Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-06-2009, 01:00
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger nogada;

Benim yazi dilinde kullandigim "sen" zamiri; senin kisiligine veya kisisel degerlerine yonelik degildir. Ben sadece olunmasi gerekeni dile getirdim. Kisinin bu benim getirdiklerimi gale alip almamasi, tamamen onun kisisel kararidir. Ben kimseye, "benim dediklerim dogrudur." Veya "Mutlaka boyle yapman gerekir" v.s. temelli dil kullanmam ve kullanamam.

Cunku, ne dusunup nasil davranacagini, herkes kendi karar verir. Iste bunu basarabilmesi icinde; herseyden once birey olmasi gerekir. Yoksa; senin kisiligine yonelik bir ifade yoktur. Ayrica benim; kisilere "deger bicme" gibi bir yanasimim da, olamaz. Kimseye, ne kalite, ne de baska bir konuda etiket vermem. Cunku herkesin dusuncesi, kendine gore kendi kalitesini tasir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 19-06-2009, 01:08
BASKALTURK
Üye Değil

Absürdist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
-ben bunu anlamadım. Nasıl oluyor anlatırmısın?

-Ayrıca yazında hem en üstün insanlarız demişsin hem de insan olmaya çalışıyoruz demişsin.
üstün bir insan , insan olmaya çalışır mı?
Yazimi tekrar okursaniz oyle birsey demedigimi gorursunuz,ben bizler Turkuz ustun insanlariz dedim!

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger arkadaslar;

Cok onemli bir gercegi atliyorsunuz. Turk olunmaz, Turk olarak dogulur. Saygilarimla;
evrensel-insan
Sayin evrensel gozlerimi yasarttiniz,beni cok mutlu ettiniz Bu soylemler Turkcu soylemlerdir.Dogru yola donuyormusunuz?Ben mi oyle algiliyorum? esenlikle
Alt 19-06-2009, 01:13
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger BASKALTURK;

Ben sadece gercekleri verileriyle birlikte dile getiriyorum. Bu ne benim dusuncem, ne de kendisi dogumdan itibaren Turk verisiyle buyuyen kisinin secimi. Birincisi hem dunyada, hemde Turkiye'de; herkes Turk verisiyle dogmuyor. Bilhassa Turkiye'deki bu gercegi gormek ve gercekci olarak farklarin farkina varmak gerekiyor. Eger bu farkin farkina varilmazsa; dunya uzerindeki verilerin de, farkina varilmaz. Ustelik milli veri; her dogan bebegin secim ve irade disi yuklendigi bir veridir. Herkeste de bu veri olduguna gore; bu veriye milliyetcilige dusunce ve davranista tasimanin da, bir anlami yoktur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Konu evrensel-insan tarafından (19-06-2009 Saat 01:20 ) değiştirilmiştir.
Alt 19-06-2009, 01:13
Absürdist Absürdist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Absürdist - MSN üzeri Mesaj gönder

BASKALTURK´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ellerine saglik arkadasim guzel yazi eklemissin.

Iyi bir Turk olabilmek,iyi bir insan olabilme'nin erisilecegi en ust noktadir.Bizler bu yuzden Turkuz ve en ustun insanlariz!

Tarihinde bu kadar aci cekip hala insan olmaya calisan baska millet yoktur.

Turk olmak iinsanligin'dan maraz dogdugu halde, insanlik yapmaya devam etmektir.Tanri Turku korusun!esenlikle
BASKALTURK,

hangisi doğru?

Tanrı mı bizi yarattı biz mi onu yarattık? Köle olmaz isek Tanrı da olmaz..
Alt 19-06-2009, 01:16
BASKALTURK
Üye Değil

Yanlis anlasildigi icin duzeltiyorum,

Tarihinde bu kadar aci cektigi halde insanligin gereklerini yapmaya calisan(insan olmaya) baska millet yoktur!

Isminiz gibi absurd sunuz !esenlikle

Konu BASKALTURK tarafından (19-06-2009 Saat 01:22 ) değiştirilmiştir.
Alt 19-06-2009, 01:23
parmis parmis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

TÜRK olmak,paranoyakça bir şekilde düşmanlar yaratmak ve sonra bunlara inanmak,dünyada barışı istemek ve sonra 'bir TÜRK dünyaya bedeldir' demektir (eylemsel)

Butun Türkler böylemidir yani? böyle bir genelleme yapmak ne kadar doğru? şimdi bende tüm almanlar faşisttir ,ırkçıdır, katildir fransızlar sömürgecidir lejyonerdir kötüdür mü demeliyim?
Bir şeyleri eleştirirken genellemelerden kaçınmak gerektiğine inanıyorum ben..Bir toplumda her türlü insan yaşar sadce iyilere bakarak bu kökenli insanlar iyi veya kötü demenin bir anlamı yok ki.

kaldı ki insanların kökenini bilmesinin tanımasının kötü bir şey olmadığınada inanıyorum ağaçların bile kökü var.. Kökenini, nerden geldiğini, hangi gruba ait olduğunu bilmeli ama bunu başka veya farklı kökenden gelenler için bir baskı unsuru olarak kullanmamalı..
Bence ne Türk olmak ne Kürt olmak ne Alman olmak ne fransız olmak ; ne kötü nede suç.. kaldı ki kökenlerimizi ve anne babalarımızı seçemiyoruz.
saygılarla..

parmis Güneşin_kızı
Alt 19-06-2009, 01:26
Üye

Tarihinde bu kadar aci cektigi halde insanligin gereklerini yapmaya calisan(insan olmaya) baskal millet yoktur!

Anlam farkını göremedim Farkı söyler misiniz?

üstün insan insanlığın gereklerini yapmaya çalışır mı? (yapmaya çalışmak/ bazen yapamamak )
Ben üstün bir insan değilim sıradan bir insanım ve iben de nsanlığın gerektirdiği şeyleri yapmaya çalışıyorum. Üstün insanla ( sizin deyiminizle türk oluyor bu) farkım ne?

Alt 19-06-2009, 01:30
BASKALTURK
Üye Değil

parmis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
TÜRK olmak,paranoyakça bir şekilde düşmanlar yaratmak ve sonra bunlara inanmak,dünyada barışı istemek ve sonra 'bir TÜRK dünyaya bedeldir' demektir (eylemsel)

Butun Türkler böylemidir yani? böyle bir genelleme yapmak ne kadar doğru? şimdi bende tüm almanlar faşisttir ,ırkçıdır, katildir fransızlar sömürgecidir lejyonerdir kötüdür mü demeliyim?
Bir şeyleri eleştirirken genellemelerden kaçınmak gerektiğine inanıyorum ben..Bir toplumda her türlü insan yaşar sadce iyilere bakarak bu kökenli insanlar iyi veya kötü demenin bir anlamı yok ki.

kaldı ki insanların kökenini bilmesinin tanımasının kötü bir şey olmadığınada inanıyorum ağaçların bile kökü var.. Kökenini, nerden geldiğini, hangi gruba ait olduğunu bilmeli ama bunu başka veya farklı kökenden gelenler için bir baskı unsuru olarak kullanmamalı..
Bence ne Türk olmak ne Kürt olmak ne Alman olmak ne fransız olmak ; ne kötü nede suç.. kaldı ki kökenlerimizi ve anne babalarımızı seçemiyoruz.
saygılarla..

parmis Güneşin_kızı
Sizin bu orneklemelerinize benzer iki ornek aslinda aklima gelmisti ama sorun cikmasin diye yazmamistim.Aklima gelen ise ''o zaman TUM KURDLER TERORIST'' mi diyecegiz idi.

Ayrica paranoya beyinsel ve ruhsal bir hastaliktir,dolayisi ile tum TURK milletini hasta ilan ediyorsunuz.Siz bence doktora gorunun sayin eylemsel belki bu paranoyaklik sizinle kisitlidir.esenlikle
Alt 19-06-2009, 01:33
BASKALTURK
Üye Değil

Absürdist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Tarihinde bu kadar aci cektigi halde insanligin gereklerini yapmaya calisan(insan olmaya) baskal millet yoktur!

Anlam farkını göremedim Farkı söyler misiniz?

üstün insan insanlığın gereklerini yapmaya çalışır mı? (yapmaya çalışmak/ bazen yapamamak )
Ben üstün bir insan değilim sıradan bir insanım ve iben de nsanlığın gerektirdiği şeyleri yapmaya çalışıyorum. Üstün insanla ( sizin deyiminizle türk oluyor bu) farkım ne?
Turk olmadiginizi soylemenin binbir turlu yolu varken neden bu yolu sectiginizi esefle dusunurken aslinda insan olmaya calisan bir gayri oldugunuz aklima geldi,deneyin bakalim olacakmisiniz?Dogustan varsa olursunuz tabiki . esenlikle
Alt 19-06-2009, 01:42
Üye

Hangi milletten bahsediyorsunuz? Önce bunu bir açıklığa kavuşturalım.

Önerilen Siteler