Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-04-2018, 13:25
Leonardo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Leonardo Leonardo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Dijwar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Putin ne kadar aptal bir adam.
Erdoğanın, Rusya yı askeri gücünden dolayı kullandığını, Erdoğan önderliğindeki Türkiyenin İran,Çin e Rusya ekseninden ziyade Nato ve Batı ya daha yakın olduğunu bilmiyor.
Her fırsatta Erdoğana övgüler düzüp, S-400 lerin en kısa sürede teslim edileceğini söylüyor.

Yarın Rusya bir çatırdadığında ilk tekmeyi Erdoğan atar. Akp, doğası gereği Batı karşıtı olamaz. Bunu Çin, Rusya ve İran ın anlaması ve Erdoğan Türkiyesi ile araya mesafe koyması gerekiyor.

S-300 / S-400'ler de galiba tamamen etkisiz. Suriye hava savunması gösteriş için boş alanlara filan ateş etmiş. Hiç bir şey yapamamışlar.
Alt 15-04-2018, 13:44
Üyeliğini Sonlandırmış

finneas´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yahu hala ne diye şu leonardo'ya cevap vermeye çalışıyosunuz. bedevi olduğu başından beri biliniyor zaten. Buna rağmen bazı arkadaşlar hala anlamamiski cevap vermeye çalışıyor.

daha öncede söyledim troller beslenmez diye. kaale almayın, en fazla "he" diyip geçin. bu embesil de şimdiki gibi "niye kimse beni siklemiyor" diyip kendi kendine kumda oynasın.

yinede moderator arkadaşlar neden hala bu kişiyi sorgulayip banlamiyor merak ediyorum.

- Biraz sert konuşup bazı kişileri kızdırmış olabilirim. Yine de yerli basını takip eden kişilerle, dünya basınını takip eden kişiler arasında fark olacaktır. O yüzden özellikle siyaset yaaprken kavga olmaması mümkün bir şey değil.

Mesela Yukarıda Aydınlık gazetesi haberi paylaşılmış. Ben Perinçeği kişilik olarak severim (sol görüşlü olduğu için). Mesela İsviçre'de soykırıma karşı çıkmak veya Doğu'da PKK kamplarını ziyaret etmek, Kürt meselesi konusunda "Bu Türk ve Kürt halkları arasındaki meseledir" demesi ve bazen TV programlarında gayet doğru sözler etmesi gibi şeyler yaptığı için beğenirim.

Ama bu Aydınlık haberi (eklenmiş olan haber) Rus ve Suriye basınının iddiasıdır. bu konuda bile yalan söyleyecek kadar küçükler. 70 roket filan düşürmediler. Hava savunma saldırı bittikten sonra boşa ateş etmiş (maksat halkı inandırmak). Gerçek bu

Bizim açımızdan önemi. Dediğim gibi mesela Aydınlık gibi kaynakların ben iyi niyetine inanırım. Doğruluğuna inanmam. Ben doğru bilgi kaynağı olmadan siyaset yapamam. Bu böyle.

- Bedevi denen kişiyi 2 yıl önce Ateist forumda görür gibi oldum. Tanımıyorum. Troll de değilim.

/ Ama Tayyib'in Esat konusundaki yaklaşımını, yıllardır Esat'a karşı çıkmasını hatta Suriye krizi ile ilgili şu andaki tutumunu beğeniyorum. Diğerleri TR'nin her zaman NATO'ya daha yakın olacağını ifade etmişler. "Umarım öyle olur" diyorum. Çünkü işlerin kötü gitmesi durumunda kullanılan taraf Rusya olmaz / Türkiye olur.

Da kızmakta haklısınız. neticede bir şey de bilmiyorum. Ama, Kendi halkını katleden adam olmaz. Devlet faşizm de olsa kendi halkını korumakla görevlidir. + BM raporları filan var. Kimyasal silah attıktan sonra, iyice ölsünler diye cankurtaranları, hastaneleri filan da bombalamışlar (Suriye rejimi). Yani o adam kalıcı filan olamaz. Rusya'nın bunu koruma gücü de yok. ve böyle insanlık dışı bir şey yapıp üstüne inkar etmesine "Ben yapmadım, ben bilmiyodum" demesine kızıyorum.
+ Normal ülkelerde liderler 4 sene bilemedin 8 sene iktidarda kalırlar. İran'da bile bu böyle. Putin / Erdoğan artık 20 seneyi tamamladılar. Rusya dünyayı kurtarmak istiyorsa önce kendi seçim sistemini kurtarsın bence. Bu konuda herkesin fikri de kendine tabi
Alt 15-04-2018, 14:10
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

upuaut´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar, Amerika, Suriye'yi füzelerle sabah namazında (04:31) vurdu (arka fonda ezan okunuyor):

Bir Suriyeli, evinden sahildeki patlamaları izlerken 12:52'de "Allahu ekber" diyor!

Çok ilginçtir, RECEP TAYYİP ERDOĞAN, 15 yıl önce aynı Amerikan askerlerine şöyle dua ediyordu:

Wall Street Journal, 31 Mart 2003.
RECEP TAYYİP ERDOĞAN.

"... Dahası, bu cesur kadın ve erkeklerin an az kayıpla evlerine dönmelerini ve Irak'taki acının en kısa zamanda sona ermesini umuyor ve bunun için dua ediyoruz"
Buyrun, Amerika 21 Mart 2003'te de ezan vaktinde bomba yağdırmış (Haberi aşağıdaki gazete kapağının sağ tarafındaki Hayalet uçağın altında):

Bu arada, dünkü Ulusal Kanal'daki programda "ABD Müslüman ülkelere bomba atıyor, İslamcılar alkışlıyor" altyazısı geçmiş ve buna bir anlam verememiştim. Doğrusu şöyle olacaktı: "ABD Müslüman ülkelere bomba atıyor, Müslümanlar alkışlıyor".

Ben alkışlamadım. Tıpkı Karamollaoğlu'nun 0:30'da "Biz zulmü alkışlayamayız"da dediği gibi:

Alt 15-04-2018, 16:11
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart 15.07.2016'dan 14.04.2018'e doğru!

1) 14 Nisan 2018'de: Arkadaşlar, dünkü hava saldırısının sabah ezanında başlamış olduğunu aşağıdaki videonun 3:23-4:00 kesitinden de görebilirsiniz:

Dikkat ederseniz, ezan okunurken araç geçiş sesleri duyuluyor.

Bu olay doğal mecrasında gelişmiş, dolayısıyla anlayışla karşılıyoruz.

2) 15 Temmuz 2016'da: Ve fakat, 15 Temmuz'da ortada fol yok, yumurta yokken bir sela icat edildi:

Bu videonun bir diğer açıdan çekimi şudur:

Selanın mucidi Kocatepete Camii İmamı İsmail Çoşar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısını duyduktan sonra minareye çıktığını ve sela okuduğunu itiraf etti. Yani durumdan vazife çıkartmış. O bu selayı neden okuduğunun gerekçesini de açıklar:

Fakat bu olay onun anlattığı gibi sadece belli bir mecrada gelişmedi; tüm Türkiye'de sela okundu. Hem de 1 kez değil, onlarca kez. Öyle ki bir ara kendimi camide ya da cami ayağıma geldi zannetmiştim. Bu ise ancak yukarıdan gelen emirle olur.

Özetle, ilk olayda (yalnızca 1 kez) ezan okunması tamamen doğal bir ortamda gelişirken, ikinci olaydaki ezan yerine okunan sela (10'larca kez) (ister planlanmış olsun, isterse planlanmamış olsun) bir danışıklıdövüşün eseridir!

Sela niçin okunur?

Benim bildiğim sela ölüler için okunur. Evim caminin hemen yanındadır. İlginçtir, oturduğum yerler bir tesadüf eseri hep böyle olmuştur. Buna göre hayatımda ölünün dışında bir sela okunduğunu görmedim, duymadım.

Şurada murat bardakçı iyice saçmalamış; diğerleriyle saçmala yarışına girmiş. Yani hangi ifadesini alırsanız alın elinizde kalır:

Bu açıklamalarda tek dikkatimi çeken olay, Kurtuluş Savaşı'ndan sonra tüm camilerde ezan okunmasıdır. Doğrudur, hayatımda böyle bir olaya tesadüf etmediğim için bunu makul karşılıyorum. Ve fakat, murat bardakçı'nın diğer tüm açıklamaları tamamen absürttür. Ayrıca, Türkiye'nin küçük bir kesimini tüm kesimlere düşman etme, dolayısıyla halkı kin, nefret ve tahrik suçunu işler. Ona göre, Türkiye'nin tamamına yakını selanın hangi amaçla okunduğunu unutmuş (ki o bunun için "Türkiye'de bazı kesimler bir şeyi unuttu" der) ve kala kala bu küçük kesim hatırlamış. Güya, millet selayı unutmuş ve buna tepki olarak selanın neden okunduğunu sormuş!!!

Neden absürt olduğuna gelince, şu soruları sormak ve adam gibi yanıtları almak hakkımızdır:

1. FETÖ'yü kimler besledi ve büyüttü?
2. FETÖ'ye ülkenin tüm kaynaklarını kimler verdi?
3. 15 Temmuz 2016'da tüm camilerde selanın okunması emrini kim verdi ve Kurtuluş Savaşı'ndaki gibi sağlam bir gerekçesi var mıydı?

Diğer soruları siz yazabilir ve yanıtlarını araştırabiliriz!
Alt 15-04-2018, 18:14
Kıdemli Üye

Standart Merdan Yanardağ, Suriye saldırısını değerlendirdi!

Merdan Yanardağ, Suriye'ye yönelik Emperyalist saldırıyı değerlendirdi: Bölgesel savaş kapıda, önce bu ateşi yakanlar yanacak!

ABD ve işbirlikçileri İngiltere ve Fransa bu sabah erken saatlerde Suriye'ye saldırıda bulundu. TELE1 ve ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ saldırıya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

TELE1 ve ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ Suriye'ye yönelik gerçekleştirilen Emperyalist saldırı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yanardağ, ABD ve işbirlikçilerinin Suriye'ye saldırdığını ve AKP hükümetinin bu saldırıları desteklediğini belirterek, "ABD ve işbirlikçileri (İngiltere ve Fransa) Suriye'ye saldırdı.. Bu alçakça saldırıyı AKP hükümeti de destekledi. Oysa Rusya son bir ay içinde 3 kez ABD'nin bir kimyasal saldırı mizanseni/provokasyonu hazırladığını ve cihatçı teröristleri bu konuda eğittiğini duyurmuştu." şeklinde konuştu.

Yanardağın açıklamalarından satır başları şöyle:

'AKP TAKİYE VE İKİ YÜZLÜLÜĞE DAYALI SİYASETİ İFRATA VARDIRDI'

AKP iktidarının Amerikan karşıtlığı işte buraya kadar! Müslüman bir ülkeye yönelik "haçlı" saldırısını "memnuniyetle" karşılayan AKP iktidarı, takiye ve iki yüzlülüğe dayalı siyaset tarzını ifrata vardırdı. Rusya ve İran ile daha dün Ankara'da zirve yaptı, bugün ikisini de sattı.

'BÖLGESEL SAVAŞ KAPIDA, ÖNCE BU ATEŞİ YAKANLAR YANACAK'

Rusya, ABD ve ortaklarının Suriye'ye saldırısını, "savaş ilanı" olarak değerlendirdi ve karşılıksız bırakmayacaklarını açıkladı. İran hava sahasını Rus savaş uçaklarına açtı. AKP ise ABD ve ortaklarının yanına geçti. Bölgesel savaş kapıda. Önce bu ateşi yakanlar yanacak.

ABD ve müttefikleri bütün mazlum halkların düşmanı olduğunu bir kez daha gösterdi. AKP iktidarı da zalimlerin yayına geçti. Siyasal İslamcıların ABD karşıtlığı palavrası da bitti.

'AKP İKTİDARININ SİYASETİ ÇOK HIZLI ÇÖKTÜ'

Rusya ve İran'ın izniyle Afrin operasyonu yapan, Membiç'te ABD'ye meydan okumaya çalışan AKP iktidarının siyaseti çok hızlı şekilde çöktü. Ne ülke içinde milliyetçi bir dalga yaratabildiler ne de Suriye'de kazananların yanında kalabildiler.

'BÖYLE İKİ YÜZLÜ BİR SİYASET TARZI GÖRÜLMEMİŞTİR'

AKP'nin Dışişleri Bakanlığı, "İnsanlığın vicdanına tercüman olan bu operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz" diye açıklama yaptı. Vicdansız bir emperyalist saldırıyı böyle değerlendirenler insanlık ve ezilenler nezdinde kaybetmiştir. Böyle iki yüzlü bir siyaset tarzı görülmemiştir.
Alt 15-04-2018, 18:30
Kıdemli Üye

Standart Bir ayet, bir makale!!!

‘Allah ile aldatma’’yı tanımadıkça mutlu ve güzel bir dünya kuramayız. Allah ile aldatmayı deşifre edip aşamamış toplumların rahat yüzü görmeleri mümkün değildir. Bu böyle olduğu içindir ki, zaman üstü kitap Kur'an, insanlığı ‘‘Allah ile aldatma’’ zulmüne karşı ısrarla uyarmaktadır. Bu uyarıyı ilk yapan kitap Kur'an'dır.

Aldatma ve aldanma anlamındaki ‘‘ğurûr’’ sözcüğü Kur'an'da, türevleriyle birlikte 20 küsur yerde geçer.

Kur'an şöyle uyarıyor: ‘‘Sakın, aldatan sizi Allah ile aldatmasın!’’ (Lukman, 33, Fátır, 5; Hadid, 14)

7 maddede ABD'nin Suriye'ye saldırısı

ABD’nin Atlantik müttefikleri İngiltere ve Fransa ile birlikte 14 Nisan 2018’de sabaha karşı Suriye’ye yaptığı saldırı, sıcağı sıcağına ve kısaca 7 maddede değerlendirelim:

1- Baştan uyaralım: ABD’nin İngiltere ve Fransa ile Suriye’ye saldırması, Türkiye’deki Amerikancıları boşu boşuna umutlandırmasın. Çünkü:

a- Bu saldırı genel gidişatı değiştirmeyecek. Suriye’de öyle ya da böyle kazanan Şam yönetimi oldu; halkıyla birlikte direndi, bölgesel ittifaklar kurdu ve kazandı.

b- ABD’nin saldırısı Rusya’dan bir karşı hamle gelmeyecek ölçekte sınırlı oldu/olacak. Zira Trump biraz da iç basıncı dengelemek içi yaptığı bu saldırıyla, iç politikadaki konumunu kurtarmaya çalışmaktadır.

2- Doğu Guta’daki kimyasal tezgâh, 2012’deki tezgâhın bir benzeridir. Farkı bu kez tezgâhta doğrudan Rusya’nın da hedef alınmasıdır. Dahası bu yönüyle kimyasal tezgâh Skripal olayı ile birlikte İngiltere’de başlamıştır.

3- Önce kimyasal tezgâh ardından, ardından emperyalist saldırı. ABD'nin bu ucuz oyunu 30 yıldır bölgede (önce Irak, şimdi Suriye) uygulayabilmesinde, bölgedeki işbirlikçilerinin de önemli bir rolü var. Birleşmeyen bölge, emperyalizme savaş alanı olur. Sıra herkese gelir.

4- ABD’nin saldırısı, o yüz değişti sananlar için, AKP’nin gerçek yüzünü bir kez daha göstermiş oldu. AKP, saldırıdan önce kimyasal komploya destek vermiş ve açıkça ABD saldırısı istemişti; dahası saldırının geciktiğini, çoktan yapılması gerektiğini, bu işin 2012’de bitirilmesi gerektiğini savunmuştu.

ABD’nin füzeleriyle birlikte de memnuniyet ilan edildi: Erdoğan “rejimin cevapsız bırakılması elbette düşünülemez, operasyonu doğu buluyorum” derken, Binali Yıldırım da operasyonu olumlu bulduğunu ilan etti ve daha da vahimi, ABD saldırısının gecikmesinden şikâyet etti! Yine Çavuşoğlu da “çoktan müdahale edilmeliydi” diyenlerdendi.

Fakat Türkiye Cumhuriyeti adına Dışişleri Bakanlığı’na yaptırtılan resmî açıklama ise içeriği bakımından “hariciye birikimini” çöpe atan açıklama oldu: “ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye operasyonu yerinde bir tepkidir. İnsanlığın vicdanına tercüman olan bu operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz.”

Ve genel İslamcı bakışını yansıtması açısından da Mavi Marmara olayında rol alan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın şu açıklaması ibretlikti: “ABD, İngiltere ve Fransa tarafından atılan füzeler içimizi serinletmedi. Çok az vuruş yapıldı, tesisler yok edilemedi.”

Özetle Türkiye’deki BOP’çular açısından değişen bir şey yoktu: Dün Irak'ta ABD askerlerinin sağlığına duacı olanlar, bugün de Suriye'de ABD saldırısını vicdanlarına tercüman görüp, memnuniyet duymaktaylar.

Özetle anti-emperyalistlik İslamcıların fıtratında yoktu: İç politika için sergiledikleri “yerli ve milli” oyunu da, Rusya’nın kendilerine alan açması için pazarlamaya çalıştıkları ABD’ye mesafeli pozisyon da iki füze görene kadar geçerliydi.

5- ABD'nin İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye'ye saldırmasına sevinenler korosu ya da Tomahawk sevicileri şöyle sıralandı: İsrail, Suudi Arabistan, BAE, PKK-PYD, IŞİD, El Kaide, Nusra, ÖSO ve AKP.

6- ABD’nin Suriye’ye saldırısına karşı Türkiye’de en sert şekilde konumlananlar ise Vatan Partisi, TKP, TKH, ÖDP, HKP gibi soldaki partiler oldu.

Saadet Partisi ise bu sol bloğun arkasından ABD saldırısına karşı en net konumlanan parti oldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sanki konu oymuş gibi “kimyasal silah insanlık suçudur” demesi netliği bulandırsa da, son tahlilde “operasyonu olumlu bulmuyorum” diyerek CHP’yi iç politikada ABD karşıtları safına yerleştirdi.

İyi Parti ise daha ilk ciddi dış politikada çuvalladı. “Şam rejiminin kimyasal silah kullandığına dair yeterli kanıt oluşmuşsa, elbette karşılığı olmalıydı” diyen İyi Parti iç politikadaki genel saflaşmada AKP’nin yanına düştü.

7- Son olarak ve bitirirken belirtelim: Silahlı güç önemlidir ama tek belirleyici değildir. ABD’nin dünya egemenliği, onun dünya üretiminin yarısını yaptığı süreçte başlamıştı. ABD şu anda ise dünyadaki toplam üretimin yüzde 20’si mertebesinde üretim yapıyor. Bu oran ABD’yi sadece büyüklerin birincisi yapar ama artık “dünyanın tek egemeni” yapmaz. Çin’in ekonomik büyüklükte ABD’yi neredeyse yakalaması, Rusya’nın ABD savunma harcamasının 10’da 1’ne aynı önemde silah üretmesi, Hindistan ve Brezilya gibi ülkelerin ekonomi büyüklüğünde pek çok Avrupa ekonomisini geride bırakması, “çok merkezli bir dünya” ortaya çıkardı. Böyle bir dünyada ABD’nin jandarmalığı artık mümkün olmayacak!

Mehmet Ali Güller
ABC Gazetesi
15 Nisan 2018

Evet, Mehmet Ali Güller'i yukarıdaki tespitlerine göre Kuran'da yukarıdaki ayet geçerli olurken şu ayet geçerli olamaz. Çünkü burada cehalet değil kasıt (tahammüden cinayet) vardır:

Kur'an'ın ‘‘Ey insan! O sonsuz cömertliğin sahibi Kerim rabbine karşı seni aldatıp gururlu kılan nedir?’’ (İnfitar, 6) ayeti indiği zaman Hz. Peygamber'e sordular: ‘‘O, nedir?’’ Cenabı Resul cevap verdi: ‘‘Cehalet!’’ (Bkz. Elmalılı, adı geçen ayetin yorumu.)
Alt 15-04-2018, 20:14
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Leonardo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Da kızmakta haklısınız. neticede bir şey de bilmiyorum. Ama, Kendi halkını katleden adam olmaz. Devlet faşizm de olsa kendi halkını korumakla görevlidir. + BM raporları filan var. Kimyasal silah attıktan sonra, iyice ölsünler diye cankurtaranları, hastaneleri filan da bombalamışlar (Suriye rejimi). Yani o adam kalıcı filan olamaz. Rusya'nın bunu koruma gücü de yok. ve böyle insanlık dışı bir şey yapıp üstüne inkar etmesine "Ben yapmadım, ben bilmiyodum" demesine kızıyorum.
+ Normal ülkelerde liderler 4 sene bilemedin 8 sene iktidarda kalırlar. İran'da bile bu böyle. Putin / Erdoğan artık 20 seneyi tamamladılar. Rusya dünyayı kurtarmak istiyorsa önce kendi seçim sistemini kurtarsın bence. Bu konuda herkesin fikri de kendine tabi
Leonardo

Ne zaman ABD, CIA, Enformasyon bürolarınca bir şeyler öne sürülür

Kaynak, gerçek kaynak vs aramıyorsun.

Ama ne zaman bu tür sahte politikalara karşı haberler, ifadeler olur, anında güvenilir kaynak demeye başlıyorsun.

Nedir sendeki bu yaman çelişki?

Birincisi
Irak gibi Suriye de de nükleer, kimyasal silah kullanıldığına dair sözde propagandalar gerçeği yansıtmıyor.

Sen nasıl oluyorda sözde bu kadar sağlamcı iken, her türlü ABD vb askeri-siyasi manevra, sözde gerekçelerine bodoslama atlayabiliyorsun?

Eğer Nükleer tesise, güce sahip olmak suç ise, ilk bombalanması gereken ülke ABD'dir, zaten işin arka planında silah satan ülkedir ABD. Demek ki bu tarz propagandif haberlerin hiç bir belirleyici temeli yoktur, ancak angutları KENDİ SALDIRGAN VE YERLEŞİK SÖMÜRGE POLİTİKALARINA YEDEKLEYEN BİR rolü olur.

Uzatmayayım, Suriye, orada kimyasal silah zaten kullanmaz, kamuya açık, aleni ortada olan bir sorundu Guta...

Suriye konusunda da ABD-Batı yalanlarına ve propagandalarına fazla kapılmamak gerekir... Bütün mesele bir türlü öğrenemediğin ve kafana göre emperyalizm değişti sandığın(ki hiç bir zaman öğrenememişsin, emperyalizm milli bir şey değil, ekonomi-politiktir) ve bölgede esas sorun, temel kaynak sömürüsü ve paylaşımı ve bölge hakimiyetleri, emperyalist güçlerin, merkezlerin şu ya da bu sektördeki temsilcilerin(konsrosiyumlar, tröstler vb) vb çatışması(da) meselesidir. (Örneğin Afganistan'da yıllar önce ABD tarafından kurulan okullarda, bizzat ABD tarafından hazırlanan içeriklerin, Cihad esaslı olduğu ve daha minicik çocuklara cihad, silah, savaş propagandası yaptığını bilir misin? SEBEP?)

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 16-04-2018, 09:09
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Üst akıl
Üst akıl
Üst akıl

Ve sonunda üst akıl bir bahane ( kimyasal) bulup birleşip akıllı füzeleri ile Suriye ye daldılar.

Bu üst akılın Suriye yi dalmasını olumlu bulup alkışlayıp alaakbag diyenler ; bizlere ÜST AKLI her başına gelen olayda suçlu gösterenler değil mi ?

Darbe yaptılar. Üst akıl
Döviz yükseldi. Üst akıl
Faiz yükseldi . Üst akıl
pkk ya silah verdi. Üst akıl
Fetoyu besliyor . Üst akıl

Eee!!! Suriye yi bombalayanlara , Olumlu dedikleri ve alkış tutup alaakbag sloganları ile KORKUDAN destek verdikleri üst akıl değil mi yoksa ?

Kim bu üst akıl ?
Alt 16-04-2018, 21:29
Üyeliğini Sonlandırmış

Upuaut (33): Saddam'ı da bayram günü asmışlardı. + Bin Ladin (türbe yapılmasın diye) denize atıldı. Bunlar konu değil.

Upuaut (34): Olayın tarihçesi filan var mı? İnternetten bakınca "cenaze ve bayramlarda okunur" diye yazılar çıkıyor. Kurtuluş savaşında sela okunmuş mu?

Upuhaut + Fabula + Spartakus

Bu olah 2000'lerin ortalarında bu hale geldi. Herkes Kurtlar vadisi izleyicisi oldu, bir süre sonra da herkes komplo teorisyeni oldu. Uzmanlar TV'ye çıkıp Ergenekon'un gizli planlarını, Siyonizm projelerini, ABD'nin yer altı örgütlerini filan konuşur oldu. Hatta bu olay 90'ların sonunda başladı diyebilirim. Bizim zamanımızda da Herkes Masonlar hakkında konuşup, TV'de masonluğun ne olduğunu filan açıklıyordu. Feto olayı da böyle değildi. Feto yurt dışında okul mokuyl kurduğu için milliyetçi kesimin beğenisine sahipti.

Neyse, Siz bildiğinize inanıyorsanız inanabilirsiniz. Ama şu anda tiyatro yapan taraf Ruslardır. ABD ve müttefikleri değil.
+ bu bir tek kimyasal saldırı meselesi de değil. Rusya İngiltere'de çifte casusları öldürttü, ABD seçimlerinde Trump'u destekledi, Avrupa'nın aşırı sağ partilerine para yediriyor, büyük ihtimal AKP'ye de para yediriyor, Kırım'ı işgal etti, Ukrayna'nın içişlerine karışmaya kalktı, Elinden gelirse Ukrayna'yı da alıp Azerbeycan, Gürcistan + Ermenistan'ın yanına koyacak, Suriye de savaşın bitmesine engel oluyor (çünkü o Esat her halükarda gidecek),
Irak filan diyorsunuz, Ama Irak 1990 yılından beri vuruluyor. Oğul Bush sadece olaya nokta koydu o kadar. Irağa girmeselerdi şimdi bombalıyor olacaklardı.

- Bir de sağ kesimin Rusya sevgisini anlayabilirim. Sol kesimin Rusya sevgisini ben hiç normal bulmuyorum. Bu artık Sovyetler Birliği değil. Rusya Federasyonu. Kendi çıkarını gözeten (her ülke gibi), teknolojisi gelişmiş, Casus ağı gelişmiş, bazı hammaddelere sahip, ama gayet yayılmacı ve kendi çıkarı için yayılmacı güçlerden bir tanesi.

Örnek: Azerbaycan. Orada da laf olsun diye seçim düzenleniyor. Aliyev hanedanında iktidar babadan oğula geçiyor, İşler Moskova'nın önerdiği şekilde yapılıyor filan. Yani Rusya hayranıysanız özendiğiniz şey budur, Sizi de Azerbaycan'ın yanına koyarlar.

Ama benim açımdan mesele bu değildir. Suriye rejimi belki aklı sıra batıya meydan okumak için insanına kimyasal silah atmıştır. ve Erdoğan tutarlı davranıp başından beri bu Esat'ın gitmesi gerektiğini söyleyebilmesi açısından takdir edilmeyi hak ediyor bence.
Alt 16-04-2018, 22:19
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Suriye Devleti , batılı saldırganların başarısız bombalama girişiminin ardından , doğu guta da çöreklenen terör gruplarını temizleyip hakimiyet sağlamış.

Yavaş yavaşta olsa batılı saldırganların bölgede ki piyonları temizleniyor.

Darısı başımıza.

Önerilen Siteler