30-09-2005, 18:12
|
|
Üye
|
|
|
|
Burkay kardesim...... smile116
|

30-09-2005, 18:22
|
|
Üye
|
|
|
|
O zaman Nur bende sana cizmis oldugun bu yolda sana mutluluklar diliyorum. Sayet olurda bir gün memlekete seriati getirip amaciniza ulasirsaniz, Yan odada orgazm cigliklari atan sevgili kumandan siranin sana gelmesini beklerken belki cronicy kardesini hatirlarsin....Bu arada cennettede durum bundan farkli degil, Kuran-i okuduguna ve ANLADIGINA göre bunlari sana söylememe gerek yok zaten. Sevgiler kardesim...
|

30-09-2005, 18:45
|
|
|
SAYGIDEGER CRONICY SENIN NASIL BIR INSAN OLDUGUNU BEN ZATEN BILIYORUM ... BUNCA EDEBIYATINDAN SONRA BANA CENNETI LAYIK GÖRDÜGÜN IÇIN ALLAH RAZI OLSUN ... BEN KIMSENIN CEHEENNEME GITMESINI ISTEMEM ... SERIATI ISTER GIBI BENIM AGIZIMDAN YAZMISSIN GENE YANILDIN ... AMA SERIAT GELIRSE KI GELMIYECEK ... OZAMAN KIMSE FUHUS YAPAMIYACAK IÇKI KUMAR BAR GAZINI PAVYON MEYHANE SOSYETIK MAGAZINLER KADIN TÜCCARLIGI V.S .... SIZLERIN ISINE GELMIYECEK TABIIKI BUNDAN KORKUNUZ .... SON NEFES VERIRKEN KARSIMIZDA AZRAIL ALEYHISSELAMI GÖRÜNCE ORGAZIM KIM OLUCAK GÖRÜRSÜN ... SAYGILAR ...
|

30-09-2005, 18:49
|
|
|
GENEDE BEN SANA SUNU SÖYLÜCEM BURDA SADECE TARTISIP SÖZ DUELLOSU YAPTIK ... ALLAH INSALLAH SANA BU BILGINLE ISLAMIYETI NASIP EDER VE INSANLARA BU YOLLA FAYDAN DOKUNUR
|

01-10-2005, 03:40
|
|
Üye
|
|
|
|
O yazi NURa idi be burkay kardes, hemen sahiplendin yine....
|

01-10-2005, 14:08
|
|
Üye
|
|
|
|
selam kardeşler,
en son yazımı yazdıktan şu ana kadar internete giremediğim için yazımı şimdi yazıyorum.
forumları belli bir konu altında tartışmak için kullanıyoruz. forumları kısa sohbetlerden farklı kılan nokta da bu. bu nedenle konuyla alakasız birşey yazmak başlığı açan kardeşe de o başlık altında birşeyler yazmak isteyen kardeşlere de biraz saygısızlık olur galiba..
cronicy kardeş,
sadece önermelerden şahsi fikirlerden oluşan, hatta yanlışlanan iddialar ihtiva eden yazıları sen yazıyorsun, ancak aklını çalıştırmayan düşünce üretmeyen ben oluyorum. Bu kadar yazıdan sonra olayları irdelemediğimi söylemek de ancak sana nasip olurdu herhalde.
senin de söylediğin gibi, benim defalarca söylediğim ama senin hakkında fazla birşey bilmediğin(ki bu konuda birşeyler bilmek aciz kanaatimce beyinden başka birşeyler de ister) Teslimiyet; bana düşünmeden inanmamamı emretmiyor. okuduğunu söylediğin Kuran'da bunlar da yazıyor..
senin Nur'a yazdığın yazıya cevaben yazdıklarım hakkında söylediklerine gelince. ben nezaketen başlarken konum olmadığını söylemiştim. ama işin şöyle bir boyutu da var ki ben ikinizin özel yazışmalarınızın arasına girmiyorum. ortak bir yazım alanındaki yazın bu foruma yazan herkesi ilgiliendirebilir. ve bu ilginin açığa çıkması için de lutfedip bana birşey sormana gerek yoktur cronicy kardeş.. kelimelerimizi seçerken biraz daha kontrollü olalım. ağzımızdan gelenler aklımızdan da geçmiş olsunlar ki bir daha ki söylediklerimiz daha dikkatli dinlensin, daha çok dikkate alınsın..
işte o ilgiyi bir daha burada açığa çıkarma ihtiyacı hissediyorum: Nur'a yazdığın yazının büyük ölçüde benzeri senin için de yazılabilir. istersen senin yazını sana münasip bir şekilde düzenleyebilirim. lakin dikkat edip bir çeşit empatiyle okursan aynısının sana yazılabileceğini ve senin iddialarının doğru olabilme ihtimali kadar doğruluk ihtimali içerebileceğini anlarsın.. bu konu hakkında daha evvel de birkaç birşey söylemiştim. iddaların hüküm sürdüğü bir yazıda kanıtlama çabasına gitmezsen aynı yazıyı kendine yazan biri de elbet bulunur en azından bulunma ihtimali bulunur...
bir başka konuda isim vermeme gerek yok mevzusu.. hayır kardeşim var.. bensem bileyim, değilsem bileyim.. yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için yanlış anlatmamak gerek.. kuvvetle ihtimal benim onlardan biri ancak benim onlardan biri olduğumu anlamam senin adımı zikretme gerekliliğini ortadan kaldırmaz. ortaya konuşup genel konuşmak yakışık almaz..
"bre akıl fukarası"... kendini kontrol etme konusunda hala sıkıntıların var cronicy kardeş.. kullandığın hitaplara biraz daha dikkatli olursan çok sevinirim. beni dolaylı yoldan da olsa ilgilendiren bir yazı olduğu için şunu söylemem gerekir ki, hakaretlere maruz kalmanın kişiyi haksız çıkaracağı düşüncesi gayet sapkın bir düşüncedir. zira bu düşünce paralelinde önermesi her yanlış çıkan yahut yanlış çıktığına inanılan kimsenin türlü türlü hakarete maruz kalması gibi bir zaruriyet varmış gibi görülür.. ki layıkıyle manasızdır.
son olarak cronicy kardeş;
İslam hukuku hakkında bildiklerini öğrenmek isterim.. yanlış olduğunu söylediğin, kasttettiğin İslami rejimin diğer rejimlerle bir kıyaslamasını objektif bir şekilde yaparsan senden çok ben sevineceğim. yalnız kastettiğim ortadoğuda yaşanan, yaşatılan İslam hukuku değil, peygamber dönemi yaşanan ve yaşatılan İslam hukuku, Kuran'daki İslam hukuku.. bu yönden de objektif olmanı ümit ediyorum...
selametle bereketle hidayetle
How can you be so sure?
|

01-10-2005, 14:59
|
|
Üye
|
|
|
|
"Teslimiyet bana düsünmeden inanmami emretmiyor"
Sana simdi birkac soru? Bakalim düsünüpte mi inaniyorsun yoksa düsünmeden mi!
1)Insanoglunun, hayvanlarin, bitkilerin, meyvelerin, sebzelerin aynen bugünkü halleride, cok önceleri bir anda yaratildigina inaniyor musun?
2)Kuranda gecen Adem ve Havvayi bana fiziksel olarak tarif edermisin? Bütün uzuvlari ayni bugünkü insanlar gibimiydi?
3)Bütün evren sadece 6 günde mi yaratildi? Allah katinda bu 1 günün bana hesabini yaparmisin bir zahmet.
4)Apandist ve yirmilik disleriniz niye vardir? Allah böyle ise yaramaz seyleri, hatta SIK SIK iltahaplanip problem yaratirlar, niye Ademle Havvada olsun istemistir?
Bunlari bana lütfen tek tek aciklar misin? Daha bunlar gibi kafamda binlerce soru var?
Yanliz bana yine dansöz gibi(afedersin ama öyle oldu simdiye kadar) kivirma, kesin ve net cevap ver,(Yanit olarak Hikmetinden Sual olunmazi kabul etmiyorum!!!)
|

01-10-2005, 19:28
|
|
Üye
|
|
|
|
selam cronicy kardeş,
"senin de söylediğin gibi, benim defalarca söylediğim ama senin hakkında fazla birşey bilmediğin(ki bu konuda birşeyler bilmek aciz kanaatimce beyinden başka birşeyler de ister) Teslimiyet; bana düşünmeden inanmamamı emretmiyor. okuduğunu söylediğin Kuran'da bunlar da yazıyor.."
ilk olarak yazdığım cümle buydu. bir daha belirtme ihtiyacı hissettim..
ikincisi çok tekrar ediyorum gibi görünebilir ancak hala kendini kontrol etme konusunda sıkıntı çekiyorsun. anladığım kadarıyla önüne de geçemiyorsun.
"bakalım düsünüp de mi inaniyorsun yoksa düsünmeden mi!" , Yanliz bana yine dansöz gibi(afedersin ama öyle oldu simdiye kadar) kivirma, kesin ve net cevap ver,(Yanit olarak Hikmetinden Sual olunmazi kabul etmiyorum!!!)...... büyüklenme..
düşünüp öğrenen, bilen olarak görüyorsun kendini galiba ancak yeterince bilen insan bilme konusunun büyüklenme kabul etmeyecek bir mevzuu olduğunu da bilir. yineliyorum üslubunda biraz daha nazik olmaya çalış. büyüklenme taslayacak, nefsin birinci el ürünü sözlerden birkaç tane, ben de biliyorum. ama anlaşılan o ki sen bu sözleri ettiğin her an kontrolünü nefsine verdiğinin -benim gibi- farkında değilsin..
umarım kırıcı birşey yazmam ve nefsime hakim olabilirim ama kardeşim, sen değil miydin daha evvel sorduğun bir soruyla ilgili gereken cevabı aldığın vakit konuyla tamamen alakasız hatta salt, kendi başına bile manasız bir avuç cümle yazıp daha bu sitede yazı yazmayacağını söyleyen.. sakın bu yazımla ilgili de gitmeni bir daha yazı yazmamanı istediğimi düşünme, düşündürtme. zira geri döndüğün ve attığın her -asılsız- iddiadan sonra bunu yüzüne vurabilirdim. işte gitmeni istemediğim için, kendimin kontrolü bende olduğu için ve en önemlisi yüzleşmekten korkmadığım için böyle birşey yapmadım. zira bunu yüzüne vurmamamdan cesaret alıp, kendi kendine de bunu unutturursan o başka.. ne yaptığının farkında olmadan etrafındaki insanların haraketlerini, sözlerini analiz etme. kendinle yüzleşmeden başkalarına bu konuda ilham kaynağı olamazsın.. bu konuda da kendi hakimliğini avukatlığını ve savcılığını yine sana ve vicdanına bırakıyorum..
1. sorunla ilgili birkaç noktaya dikkat çekmem gerekiyor. Bugünkü hallerindeden kastın nedir..? ne demek istediğini neyi kastettiğini biraz daha açıkla. (orada belli bir maksadın olduğunu düşünüyorum inşallah yanılıyorumdur.)-(ayrıca yaratılmasından kastın da nedir onu da çok merak ettim. yani sana göre yaratılma nasıl gerçekleşir. burada da inşallah tahmin ettiğim şeyi söylemezsin)
2.sorun.. daha evvel yaptığın şeyi yapıyorsun. neyi kastetmek istiyorsan açıkça söyle.. Kuran'da Ademle Havva ile ilgili yanlış bir tasvir mi gördün?
yahut
3.sorunda dediğin gibi 6 gün kelimesinin neresinde takıldın? eğer bu soruların sana göre cevapları varsa söylersin doğru olup olmadığını tartışırız. yalnız beni burada imtihan eder gibi soru sorman nezakete ve tartışma üslubuna pek de uyan bir yöntem değildir zannımca.. bu yazımdan sonra lütfen senin daha evvel yaptığın fakat benim yapmadığım ve yapmamaya çalışacağım konuyu değiştirmekle ilgili birşey, bir terim kullanma zira ben değiştirmiyorum konuyu açmaya çalışıyorum. net konuş, önermen varsa destekleyen önermelerinle yaz. yok salt iddia içeren birşeyse kanıtlayan önermeler getirene kadar sukut et.
4.sorunla ilgili de daha evvel söylemiştim evrimle ilgili ahklam kesecek kadar bilgim yok bu durumda yanlış birşey demektense hiçbir şey dememeyi yeğliyorum. öte yandan senin düşünceni de merak ediyorum zira apandisit ve 20lik dişlerin üstünde yoğunlaşmış durumdasın. yanlış anlama eleştirmiyorum sadece merak ediyorum..
sonuç olarak cronicy kardeş,
bu sorduklarının hiçbiri teslimiyetin esas ya da şartlarından biriyle doğrudan alakalı bir sonuca çıkmıyor görebildiğim kadarıyla. yani bu sorulardan biri ya da birkaçının tam olarak cevabını bilmeyişim beni düşünmeden inanmış yapmaz, daha önceden sunduğun önermenin Allahın yok olduğunu ispat etmeyeceği gibi..
lütfen eyyam yaptığımı iddia etme zira sana HZ.Adem(a.s.) HZ.Havva(a.s.)ın eşgallerini verememem neyi ispat eder? daha önceki seferde de benzeri bir soru sorduğunda aynı şimdiki tavrımı takınıp acele etmemiştim çünkü benim göremeyip senin düşünebileceğin birşey olabileceğini düşünmüştüm. acele etmememin nedeni budur, konuyu dağıtmak konusunda hissettiğim ihtiayç vb. kaçış çabaları değildir.
sabırla yineliyorum üslubunu saygı duyulacak bir düzeyde tut ki bunun için de efor sarfettirme karşındaki insanlara...
How can you be so sure?
|

02-10-2005, 00:16
|
|
Üye
|
|
|
|
Bak Justthinking!!! Senden hicbir zaman ve hicbir yerde bir soruma mantikli ve elle tutulan bir yanit ALAMADIM(biraz önce sordugum 4 soruda dahil olmak üzerei)!!! Sen hala Allahin kendinin kaldirabilecegiden daha agir bir tas yaratma sorusuna takildin herhalde. Yoksa orda bana gereken cevabi verdigini mi zannettin??? Bak simdi cok üzüldüm kardesim!!! Ben sana aferin Justthinking kardesim cok iyi acikladin derken, herhalde o yaniti gercek manada anladin.
Bak sana son kez acikliyorum: Sen Allahin VARLIGINI kabul ediyorsan, o sordugum soru Paradox falan olmuyor! Cünkü gücü herseyi yapmaya yeten bir Allah varsa bu sorununda bir yaniti olmali, aksi olamaz!!! Simdi yine tersden düsünelim, Allah diye varlik, bizim belirttigimiz anlamda yok(yani dünyayi evreni yaratan bir VARLIK yok) iste o Zaman bu soru bir PARADOXdur ve cevabi yoktur. Sonuc olarak sen bana Allahin varligini kabul edersen ve sormus oldugum bu soruya paradox dersen, cok acik bir celiskide oluyorsun. YETER ARTIK ANLA BE ARKADASIM!!!
Simdi diger sorularima gelelim. Sen bana Kurani okudugunu düsünerek anladigini ve Teslim oldugunu yaziyorsan, bu benim daha ilkokul yillarinda kuranin türkce mealini okuyup, kendi kendime sordugum sorularin cevabini coktan bulmus olman gerekir.
Be kardesim lafa gelince, kendimi kontrol edemedigimi söyleyen sen, benden daha ilk tanistigimizda evrim teorisi hakkinda kaynak kitap istemistin, aylar gecti, bu can alici konuda hala bilgi sahibi olamadin, bana gelmis teslim oldugunu, inandigini söylüyorsun, ama evrim konusunda bilgin koskoca bir SIFIR!!! Iste sizin hayat felsefeniz, lafa gelince düsünen, arastiran vs..vs..
Dogrudur arkadasim, siz ve sizin gibileri gördükce kendime hakim olamiyorum, AFFINIZA siginiyorum!!!
|

02-10-2005, 01:56
|
|
Üye
|
|
|
|
cronicy kardeş,
ben konuştuğum insanları ciddiye aldığım, ciddiye almadığım insanlarla da konuşmadığım için cümlelerinden artniyet çıkarmak yerine oldukları manalarıyla düşünmeyi yeğliyorum. o yüzden yazdığın o cümleyi ciddiye aldığım için özür dilerim..
o soruyla ilgili de sana verdiğim ve burkay kardeşin yazdığı cevap oldukça manalı ve HAZIR bir insan için de yeterliydi. hatta ben sana o cevabı verdikten sonra aynı şeyi bir başka ateist arkadaşımla da tartıştık. bütün samimiyetimle söylüyorum o da bunun, böyle bir sorunun ve cevabının Allahın varlığının aksine birşey içermedeğini söyledi. sonuçta iman etmedi belki ama en azından tutarlı birşey söyleyip konunun buradan ele alınmasının yanlış olacağını söyledi..
sorduğun dört soruyla ilgili de herhangi bir cevap vermedim, tatmin etmeme nedeni belki o olabilir zira sorularını biraz daha açmalısın ki net bir soru oluşsun. ancak böylece net bir cevap bekleyebilirsin..
bir ay önce senden bir kaynak istemiştim, sen de tekrar teşekkür ederim vermiştin. ancak hayat senin de bildiğini ümit ettiğim şekilde tek taraflı isteğe bağlı kolay bir mevzuu değil. işlerimi yoluna koyar koymaz öğrenmek benim kendime borcumdur.. ayrıca sebeplerini bilmediğin bir sonuçtan bu kadar ilginç bu kadar acımasız(!) bir yorumlar çıkarmanı en azından bu kadar bilimle içli dışlı olan birinden beklemezdim. ilmin ile amelde bulun kardeşim yoksa bir bakarsın hayatını adadığın bir konu hakkında bile o kadar da çok şey bilmiyormuşsundur.. ilmin ile amelde bulun..
tekrar söylüyorum sorduğun dört soruyla ilgili konuyu dağıtıyor değilim senden daha net daha spesifik bir soru bekliyorum. daha evvelki sorunla ilgili de sabredebilirsek saatlerce tartışabilirim ama o sorunun cevabının Allahın olmadığına kanıt gösterilebileceğini hiç sanmıyorum.. zira cevaben yazdığım yazıya da senin yazdığın cevabı yazdığın yazıyı da hiç hoş karşılamadım. zira her çıkmaz sokağa daldığında bakma lütfunda bile bulunmadığı trafik levhalarına küfreden insanlara -açıkçası- hiç hoş gözle bakmam, bakamam..
How can you be so sure?
|