Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-11-2008, 18:42
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Valla iyisi de çok pahalı bu meretin kardeşim. Ateist de olsak içki yönünden Müslüman'dan farksız takılıyoz.
Alt 08-11-2008, 20:23
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Atlas kardeşim haftada bir günde olsa müslümanlardan farklı takılabiliyorum .

Sanırım şükretmeliyim :eek:
Alt 08-11-2008, 21:44
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Vaay Allah'a şükür haftada bir de olsa içebiliyorum diyorsun yani.
Alt 09-11-2008, 01:51
gercekisim gercekisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelikten Ayrılanlar

pante´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İçkinin ölçülüsü iyiydi de, ölçüyü kaçıran bir imam yüzünden kötü ilan edildi.

Fasil : TEFSİR BÖLÜMÜ - ESBAB-I NÜZULE DAİR
Konu : Nisa Suresi
Ravi : Ali
Hadis : İbnu Avf (ra) bizim için yemek hazırlayarak bizi davet etti, gittik, yemeği yedik. Arkadan şarap ikram etti, içtik. Bu ziyafet şarabın haram edilmesinden önce idi. Şarab beni sarhoş etmişti. Namaz vakti gelince imam olmamı istediler. Namazda Kafirun suresini okudum. Ancak "sizin taptığınıza ben tapmam" diyecek yerde "biz, sizin taptığınıza taparız" şeklinde yanlış okudum. Bunun üzerine:
"Ey iman edenler! sarhoşken, ne dediğinizi bilene kadar namaza yaklaşmayın..." ayeti nazil oldu."
(Tirmizi hadisin sahih olduğunu belirtir)
HadisNo : 556

İmamın "Sizin taptığınıza taparız" diye okuduğunu duyan Muhammed pardon Allah, hemen ayet gönderip "sarhoşken namaza yaklaşmayın" diyerek ilk yasağı başlatmış.

Ardından da yasaklanmış ama Muhammed döneminde cezası yokmuş.
Sadece "Bu dünyada şarap içenler, ahirette içemeyecekler" demiş.

Fasil : İÇECEKLER BÖLÜMÜ
Konu : Alkollü İçkilerin Tahrimi İçenlerin Zemmi
Ravi : İbnu Ömer
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Her sarhoş edici hamrdır. Ve her sarhoş edici haramdır. Kim dünyada hamr içer ve tevbe etmeden, onun tiryakisi olduğu halde, ölürse, ahirette şarab içemez."
HadisNo : 2268

Onun için, kısacık dünya hayatının şarabını, sonsuz ahiret şarabına değişmeyin.

Muhammed'in ölümünden sonra Ömer bileti kesmiş şarapçılara. 80 sopa.

Fasil : HUDUD BÖLÜMÜ
Konu : Haddü`l Hamr
Ravi : Sevr İbnu Zeyd el-Dili
Hadis : Hz. Ömer (ra), hamr için uygulanması gereken haddin miktarı hususunda (Ashabla) istişarede bulundu. Hz. Ali (ra): "Seksen sopa vurulmasını uygun görüyorum" dedi. "Çünkü kişi, içince sarhoş olur, sarhoş olunca hezeyana düşer (saçmalar), hezeyana düştü mü iftira atar. (İftiranın cezası ise 80 sopadır)." Böylece Hz. Ömer (ra) içki içenler için haddi 80 sopa takdir etti.
HadisNo : 1640

Fasıl: İÇECEKLER BÖLÜMÜ
Konu: Hamrın Tahrimi Ve Yapıldığı Maddeler
Kaynak: Buhari, Hums 1, Büyu 28, Şirb 13, Meğazi 11, Libas 7; Müslim, Eşribe 2, (1979); Ebu Davud, Haraç 20, (2986)
Ravi (r.a.): Hasan İbnu Ali
Hadis: Hasan İbnu Ali (ra) babasından naklen anlatıyor: "Bedir savaşı ganimetinden hisseme düşen yaşlı bir devem vardı. Resulullah (sav) da humus'dan (o gün) bana yaşlı bir deve daha verdi. Develerim, Ensar'dan bir zatın hücresinde ıhmış dururken (yanlarına) geldim. Bir de ne göreyim, develerimin hörgüçleri kesilmiş, böğürleri oyulmuş, ciğerleri de sökülmüştü. Bu manzarayı görünce kendimi tutamayıp, ağladım. "Bunu kim yaptı?" diye sordum. "Hamza yaptı. Şu anda, falanca evde, Ensardan birinin içki meclisindedir. Şarkıcı cariye ona şarkı okumuş, şarkısında şunları söylemişti" dediler: "Ey Hamza! Şişman yaşlı develere dikkat et, onlar avluda bağlıdırlar, bıçağı onların sinesine vur, pirzola veya benzerini çabuk yap!" Bu şarkı üzerinde Hamza (ra) fırlayıp, kılıcı kapıp develerin hörgüçlerini kesmiş, karınlarını yarmış, ciğerlerini sökmüş." Hz. Ali (ra) devamla şunları söyledi: "Ben hemen gidip Resulullah (sav)'ın huzuruna çıktım. Yanında Zeyd İbnu Harise vardı. Beni görünce, başımdan geçenleri yüzümden okudu. "Neyin var?" diye sordu. Ben: "Ey Allah'ın Resulü! Bugünkü gibi (dehşetli bir manzara) görmedim. Hamza iki deveme saldırıp hörgüçlerini kesmiş, böğürlerini yarmış. Hemencecik şurada, bir içki meclisinde!" dedim. Bunun üzerine Resulullah (sav) ridasını istedi, getirdiler, giyip yayan gitti. Biz de arkasına düştük. Hamza'nın bulunduğu eve kadar geldi. İzin istedi, buyur ettiler. Girince bir içki meclisiyle karşılaştı. Resulullah (sav) fiilinden dolayı Hamza'yı ayıplamaya başladı. Hamza sarhoştu, gözleri kızarmıştı. Resulullah (sav)'a baktı, sonra nazar edip aşağıdan dizlerine kadar süzdü, tekrar ayağından başlayıp beline kadar süzdü, sonra tekrar bakışlarıyla süzerek yüzüne kadar geldi ve: "Siz benim babamın kölelerinden başka bir şey misiniz?" dedi. Resulullah (sav) onun sarhoş olduğunu anladı. Hemen izinin üstüne geri döndü, çıkıp gitti. Peşinden biz de çıktık. Bu vak'a hamr'ın haram edilmesinden önce idi."

Kayıt No.: 2278

Tanrı cenette şarap içeceksin der,
Aynı Tanrı şarabı nasıl haram eder ?
Hamza bir Arab'ın devesini öldürmüş,
Şarabı yalnız ona haram etmiş Peygamber..

Ömer HAYYAM

Pante Ali 80 sopa hesabını yaparken;
Çünkü kişi, içince sarhoş olur, sarhoş olunca hezeyana düşer (saçmalar), hezeyana düştü mü iftira atar. (İftiranın cezası ise 80 sopadır).
yerine,
Çünkü kişi, içince sarhoş olur, sarhoş olunca başkasının devesini öldürür ,bunun cezası kısastır o zaman sarhoş olanın devesini öldürelim ya da,

Çünkü kişi, içince sarhoş olur, sarhoş olunca hezeyana düşer (saçmalar), gider birisini öldürür o zaman yine kısas gerekir kısasın gereği yerine getirilsin diyebilirdi ve artık kimi öldüreceği varsayılıyorsa ona göre kısas yapılıp sarhoş olana gerekecek ceza verilirdi

mantığa bak be,testi kırılmadan tokat atmayı düşünüyormuş yani. Tek kelimeyle "saçmalık!"
Alt 09-11-2008, 02:02
Super Moderator

Atlas´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Vaay Allah'a şükür haftada bir de olsa içebiliyorum diyorsun yani.

Tabi tabi güzel kardeşim akşam üzeri biraz aldım saatlerdir tanrıya şükrediyordum kısmetse haftaya yine...Allahım o günleride görmeyi nasip eylesin.amin
Alt 15-11-2008, 15:04
karadenizli karadenizli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Prozac alem adamsın ya
Alt 15-11-2008, 21:44
Super Moderator

Ne yapayım usağum nasip se olur dedik bu haftakı vazifemıde yerine getirdim...
dedim ya ayarında içtikten sonra hiçbise olmaz diye verdim ayarı kapiş
nasipse haftaya ..
Alt 16-04-2009, 12:37
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başka bir başlıkta yazarımızın bir aktırımı dikkatimizi çekti.

"Alkol kullanımının tıbbi olarak kabul edilen normal sınırı günde erkekler için 2, kadınlar için 1 içkidir"

Alkolün normal sınırını tıbbi olarak belirleyen kurum ve belge hakkında bilgisi olan var mı?
Alt 16-04-2009, 13:44
placebo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
placebo placebo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Herkesin bildiği klişe "Azı karar çoğu zarar"..Fazla içildiğinde en büyük zararı karaciğere verir..

Kendini kaybedene kadar içenlerin ne yapacağı belli olmaz.Trafikte adam öldürebilir,içince keyiflenmek yerine agresifleşen birisi kavga çıkarıp huzur bozabilir,alkolik olma ihtimali vardır..Beyin hücrelerini öldürür..

Ama bunun yanında az miktarlarının sağlık dahil her türlü şeye faydası vardır..

Bakın Mehmet Öz içkiler ve bilhassa şarap hakkında ne diyor: "Ölçülü bir şekilde tüketilen alkol, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma oranınızı yüzde 25 ile yüzde 40 oranında azaltıyor. Bunun sebebi bir kadeh Bordeaux şarabının, bir bardak biranın veya herhangi bir alkollü içkinin içerdiği etanol maddesi... Etanol, iyi kolesterolünüzü yükselterek kanın pıhtılaşmasını yavaşlatır.Aynı zamanda, hastalıklarda 'anti- inflamatuar' etkisi yaratır. Kırmızı şarap, iltihaplarla ve damarlarınızın iç duvarlarını mahveden bazı serbest radikallerle savaşabilen bir takım özel antioksidanlar içerir.

Erkek-kadın farkı: Kadınlar için günde 1-1.5 bardak alkollü içecek, erkekler için de 1-2 bardak alkol limittir. Erkekler kadınlara oranla bir parça daha fazla alkol tüketebilirler çünkü onlar; mide çeperlerinde alkolü emebilen değişik bir enzime sahiptir. Erkekler genelde iki bardak içki içtikleri zaman sadece bir tanesi vücut tarafından emilir.

Abartmayın:Günde bir bardak alkol, cumartesi gecesi 7 bardak alkole eş değerde değildir. Günlük hakkınızı biriktirip bir gecede tüketme fikrini aklınızdan çıkarın! Çünkü; alkol zehirli bir madde haline dönüşür ve bağışıklık sisteminizi yaşlandırarak kalbinizi yorar."

Mesela sıkıntılı ,heyecanlı kişilerde,panik ataklılarda 1 kapak whisky nin rahatlatıcı etkisi vardır..

Her şeye kolayca bağımlılık gösterebilen kişilerde ise hiç kullanılmamalı..

Genetik olarak bağımlılığa yatkın ,ailesinde alkol dahil çeşitli bağımlılık tarzları geliştirmiş aile bireyleri varsa hiç bir şekilde kullanılmaması daha iyi olur..

Sevgiler
Alt 16-04-2009, 14:10
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

placebo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Herkesin bildiği klişe "Azı karar çoğu zarar"..Fazla içildiğinde en büyük zararı karaciğere verir..
Efendim, ben içkinin "azının karar" olmadığını düşünüyorum. İçkinin azı keseye zarardır; çakırkeyif olmadıktan sonra içki içeceğime diyet kola içerim, param cebimde kalır. Çoğunun zarar olduğu konusunda ise "nerede olduğuna göre değişir" derim. Şişenin içindeyse çok olmasında sorun yoktur daha sabaha çok vardır ...

Saygılar,

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ

Önerilen Siteler