yere kapatılmaktadır. Her yer kapatıldığına göre demek ki bir bütün halinde Kadın, bu Ortaçağ düşüncesindeki insanlar için cinsel objedir.
Hiramusta, Ortaçağ bile zaman olarakda olsa ve beraberinde bir çok unsuruda geride kaldı, geleceğe dair bu kadar kesin konuşmanızı, dini bilgilerin ne diyorsak o kesinliğinden mi edindiniz? Olabilir mi? Mesala ülkeye ilk Radyo geldiğinde bunun içinde Cin var denmesinin sonsuza kadar devam edeceğini söylemek gibi bir şey senin kesinliklen...
Sevgili Timurca;
Bu arakdaşlar, halkı tespih, sakal, el etek, üfürük vs ile yolunacak tavuk yerine koyduklarında, insanlar o zaman onlar için halk olmuyor, ne zamanki bireysel temsillerinden yana bir sorun yaşarlar bunun adı o zaman halk oluyor.. Yani direnişleri aslında olmayan laikliğe ama yinede biliyorlarki, asıl karşı koyuş düşünsel alanda olmalıdır, bu başarılır ise laiklik gelecekte kesinlikle olmaz diyebilme şansına sahip olacaklardır... Çünkü bilinçli bir toplum, tespih ve sakal hortumununda sonudur.
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

22-05-2007, 15:10
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sn. ikikereiki,
"konu bayanlardan çok erkekleri ilgilendiriyor" demişsiniz.
Ben bakan göz ile değil bakılan beyin ile ilgilenmiştim.
Bakan gözler; bu başlıkta söyleyeceklerini söyledi. Bu taraf yobaz, o taraf hümanist!!!
(İnsan gözü ile bakmayı savunurken bile yukarıdaki cümleler yazılabiliniyor ya neyse)
Onu anladık.
Zaten yazan, çizen, tartışanlardan da maço görüşler ve erkek taraflar çok belirgin.
Merakımız o değil.
Bakılan beyinler ne düşünür, nasıl hisseder, asıl olan bu.
İtirazınız buna mı?
Yoksa, her zamanki gibi, ben mi anlayamadım?
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
|

22-05-2007, 15:36
|
|
|
siz mayoyla denize girerken bir hanımın bakışlarını üzerinizde hissederseniz ne düşünürsünüz ben de merak ettim doğrusu hiç aklımda yokken.
gurur ? vay be ne erkeğim.yine herkes bana bakıyor.
utanma ?ayy keşke pareomu alsaydım.burada da o hıyar hatunlar var
kızgınlık ? gelişmemiş beyinler bir yumrukta gözünüzü şişiririm ama kadınsınız ne yapim.
korku ? eyvah ya karımda görürse şimdi bu mayoyu bir daha giydirmez
eğlence ? ancak bakarsınız sizi gidi moruk hatunlar
ben hiçbir gelişmemiş zihnin düşünme sistemi üzerinde yorum yapmamayı ve ilgilenmemeyi tercih ediyorum. rahat etmek istiyorsan sevgili mhmmd sen de öyle yap.
plajda önemli olan mayo değil güneş kreminin koruma faktörünün yüksek olmasıdır.biliyorsun ozondaki delik gittikçe büyüyor.
|

22-05-2007, 15:37
|
|
|
"bu konuya nereden baktığınız hanımların cevabından daha önemli.erkek gözüyle mi bakıyorsunuz,insan gözüyle mi bakıyorsunuz"
"mhmmd: Bakılan beyinler ne düşünür, nasıl hisseder, asıl olan bu. İtirazınız buna mı?"
O gozle bakmak, bu gozle bakmak diye birsey yoktur. En azindan dusunsel anlamda kendinizle barisik olun. Bakin, utandiniz mi, kafanizi cevirin. Yok illaha bakacak misiniz? Gunes gozlugu takin bakin. Bu dediklerim su icmek kadar cok tekrarlanmiyor mu insanlarin arasinda? Guzellik, vucudun verdigi bir sinyaldir.
|

22-05-2007, 15:40
|
 |
Üye
|
|
|
|
Bu sitenin bayanlarından biri acayip bir final programıyla boğuştuğu için geç cevap veriyor
Tüm yazılanları okudum,içlerinde bir bayan cevabı aradım ama ne yazıkki yok ve erkek sayısı yine egemen 
Öncellikle şunu belirteyim ilk bikinili resimlerin asılma yasağını duyduğumda acı acı güldüm işte yeni bir volkan patlaması dedim,malum bunlar beklenen şeyler ve geçen yıllarda da tartışıldı,ilk olarak havaalanlarındaki billboardlara asılmasın dendi şimdi de istanbulda bu uygulama yapılıyor.. Tabi bu yaklaşımın altında dinin yattığı çok açık.Tahrik öğesi vs.. bahane ediliyor,hatta bir açıklamalarında biz kadın vücudunun kullanılmasını önlemek amaçlı bunu yapıyoruz demişlerdi sayın devlet büyükleri! Kadının sanki vücudu sadece billboardlarda metalaşıyor veya sanki bikini ilk ve tek örnek de onu kaldırınca her iş çözülmüş oluyor.. Kadının metalaşma sorunu uzun zamandır var olan bir şey zaten,kadın mankenlerin sayısının erkeklerden çok daha fazla olması veya kadınların reklamlarda daha çok kullanılması vs..Yani bir billboardan bikinili reklamı indirmekle kadının metalaşma sorunun önüne geçme yalanını kimse yutmaz.Aksine burda dini temelli bir düşüncenin olduğu çok açık.Bugüne kadar kadınların temel sorunlarını çözmeye dair önemli tek bir adım atmamış bir hükümet nedendir bilinmez bir anda kadın hakları savunucusu oluyor ,bir anda kadınların metalaşmasını kendine dert etmeye başlıyor...Bu ne kadar inandırıcı veya samimi olabilir ki!
*Diğer tarafan da bakıldığın da hertürlü kıyafet reklamı yapılıyor tabi ki de bikini yazın en çok giydiğimiz şeylerden biri bu yüzden reklam olarak yayınlanması da uygun.
Gördüm meyhanede,bir bilge piri
Dedim:Gidenlerden vermiyorsun haberi.
Dedi:Şarap iç,bizim gibi çok kimseler;
Gittiler,onlardan alamadık haberi.
|

22-05-2007, 15:43
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sevgili Mhmmd;
İnsan gözü ile bakmak nedir biraz açabilirmisin ? Ve yukarıdakiler neyin gözü?
Cidden kadını cinsel obje görmenin sonuçlarımıdır insan gözü ile bakmak yoksa bunu dile getirmekmi sorundur? İncir yaprağının kafada ne işi var diye sormak hümanizmanın neresindedir? *Bu hümanizma olsun diye mi söylenmiştir yada aslında böyle bir şey yokta sırf hümanizma olsun diyemi söylenmiştir? Bu çılgınlığın ulaştığı dip nokta Afganistan'daki Burka değil mi? Hangi hümanizma ile açıklayacağız bunu yada hangi maçoluk deyip basitleştireceğiz.. Her şey bu kadar mı siyah beyaz?
Yani ortada hümanizma olmasa birde maçoluk olmasa sorun yok değil mi?
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

22-05-2007, 15:50
|
|
|
" siz mayoyla denize girerken bir hanımın bakışlarını üzerinizde hissederseniz ne düşünürsünüz ben de merak ettim doğrusu hiç aklımda yokken."
Bekar (free) bir kadinin hissettigi farkli ruh halleri, bakan kisilere gore degisir;
Bakan kisiler (o kadina gore) yakisikli erkekler ise, kadin hareketlerine cok dikkat eder. Su ana kadar yarattigi etkiyi en azindan surdurmek ister, durum hosuna gider. O erkeklerle gozgoze gelemeyebilir en azindan cesaret toplayana kadar.
"gurur ? vay be ne erkeğim.yine herkes bana bakıyor. "
Bakan kisiler vasat ve zararsiz erkekler ise, kadin hareketlerine fazla dikkat etmez, alayci bir tavir takinir, o kisilerin gozlerinin icine rahat bakabilir, umut vermege calisabilir. Bu durum hosuna gider.
"eğlence ? ancak bakarsınız sizi gidi moruk hatunlar "
Bakan kisiler magandaysa, kadinda korku baslar. Bu tip insanlarin kadinlara nazik davranmadigini az cok ogrenmistir. Onlarin dikkatini cekmemeye yada dagitmaya calisir. O kisileri gormezden gelir gibi davranir ama aslinda tek dusundugu o kisilerdir.
"utanma ?ayy keşke pareomu alsaydım.burada da o hıyar hatunlar var"
"kızgınlık ? gelişmemiş beyinler bir yumrukta gözünüzü şişiririm ama kadınsınız ne yapim."
Ikinci mevzu, bakma eylemi tek tarafli bir eylem degildir. Kadinlarin hayatindaki butun sus pus, makyaj, onlarin BAKMA seklidir. Daha dogrusu bakma eyleminin, kendine dusen tarafini yerine getirir.
|