Tabiki şüphem oldu. kimin olmamıştırki. sadece seçilmiş kulların şüphesi olmaz. Mesela peygamberlerin, yada velilerin mübarek insanşarın şüphesi olmaz. bizim gibi sıradan insanların mutlaka şüpheleri vardır. ha allahın varlığıdnan hiç şüphem olmadı. benim tek şüphem kuranın allahın sözü olup olmadığıdır. allahın varlığından şüphe etmek gibi bi düşüncem bile olmadı.
misal; biz ressamları yaptıkları resimlerden biliriz. (leonardo davinci-monalize) gibi. monalizayı görünce şöyle demeyiz. misal; (vay anasını resme bak. tesadüfünde bu kadar. bir gurup boya kutusu sen git dökül tuvalin üstüne sorna bu hale gel. vay canına.) dimi. bir resim görünce buun dermiyiz. demeyiz. demkki güzel olan herşeyin bir yaratıcısı vardır.
şimdi gelelim güzel olmayan şeyleirn yartıcısı varmııdr. yüca rabbimin yarattığı herşey güzel olmayabilir.
misal. ressamın biri bir resim yapar. bakında hiç bişey anlamaz insan. sanki bir gurup boya kutu dökülmüş ve rastgele şekiler almış gibi olur.
ama biz yinede o resime değer veririz. çünkü bilirizki o resim rasgele bile olsa tuvalin üzerine dökülmiştür sağa sola taşmamıştır. yinede o resime değer veririz. hiç bir şeye benzemese bile. sadece bir kaç tane ressamın o resim üzerinde felsefe yapmasından öteye gidemez.
o halde kainatın bu ihtişamından maddenin en kü.üğü olan atom ve canlılın en küçüğü dediğimiz hücre'nin yapısında mükemmel tasarımın yaratıcısı da vardır. rabbimin varlığında şüphem olmadı hiç. kuranın allahın sözü olduğuna dellillerin nedir diyosan. onu kuran mucizeleri başlığından anlatmıştım. tabiki sadece onlar değil. islamiyete gönül vermiş din adamları mümin insanların yaşayışlarıda etkilemiştir. bir insana ait olan büğtün özellikleri gördüğüm mübarek insanlarda oldu. bu ilgi meselesidir. arayış meselesidir. insan yeterki neden yaaşdığını düşünsüz. tarih boyunca çoğu felsefeci sürekli yaratılış mantığını açıklamış durmuştur. çünkü onlarda hayatlarına bir anlam vermek istemişlerdir. bazıları allahın olabileceğine kannat getirmiş bazıları olamıyacağını düşünmüştür.
kim hesaba çekilmeyi göze alırki. insan kibirli varlıktır. kibir onun sonunu getirir. isyankar olur. nankör olur. yok ike var olduğuna şükr etmez üste çıkmaya çalışır. müslümanlar bilmiyormuydu hırıstıyan olup sırtı hz isaya dayaamyıç biildiğiniz gibi hırıstıyanlıkta islamiyetdeki gibi kurallar yoktur. vardı ama artık yok edildi. isa nın onlar için öldüğü. onların günahlarının isa için affedileceği. gibi saçmalıklara inanırlar. yani herifler isaya inanarak yırtacakalrını düşünürler. benim efendim öyle demiyor ama. değil bizleri kendisinin bile kıyametin azabından rabbine sığınıyor. kendisi ilahlaştırmıyor. hz isa da ilahlaştırmadı ama ilahlaştırıldı. muhammed bilmiyormuydu hazır bir sürü müridi toplamışken. ben allahın 2. oğluyum diyemezmiydi. bende siiz kurtarıcam. isa gibi sizi kurtarıcam. yeterki sözümden çıkmayın. her türlü güce sahip olduğu düşünüldüğü halde o kadar mümini kanrımazmıyıd. şayet islamiyet uydurulan bir din olsa idi peygamber neden sürekli tepki çekeceğini bildiği halde garip garip hiç bir anlam ifade etmeyen ayetler yazsın. zaten kitapların hakkın sözü olsuğunu idrak etmek zor değil. silsileye bakmak yeterlidir. tarih buyunca dürekli birisi çıkıp allahı hatırlatmıştır. adem den efendimize kadar. hangisin sözyedikler, diğeri ile çelişiyor. çelişmiyor dimi. hepsi tek bir ilahdan bahsetmiştir. ve hepsine inanılmıştır. çünkü hapsine peygamber olamlarının yanıdna kerametler verilmiştir ki inanabilsinler. onların yaptığını david caoperfield da yapıyo diyeceksiniz. devid günümüzün teknolojisini kullanıyo ki zaten o ilizyon yapıyo. keramet ise ilizyoj olmaz. bütün ilizyonların bir hilesi vardır. ama teknolojisi olmayan bir peygamberin tek hilesi allahın gücüdür.
anlatabildim umarım. zaten bu yazıı anlamayan bidaha yazmasın. burdakilerin bu yazıyı kavrayabilecek zeka seviyesinde olduğunu sanıyorum. çünkü burda sorgulayan insna var. sorgulayan insan zeki insandır. farklıdır. atasit bile olsa sorgulayan insan farklıdır. salak değildir. çünkü o gerçeği bulmak istiyordur.
saygılarımla
|