18-07-2009, 14:46
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
İslam kaynaklarından öğrenmekteyiz ki, Kur’an’daki çelişkiler, İslamın daha ilk anlarından
itibaren fark edilir olmuştur. Ö kadar ki, Muhammed’in verdiği emirlerin birbirini tutmaması
ve örneğin bir gün “helal” bilip izin verdiği şeyi, bir başka gün “haram” sayması ya da yasaklaması,
çevrede dedikodu konusu olmuştur. Birtakım kişiler açıkça şöyle konuşmaya
başlamışlardır: “Muhammed bugün emrettiğini yarın yasaklayarak ashabıyla alay ediyor.”
Bunu söylerlerken Muhammed’i “iftiracı” olarak tanımlamışlardır.
Muhammed, o dönemde
henüz güçlü durumda olmadığı ve bu nedenle bu gibi kişilere karşı şiddet yoluna
başvuramayacağını bildiği için, buyrukların Tanrı tarafından konup, gerektiğinde Tanrı
tarafından kaldırıldığına dair Kur’an’a ayetler koymuştur. Bunlardan biri şöyledir:
“Biz bir ayetin yerine başka bir ayeti getirdiğimiz zaman —ki Allah, neyi indireceğini çok iyi
bilir- ‘Sen ancak bir iftiracısın’ dediler...”(Nahl Suresi, ayet 101).
|

18-07-2009, 14:57
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
MUHAMMEDE GÖRE ALLAH “Kuşku yok ki, biz, akıl edesiniz, anlayasınız diye Kur’an’ı Arap
diliyle meydana getirdik” (Zuhruf Suresi, ayet 3) şeklinde ayetler göndermiştir; böylece
kullarından Kur’an’ı okuyup anlamalarını istemiş, doğru yola girip girmemek konusunda
onları güya serbest bırakmıştır. Fakat, bu aynı Tanrı, anlaşılsın diye Arapça olarak yolladığı
Kur’an’ın anlaşılmaması için elinden geleni yapandır; kişilerin kalplerini, kulaklarını
kapatandır; örneğin şöyle der:
“Kur’an’ı anlarlar diye kalplerine örtüler ve kulaklarına da ağırlık koyduk” (İsra Suresi, ayet
46; ayrıca bkz. Kehf Suresi, ayet.57).
Nisa suresi: 78 - Her nerede olursanız olun ölüm size yetişir, son derece sağlam kaleler içinde de bulunsanız yine kurtulamazsınız. Onlara bir iyilik erişirse "Bu, Allahtandır" derler, bir kötülüğe uğrarlarsa, "Bu, senin yüzündendir." derler. Ey Muhammed! De ki: "Hepsi Allah'tandır." Bu topluma ne oluyor ki, hiç söz anlamaya yanaşmıyorlar?
79 - (Ey insanoğlu!) sana gelen her iyilik Allah'tandır, sana ne kötülük dokunursa kendindendir. Ey Muhammed! Biz seni bütün insanlara bir elçi olarak gönderdik. Buna şahit olarak da Allah yeter.
Bende mi problem var sevgili arkadaşlar. arka arkaya 2 sure birbirinin zıttı açıklamalar. Aslında bu tip çelişkili açılamalar çok farklı surelerde de var ama burada arka arkaya 2 ayette olduğu için ilgimi çekti.
|

18-07-2009, 15:08
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
“...Şüphe yok ki Allah dilediğini sapıklığa... sevk
eder” (Rad Suresi, ayet 27)
“Allah dilediğini saptırır ve
dilediğini de doğru yola eriştirir” (İbrahim Suresi, ayet 4)
“Biz dileseydik herkese hidayet veririrdik; fakat cehennemi tamamen cin ve insanlarla
dolduracağıma dair benden söz çıkmıştır..."
(Secde Suresi, ayet 13.)
“Allah dileseydi, yeryüzünde bulunanların hepsi inanırdı... Allah’ın izni olmadan hiç kimse
inanamaz...” (Yunus Suresi, ayet 100.)
“Allah dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola eriştirir...” (Fatır Suresi, ayet 8.)
“Kıyamet günü, yaptığınız şeylerin karşılığı verilir...” (Yasin Suresi, ayet 54.)
Şimdi beni saptıran bana inanma izni vermeyen Allah olduğuna göre kıyamet günü hangi yaptıklarım için sorguya çekileceğim.
|

18-07-2009, 15:16
|
 |
Üye
|
|
|
|
ugurce82´isimli üyeden Alıntı
“...Şüphe yok ki Allah dilediğini sapıklığa... sevk
eder” (Rad Suresi, ayet 27)
“Allah dilediğini saptırır ve
dilediğini de doğru yola eriştirir” (İbrahim Suresi, ayet 4)
“Biz dileseydik herkese hidayet veririrdik; fakat cehennemi tamamen cin ve insanlarla
dolduracağıma dair benden söz çıkmıştır..."
(Secde Suresi, ayet 13.)
“Allah dileseydi, yeryüzünde bulunanların hepsi inanırdı... Allah’ın izni olmadan hiç kimse
inanamaz...” (Yunus Suresi, ayet 100.)
“Allah dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola eriştirir...” (Fatır Suresi, ayet 8.)
“Kıyamet günü, yaptığınız şeylerin karşılığı verilir...” (Yasin Suresi, ayet 54.)
Şimdi beni saptıran bana inanma izni vermeyen Allah olduğuna göre kıyamet günü hangi yaptıklarım için sorguya çekileceğim.
|
namaza yaklaşmayın...
buda var.. cımbız elinizde çekin çekin alın. bence resime karşıdan bir bakın. iyi insan olmamızı isteyen bir kitap ve dinden bahsediyoruz. bunun neresi kötü. haaaa siz tinercileri katilleri hırsız ve soyguncuların daha makbul olmasını istiyorsanız diyecek bir şey yok... hem yazdığınız ayetlerde ters bir şey yok allah isterse yoldan çıkmış birisini yola sokabiliri tersinide çıkartabilir diyor. siz bunu onlara doğru veya yanlış allahın yaptırdığını söylüyorsunuz. ben çocuğumu dövebilirim diyorum siz dövüyorsun diyorsunuz arada fark yokmuuu??? saygılar...
|

18-07-2009, 15:30
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
KEFL SURESİ
65.Derken kullarımızdan bir kul buldular ki, biz ona katımızdan bir rahmet vermiş, kendisine tarafımızdan bir ilim öğretmiştik.
66.Mûsâ ona, “Sana öğretilen bilgilerden bana, doğruya iletici bir bilgi öğretmen için sana tabi olayım mı?” dedi.
67.Adam şöyle dedi: “Doğrusu sen benimle beraberliğe asla sabredemezsin.”
68.“İç yüzünü kavrayamadığın bir şeye nasıl sabredebilirsin?”
69.Mûsâ, “İnşaallah beni sabırlı bulacaksın. Hiçbir işte de sana karşı gelmeyeceğim” dedi.
70.O da şöyle dedi: “O halde eğer bana tabi olacaksan, ben sana söylemedikçe hiçbir şey hakkında bana soru sormayacaksın.”
71.Derken yola koyuldular. Nihayet, bir gemiye bindiklerinde (adam) gemiyi deldi. Mûsâ, “Sen onu içindekileri boğmak için mi deldin? Doğrusu, şaşılacak bir iş yaptın.” dedi.
72.Adam, “Sen benimle beraberliğe asla sabredemezsin, demedim mi?” dedi.
73.Mûsâ, “Unuttuğum için bana çıkışma ve bu işimde bana güçlük çıkarma!” dedi.
74.Yine yola koyuldular. Nihayet bir erkek çocukla karşılaştıklarında adam (hemen) onu öldürdü. Mûsâ, “Bir cana karşılık olmaksızın suçsuz birini mi öldürdün? Andolsun çok kötü bir iş yaptın!” dedi.
75.Adam, “Sana, benimle beraberliğe asla sabredemezsin demedim mi?” dedi.
76.Mûsâ, “Eğer bundan sonra sana bir şey hakkında soru sorarsam, artık benimle arkadaşlık etme.Doğrusu, tarafımdan (dilenecek son) özre ulaştın (bu son özür dileyişim)” dedi.
77.Yine yola koyuldular. Nihayet bir şehir halkına varıp onlardan yiyecek istediler. Halk onları konuk etmek istemedi. Derken orada yıkılmaya yüz tutmuş bir duvar gördüler. Adam hemen o duvarı doğrulttu. Mûsâ, “İsteseydin bu iş için bir ücret alırdın” dedi.
78.Adam, “İşte bu birbirimizden ayrılmamız demektir” dedi. “Şimdi sana sabredemediğin şeylerin içyüzünü anlatacağım.”
79.“O gemi, denizde çalışan bir takım yoksul kimselere ait idi. Onu yaralamak istedim, çünkü onların ilerisinde, her gemiyi zorla ele geçiren bir kral vardı.”
80.Çocuğa gelince, anası babası mü’min insanlardı. Onları azgınlığa ve küfre sürüklemesinden korktuk.”
bu hikayeyi kim anlatmış arkadaşlar.allahmı,muhammetmi.allahsa allah hikaye anlatırmı.muhammetse hani kuranda yazılanların tamamı allahın sözleriydi,
|

18-07-2009, 15:43
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Sevgili Layemud
Elbette ki peygamber olduğunu iddaa eden kişi her dönemde olduğu gibi o dönemde de insanları iyi yola getirmek için geldiğini falan filan iddaa edecektir. aksi takdirde zaten kimseyi toplayamaz. ama bunu felsefecilerde yapıyor ve bence aristonun eflatunun veya marx ın bu konularda yazdıkları kurandan cok daha faydalıdır. en azından onlarınkinde yukarıda yazılan bircok olay gibi çelişkili yazılar yoktur. Ayrıca kuranın ve islamın insanlığı ne kadar iyi yerlere getirdiği tarih boyunca ve su andada görülmektedir. Fakat ben muhammedin kuranı yazarken insanlığa faydam dokunsun falan diye yazdığını düşünmüyorum. Muhammedin ve cevresindekilerin insanların inançlarını sömürerek ne kadar kişiye zarar verdiklerini kendilerine ise maddi manevi ne kadar rant elde ettiklerine bir bakarsan anlarsın.
Saygılar..
|

18-07-2009, 16:01
|
 |
Üye
|
|
|
|
jazz_01´isimli üyeden Alıntı
KEFL SURESİ
|
KURAN CEBRAİL AS. tarafından peygamberimizin anlatacağı şekilde yani peygamberimizden halka şekliyle indirilmiştir.Hikayeden bahsetmişsiniz bu güzel hikaye gerçek veya gerçeğe yakın anlamına geldiğine göre bunun yaşanmış olabileceğini kabul ediyorsunuz. buna sevindim  Bu tür yaşanmışlıklar kuranda birçok yerde var. Bunlar örnek teşkil etmeleri için kuranda yer almaktadırlar bize ders çıkarmak kalıyor...saygılarımla...
|

18-07-2009, 16:06
|
 |
Üye
|
|
|
|
ugurce82´isimli üyeden Alıntı
Sevgili Layemud
Muhammedin ve cevresindekilerin insanların inançlarını sömürerek ne kadar kişiye zarar verdiklerini kendilerine ise maddi manevi ne kadar rant elde ettiklerine bir bakarsan anlarsın.
Saygılar..
|
Bilgilerinizi tazeleyeyim.. Hz.Muhammedin eşi Hz.hatice zaten zengin bir bayandır ve onun tüm varlığı peygamberimiz tarafından kullanılmaktadır. yani maddi kaygı içinde değildir. Onca kez tarataklanmak, ölümle burun buruna gelmek sizce bu kadar kolaymıdır... tüm mal varlığını geride bırakarak kaçmak zorunda kalmakmı ranttır. bunları bir düşününüz. Unutmayınızki tüm peygamberlerin ömrü mücadeleile geçmiştir. pek çoğu başta hz.isa bu yolda hayatlarını kaybetmişlerdir.Haşa bana peygamberlik inse allahın bana verme diye dua ederim. bünyem o kadar ağır bir yükü kaldırmaz. saygılar sunarım...
|

18-07-2009, 16:16
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
layemud´isimli üyeden Alıntı
KURAN CEBRAİL AS. tarafından peygamberimizin anlatacağı şekilde yani peygamberimizden halka şekliyle indirilmiştir.Hikayeden bahsetmişsiniz bu güzel hikaye gerçek veya gerçeğe yakın anlamına geldiğine göre bunun yaşanmış olabileceğini kabul ediyorsunuz. buna sevindim  Bu tür yaşanmışlıklar kuranda birçok yerde var. Bunlar örnek teşkil etmeleri için kuranda yer almaktadırlar bize ders çıkarmak kalıyor...saygılarımla...
|
Sevgili layemud:
Bunun gibi kuranda everenin 6 günde yaratıldığına dair bir hikaye vardır.
"de ki: siz mi yeri iki günde yaratanı inkar ediyor ve o’na ortaklar koşuyorsunuz? o, alemlerin rabbidir.o, dört gün içinde, yeryüzünde yükselen sabit dağlar yarattı, orada bolluk ve bereket meydana getirdi ve orada rızık arayanların ihtiyaçlarına uygun olarak rızıklar takdir etti. sonra duman halinde bulunan göğe yöneldi; ona ve yeryüzüne, “isteyerek veya istemeyerek gelin” dedi. ikisi de, “isteyerek geldik” dediler.böylece onları, iki günde yedi gök olarak yarattı ve her göğe kendi işini bildirdi. en yakın göğü kandillerle süsledik ve onu koruduk. işte bu, mutlak güç sahibi ve hakkıyla bilen allah’ın takdiridir. " (fussilet 9-12)
kutub-i sitte hadis no: 1692
"resulullah (sav) bir gün elimden tuttu ve şu açıklamayı yaptı: "allah toprağı cumartesi günü yarattı. ondaki dağları pazar günü yarattı; ağaçları pazartesi günü yarattı. mekruhları salı günü yarattı. nuru çarşamba günü yarattı ve onda hayvanları perşembe günü yaydı. hz. adem (a.s)`i cuma günü ikindi vaktinden sonra, ikindi ile gece arasındaki gündüz vaktinin en son saatinde en son mahluk olarak yarattı."
"Gerçekten Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah'tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, güneşe, aya ve yıldızlara kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O'nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir." (Araf 54)
Bu hikaye de kuranda vardır. Buna göre allah 6 günde evreni yarattığı ve daha sonra arşa cekilerek istiva yani dinlendiği yazılmaktadır.
Başka bir ayette ise allahın birşeyi yaratması için ol demesi yeterlidir. fakat nedense allah evren için 6 gün uğraşmıştır.
İnsanı ise yaratmak için çamuru kullanmıştır nedense. bu hikayelerin kuranda yer alması normal. çünkü en ilkel dönemlerden beri bu hikayeler dilden dile dolaşarak gelmiştir. ilk yazılı belge olarak sümer destanlarında bulunmuştur. insanın çamurdan yaratılması yunan mitolojisinde bile vardır.
bu efsaneler en sonunda tevrata oradan da muhammet tarafından kurana geçirilmiştir. fakat bugunkü bilim ışığında bunlara inanmak mümkün değildir.
Saygılar
|

18-07-2009, 16:24
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
layemud´isimli üyeden Alıntı
Bilgilerinizi tazeleyeyim.. Hz.Muhammedin eşi Hz.hatice zaten zengin bir bayandır ve onun tüm varlığı peygamberimiz tarafından kullanılmaktadır. yani maddi kaygı içinde değildir. Onca kez tarataklanmak, ölümle burun buruna gelmek sizce bu kadar kolaymıdır... tüm mal varlığını geride bırakarak kaçmak zorunda kalmakmı ranttır. bunları bir düşününüz. Unutmayınızki tüm peygamberlerin ömrü mücadeleile geçmiştir. pek çoğu başta hz.isa bu yolda hayatlarını kaybetmişlerdir.Haşa bana peygamberlik inse allahın bana verme diye dua ederim. bünyem o kadar ağır bir yükü kaldırmaz. saygılar sunarım...
|
Peki şöyle düşünelim bush başkan olmadan önce fakir bir insan mıydı. hayır ama iktidar tutkusu başka bir şeydir. yani hırs deniz baykal 70 yaşında hala başkanlıktan istifa etmiyorsa bunun bir açıklaması vardır iktidar hırsı.
Tüm peygamberlerin ömrünün mücadele içindegeçtiği senin inancındır. Muhammed hiç bir savaşta kendisi bizzat savaşmamıştır. hep başkalarını kullanmıstır. ama sen iman gözlüklerini indirmedikçe seninle zaten tartışmamıza gerek yok çünkü allah öyle istedi oldu diyorsun.
|