Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-05-2009, 14:54
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Akhenaton´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sn Mili , senin elinde 2 tane hipotez var.
Müslümandada kuran var.
Ne olacak bu dünyanın hali böyle.
Ben arkeolojik ve antropolojik kanıtlı belgeli harita isterim, 2 tane masal değil.
Evrimle ilgili değil, insanın evrimiyle ilgili iki hipotez var. Bunlar masal falanda değil. İnsanlar hayatlarını sizin çok bilmiş cehaletinizi azaltmak için harcıyorlar. Nasıl somut bir bulgusu yok? Homo habilisten buraya gelen, fosil kanıtlı soy ağacımızıda mı hiç görmediniz?

Şımarık çocuklar gibi haritada istersiniz, kanıt da istersiniz ama kusura bakmayın, kalkıp sizin için onlarca ırkın haritasını araştırıp bulamam, size ırkların mantıklı şekilde nasıl oluştuğunu söylüyorum, gereken açıklamayı cahil kalmayın diye yapıyorum, zahmet edin de o kadar meraklıysanız detaylarını siz araştırın. Hatta buyrun başlayacağınız yeri de göstereyim:http://en.wikipedia.org/wiki/Race_and_genetics
Alt 19-05-2009, 16:03
Akhenaton
Üye Değil

frodo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hangi konsorsiyum ? Ortoksin (böyle mi yazılıyordu ) konsorsiyumlar mı ?

Akhenaton bize Niburu'ların genetik mühendisliği ile ilgili" arkeolojik ve antropolojik kanıtlı belgeli harita" getirsene canımız sıkılmaz eğleniriz...

Ortada daha sapiense dair evrim teoriniz yok.
Varsa yazın.
Beni çok eğlendiriyorsunuz, olmayan bir teori üzerine hayali düşünceler öne sürmek.
İşte buna ortodoksin bilim deniyor.
Kilise emir vermiş darwin teori yazmış sizde tekrardasınız.
Peki ya kanıt.
ne gerek var değilmi.
Nasılsa birileri saklar bir şekilde.
İşin Özeti Şudur : Teori yokki ırklar açıklanabilsin.
Alt 19-05-2009, 16:08
Akhenaton
Üye Değil

milomanara´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evrimle ilgili değil,

allah allaaahhhhh
yahu ben evrim yoktur dedimmi.
sapiens evrim ürünü değildir d,yorum, siz nasıl anlıyorsunuz.

insanın evrimiyle ilgili iki hipotez var. Bunlar masal falanda değil. İnsanlar hayatlarını sizin çok bilmiş cehaletinizi azaltmak için harcıyorlar. Nasıl somut bir bulgusu yok? Homo habilisten buraya gelen, fosil kanıtlı soy ağacımızıda mı hiç görmediniz?

Milimanora ,
Öncelikle bu yazdıklarınızı frodo görmesin, kendi aranızda çelişkiye düştünüz. Sen hipotez diyorsun diğer vatandaşlar teori.Kime inanayım.
Bakınız o fosilleri az çok bilirim endişe etmeyin, hatta ondan fazlasınıda bilirm.Mesela evrim sürecine dahil edilmeyip saklananları.

cahil kalmayın diye yapıyorum, zahmet edin de o kadar meraklıysanız detaylarını siz araştırın. Hatta buyrun başlayacağınız yeri de göstereyim:http://en.wikipedia.org/wiki/Race_and_genetics
peki bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
Alt 19-05-2009, 16:40
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

milomanara açıklamaların için sağolasın

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 19-05-2009, 16:51
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Öncelikle bu yazdıklarınızı frodo görmesin, kendi aranızda çelişkiye düştünüz. Sen hipotez diyorsun diğer vatandaşlar teori.Kime inanayım.
Sanırım "evrim teorisi" ile insanın evrimi ile ilgili hipotezleri birbirine karıştırmışsın akhenaton.milomanara gayet bilinçli biçimde, insanın evrimi üzerine iki farklı görüşe
"hipotez" demiş. Sorun senin evrim teorisini anlayamamanda yatıyor.

İnsanın evrimi üzerine senin deyiminle "sapiense dair evrim teorisi" yok, olmayacak da.
Nedeni gayet basit; dünyadaki canlılık ortak kökenden değişerek türleşmedir. Homo sapiens de bu değişerek türleşmenin ürünlerinden birisidir.

Eğer kastın "bu budur" şeklinde açıklamalar ve vaazlarsa onu başka yerlerde aramalısın.
Bilim yanlışlanabilir önermeler üzerinde adım adım yükselir.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 19-05-2009, 16:57
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Akhenaton Diyor ki
birde evrimle ilgili 2 tane hipotezin olduğunu ate arkadaşlar biliyormu acaba onu soralım.
Akhenaton´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

allah allaaahhhhh
yahu ben evrim yoktur dedimmi.
sapiens evrim ürünü değildir d,yorum, siz nasıl anlıyorsunuz.
Ahmetaton, ne söylediğine bak sonra neden yanlış anlaşıldığını anlamaya çalış.
Akhenaton Diyor ki
Sen hipotez diyorsun diğer vatandaşlar teori.Kime inanayım.Bakınız o fosilleri az çok bilirim endişe etmeyin, hatta ondan fazlasınıda bilirm.Mesela evrim sürecine dahil edilmeyip saklananları.
İşkembeden sallamayalım, rica edelim bildiğiniz saklanan fosilleri.

Siz homo habilisi bir ceylan türü falan sanıyorsunuz her halde, 3.5 milyon yıl öncesine ait bir canlıdan buraya gelişimizde kaçınılmazdır ki arada boşluklar olacaktır. Bu sebeple insanın ortak atası ve modern insan arası hipotez olarak tanımlanmaktadır. Aynı şey at içinde timsah içinde geçerlidir.

Antropologlar ırkları, doğal seleksiyon ve genetik süreçlerin geçici, değişken fenomen ve ürünleri olarak tanımlıyorlar. Yani bugün var olan ırklar dünkünden farklı ve yarınkinden farklı olacak(bkz:http://ncseweb.org/evolution/science...n-origin-races)

Yani burada kedi de niye patlıcan geni yok gibi saçma sapan bir şeyi, ispat diye dayatıp boş bir işle uğraşıyorsunuz. Irkla evrimin bir alakası yok! Irklar türleşene kadar evrimin konusu içinde bile değil.

Yazdıklarınız baştan anlaşılmıyor, ilginç göründüğü için bir şeyler yazıyorum, sonra yavaş yavaş nasıl saçma sapan bir şeyden bahsettiğini anlayıp, harcadığım zamana üzülüyorum. Neyse, ders olsun bana.
Alt 19-05-2009, 17:19
Akhenaton
Üye Değil

"hipotez" demiş. Sorun senin evrim teorisini anlayamamanda yatıyor.
Emin misiniz.

İnsanın evrimi üzerine senin deyiminle "sapiense dair evrim teorisi" yok, olmayacak da.
Nedeni gayet basit; dünyadaki canlılık ortak kökenden değişerek türleşmedir. Homo sapiens de bu değişerek türleşmenin ürünlerinden birisidir.
Anladığım kadarıyla eksik halkayı bulamayacağınızı anlamışsınız.
Ben ortak kökenden türleşme değildir gibi bir ifade kullanmadım , lütfen yazdıklarımı teistlere sürdünüz argümanlarla değil, benim ne anlattığımla yorumlayın.Evrim süreci sağiense kadar izlenebilir.sadece sapiense kadar.sapiense geçişi ne bilim nede din açıklayabilir.ha bunu yapabiliyorum diyorsanız buyrun.
Alt 19-05-2009, 17:26
Akhenaton
Üye Değil

Karşımda bu kadar iddialı olmamanızı tavsiye ederim.
Kaldıki yeni bir türün bulunduğu ve evrimdeki dengelerin alt üst olduğu bilim teknikte bile yayınlandı.

Yazdıklarınız baştan anlaşılmıyor, ilginç göründüğü için bir şeyler yazıyorum, sonra yavaş yavaş nasıl saçma sapan bir şeyden bahsettiğini anlayıp, harcadığım zamana üzülüyorum. Neyse, ders olsun bana.
benmi anlatamıyorum sizmi anlamıyorsunuz yoksa işinizemi gelmiyor.
şimdi ,
sapiense kadar süreci izledik
sapiense geçiş ve farklı ırkların ortaya çıkışını soruyorum size.
hani bir tane afrikadan sapiens üretiyoruz, diğerinden çoklu merkezden.
hah bu işte.
sapiensin bir şekilde yaptık diyelim , ya sonraki ırklar ???????
hangi süreçte nasıl oluştu.

şimdi çok merkezlide farklı türler aynı anda evrim geçirdi deseniz kimse yemez.
Mta Havva deseniz süreç içerisinde ırkların nasıl ortaya çıkarıyorsunuz , anlatın aydınlatın.

hadi onuda geçtik, türleştirdik ırklar nasıl oluştu.
Alt 19-05-2009, 22:02
diagoras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
diagoras diagoras isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hocam yazmasini cok beklersin, sen sordukca yeni sallamalarla karsina gelecek. sende bir sure sonra ne yapiyorum ben ya diyip, ciddiye almamamaya baslayacaksin. istersen profiline gidip sole yazilari arasinda bir dolas, bastan sona ufurme.

İnanç, gerçeği öğrenmeyi istememektir. ~Nietzche
Alt 20-05-2009, 00:22
Akhenaton
Üye Değil

diagoras´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam yazmasini cok beklersin, sen sordukca yeni sallamalarla karsina gelecek. sende bir sure sonra ne yapiyorum ben ya diyip, ciddiye almamamaya baslayacaksin. istersen profiline gidip sole yazilari arasinda bir dolas, bastan sona ufurme.

Sende kimsin.Ayşenin fatmanın yaşını kendine baz alarak kendini ateist ilan edenlerden misin. Yoksa arkeolojimi takip ediyorsun.

Hadi profildeki üfürme yazılardan birini buraya as bakalım.Varmı o kadar yürek ve bilgin görelim.

Yazıyı as ki , kimin üfürdüğünü herkes görsün.

Hadi bekliyorum.

Konu aydoe tarafından (10-06-2009 Saat 08:20 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler