Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-05-2005, 03:13
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu örnek seninkiyle aynı değilmi?mb.bilgisayar elimizde..bir program yapsın biri ve bakalım..görelim oluşuyormu oluşmuyormu?
Alt 09-05-2005, 00:19
cool cool isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Konuya geri donersek,

bir suru kisinin iradesini kotuye kullanacagini ta bastan bilen Yaratici, bu sozu o kisilerin yapacaklari zulme hitaben soylemis olabilir. Yani “bana inanmayacak olanlar cok zalimdir ve Onlari(cogunlugu) cehennemde yakacagim. Ancak aklini dogru yonde kullananlar haric.” Daha once de ifade edildigi gibi, bunu soylemesi O’nu sadist yapmiyor. Nicin mi?

Biz bir robot uretsek uzerinde emek sarfedip goz nuru doktugumuz bu robota buyuk bir firma mesele Honda sahip ciksa ve elindeki iletisim agini kullanarak bizim buldugumuz robot tasarimini fabrikasinda kullansa, bizden sonra basvurmasina ragmen bir de patenti o alsa, nasil kizariz? Honda’nin yonteticilerini bogasimiz gelir adeta. Bunu benligimize yediremeyiz. Iste insandaki benlik de bunun icin verilmistir. Kainati yaratan kisiyi anlayabilmesi icin. Benim robotuma baskasi sahip cikinca ben buna kizarsam, buna kiziyorum diye bana “cok sinirli bir insan“ “accaip asabi” denebilir mi? Bu durumda kizarim elbet, ancak benim normal davranislarim insanlara sevgi ile yaklama seklindedir. Bu sadece bu durumdaki bir tavirdir genellemek ise yanlis olur. Ayetteki yakacagima andolsun ifadesi de bizim zaman kavramimizin kendisi icin gecerli olmadigi bir Zat’in bizi yaratmadan once insanlarin cogumuzun “ONCA UYARIYA RAGMEN ”seytana uyacagini bildigi icin bunu soylemesi de zulum degildir. Bizi imtihan etmesi ve imtihanin sonucunu bastan bilmesi bizim irademizi baglamaz, herkes kendi iradesini kullanir, karar vermek kendi elindedir: kazanirken de kaybederken de. Onun sonucu bilmesi sonucu manipule ettigini(iradeyi elimizden alip bizi zorla kafir yaptigini) degil herseyi bilen yuce bir zat oldugunu gosterir.

"Zaten onları bunun için yarattı" kismina gelince, Elmalili Hamdi Yazir su sekilde tercume etmis:

118 - Eğer Rabbin dileseydi elbette bütün insanları tek bir ümmet yapardı. Halbuki yine de ihtilaf edip duracaklardı.

119 - Ancak Rabbinin rahmetle yarliğadığı(alinti notu: sanirim yargiladigi kelimesi yanlis yazilmis) kimseler başka. Onun içindir ki, onları yarattı. Ve Rabbinin "Andolsun ki cehennemi cinlerden ve insanlardan tamamen dolduracağım" sözü böylece tamam oldu. "

(bu tercumede insanlarin ihtilafa dusmeleri icin degil de imtihan icin yaratildigi daha rahat anlasiliyor sanirim.)

Neyse ister oyle olsun ister boyle, anladigim kadari ile burada kastedilen insanlarin bir imtihan icin yaratildigi, kimisinin imtihani kaybedip komurlestigi kimisinin de imtihanda dogru siklari isaretleyip elmaslastigi. Komurlesenler yanmak icin, elmaslasanlar da cennette mutlu olmak icin yaratildi denmesi mumkundur. Yani gidecekleri yol budur. Kendi sectikleri yol. (komurlesenler icin; UYARILARA RAGMEN gidecekleri yol)

Ozetlemek gerekirse, esas itibari ile Allah bizim cehenneme odun olmamizi degil cennete ehil olmamizi ister. Bu zor imtihani basari ile tamamlamamiz O'nu cok sevindirir. Ancak biz hala (diger bir suru insan gibi) bazi yanlislari yapmada israr edersek sonumuz da bellidir.

Yukaridaki mantik orgusunde ben bir celiski gormuyorum ancak islami din olarak kabul edip etmemekte de herkes ozgur.

Dusunurken biraz daha insafli olursak yanlis anlasilmalarin onune gecmis oluruz.

Iyi gunler diliyorum herkese.

"There are no atheists on turbulent airplanes"
Erica Jong
Alt 09-05-2005, 14:07
Üye Değil

Hoş geldin cool

Sana sadece enam-125 i okumanı tavsiye ediyorum.
Alt 09-05-2005, 18:50
Twin Twin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

[quote:9920d8a71c="dmxads"]Merhaba mb 365...Hoşgeldin....

A'raf/ 179 - Andolsun ki, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalbleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Bunlar da gafillerin ta kendileridir.

Mümkünse bi de bu ayeti açıklayın... Öyle siz anlamıyosunuz yazıp, doğrusunu yazmadan bırakıp gitmek olmaz....[/quote:9920d8a71c]

CEVAP:

BURADAKİ HAYVANLAR GİBİDİRLER HATTA DAHA DA AŞAĞIDIRLAR DEMEKLE dmxad Tolga ve m365 i KASTETMİŞTİR.BEN BU AYETTEN BUNU ANLADIM ÇÜNKÜ BU YÜZYILDA HALA ALLAHA İNANMAYAN KUR AN I ELEŞTİREN [s:9920d8a71c]AHMAKLAR [/s:9920d8a71c]OLDUĞUNA BUGÜN ŞAHİT OLDUM BUNU KENDİNİZE HAKARET OLARAK SAYMAYIN SAKIN *ÇÜNKÜ HAKARET ETMEK İSTESEYDİM DAHA AĞIR KELİMELER KULLANIRDIM YAW OĞLUM SİZ BİR FİKRE HİZMET OLARAK BUNU BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE Mİ YAPIYORSUNUZ YOKSA GERÇEKTEN [s:9920d8a71c]AHMAK MISINIZ[/s:9920d8a71c] SÖYLERMİSİNİZ *DÜNYADA KAÇ MİLYAR MÜSLÜMAN VAR HADİ ONLARI DA BIRAKIN ALLAHA BİR TEK ALLAHA İNANAN KAÇ MİLYAR MÜSLÜMAN HIRİSTİYAN YAHUDİ VAR YANİ BÜTÜN BU İNSANLAR BU BİLİMSEL DEDİĞİNİZ OLAYLARDAN HABERSİZ KÖRÜKÖRÜNE BAĞLI YAŞIYORLAR SADECE SİZ BİR KAÇ AVUÇ [s:9920d8a71c]ATEİST AHMAK [/s:9920d8a71c]BUNUN FARKINDASINIZ SÖYLEDİĞİNİZ BU PALAVRALARA SİZ İNANIYORMUSUNUZ EĞER GERÇEKTEN [s:9920d8a71c]İNANIYORSANIZ AHMAKSINIZ [/s:9920d8a71c]AHMAKLARA VERİLECEK EN GÜZEL CEVAP DA [s:9920d8a71c]SUSMAKTIR *[/s:9920d8a71c]ensareo KARDEŞİM BU AHMAKLARDA BOŞUNA UĞRAŞMA BUNLAR [s:9920d8a71c]PAPAĞAN [/s:9920d8a71c]GİBİ NE DUYARSA ONLARI SÖYLERLER.

[hr:9920d8a71c]

Öncelikle.
1. Küçük harf Kullanın.
2. Ne diyecekseniz doğru düzgün izah edin, ahmak diyebilmek için mesnetsiz kelimeleri seçmeyin. İsteyen inanır isteyen inanmaz, bu sizin olur ve onayınız dahilinde değildir. Yaklaşımınız-tarzınız birde kişi adları vererek şahsi bakışınız uygun değilidr.

Edit: Spartacus
Alt 11-05-2005, 13:33
HYB HYB isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Her şey gibi ölümün de zaman ve keyfiyeti, önceden tespit edilmiştir. Yani kâinat için vârit ve vâki olan her şey, insan, insanın hayatı ve ölümü için de vârit ve vâkidir. Belli yollarla varlığa erme, yine belli esaslar içinde varlığı sürdürme ve belli zaman sonra da sahneden çekilme, her varlık için kaçınılmaz bir hakikattir. Her şey, çok geniş ve umumî bir kader dairesi içinde ve kendisi için belirlenmiş bir çizgide doğar, gelişir; sonra da söner gider. Bu, ezelî, değişmez bir yol ve ebetlere kadar da devam edecek bir çark ve nizamdır.

...............................Yazının bundan sonrası kaldırıldı, Devamı için Link ve açıklama yapacağım, arzu eden linkden olduğu gibi okuyabilir.
[hr:c088438bde]

Buraya bilhassa kaynak vermeden kendi cevabınız gibi kopyaladığınız yazı, Fettullah Gülen'in Asrın Gerçekleri başlığındaki yazılarından, İnsanın Ne Zaman ve Nasıl Öleceği Önceden Belirlendiğine Göre, Onu Öldürenin Suçu Nedir? başlıklı bölümdür.
Yazının gerisi aşağıdaki linkdedir, siz sadece buraya kopyalayıp gönder demişsiniz, ne bir eksik ne bir fazla, peki siz ne dediniz?

http://www.asringetirdigitereddutler...t/view/537/12/

Edit: Spartacus
Alt 11-05-2005, 14:05
Üye Değil

" SÖYLERMİSİNİZ DÜNYADA KAÇ MİLYAR MÜSLÜMAN VAR HADİ ONLARI DA BIRAKIN ALLAHA BİR TEK ALLAHA İNANAN KAÇ MİLYAR MÜSLÜMAN HIRİSTİYAN YAHUDİ VAR YANİ BÜTÜN BU İNSANLAR BU BİLİMSEL DEDİĞİNİZ OLAYLARDAN HABERSİZ KÖRÜKÖRÜNE BAĞLI YAŞIYORLAR SADECE SİZ BİR KAÇ AVUÇ ATEİST AHMAK BUNUN FARKINDASINIZ "

Çoğunluğun yaptığı şeyler doğru olacak diye bir şey yok.Öyle olsaydı Bush u ikinci defa başkanlığa seçerlemiydi veya türkiyede hep dolandırıcılar seçimi kazanırlarmıydı.Yani dünyada milyonlarca insanın müslüman olması islamın doğru olduğunu allahtan geldiğini doğrulamaz.

"ÇÜNKÜ BU YÜZYILDA HALA ALLAHA İNANMAYAN KUR AN I ELEŞTİREN AHMAKLAR OLDUĞUNA BUGÜN ŞAHİT OLDUM " Ahmak hangimiz acaba.Bugüne kadar kuranı eleştiren insan görmedin demek.Seni saksıdamı yetiştirdiler.Eğer öyleyse suyunu az vermişler.
Alt 16-05-2005, 19:02
KarlMarx KarlMarx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart Bir rica

Arkadaslar!
Inanmak soyut birseydir. Allah i beyninizle ararsaniz bulamayabilirsiniz. Iman zaten kayba(yani gorulmeyen bir seye )inanmaktir.
Inanmaya bilirsiniz. Inanmadiginiz icin baskilara ugradiginizi da sanmiyorum. Allah in varligindan cidde supheler duyuyor olabilirsiniz. Ve o na inanmaya bilirsiniz de. Okudugum kadariyla zeki insanlarisiniz. Genis dusunebiliyorsunuz. Ama inanmadiginiz degerlere hakaret etmek zorunda degilsiniz. Inanmiyorsaniz neden hakaret ediyorsunuz? Bazi insanlar icin Allah ve elcisi cok sey ifade edebilir. O kisilere sizce haksizlik etmiyormusunuz onlari rencide etmis olmuyormusunuz? Inanip inanmamak sizin eliniz de. Ozgursunuz!ama inanlara da ve onlarin deger verdigi kavramlara hakaret etmemeliyiz. Bunu ozellikle sizden bekliyorum cunku yapi itibaiyle hosgorulu ve tolaransli inslanlarsiniz. Bilmem ne dersiniz? Oyle degil mi?
herkes istedigi gibi dusunsun, birakin insnalar istedikleriyle mutlu olsun.
Alt 03-08-2005, 18:33
melih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
melih melih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İnsan iradesi olan aklını kulanan bir varlıktır.Yani iradesi vardır.Meleklerin yoktur onlar sadece itaat ederler.DEDİN SANA SORUYORUM ŞEYTAN DENEN MELEK NASIL OLUYORDA ALLAHA KARŞI ÇIKIYOR.ALLAH ŞEYTANA BANA KARŞI ÇIK DİYE BİR EMİR Mİ VERDİ?O DA İTAAAT EDİP YERİNE Mİ GETİRDİ?BÖYLE BİR EMİR VERDİYSE NEDEN?VERDİYSE NEDEN?
Alt 04-08-2005, 01:31
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Melih öyle bir soru sormuşsun ki..Tıptan anlamayan adama anlatmak ne kadar zor ise sanada bunu anlatmak zor..sen görünmeyen aleme inanıyormusun ki böyle soru soruyorsun..soruyorsun madem sorduğun şey hakkında bilgin varmı?madem bilgin yok bari araştırıpta sorsaydın daha iyi olmazmıydı?Şeytan cinlerdendir..Kur'an'ı eleştirip duruyorsunuz lakin dğrudürüstte okumamışsınız.yargısız infazmı yapıyorsunuz..oysa adaletli bir hakim olmanı beklerdim..
Alt 04-08-2005, 10:51
melih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
melih melih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ensareo ben de bu cevabını vermeni bekliyordum elmalılı hamdi yazır'ın
kuran meali
bakara 34 - Ve o zaman meleklere: "Âdem'e secde edin!" dedik, hemen secde ettiler. Yalnız İblis dayattı, kibrine yediremedi, inkârcılardan oldu.

geri zekalı ensareo sen on yılda bir değişen diyanetin mealini dikkate alıyorsun onu da yazayım

bakara34. Hani biz meleklere (ve cinlere): Âdem'e secde edin, demiştik. İblis hariç hepsi secde ettiler. O yüz çevirdi ve büyüklük tasladı, böylece kâfirlerden oldu. (araya parantez koyup milleti kandırmak kolay)

zariyat 47 gibi saçma sapan bir mealler kuranında dediği gibi apaçık kuran olan kuranın arapçasını bile tercüme ederken elinize gözünüze bulaştırıyorsunuz ondan sonra derin bilimle uğraşıyorsunuz. geri zekalı kafan nasıl basar bilmiyorum ama iki meali karşılaştır birinde olan kelimeler diğerinde hiç yok

Önerilen Siteler