04-07-2009, 19:51
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ergenekon "Teror Orgutu"
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

04-07-2009, 19:54
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

13-08-2009, 02:38
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
"Yaratici" ile soylesi
Saygideger arkadaslar;
Yaratici ile olan soylesilerden, birini buraya aktariyorum.
Ben; Son zamanlarda, bayagi bir "sikintidasin. Sana, inanmayanlar, seni yok sayanlar; bir de benim gibi, seni hesaba katmayanlar, gale almayanlar var. Ne zamandan beri herkesin yaraticisi degilsin?
Yaratici; Yaw, hersey aslinda Ronesansla basladi. Ronesans ile birlikte, insanoglu itaatini bozup; hem kendini hem de herseyi "kurcalamaya basladi.
Yaw, dedim kendikendime;' bir elma sendromu daha mi yasiyorum acaba?' Bu is aslinda; neyse, bilimi bir cesit idare ederiz. Nasil olsa; olani bulacaklar, olan da zaten benim 'ol' dedigim.
Bir baktim, felsefede de Kant'tan sonra; buyuk bir hizla; varligi sorgulayalim derken; insanoglu, beni sorgulamaya basladi. Marx ve Engels' le ugrasayim derken; basima birde Darwin cikti. Bu arada, Nietzche beni "oldurmezmi!" Neyse, bunlarla; zaten huzurumda bulusacagim icin onemsemedim.
Ben; Ne o "kan mi kaybediliyor?"
Yaratici;Pek degil. Beni bir inanirim, ruyada gormus olacak ki! Akilli tasarimciligi ortaya atti ve 'bir tasarlayan var' dedi. Oh, biraz rahatladim, derken; bu arada Derrida cikip; yazari oldururken" kizim sana soyluyorum, gelinim sen anla' demezmi!
Neyse, bilimden fazla korkum yok. Hem beni konu etmiyorlar, hem de benim 'ol' dedigimi buluyorlar. Benim korkum, hem felsefe, hem de; insanoglunun kendi kontrolunu kendi eline almak istemesi. Oyuzden, benim 1. ve 2. dunya savaslarinda ve ondan sonraki savaslarda bir rolum yok.
Ben; Iyide; sen kimin yaraticisisin? Son zamanda hep muslumanlar "kaybediyor."
Yaratici; Ben ne yapayim; hem ben, hem de insanoglu o konuda hem fikiriz. Guclu olan kazaniyor. Sonucta, henuz bir rakibim yok. Oyuzden, hala tek konu olan benim. Bu da benim gundemde kalmama yetiyorda, artiyor.
Aslinda seytan diyorki;' su insanogluna, bir rakip cikarda; oyle kendi kendilerine 'gelin, guvey olmasinlar' Eger ben bu isi yapmazsam; yakinda insanoglu kendini bana rakip kilacak. Gerci, beni bulmalari olanaksiz ama; bu onlari benden daha cok 'kopariyor.'
Ah! o elma agaci yokmu! hersey aslinda orda basladi. Itaat derken, asilik gundeme geldi. Bilseydim, elmaya 'sarkacaklarini' agacin ustune elma koyarmiydim. Kuru bir agac koyardim, o zamanda zaten elma konusu olmazdi.
Sana bir sir vereyim. Aslinda; o elmaya, seytan, benden habersiz bilgi yuklemis. Iste o gundur, bugundur; insanoglu bilgileniyor ve bilgilendikce de; benden 'soguyor' Aslinda, benim tek bir rakibim var. Bilgilenmek. Beni de 'korkutan' iste insanoglunun, bu bilgilenme sayesinde; korku acisindan bilinclenmesi ve korkuyu yenmesi.
Neyse, bu gunku sohbeti burda keselim. Daha meleklerle toplantim var. Bu arada seytanin son yaptiklari hakkinda da bilgi almam lazim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|

13-08-2009, 22:43
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Selam,
Ben; Ey Allahım doğru mu söylenenler? Doğru mu? Son zamanlarda kanmı kayp ediyorsun?
O: Ey Kulum, Evladım, sevgilim, cananım her zaman benim evletlarım saptılar ta başlarda hatta ilk başta başladı bu iş! Beni bakul etmdiler beni yok saydılar. Ben hep ikili yaratım bu feleği iyi-kötü Yunan Filozofları döneminde, Orta Çağda, ve çağınızda inkar ediliyorum.
Ben: Tanrım, cananım, ruhum, aklım, gücüm ve simam bana bak ve söyle neden buna müsaade ediyorsun? Sen yeryüzünde hakim değilmisin? Kendini bir defa olsun göster herkes inansın...
O: Ey Kul! Seni yeryüzünde halife ettim. Unutun mu? sana güç, kuvvet ve kudret verdim. Sana yeryüzünü teslim ettim sana ''Aklınla hareket et yoksa üzerinde pislik ürperir diye selenmedim mi?'' Güçlü kazanır demedim mi? Eğer ben sana yardım edip, Müslmanlara, Hristiyanlara yardım edip diğerlerini bırakırsam bu sınav benim olmaz mı? oysa ben kul değilim. Ey Kul! sen... sen varya sen... sen bir alemsin sen bu dünyada, evrende halifesin ''gökyüznüe dal dalabilsen iznimizle'' diye seslenmedim mi?
Ey Kul! kendimi göstersem inan diye bir şey dermiyim? Cevabıyla beraber sorulan bir soru gördün mü? Ey Kul! beni an benimle ol ve beni sev seninleyim.
Ben: Ben nacizane bir kulum Ey Rabbim... Sen bana şan, şöhret, kutret, üstünlük ve Akıl vermişsi,n bun için teşekür ederim. Ama ben sana göre çok küçüğüm benim kulağıma fısılda ve nefsini/Egomu yen. Bana yardım et ayrım yap demiyorum benim sana ulaşmam için gerekli tüm kodlamalrı yüklemişsin zaten ''sen misak aldın'' ben sana havaleyim. Tüm benliğimle yok oluyorum yolunda...
m.salih
kıvançla...
|

01-09-2009, 01:13
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Baskasinin, Sana Ne Yapmasini Istersin?
Saygideger arkadaslar;
Bir baskasinin:
Senin kisisel hak ve ozgurluklerine mudahelesini;
Senin, soyut/somut her turlu degerlerini, genel anlamiyla "asagilamasini"
Seni kendi dogrularina yonlendirmesini;
Senin dusunce ve davranisina mudahele etmesini;
Seni, kendi ideolojik inancsal dogru amaci icin "kullanmasini"
Senin kisiligine yonelik davranmasini;
Senin uzerinde, otorite kurmasini;
Seni, "korkutarak", sindirmesini, ya da teslim almasini
Seni "degersiz" kilmasini;
Seni, hosuna gitmeyen bir etiketle etiketlemesini;
Senin hakkinda, onyargili, pesin hukumlu olmasini;
Ki bunlar daha da siralanabilir. ISTERMISIN?, Eger istersen, mesele yok. Yok eger, istemezsen; senin , bu yukarida sayilanlari, baskasina yapmanin bir anlami, mantigi, nedeni v.s. varmidir? Varsa, nedir?
Yorum, gorus ve dusuncelerinizi bekliyorum.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|

01-09-2009, 21:33
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger arkadaslar;
Bu basliga vereceginiz yanit; bir yerde aynaya bakip bakmadiginizi ortaya koyacak. Yokmu icinizde, aynaya bakmak isteyen?
Saygilarimla;
evrensel-insan
|

01-09-2009, 21:37
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sevgili evrensel-insan
Bu yazdıklarını kimse istemez ama herkeste de peygamber sabrı yok ya ,insanlarıda fazla sık boğaz etmemek lazım.
''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
|

01-09-2009, 21:44
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger aydoe;
Su anda sitede hemen hemen her konuda tek bir sey yapiliyor "sik bogaz etme" en, azindan bu baslik; bunun farkina varmayi, yani aynaya bakmayi getirir.
Bir kisiye, bir seyi fark ettirmenin en iyi yolu; kendi ilacini tattirmaktir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Saygilarimla;
evrensel-insan
|

03-09-2009, 16:16
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Seriatla yonetilen ulkelerde Ateizm-Anti-Teizm
Saygideger arkadaslar;
Hic dusundunuzmu; seriat duzeninin hukum surdugu ulkelerde; bir kisinin, bilgi edinme, bilinc kazanma, okuyup ogrenme v.s. acisindan; antiteist veya ateist olma sansi varmidir? Varsa; bunu nasil yasamina veya iliskilerine aktarabilir? Aktaramazsa; kendi ile barisik olmadan ve bile bile teist bir yasam surebilir mi? Suremez ise; ne yapar veya ne yapmalidir?
Gorus, yorum ve fikirlerinizi bekliyorum.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|

06-09-2009, 18:17
|
 |
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Şeriatlı yönetilen bir ülkede bu forumda yazdıklarımızı kesinlikle yazamazdık. Böyle bir imkanımız kesinlikle olmazdı. Böyle bir şey yaptığımızda taşlanarak, asılarak, başımız kesilerek veya kurşuna dizilerek öldürülürdük.
|