Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Önerdiğimiz Başlıklar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-07-2008, 13:09
kandahar
Üye Değil

Aynen öyle Frodo. Dine hiç iğne batırmana gerek yok. Dini hiç karıştırmana gerek yok nitekim din olmasa da Türk halk hikayeleri çok daha zengin ve yaratıcı eserlerdir. Bu hikaye vasatın altında yazılmış.

Din ve sanat ayrıca tartışılmalıdır. Kabul edin ya da etmeyin dinin sanata etkisi diğer her şeyden büyüktür ve insanlığın en güzel sanat eserleri dinsel nitelikte olanlardır. Tanrıya inanmıyorsanız bile insan yaratıcılığının en güzel örneği olduğunu kabul etmek zorundasınız. Ateizm temalar tanrının yanında sade suya tirit gibi kalıyor.
Alt 04-07-2008, 20:10
DreiMalAli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DreiMalAli DreiMalAli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ayıptır söylemesi...
Ben yedi düvel gezmiş, yedi düvelin tüm kitaplarını hatmetmiş birisi olarak böyle güzel, böyle anlamlı, böyle gönülleri fetheden, böyle hikmetli, böyle hidayete erdiren, böyle kerametli kitap görmedim.
Hadi bir benzerini yazın da görelim diye meydan okuyan bir kitapdır bu.

Bazı "cahiliye dönemi"*** insanları şaşkınlıklarından onu bir çocuk kitabı sanır.
Ama değildir.
Orijinalinden okumayıp, mealine bakarak hata-çelişki bulduğunu sanır.
Ama yanılır.
Öyle kerametlidir ki, şu meali dahi, bilmeyene öğretir, görmeyene gördürür.
Mesela birisi "İslam'da en önemli şey 5 vakit namazdır diyen bırakın müftüyü sıradan bir Müslüman bile tanımadım." demeye mi kalkmış.
Hemen, yine cahiliyat dönemi insanlarından birilerine "Namaz İslam Dininin en önemli bir ibadeti ve farzıdır." dedirttirir.
Beni de şu linki vermekle şereflendirir: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=115943

Ey Kitabım!
Sen ne büyüksün.
Senin yüceliğini görmek ne güzel.

Aaaah! Ah!
Bir de linki çalışsaydı ya. Ne güzel olurdu.

Küstürdüm barışamam
Ayrıldım gavuşamam
Göz açtım seni gördüm
Yad ilen gonuşamam

Dert bende gale bende

Dert bende gale bende
Ey'olmaz yare bende
Yuvasız guşlar gibi
Galmışam parekende

Sevgiler

***16200 saat öncesi dönem.
DK.Ö. diye de bilinir (DomuzcukKirpicik Öncesi)
Alt 04-07-2008, 20:30
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Eyyy Hz. DreiMalAli gördün mü ? Dualarımız nasılda kabul kabul oldu...
Amin kardeşim amin. Amen kardeşim amen.

Hey yüce büyük kitap(tanrı onun içinde :|) ) sen nelere kadirsin, susuza su, ekmeksize ekmek, garibana sabır, yensize yen, kaybedene KİTAP, kolsuza kol,... yolsuza(!) yol eylersin

http://www.turandursun.com/kirpicik_ile_domuzcuk/

Not:Hemde bu sefer gezilen sayfalar sarı bir zeminle belirlenerek...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu

Konu spartacus tarafından (04-07-2008 Saat 20:36 ) değiştirilmiştir. Sebep: Not eklendi
Alt 04-07-2008, 20:43
sosyalist-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sosyalist-R sosyalist-R isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

çok harika olmuş emeği geçen tüm dostlara selam olsun
Alt 04-07-2008, 20:56
DreiMalAli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DreiMalAli DreiMalAli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Eyyyy yüce DK!
Sen nelere kadirsin!
Bana bu günleri de gösterdin ya...
Artık ölsem de gam yemem, yaşasam da.

Bana vahiy gönderip, türkü söylememe delalet oldun ya...
Bak sevgili spartacus seni bana, beni sana nasılda kavuşturdu.
Sen ne büyüksün ey ulu DK.
spartacus'a güzel ve sağlıklı günler geçirmesi dileğimi de kabul edersen var yaaaaa....

Ellerine sağlık spartacus. Sen benim yüreğime su serptin ya, DK'da senin tuttuğunu altın eylesin.
Teşekür ederim.
............................................
Bu arada anlatayım.
Yaşadığım şehirdeki kütüphaneye gidip bu kitabın alınması için tavsiyede bulundum. Aradan bir süre geçince de kontrol ettim. Ama ııııh. Almamışlar. Bunu bir kaç sefer tekrarladım. Hala almadılar. Kütüphanenein bu işlerden sorumlu birisiyle konuşmak istesem de, hep geri çevrildim şimdiye dek. Adama bir türlü ulaşamadım.
İsviçrede yaşayan yeğenime anlatmıştım bu olay.
O da aynı şeyi yapmış çevresindeki kütüphane ile. Kütüphane kitabı almış. Ama sakıncalıdır diye ayrı bir yerde koymuşlar. Herkese açık değil kitap.
Neyse uzatmıyayım.
Yeğenimin kocasının çenesi...
Nasıl desem?
Nah bu kadar!
Günün birinde, bağıra çağıra kütüphaneyi ayağa kaldırmış. İleri geri kavga eder gibi konuşurken... En sonunda kütüphane müdiresi dayanamayıp, kitabı ona hediye etmiş. Al senin olsun diye. Yeğenimin kocası böyle bir hareket beklemediği için iyice apışııııp kalmış. Öyle ki, ancak müdire çekip gittikden sonra kendisine gelmiş.
Onun sesinin çıkmadığı, apışıp kaldığı sahneyi görmeyi çok isterdim doğrusu.
Sen ne büyüksün be ulu DK!

Sevgiler
Alt 04-07-2008, 22:04
kandahar
Üye Değil

DreiMalAli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hemen, yine cahiliyat dönemi insanlarından birilerine "Namaz İslam Dininin en önemli bir ibadeti ve farzıdır." dedirttirir.
Beni de şu linki vermekle şereflendirir: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=115943
Namaz farz ve ibadetler arasında en önemlisidir. Fakat hikayede "Allah'ın emirlerinin ilk ve en önemlisi" diyor ki bu da yalan. Ardından da "günde 5 kere yıkanmalısınız" diyor ki bu da bir başka yalan. Hikayeyi yazan kişinin İslam'la ilgili bilgisinin gazetelerde okuduğu birkaç satırdan ibaret olduğu gayet açık. Ben de bunu söylüyorum. Neye itiraz ettiğinizi anlamak mümkün değil. Verilen linkte de "ibadetler arasında en önemlisi" diyor, başka bir şey değil. Saptırmayı bırakın. Ayrıca hikayenin de vasatın altında ve sıkıcı olduğunu söyledim (bütün propaganda eserleri gibi), varsa bir itirazınız saçmalamak yerine doğru düzgün yazarsınız. Ha yok kapasiteniz bu kadarsa size de zaten domuzcuk ve kirpicikle takılmak yaraşır.
Alt 07-07-2008, 02:23
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

“Tanrıyı, yani Allah’ı bilmek için Müslüman olmanız gerekir!” diye açıkladı müftü. “Nasıl Müslüman olunur?” diye merakla sordu küçük Kirpi. “Önce islami sadakat sözünü tekrarlamanız gerekir” dedi müftü. “Sonra da Allah’ın emirlerini içtenlikle yerine getirmelisiniz. İlk ve en önemlisi, günde beş kere ibadet etmelisiniz!”

Kandahar bu bir çocuk masalı. Dinlerin dört başı mamur bir eleştirisi değil. Buna rağmen
üç semavi dinin çarpıcı yönlerine dikkat çekilmeye çalışılmış. Senin islami anlayışında namaz
sonlarda yer alabilir. Ama "bilinen" anlayış içerisinde namaz son derece önemli bir ritüeldir.

Dediğim gibi bu masal sana hitap etmeyebilir, sevmeyebilirsin. Ama "saçmalama" hakkını kullanan sensin gibi duruyor. Kapasite sorununa girmeyelim derim. Bak yukarıya aldığım ayetler kapasite sınırları hakkında yeterince ipucu veriyor.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 07-07-2008, 02:58
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Zaten insanoglu hayvani konusturamazsa ne notr olaylara bakabilir, ne de bir masal havasi verebilir. Yalniz, kitap icin secilen hayvan karakterlerini-domuzcuk ve kirpi- kitabin yazari acisindan iyi algilamak lazim.

Kitabin varligini siteye duyuran ve duyurunun gelisimini saglayan ve sonucta kitabi resimleriyle oldugu gibi siteye aktaran arkadaslara ve emeklerine saglik.

Aslinda belki de yapilmasi gereken bu; dinlerle tek tek ugrasmak yerine, hepsini bir araya toplayip, kendi ic catismalariyla birbirlerini curutmelerini saglamak ve uzaktan seyretmek.

Cunku bu kavganin icinde olursaniz, ne bu kavgadan kurtulabilir; ne de bu kavganin kendi icindeki tutarsizliktan kaynaklandiginin bilincine varabilirsiniz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 07-07-2008, 13:31
breymin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
breymin breymin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

saygideyer DreiMalAli,hikayeyi siteye tasidigin icin tesekkürler ikinci defa keyf alarak okudum,tabiki ceviri yapan spartacusada tesekkürler.
Alt 13-09-2008, 19:26
illegal2000 illegal2000 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

sayin drei mal ali (üc taneYADA Kere ali)
sanirim kitabin piyasaya cikmasi aylar olmus
bizim dünyadadan haberimiz yok bu foruma üye
oldugumdan berri baya enteresan haberler basliklar karsilastim
tesekürler

Önerilen Siteler