Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-11-2005, 01:16
my-zone my-zone isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

benim senin uzun yazından anladığım sen kayıtsız şartsız inanıyorsun. peki senin dinle ilgili hiç şüphen oldu mu olduysa şüphelerini nasıl ortadan kaldırdın, delillerin nelerdir?
Alt 10-11-2005, 02:11
Arafat Arafat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tabiki şüphem oldu. kimin olmamıştırki. sadece seçilmiş kulların şüphesi olmaz. Mesela peygamberlerin, yada velilerin mübarek insanşarın şüphesi olmaz. bizim gibi sıradan insanların mutlaka şüpheleri vardır. ha allahın varlığıdnan hiç şüphem olmadı. benim tek şüphem kuranın allahın sözü olup olmadığıdır. allahın varlığından şüphe etmek gibi bi düşüncem bile olmadı.
misal; biz ressamları yaptıkları resimlerden biliriz. (leonardo davinci-monalize) gibi. monalizayı görünce şöyle demeyiz. misal; (vay anasını resme bak. tesadüfünde bu kadar. bir gurup boya kutusu sen git dökül tuvalin üstüne sorna bu hale gel. vay canına.) dimi. bir resim görünce buun dermiyiz. demeyiz. demkki güzel olan herşeyin bir yaratıcısı vardır.

şimdi gelelim güzel olmayan şeyleirn yartıcısı varmııdr. yüca rabbimin yarattığı herşey güzel olmayabilir.

misal. ressamın biri bir resim yapar. bakında hiç bişey anlamaz insan. sanki bir gurup boya kutu dökülmüş ve rastgele şekiler almış gibi olur.
ama biz yinede o resime değer veririz. çünkü bilirizki o resim rasgele bile olsa tuvalin üzerine dökülmiştür sağa sola taşmamıştır. yinede o resime değer veririz. hiç bir şeye benzemese bile. sadece bir kaç tane ressamın o resim üzerinde felsefe yapmasından öteye gidemez.

o halde kainatın bu ihtişamından maddenin en kü.üğü olan atom ve canlılın en küçüğü dediğimiz hücre'nin yapısında mükemmel tasarımın yaratıcısı da vardır. rabbimin varlığında şüphem olmadı hiç. kuranın allahın sözü olduğuna dellillerin nedir diyosan. onu kuran mucizeleri başlığından anlatmıştım. tabiki sadece onlar değil. islamiyete gönül vermiş din adamları mümin insanların yaşayışlarıda etkilemiştir. bir insana ait olan büğtün özellikleri gördüğüm mübarek insanlarda oldu. bu ilgi meselesidir. arayış meselesidir. insan yeterki neden yaaşdığını düşünsüz. tarih boyunca çoğu felsefeci sürekli yaratılış mantığını açıklamış durmuştur. çünkü onlarda hayatlarına bir anlam vermek istemişlerdir. bazıları allahın olabileceğine kannat getirmiş bazıları olamıyacağını düşünmüştür.
kim hesaba çekilmeyi göze alırki. insan kibirli varlıktır. kibir onun sonunu getirir. isyankar olur. nankör olur. yok ike var olduğuna şükr etmez üste çıkmaya çalışır. müslümanlar bilmiyormuydu hırıstıyan olup sırtı hz isaya dayaamyıç biildiğiniz gibi hırıstıyanlıkta islamiyetdeki gibi kurallar yoktur. vardı ama artık yok edildi. isa nın onlar için öldüğü. onların günahlarının isa için affedileceği. gibi saçmalıklara inanırlar. yani herifler isaya inanarak yırtacakalrını düşünürler. benim efendim öyle demiyor ama. değil bizleri kendisinin bile kıyametin azabından rabbine sığınıyor. kendisi ilahlaştırmıyor. hz isa da ilahlaştırmadı ama ilahlaştırıldı. muhammed bilmiyormuydu hazır bir sürü müridi toplamışken. ben allahın 2. oğluyum diyemezmiydi. bende siiz kurtarıcam. isa gibi sizi kurtarıcam. yeterki sözümden çıkmayın. her türlü güce sahip olduğu düşünüldüğü halde o kadar mümini kanrımazmıyıd. şayet islamiyet uydurulan bir din olsa idi peygamber neden sürekli tepki çekeceğini bildiği halde garip garip hiç bir anlam ifade etmeyen ayetler yazsın. zaten kitapların hakkın sözü olsuğunu idrak etmek zor değil. silsileye bakmak yeterlidir. tarih buyunca dürekli birisi çıkıp allahı hatırlatmıştır. adem den efendimize kadar. hangisin sözyedikler, diğeri ile çelişiyor. çelişmiyor dimi. hepsi tek bir ilahdan bahsetmiştir. ve hepsine inanılmıştır. çünkü hapsine peygamber olamlarının yanıdna kerametler verilmiştir ki inanabilsinler. onların yaptığını david caoperfield da yapıyo diyeceksiniz. devid günümüzün teknolojisini kullanıyo ki zaten o ilizyon yapıyo. keramet ise ilizyoj olmaz. bütün ilizyonların bir hilesi vardır. ama teknolojisi olmayan bir peygamberin tek hilesi allahın gücüdür.

anlatabildim umarım. zaten bu yazıı anlamayan bidaha yazmasın. burdakilerin bu yazıyı kavrayabilecek zeka seviyesinde olduğunu sanıyorum. çünkü burda sorgulayan insna var. sorgulayan insan zeki insandır. farklıdır. atasit bile olsa sorgulayan insan farklıdır. salak değildir. çünkü o gerçeği bulmak istiyordur.

saygılarımla
Alt 10-11-2005, 02:22
Üye

allahın varlığından süphe etmdiğni yazmışsın peki olursa eğer hesap günü allah sana herşeyi sorguladın ama beni sorgulamadın ya yalnış bir tanrıya tapsaydın onu da sorgulamayacaktın benim ayrıcalığım neydi de körü körüne sorgulamadan benim varlığımı kabul ettin diye sormayacak mı?
Alt 10-11-2005, 02:35
Üye

Anlatamamışım.

ben doğru allahı bulabilmek için çok uğraştım. neyi kastettiğini anladım. bunu çok düşündüm. hangimizin allahı doğru dedim. yoksa incilmi doğru olan. yada budistlermi en doğrusu yapıyolar. giib soruları kendime sordum. ama dediğim gibi hepsini araştırdım. kuranın allahın sözü olduğu ve değişmeden günümüze kadar geldğği bu gün benimn değil bir sürü insan tarafından ispatlanmıştır. onları açıkladım zaten.

mesela ataistler şunu söyler. kuranın değişmiş olduğunu ispatlamak için.

derlerki; kuranın ilk inen suresi alak suresidir. ama kuranda 96. sıradadır.
evet ilk inen sure o. ve kuranda 96. sırada. ben sana iniş sırasına göre sayayyım istersen. hepsini biliyorum. ama kuranı kerim efendimiz zamanıdna kitap haline getirilmemiştir. incilde öyledir.
kuranı kitap haline getirenler sahabeelrdir. ve ne hikmettirki kafalarına göre düzene soktukları bir kitap, zaten mucizevi ayetleri olduğu gibi birde kuranın sırasından kaynaklanan metametiksel hesaplerı söz konusu etmiştir. bu konu çok önemli değil ama gerçek. ömer çel akıl çok ilbç saptaöalarda bulunmuştur. o adamı kimse sevmez. hatta ilahiyatçılar bile sevmez. ilahşyatçılar neden sevmez bilirmisin. hiç düşündünmü. allahın kabul ettiği halde ve bütün insnalar hemen hemen ömer çelakıla innadığı hadle ilahiyatçılar neden "haklısın ömer, bu tesbitlerin kurarnın allahın sözü olduğnu ispatlar" demezler de ehr fırsatta göz göre göre yalanlarlar. çünkü o ilahiyatçılar da inandıkları allahın büyüklüğü idrak edemmeişlerdir. benim inandığım allah bir atomu ve hücreden büyük bir galaksideki yıldızları çok ince hesaplarla kontrol edebilen bir allahtır. bütün bunları yapan rabbim alemlerin kitabı olan kuranı kerime ufacıkda olsa matemetiksel hesaplar iliştiremezmi. bana göre iliştiri. çünkü allahın ne olduğuun biliyorum. ilahiyatçılara göre iliştirmez. çünkü onların inandığı allah sadece var olduğunu söyler. egrisine karışmazç hadi ya. nerden bileyim ben senin allahının kitabının kuran olduğunu. budistlerinde kitabı var. belkiş onlarınki doğru.

sanırım analtabildim . ben kara cahil körükörüne her denilene inanan başı örtülü birt annesi ev hacı babası olan biri değilim. hatta beni sevmezler bile. hep böyel konuştuğum için.
Alt 10-11-2005, 02:37
Üye

Delil dinin temelinde vardır. bütün peygamberlere keramet verilmiştir. ki onların peygaöber olduğu anlaşılabilsin. efendimiz şöyle demiştir" ben size en büyük mucize olarak kuranı kerimi bırakıyorum". hani mucize nerde. ben neden göremiyorum. görmek isteyen görür. ben gösteririm.
Alt 10-11-2005, 02:41
Üye

peki bugün mucize inandığın şeylerin yarın mucize olmadığı ispatlanırsa bu sende büyük hayalkırıklığı yaratmıyacak mı?
Alt 10-11-2005, 02:44
Üye

hm güzel soru. bu gün mucize diye gördüğüm şeyler. 1400 sene önce kimsenin bir anlam yükleyemediği, maksadı anlaşılamayan ayetlerdir. o ayetler kimseye bir anlam ifade etmiyordu. ama yinede inanıyolardır. bu gün mucize diye kabul ettiğim şeyler ise siizn bilim diye yırtındığınız olgu tarafından ispatlanmıştır. ben bilimi kabul eden bi müslüman olarak olaylara bilimle yaklaşıyorum.
Alt 10-11-2005, 02:46
Üye

bu sorunun cevabı olmadı ama
Alt 10-11-2005, 02:56
Üye

olamdımı. neden olmadı. gayet açık bi şekilde analttım. bilimden bahsettim. ayetleridemi yazayım.
peki ayetleride yazayım.

HİCR 22; Bir de dölleyici rüzgarlar gönderdik de gökten bir su indirip sizi onunla suladık. Onu depolarda tutan da siz değilsiniz.

HİCR 22; Ve erselner riyaha levakiha fe enzelna mines semai maen fe eskaynakümuh ve ma entüm lehu bi hazinin

"levakiha" döllemektir. bir erkeğin dişyi döllemesi denilirken bu kelime kullanılır.

burda ilmi bir mucize vardır. rüzgaralrın bulutları döllediği söylenir. 1400 sene önce bir anlam ifade etmeyen bu ayet günümüze kadar kimseyi rahatsız etmemiştir. eğer kitap değişmiş olsa iid. ne anlam ifade ettiği anlaşılmayan bu ayet çıakrtılırdı. hırıstıyanların yaptığı gibi.
yani bu bir ilmi mucizedirç rüzgarların yağmur bulutlarını aşıladığı bilinmektedir. tabiki günümüüzn teknoloji ile keşvedilmiş bir olaydır bu. sorna su depolarından bahseder. su depolarıd a yağmur sularından meydana gelri. buda bir haber vermedir. su deposu yoktur aslında. onlar yağmur sularının vasıtasıyla oluşur.

daha ayet var. istersen onlarıa yazarım.
Alt 10-11-2005, 03:00
Üye

bunun mucize olduguna inaniyorsan o devirde arabistan yağmur ile ilgili olarak toplum soyle dusunuyordu bilim böyle dusunuyordu ama kurana o böyle yazdı diyebilmen lazım

Önerilen Siteler