Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Konu Kapatılmıştır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-06-2005, 11:50
achilles achilles isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

30 YILDA BU ÜLKEYİ HEP RADİKAL İSLAMCILARMI YÖNETTİ BİLİRSİN MÜSLÜMANLAR CAHİL VE AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMEYİ ÇOK AMA ÇOK İSTİYOR BU ARAD 30 YILDA HİÇ BİRZAMAN İKTİDARA SENİN BENİMSEDİĞİN ZİHNİYETTE BİR KİMSE GELMEDİ BU ARADA İSMET İNÖNÜ HAKKINDAKİ FİKİRLERİN NE MATRİX
Alt 29-06-2005, 12:13
Cherokie Cherokie isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

achilles Diyor ki
selam beyler Atatürkün kim olduğu soyunun ne olduğu hiç önemli degil bence bi sorun kendinize bugünkü türkiyede Atatürk nedir bence bazıları için bir ilah (hoş onlar ilahları tanımasada) Allaha inanmayanlar marx lenin mao stalin gibi insanlara tapacaklarına birşeyler üretip ülkemizin önünü açmıyorlar bana biri bir cevap verirse mutlu olurum Atatürk bugün bazılarının hatalarını örtmek içiçin kullandıgı bir siperdir arkadaşlarıma Atatürkün inkılapcılık ve yenilikçilik hakkındaki fikirlerini okumalarını öneririm tabi bazılarına laf sokmaktan fırsat bulurlarsa
Çok ilginç bir yazı yalnız Atatürk'ten nasıl Marx ve Lenin'e geldin onu anlayamadım.Devrimciler bu kişileri ilah değil birer politik önder olarak kabul ederler ve devrimcilerin bu ülke için çalışmadığını söylemek için insanın ilk önce ayananın karşısına geçip yüzü kızarmadan kendisine aynı soruyu sorabilmesi lazım.Ama tabii öyle bir alışmışsınız ki hep düşmanlar yaratmaya hep sorumlu aramaya bunu yapmaktan bir an olsun geri durmuyorsunuz.Ama haklı olduğun bir nokta var benimde içinde bulunduğum "aptal" devrimciler özgürlük ve düşüncenin ifadesi adına sizin türban davanıza söz söyleme hakkınıza ve özgür yaşama istediğinize inanma hakkınıza sahip çıkarlarken(ki çok uyarıldığımız halde dinlemedik ne yazık ki) siz en ufak bir imkan bulduğunuzda demokratları sattınız.İşte bu yüzdendir ki "Allah bir" sözünüz dahi yalandır.Çünkü dürüstlükten bahsederken bu ülkede en çok takiyeyi yapan en çok yalan söyleyen en fazla "haram" yiyen sizsiniz."Allahsız" devrimciler ise hapislerde çürümeye mahkumdur.Çünkü doğru söyleyen dokuz köyden kovulur.Ama "Allah" yolunda savaşan arkadaşlar devlete şirin gözükmek için üniversitelere başlarını açıp girerler Atatürkçü olurlar.Yani yalakalık ve iki yüzlülük alabildiğince.Hiçbir utanç duymazlar çünkü onlar "büyük politika" uğruna yapmışlardır bunu.Allah elbetteki affedecektir onları.Sonra daha da ileri gidip vaktiyle kendileri yüzünden cezalar alan "vatan haini" arkadaşlarını rektörlere ispiyonlar.Çünkü onlar Allahsızlarla asla ittifak kurmaz.Zaten adalet müslümanlar için vardır özgürlük ise saçını örtmekten ibarettir.Türban sorunu çözülür bir de her önüne gelen Kuran kursu açarsa memleketimiz bolluk içinde yüzecektir.Ha tabii bazı "sosyal" gereksinimlerimiz de vardır: dini bütün bazı holdinglerimizin devlet ihalelerinde yeralması,tamamen helal faizsiz kazançlarına kazanç katmaları lazımdır.Mazallah memleketin gelirinin yine memlekete adil dağıtılması tamamen bir komünist propagandası ve bölücülüktür.Zaten peygamber de ticareti övmemiş midir?
Müslüman müslümanın kesinlikle kardeşidir.Bir şartla:eğer petrolü yoksa!Petrolü olan müslüman kardeşlerimiz bazı büyük abilerimizin isteklerine boyun eğmelidir.Aksi halde kafalarına bomba inmesi durumunda yabancı güçlere üs vermemiz tamamen helal hatta vaciptir.Eğer imkan varsa şirketlerimiz ve askerlerimizle bizim de oraya gidip açlık ve sıtmadan ölen kardeşlerimizle ticaret yaparak yiyecek karşılığı petrol alarak onları bu büyük yükten kurtarmak gerekir.Bu arkasında büyük ve ulvi sebepler olan politikalardır.
Müslümana faiz haram borsa serbesttir.Çünkü orada alın teri söz konusudur.Bu açıdan büyük ve bayındır şirketlerimizin küçük yatırımcının alın terini gasp etmeleri tamamen helal hatta gerekirse sünnettir!Çünkü yüce Allah kendilerine akıl ve külli irade vermiştir.Yatırmasınlar paralarını efendim.
Yalan yere yemin etmek eğer meclis kürsüsünde yapılıyorsa helaldir.Avratların toplum içerisinde cıbıldak cıbıldak gezinmeleri ise zinhar haramdır.Aksi takdirde nefsimize hakim olamayabilir ve bir kaç genç kızımızı müslüm efendi taktiğiyle üfleyebiliriz.
Evet aslını sorarsanız bu memleketin her bi şeyi vardır yeter ki kullanılsın:Kullanmasını bilirseniz bu memleketin dini vardır ,diyaneti vardır, vatanı milleti ve sakaryası vardır,her yaşta cillop gibi hatunu vardır.Yeter ki kullanmasını bilelim!
Tabii ki tek bir derdimiz vardır:şu Allahsız ,bölücü gomünistler.Gerçi bir çoğu öldürülmüş,bir kısmı işlerinden atılmış bir kısmı da f tiplerine tıkılmıştır ama hala "vatan hainliğine devam etmektedirler"Hele ki ırak savaşına karşı protestolar düzenlemeleri bardağı taşırmıştır.Biz müslüman değilmiyiz kardeşim biz de etmedik mi porotosto?
Evet evet bu gomünistlerin biran önce yokedilip memleketin bir an önce huzur ve güven ortamına kavuşturulması caiz ve illaki farzdır.......
Alt 29-06-2005, 12:27
Üye

büyük devrimci bu ülke için yaptıklarını anlatta bizde bilelim ha
Alt 29-06-2005, 12:33
matrix matrix isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

achilles Diyor ki
30 YILDA BU ÜLKEYİ HEP RADİKAL İSLAMCILARMI YÖNETTİ BİLİRSİN MÜSLÜMANLAR CAHİL VE AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMEYİ ÇOK AMA ÇOK İSTİYOR BU ARAD 30 YILDA HİÇ BİRZAMAN İKTİDARA SENİN BENİMSEDİĞİN ZİHNİYETTE BİR KİMSE GELMEDİ BU ARADA İSMET İNÖNÜ HAKKINDAKİ FİKİRLERİN NE MATRİX
ülkeyi radikal islamcıların yönettiğini kim söyledi ?
avrupa birliğine girmek isteyenler sadece müslümanlar değil her kesimden insanlar istiyor bunu.
benim benimsediğim zihniyet de kimsenin iktidara gelmediği doğrudur gerçek Atatürkçülüğü benimseyen kimse gelmemiştir.
İsmet İnönü Türkiyenin yetiştirdiği iyi bir devlet adamı ve siyasetçi severim kendilerini
başkada bir fikrim yok.
Alt 29-06-2005, 12:38
Üye

Cherokie Diyor ki
achilles Diyor ki
selam beyler Atatürkün kim olduğu soyunun ne olduğu hiç önemli degil bence bi sorun kendinize bugünkü türkiyede Atatürk nedir bence bazıları için bir ilah (hoş onlar ilahları tanımasada) Allaha inanmayanlar marx lenin mao stalin gibi insanlara tapacaklarına birşeyler üretip ülkemizin önünü açmıyorlar bana biri bir cevap verirse mutlu olurum Atatürk bugün bazılarının hatalarını örtmek içiçin kullandıgı bir siperdir arkadaşlarıma Atatürkün inkılapcılık ve yenilikçilik hakkındaki fikirlerini okumalarını öneririm tabi bazılarına laf sokmaktan fırsat bulurlarsa
Çok ilginç bir yazı yalnız Atatürk'ten nasıl Marx ve Lenin'e geldin onu anlayamadım.Devrimciler bu kişileri ilah değil birer politik önder olarak kabul ederler ve devrimcilerin bu ülke için çalışmadığını söylemek için insanın ilk önce ayananın karşısına geçip yüzü kızarmadan kendisine aynı soruyu sorabilmesi lazım.Ama tabii öyle bir alışmışsınız ki hep düşmanlar yaratmaya hep sorumlu aramaya bunu yapmaktan bir an olsun geri durmuyorsunuz.Ama haklı olduğun bir nokta var benimde içinde bulunduğum "aptal" devrimciler özgürlük ve düşüncenin ifadesi adına sizin türban davanıza söz söyleme hakkınıza ve özgür yaşama istediğinize inanma hakkınıza sahip çıkarlarken(ki çok uyarıldığımız halde dinlemedik ne yazık ki) siz en ufak bir imkan bulduğunuzda demokratları sattınız.İşte bu yüzdendir ki "Allah bir" sözünüz dahi yalandır.Çünkü dürüstlükten bahsederken bu ülkede en çok takiyeyi yapan en çok yalan söyleyen en fazla "haram" yiyen sizsiniz."Allahsız" devrimciler ise hapislerde çürümeye mahkumdur.Çünkü doğru söyleyen dokuz köyden kovulur.Ama "Allah" yolunda savaşan arkadaşlar devlete şirin gözükmek için üniversitelere başlarını açıp girerler Atatürkçü olurlar.Yani yalakalık ve iki yüzlülük alabildiğince.Hiçbir utanç duymazlar çünkü onlar "büyük politika" uğruna yapmışlardır bunu.Allah elbetteki affedecektir onları.Sonra daha da ileri gidip vaktiyle kendileri yüzünden cezalar alan "vatan haini" arkadaşlarını rektörlere ispiyonlar.Çünkü onlar Allahsızlarla asla ittifak kurmaz.Zaten adalet müslümanlar için vardır özgürlük ise saçını örtmekten ibarettir.Türban sorunu çözülür bir de her önüne gelen Kuran kursu açarsa memleketimiz bolluk içinde yüzecektir.Ha tabii bazı "sosyal" gereksinimlerimiz de vardır: dini bütün bazı holdinglerimizin devlet ihalelerinde yeralması,tamamen helal faizsiz kazançlarına kazanç katmaları lazımdır.Mazallah memleketin gelirinin yine memlekete adil dağıtılması tamamen bir komünist propagandası ve bölücülüktür.Zaten peygamber de ticareti övmemiş midir?
Müslüman müslümanın kesinlikle kardeşidir.Bir şartla:eğer petrolü yoksa!Petrolü olan müslüman kardeşlerimiz bazı büyük abilerimizin isteklerine boyun eğmelidir.Aksi halde kafalarına bomba inmesi durumunda yabancı güçlere üs vermemiz tamamen helal hatta vaciptir.Eğer imkan varsa şirketlerimiz ve askerlerimizle bizim de oraya gidip açlık ve sıtmadan ölen kardeşlerimizle ticaret yaparak yiyecek karşılığı petrol alarak onları bu büyük yükten kurtarmak gerekir.Bu arkasında büyük ve ulvi sebepler olan politikalardır.
Müslümana faiz haram borsa serbesttir.Çünkü orada alın teri söz konusudur.Bu açıdan büyük ve bayındır şirketlerimizin küçük yatırımcının alın terini gasp etmeleri tamamen helal hatta gerekirse sünnettir!Çünkü yüce Allah kendilerine akıl ve külli irade vermiştir.Yatırmasınlar paralarını efendim.
Yalan yere yemin etmek eğer meclis kürsüsünde yapılıyorsa helaldir.Avratların toplum içerisinde cıbıldak cıbıldak gezinmeleri ise zinhar haramdır.Aksi takdirde nefsimize hakim olamayabilir ve bir kaç genç kızımızı müslüm efendi taktiğiyle üfleyebiliriz.
Evet aslını sorarsanız bu memleketin her bi şeyi vardır yeter ki kullanılsın:Kullanmasını bilirseniz bu memleketin dini vardır ,diyaneti vardır, vatanı milleti ve sakaryası vardır,her yaşta cillop gibi hatunu vardır.Yeter ki kullanmasını bilelim!
Tabii ki tek bir derdimiz vardır:şu Allahsız ,bölücü gomünistler.Gerçi bir çoğu öldürülmüş,bir kısmı işlerinden atılmış bir kısmı da f tiplerine tıkılmıştır ama hala "vatan hainliğine devam etmektedirler"Hele ki ırak savaşına karşı protestolar düzenlemeleri bardağı taşırmıştır.Biz müslüman değilmiyiz kardeşim biz de etmedik mi porotosto?
Evet evet bu gomünistlerin biran önce yokedilip memleketin bir an önce huzur ve güven ortamına kavuşturulması caiz ve illaki farzdır.......
dostum ben burda islamiyetten bahsetmedimki sadece bir fikir öne sürdüm bu ülkenin gelişimini sadece müslümanlara maletmenin ne kadar doğru oldugunu sordum bu kadar hiddetlenmene mana veremedim yaran var galiba deştimse özür dilerim senin dedigin gibiyse demekkki halk senin dedigini istemiyor islamı istiyor halkın iradesinin şahıslrın iradesinin üstünde olduğu gerçeğini unutma bu ülkede CHP ve DEHAPhariç diger tüm sol partilerin toplam oyunu sorsam
Alt 29-06-2005, 14:00
pegasus pegasus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

mehmet adlı kullanıcı halifeliğin batılılar üzerinde korkutucu bir etkisi var demiş...bence doğru! söylemiş...batılılar halifeden çok korktukları için İstanbul'u, Trablugarp'ı işgal ettiler...aslında Kurtuluş Savaşının komutanlığını M.K Atatürk değil halife yaptı...şöyle savaş meydanına bir geldi batılı askerlere bir bööööööö dedi hepsi korkularından kaçtı...hahahahaha...bir de yahudi bir alimden bahsetmişsin...adı ne bu yahudi alimin...cevap bekliyorum ...
Alt 29-06-2005, 16:36
Cherokie Cherokie isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

achilles Diyor ki
Cherokie Diyor ki
achilles Diyor ki
dostum ben burda islamiyetten bahsetmedimki sadece bir fikir öne sürdüm bu ülkenin gelişimini sadece müslümanlara maletmenin ne kadar doğru oldugunu sordum bu kadar hiddetlenmene mana veremedim yaran var galiba deştimse özür dilerim senin dedigin gibiyse demekkki halk senin dedigini istemiyor islamı istiyor halkın iradesinin şahıslrın iradesinin üstünde olduğu gerçeğini unutma bu ülkede CHP ve DEHAPhariç diger tüm sol partilerin toplam oyunu sorsam
Arkadaşım benim niye yaram olsun Atatürk'ten alıp olayı Lenin'e getiren ben değilim ki.Yani senin dediğin kadar önemsiz de devrimciler niye o zaman kafana takıyorsun ki bırak kendi hallerine onları.Türkiye'de solun oyları geyiğine gelince:elbette sol kendisini halkına anlatamıyorsa burada eksiklik vardır.Ama sana tavsiyem siyaset bilimini kelle hesabına vurmaman.Senin yerin dibine batırmaya çalıştığın o rus devrimi de küçük bir grup tarafından başlatıldı.Ayrıca bugün %30 oyla memlektin %90'ına hakim olanların böyle bir konuyu hiç açmaması gerekir.Burjuvazinin halkçılığı demokrasi anlayışı bu kadardır işte!Benim islamla ya da halkın neyi istediğiyle bir derdim yok.O açıdan bakarsan halk türk kadını BBG evlerini ve türevlerini çoluk çocuğundan daha çok merak ediyor ve halkımız da televole kültürünü istiyor...
Bu sığ bir bakış açısıdır ve toplum mühendiliği bunu reddeder.O yüzden onu kafandan çıkar istersen.Kaldı ki ben islamı yok edelim halk artık hristiyan ya da başka bir şey olsun gibi bir derdim de yok benim derdim iki yüzlülerle ve bağnazlarla.Hangi düşünceden olursa olsun .Buna sosyalizmde dahildir.Bu yüzden başka bir yerde yazdığın sosyalistler bilmem kime tanrı gibi tapar lafını da sana aynen iade ederim.Sen mensubu olmadığın hele hiç bilmediğin bir düşünce adına açıklamada bulunma hakkına sahip değilsin.Eleştirilerine ise saygı duyarım ve istediğin konuyu seninle tartışırım.Çünkü başka bir yerde sonradan gördüm demişsin ki işte sosyalizm en çok kendi işçilerine zulüm etti.Dünyanın büyük çoğunluğu kapitalizm altında yönetiliyor.Sen 70 sene süren ve sadece bir örneği olan bir fikri böyle bol keseden yargılıyorsun da niye yüzyıllardır dünyanın her köşesinde insanlığın canına okuyan liberalizmi emperyalizmi eleştirmiyorsun.Hep aynı yaklaşım hep aynı bakış açısı.Senin mantığınla gidecek olursak islam bütün tarih boyunca en çok müminlere yani kendi yönetimi altında yaşayanlara zulmetmiştir ve bugün afrikada güneydoğu asyada latin amerikada ve ortadoğuda açlık savaş ve hastalıkla kıvranan milyonlarca insanın sorumlusu da kapitalizmdir
Alt 29-06-2005, 18:20
n0thing n0thing isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

n0thing - AİM üzeri Mesaj gönder n0thing - MSN üzeri Mesaj gönder n0thing - YAHOO üzeri Mesaj gönder

Arkadaş islam coğrafyasından savaşa katılanlar olabilir.Ancak bu katılanlar çoğunluğu oluşturmadı.Almanya bile Osmanlıyı yanına çekme nedenlerinden biri Osmanlının hilafet gücünden yararlanmaktı.Ancak cihad ilan edildiğinde Almanyanın planları suya düştü çünkü cihad istenildiği gibi sonuçlanmadı.Şuna hak veriyorum: Hindistan, Mısır, Trablusgarp, Çin ve Rusyada bazı kıpırdanmalar oldu ama bunlarda sadece kıpırdanma olarak kaldı.İskilipli Atıf Hoca dediğiniz gibi o kitapları daha önceden yazmıştı ancak çok da önceden değil sanırım 1924 yılında yazmıştı o kitapları.Asılmadan 1,5 ya da 2 sene evvel yazmış.Bu fikirleri rejimin karşısında olduğunun göstergesi.İskilipli Atıf Hoca diyor ki: Bu şapka gavurların kıyafetidir.iskilipli Atıf Hoca olaya taklitçilik olarak yaklaşmış ancak asıl niyet modernleşme, çağdaşlaşma.

Şarap sonsuz hayat kaynağıdır, iç;
Gençlik sevincinin pınarıdır, iç;
Gamı yakar eritir ateş gibi,
Sağlık sularından şifalıdır, iç.
( Ö.H )
Alt 12-07-2005, 01:59
hemavaz hemavaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hemavaz - MSN üzeri Mesaj gönder

Atatürk'ün, 1 Kasım 1937 tarihli meclis açış konuşmasıdır:

"dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet idaresindeki ana programımız, cumhuriyet halk partisi programıdır. bunun kapsadığı siyasetler, idarede ve siyasette bizi aydınlatıcı ana hatlardır. fakat bu prensipler gökten indirildiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutulmamalıdır. biz, ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz".

http://www.milliyet.com.tr/2003/11/07/yazar/dundar.html
Alt 12-07-2005, 17:33
melih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
melih melih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

[quote="melih"]LAİKLİK DİN VE DEVLET İŞLERİNDEN AYRI OLMAK DEMEK YANİ LAİKLİK KISACASI DEVLET DİNE DİYOR Kİ BENİM İŞLERİME KARIŞMA

İSLAMİYET İSE ANAYASASI KURAN-I KERİMDİR.KURAN ALLAHIN KANUNLARIDIR.ALLAHIN KANUNLARI ŞERİATTIR.KURAN'IN ÖZÜDE AÇIK AÇIK ALLAHIN KANUNLARINA GÖRE İDARE EDİLECEKSİNİZ DER.ALLAHIN KANUNLARINDA HİÇ BİR DEĞİŞME BULAMAZSINIZ HİÇ BİR DEĞİŞMEDE
OLMAYACAKTIR FATR SÜRESİNDE AÇIK AÇIK SÖYLENİYOR.

BU TANIMLARA EĞER DOĞRUYSA LAİKLİK AÇIKÇA ALLAHIN İDARESİNİ KABUL ETMİYOR AKSİNE DEVLET İŞLERİNDE ALLAHIN KANUNLARI GEÇERLİ DEĞİLDİR BU DA LAİKLİĞİN AÇIKÇA DİNSİZLİK OLDUĞUNU GÖSTERİYOR.

size soruyorum mustafa kemal laiklik modelini mi getirdi yoksa şeriat modelini mi getirdi tabii ki laiklik bu ne demek mustafa kemal atatürk dinsiz.bana sakın mustafa kemal bu ülkeyi tek başına kurtarmamıştır müslüman olan askerlerimizin allah allah edalarıyla kurtarmıştır demeyin
unutmayın adam çalışmaz sistem çalışır.bu sistemi kuranda mustafa kemal atatürk'tür.diyeceksiniz ki mustafa kemal'in cemaat önünde allah'a dua ederken resmi var ee sadece takiye yapmak size mahsus değil
Konu Kapatılmıştır

Önerilen Siteler