Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-09-2008, 20:29
mehmetsalih mehmetsalih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Evet hocam Tıpkı Değerli hocamız Adnan Oktar (Harun Yahya)'ın Yaratılış Atlas'ının Fıransada Evrimciler tarafından yasaklandığı gibi. İyi kıyas değilmi
Alt 13-09-2008, 20:39
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger mehmetsalih;

Bu konuda bir bilgim yok. Ama, eminin, bu konuda bilgisi olan arkadaslar, bu konuya aciklik getirecektir.

Ama, yasak yasaktir. Yasagi, kimin uyguladigi degil; hangi korku uclemi temelinde uyguladigidir.

O yuzden, bu ozel konuda yorum yapmadan once,- eger varsa- boyle bir yasagin nedenlerini, konuyu acacak arkadaslardan ogrenebiliriz.

Benim yazima dikkat ettiysen, ben yasaklama-korku iliskisinin, sana resmini verdim. Herhangibir ozel yasagin degil. Cunku, her ozel konunun yasaginin; kendi icinde bir korku uclemi vardir. Onemli olan bu korku ucleminin hangi temelden kaynaklandigini, bulup ortaya cikarmaktir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 14-09-2008, 21:15
biyococuk biyococuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Thumbs up

mehmetsalih´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir daha okumuş olduk. Benim bu ay ki dergimde gecikti bilemiyorum ne oldu. Neyse önemli değil ben sitesine bakarım nasıl olsa kendisi bize bu imkanları vermiştir.

Sen benimle dalgamı geçiyorsun senin söylediklerini üçe katlarım size iade edebilirim. Banane Harun Yahya bilim adamıdır veya fikir adamıdır. Banane KENDİSİ YAZIYOR VEYA BAŞKASI YAZIYOR BEN SİZİN GİBİ İSİM KİRLETEREK YAZARLARI KİRLETEREK tOPYEKÜM KEYFİM İÇİN KİMSEYİ BOKOT EDEMEM. sANKİ tURAN BEYİN HİÇ BANA DOĞRU GELEN DÜŞÜNCELERİ YOKMU? elbetteki var ama bu onun sözü veya başkasının bundan banane ben domatesmi beyeniyorum? Yoksa kız görmeyemi gidiyorum? Harun Yahya benim görümde Hem Bilim Adamı hemede Fikir Adamı. Dünyaca ünlü Ohan Pamuk tahsili nedir? Bun ne önemi var kitabı en çok okunan kişidir. Harun Yahya için kendi çevremde acaip çalışıyorum onun kitaplarını alıp Millete hediye ediyorum Çünkü Millet İslam'ı bilmiyor Allah'ın izni ile onun uyan demesiye Milet uyanır. Harun Yahya benim yüz akım bana ister koyun de ister maymun zaten senin üstadın hem kendini hem bizi maymun etmiş Birde sen koyun etme. Kardeş sen yoluna ben yoluma sen kişilere, yüzlere, gözlere, işlere, kariyere, isme, cisme çok önem veriyorsun. Ben ise kitaplara ve tezlere değer veriyorum. Artık isteğin yola devam et ama ikidebir Harun Yahya'yı bahane ederek bilimsel bulgularına cevap vermemek için Adamı konu etmem.....
darwinin idda ettiği şey senin peşinden gittiğin adamın iddaları ile karşılaştırılamayacak kadar sağlıklı bir bilgidir.çünkü darwin bu iddasını hem kendi bilimsel gözlemleri sonucu ortaya koymuştur, hem de günümüz biliminin yaptığı analizler bu sonucu doğrulamıştır.

soyunun maymunlar ile ortak olması sana ağır geliyorsa dötünüzdeki kuyruk izine bir dokunun ve geçmişinizi daha iyi hatırlayın.

adnan oktarın ortaya koyduğu bilgiler içinde bilimsel olarak cevap verilebilecek bir şey yok, çünkü iddalar bilimsel gözlem ve deneyler sonucu oluşturulan iddalar değil..
adam balık oltası çengelinin resimini çekmiş ortaya fosil kanıtı diye koymuş. buna mı cevap versin ciddiye alıp universiteler?

bunun gibi iddaları sadece bilgileri çarptırmaya, yalan yanlış belge, delil ortaya koymaya dayanan insanlara şarlatan denir. ve bu iddalar bilimsel olarak tartışmaya girilesi değildir. bu iddalar zaten bilimsel bilgilerin çarpıtılması sonucu ortaya konmuştur.hepsinin birer cevabı mevcuttur.

inancınızı okşayan sözler sizileri mest ettiği için bütün şarlatanlıkları pas geçiyorsunuz ve bunları ciddi bir argüman zannediyorsunuz..

söyleyecek başka bir şey bulamıyorum.. siz de yolunuza dosdoğru devam edin.. bu adamın zehiri ile herkesi zehirlemeye devam edin.. sizin gibi insanları gördükçe ülkemden ve bu halktan soğuyorum..

turan dursun bu insanların aydınlanması uğrunda boş yere canını verdi.. tescilli delinin peşinde deli divane olan bir halk ile karşı karşıyayız.. yazık gerçekten..

Konu biyococuk tarafından (14-09-2008 Saat 23:52 ) değiştirilmiştir.
Alt 14-09-2008, 21:27
biyococuk biyococuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger mehmetsalih;

Bu konuda bir bilgim yok. Ama, eminin, bu konuda bilgisi olan arkadaslar, bu konuya aciklik getirecektir.

Ama, yasak yasaktir. Yasagi, kimin uyguladigi degil; hangi korku uclemi temelinde uyguladigidir.

O yuzden, bu ozel konuda yorum yapmadan once,- eger varsa- boyle bir yasagin nedenlerini, konuyu acacak arkadaslardan ogrenebiliriz.

Benim yazima dikkat ettiysen, ben yasaklama-korku iliskisinin, sana resmini verdim. Herhangibir ozel yasagin degil. Cunku, her ozel konunun yasaginin; kendi icinde bir korku uclemi vardir. Onemli olan bu korku ucleminin hangi temelden kaynaklandigini, bulup ortaya cikarmaktir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

sevgili Evrenselinsan

Da Vinci nikli arkadaşın yazılırını umarım okumuşsundur ya da okursun. Arkadaşımız adnan oktarın şimdiye kadar ortaya çıkardığı yalan,yanlış ve sahte bilgileri yazı dizisi halinde yazıyor.

fransada niye yasaklandı? çünkü adamlar özellikle küçük yaştaki beyinlerin bu sahte bilgiler ile zehirlenmesine göz yumamadı. adnan oktarın yaptığı iş subjektif görüşlerini yazmak ortaya koymak değildir. sadece öyle olsa her görüşe saygılı olunması gerekir.

bu adamın yaptığı görüş yazmaktan öte bilgi hırsızlığı, kaynak gösterme sahtekarlığı ve bile bile yanlış tercüme yapmaktır.

kitaplarında bilim adamlarına ait olduğunu idda ettiği cümlelerin tümü esas aldığı kaynaklarda kesinlikle çok daha farklıdır ya da gerçekte böyle bir kaynak ortalıkta yoktur.

kısacası karşınızda çamur at izi kalsın mantığı ile çalışan bir insan varsa, bunun ile uğraşmak, idda ettiği binlerce kaynağı teker teker tarayıp doğrusunu ortaya koymak ciddi bir çalışma ister. daha kötüsü siz doğrusunu gösterdikçe adam yalan bilgi üretmeye devam edecektir.

bu tip şarlatanlarla mücadele etmenin en etkili yöntemi bunları tamami ile susturmakta yatmaktadır.

saygılar
Alt 14-09-2008, 23:32
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

ya hala harun yahya gibi sahtekar dolandırıcı çeteci ve bilgi hırsızı bir adamı nasıl olursa insanlar savunur nasıl olurda izinden gitmeye kalkar şaşarım birde en acısı bilim adamlarıyla bu tarikat ve çete lideri bozmasını kıyaslamanız insanı çileden çıkartıyor açın iyice okuyun harun efendinizi sonra araştırın o yazdıkları nerden alıntı nerden derlenmiş??
ama bunu yapmıyacağınızdan eminim araştırmak okumak kim siz kimö efendinizin peşinden gidin sanırım en son tutuklanmıştı!!

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 15-09-2008, 03:01
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hürriyet'in üslubunu eleştirebilirsiniz. "kaba, münasebetsiz..." diyebilirsiniz. Ya da Volkan'ın eleştirisini yöneltebilirsiniz habere. Ama "sahtekar" demek olmaz. Çünkü böyle bir fosil var. Bunun bir süre tek toynaklılarla beraber yaşaması evrimi çürütmez çünkü bir şey zırt diye kesilip öteki hop diye başlamaz zaten. Zamanla daha iyi uyumu sağlayan çoğalır. Neandertallerle Homo sapienste binlerce yıl aynı zamanda var oldu ama şimdi var olan homo sapiens.

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 15-09-2008, 03:44
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Evrensel-İnsan

HY nin yaratılış Atlası ,Avrupa Asseblesi kararı ile egitimde okutulması yasaklandı. Bu da son derece normal. Çünkü Akıllı Tasarım bir teori olmadıgı gibi bilimsel hiç bir tarafı da yoktur. Bu konuda Abd de de bazı eyaletlerde mahkeme kararı ile müfredattan çıkarılma kararı alan eyaletler var.

Şimdi bizler dünyanın yuvarlak oldugunu ve güneşin çevresinde döndügünü biliyoruz. Birileri de geliyor ve diyor ki, yok bu böyle olmaz. Dünya düzdür ve güneş dünyanın çevresinde dönmektedir. Siz bu görüşü okullarda müfredata alır mısınız.

Olay aynen bunun gibidir. Okullar da bilim ögretilir ve Avruoa da bu konuda oldukça yol almıştır. Türkiye de de yaratılışçılık 1985 senesinde müfredata girmiştir, ondan evvel böyle bir şeyin esamesi de yoktu.

Yoksa Avrupa'da isteyen Yaratılış Atlası nı temin eder ve okur, böyle bir yasak yoktur. Ama okul müfredatına spekülasyon ve hayal giremez.

Yani şöyle bir şey olabilir mi. Biyoloji dersinde canlılık nasıl oldu bahsini işleyeceksiniz ve buna yanıt Allah ol dedi oldu diyen bir görüşü çocuklara ögreteceksiniz. Zaten bunu dediginiz anda ortada ne bilim kalır ne de biyoloji. Ne de İslami kesimde görüldigü gibi en ufak bir bilimsel ilerleme görülemez. Bunu sonucu uçak bakımları bittiginde apronda deve kurban edilir ve Allah'a şükredilir, sonra da dünyaya kepaze olunur.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 15-09-2008, 04:30
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger dilaver;

Vermis oldugun bilgiler icin, tesekkurler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 20-09-2008, 13:54
mimarali mimarali isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Darwin'in itirafları

Arkadaşlar, evrim teorisinin canlıların nasıl evrimleştiklerini açıklama şeklini bilen var mı.
Ben bu güne kadar canlılar şu şekilde evrimleşir mekanizması da budur diyebilen birine raslamadım.

Yapılan açıklamalar ise sadece varsayım ve inancın ötesine gidemiyor. Bu sebepten benım kanaatim kesin olarak netleşti ki evrim teorisi bir dindir, çok şiddetli bir şekilde inananları vardır.

Evrim teorisini bilen varsa bana da söylesin, tüm canlılar mutasyonlarla nasıl varolabiliyor.
Hem de mutasyonların yıkımdan başka bir özelliği yokken nasıl olur da birbirinden hatasız sistemlerle çalışan canlıları var edebiliyor.

Saygılarımla

Her şey tartışılabilir...
Alt 20-09-2008, 16:15
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

http://www.evrimteorisi.org/

Aradığınız yanıtları burda bulabilirsiniz Mimarali... Ayrıca forumumuz içinde de evrim teorisi başlıgında bir çok soru-cevaba ulaşabilmeniz mümkün...

Önerilen Siteler