Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Fizik > Klasik Mekanik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-10-2012, 10:59
Cumayagittimgelicem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cumayagittimgelicem Cumayagittimgelicem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

cyborg olduk o zaman insan bio-elektronik bir canlı demek ayrıdır, insan vücudu elektrik akımı üretir demek farklıdır. kalp içinde geçerlidir bu durum. Neden beyin kanamasından bahsettiğini anlamadım ama. açıklarsan sevinirim.

diğer bütün kitapalarda açık açık 6 gün, kuranda da sürekli yapılan çeviriler gün şeklinden, yavaş yavaş ve durduk yere evreye kaymış ise parentezler içinde, bizim suçumuz nedir? sorgulayıp saçmalığı göstermemektir basiretsizlik.

mesajından alıntı;

"Yani ne diyeyim bu soruyu da cevapladım ama anlayamadın yine. hala aynı noktada tıkanıp kalmışlık, Yine de açıklasam anlayamacaksın. Bak iyi dinle:

Allah kendi yaptığı oyuna (sisteme oyun dedim anladın mı ?) kurallar (bilimsel kanunlar yani) koyuyor, sonra da bir şeyler yapmak istedi mi bu oyunun kuralları dışında iş yapabilse de (yani hile, yada hokus pokus.. ) yapmıyor. Çünkü o zaman kendi koyduğu kuralları her seferinde yıkacak ve anlamsız bir kurallar yığını oluşacak, sistem zamanla kararsız da kalabilir. Bu şekilde kendi yazdığı kurala da uygunlukla hareket ediyor.

Hala anlamadıysan ne diyeyim... Allah kurtarsın.."

senin allahın matrixin mimarı gibi sınırlı güce mi sahip? sisteme karışınca düzeltemez mi herşeyin sahibi, herşeye gücü yeten, herşeyi bilen allah? peki zaten önceden karışacağını bilmiyor muydu? neyse neyse, sen sadece sisteme karışıp onu düzeltecek gücü yok mu da sen denge bozulabilir diyorsun? allahın gücünü hafife mi alıyorsun yoksa?

neden omnipotent ve omniscient olması ile ilgili soruları geldiğinde içi boş veya mantıksız cevaplar veriyorsunuz. karşındakine hakaretten başka kabul edilebilir cevaplarınız var mı? yoksa gene sen anlamazsın, bu sorular saçma sormayın gibi cevaplar mı vereceksin?

insanlara lütfen oku araştır gibi öğütler vermeden önce lütfen sen biraz araştır, yarım yamalak, saçma sapan örnekler verip veya bilimsellikten tamamiyle uzak argümanları gerçekmiş gibi önümüze sermeden önce iğneyi kendine batır biraz.
Alt 01-10-2012, 13:38
lionawar lionawar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

beyin kanaması mı ? :

Bütün vücudumuzu dolaşan kan damarlarımız her ne hikmetse (evrimsel bişi olabilir) beyin organımıza geldiğinde burayı es geçmiştir. Evet yanlış duymadınız beynimizin içinde kan damarları yoktur.

Tabii ki her organ gibi beynin de mineral, su, besin, oksijen gibi ihtiyaçları mevcut.. "Beyin kabuğu" denilen kısım beynin hemen dışında beyni saran özel bir kabuktur. Kan damarları buraya kadar gelir ve bunu bir ağ gibi sarar ancak beynin iç kısmına girmezler. Kan gerekli, beynin ihtiyaç duyduğu malzemeleri burada çok özelleşmiş bir sistemle bırakır.

Beyin kanaması sırasında beyni saran bu kan damarlarında eğer bir çatlama kırılma gibi bir şey olur ve kan akışı olurda bu beynin iç kısımlarına geçerse beyin tıpkı bir elektronik cihaz gibi lock olur. Ve karışır... Bir bilgisayar, bir elektronik cihaza bir su damlaması gibi bir duruma benzer bu durum..

Beyin kanaması geçirmekte olan bir insana dışardan bakıldığında kendine kaybeden, bayılma durumuna benzer bir durum gözlersiniz. Çünkü artık bilgisayar çalışmıyordur. Ve kararsız kalan (lock olan) işletim sistemi vücudu kontrol edemez.

.....

devamı sonra...

kolay gelsin...
Alt 01-10-2012, 14:04
Cumayagittimgelicem Cumayagittimgelicem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yani diyorsun ki beyine kan girince işlevini gerçekleştiremiyor bu yüzden cyborguz? gerçekten amacını anlamakta zorlanıyorum.

kurşun yediğinde akciğerine kan doluncada sanırsam bazı ufak küçük problemler oluşuyordu yani ssiteme girmemesi gereken birşey girdiğinde sorun oluşuyor. konuyu bağlamaya çalışıyorsun her mesajında bir yerlere ama sadece daha anlamsızlaşıyor. beyin-kan bariyeri beynin işleyişi için gerekli olması cyborg olmamızı mı gerektiriyor? verdiğin cevaplar sorularıma değil, sadece başka yerlere kayıyor.

eminim bir ara daha önce söylediğin birçok saçma iddiaya açıklık getireceksin yoksa bizi beynin zaten bilinen özellikleri ile yorma lütfen.
Alt 01-10-2012, 23:20
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

lionawar'dan alıntı:
Ya sen nerde yaşıyorsun, ortaçağ mı yoksa kutuplar mı ?

Hiç mi ntv okumuyorsun, hiç mi belgesel izlemiyorsun, hiç EMAR çektiren akraban olmadı mı senin ? Biraz kültürünü arttır.
Adam beni elektronik konularda kültürsüzlükle suçlamış.
Sebep? Kendisi insanoğluna elektronik varlıklardır demesi üzerine, kendisiyle dalga geçtiğim için... (. Üstelik beni ateist sanıyor.

Öncelikle ateist değilim. Agnostizme daha yakınım ve kendimi bildim bileli spiritualizm ile ilgileniyorum. Dolayısı ile senin bahsetmeye çalışıp da bir türlü bahsedemediğin(!) beyindeki elektrik akımları benim ve spiritualizmin ana ilgi alanlarıdır.

Şimdi, yorumumuza başlıyoruz sayın seyirciler, sıkı durun, kemerlerinizi bağlayın, yanınıza kola ve patlamış mısır alıp tarayıcınızı tam ekran yaparak okumaya başlayın (((.

Birincisi burada kimse beynin elektriksel faaliyetlerde bulunmadığını falan söylemedi.
Beyin sinirleri, nöronlar ve sinapslar arasındaki iletişimin
elektriksel ve kimyasal olduğunu
5'nci sınıfa giden çocuk bile biliyor günümüzde.
Matrix filminin ana konusu bile
yapay zekalı makinelerin çalışmaya devam edebilmek için,
insanoğlunu esir alıp, incan vücudunun ürettiği elektrik akımını kullanarak çalışmaya devam etmesidir.
Kısacası burada kimsenin insan ırkının vücudunda veya beyninde elektriksel akımlar olduğunu inkar ettiği falan yok.

Bizim dalga geçtiğimiz konu,
sırf beyindeki sinir hücreleri arasında elektriksel bir iletişim var diye
senin direk insan vücudunu ELEKTRONİK BİR VARLIK olarak kabul etmendir:

bknz ne demiş lionawar:
o zaman bilimsel yazıları daha iyi takip ediniz.. İnsan ın aynı zamanda elektronik bir varlık olduğunu da görebilir ve sinyal yaydığını da duyarsınız belki..
Beni cahillikle itham ediyorsun, hiç akraban emar(!)a girmedimi diyorsun ama daha "elektronik varlık" tamlamasının anlamını bilmiyorsun. Elektronik varlık yoktur, elektronik cihaz vardır.
Elektronik cihaz ise elektrik ile çalışan, bir takım aletlerdir.

Sen insanoğlu elektronik bir varlıktır diyerek aynen şu resimdeki şeyi söylemiş oldun:

Doğal olarak da millet seninle dalga geçti. (:

Oysaki insanoğlunun beyninin çalışma prensibi,
günümüz elektronik aygıtlarına benziyor deseydin kimse seninle böyle dalga geçmezdi.

Bu işlerin adamı olarak
sana bir kaç manyetizma ve elektronik dersi vereyim,
cahil diye suçladığın adamdan,
savunmasını yaptığın şeyin doğru olanını öğrenmiş olursun:

oku bakalım şurada ne yazıyor:
Elektronik cihazların temel yapı taşlarında silisyum, germanyum, ve galyum elementleri kullanılarak imal edilir. Bu maddeler aralarında mikro veya nano boşluklar bırakılarak elektronların bu elementler arasında kuantum sıçramaları yani elektronların orbital(yörünge) değiştirmesi sağlanarak mantıksal işlemler yaptırılır. Bilgisayarın ve elektronik cihazların temel çalışma prensibi bu ilkeye dayanır.
Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Elektronik

Şimdi bir de şuna bak, yukarıda ki paragrafta geçen boşluklar nerede de varmış gör:

Bu çizim, insan beyninin sinapsları ile ilgili bir resim.
Tahmin ediyorum ki sinaps'ları ilk defa duymuşsundur (.

Bak resimde sinaps boşluğu ve volta duyarlı caüzeri2 kanalları görülüyor.
Bu boşluklar arasında elektriksel sıçramalar meydana gelir insan beyninde. Çaktın mı olayı?

Aynı elektronik aletlerdeki mikro boyutlardaki mini parçacıklar gibi insan beyninde de elektrik akım sıçramaları yaşanır.
Kısacası insan: yüksek manyetik bir alana sahip olduğu tahminlenen,
beyninde yarı elektronik-kimyasal iletişim yolu kullanan ve
beyin dalgaları yayan bir canlıdır.
Bu dalgalar spiritualizmde aura olarak geçer.

Fakat tüm bunlar insanı elektronik bir varlık yapmaz! "insan elektronik bir varlıktır" diye tv'de konuşsan bilimciler, fizikçiler, meslek lisesi okumuş elektronikçiler sana zötüyle gülerler ekran başında.

İnsan oğlunun yaydığı beyin dalgaları ise manyetizma ile alakalıdır. Ona da spiritualzimde aura denir. Hatta Kirilian fotoğçıları vardır, insan vucudunun yaydığı elektromanyetik alanın fotoğrafını çektiklerini ve auranın bir kanıtı olduğunu söylerler.
Tüm bunlar 1940'lı yıllardan beri bilinen şeylerdir. O dönemlerde zirveye geçmiştir.
Sayın Adolf Hitler'in de bu konuda insanoğlu üzerinde, yani nazi askerleri üzerinde yaptığı uçuk kaçık deneyler vardır.
Amerikanın yine aynı konu üzerine gerçekleştirdiği phidelphia deneyi vardır...

Dur istersen sana
aura'nın katmanlarından,
kişide astral zincir dediğimiz bağdan veya
manyetik alanlar arasındaki yolculuk esnasında kişilerde oluşan teşevvüs hallerinden bahsedebilirim.

Hatta bu konuda yazdığım bir yazıda var bu forumda, buyur linkini atayım:
İstihale Alanlar ve Sistemler

Savunmaya çalıştığın şeyleri yalamış yutmuş insanım ve sen bana gelip cahil diyip birde komikçe "EMAR'a girmedimi hiç bir akraban" diyip, insanoğlu elektronik bir varlıktır yazıyorsun. ahahahaha (: Bir de gelmiş bana artis artis medyadan haberler paylaşıyor sanki bilmiyormuşuz gibi... (: Ulen ne günlere kaldık. Dimi sevgili Neva? (:

Dur sana medyadan daha kral bir haber paylaşayım, merak etme bu işlerin adamı olan bir agnostik spiritualist olarak bende benzer içerikli haberleri takip ediyorum:
fotoğrafı çeken benim, gazeteleri takip ediyorum bu tip haberler için:

Nasıl? Haber hoşuna gitti mi?

Ders yetmediyse eğer bir ara sana insan vücudunun aurası üzerine meditasyon dersi verebilirim.
Hatta dur kıyak geçeyim, aura'nı görmeyi öğreteyim, gerçi çok bilinen bir şeydir ama konuyu takip eden diğer üyelerde öğrenmiş olur:

bak şimdi akşam vakti ışıkları kapalı olan karanlık bir odaya geçiyorsun, bir adet boy aynası lazım, bir metre önünde bir sandalyeye oturacaksın, oda karanlık olmalı fakat antreden veya yan odadan aynadaki vücudunun hatlarını görebileceğin kadarda ışık girmeli. yani aynada sanki bir gölge varmış gibi ayarlamalısın ışığı. Mum ışığı falan olmaz, aşırı aydınlatır. antrenin ışığını yakıp içinde olduğun odanın kapısını 3-4 cm kala aralarsan gerekli ışığı yakalayabilirsin.
Yapacağın şey şu:
Aynadaki gölgene bakıp, tahminen kaşlarının tam ortasını bakacaksın. Gözlerini hiç kırpmaman gerekiyor, bu çok önemlidir. Tamamen odaklanmalı, zaman durmuş gibi o noktaya gözlerini kırpmadan hareketsiz bakmalısın. Yaklaşık 30-40 saniye sonra aynadaki gölgenin hatlarına yapışık, mavi bir parıltı göreceksin. 2-3 görürsün, sonra kaybolur, incelip kalınlaşır gibi görürsün zaten. ne kadar çok aralıksız odaklanırsan o kadar net görürsün. İşte o gördüğün auranın 2'nci katmanıdır.
D&R'dan aldığı 3-5 kitap sayesinde az buçuk bu tip spiritual kavramları okumuş Newage'ci müslümanlar ona allahın nuru diyor, ahahaha (:
Sende heralde elektrik falan dersin?

eee hala bu konularda kültürsüz, cahil olduğumu düşünüyor musun?

Günümüz müslümanları, kapitalizmin yeni para kapısı olan newage akımının yaygınlaşması sonucu spiritualizmdeki bir takım argüman ve bulguları islama yoğunlayarak yeni bir sentez oluşturmaya başladılar. Biz spiritualistler tarafından bu olay şaşkınlık ile izleniyor gerçekten. Özellikle bülent kısa gibi şaklabanların türkiyede kurmaya çalıştıkları bir takım yeraltı cemiyetlerinin medyaya ve topluma sızdırdığı kimi çarpık ezoterik bilgiler milletin kafasını allak bullak etmekte.

Melek çağırma metotları, özel meleğiniz ile iletişim yolu, koruyucu meleğiniz ile nasıl irtibata geçersiniz, gibi salak sallama kitaplar sayesinde etrafta, lionawar gibi insanoğlunun elektronik birer varlık olduğunu, ayda meleklerin elektronik cihazlar başında durarak insanoğlunun yaydığı sinyalleri ayın içinde kayıt ettiğini idda eden üyeler filizlenmeye başlıyor ((:

Kapitalizm, hem para kazanıyor hemde etkisini kaybeden din yüzünden özgürleşmeye başlayan insan aklını yeni saçmalılar ile uyuşturuyor...

Dur sana biraz da MR'den bahsedeyim lionawar, o konuda da aydınlanırsın. Senin EMAR(!) diye yazdığın şeyden yani...

Senin EMAR(!) diye yazdığın şeyMR veya MRG şeklinde yazılır, ingilizcede ise em-ar şeklinde okunur. Tabi bizim millet her zaman ki cahilliği ile onu hastanelerde EMAR(!) şeklinde yazar.

Bakalım MR, pardon EMAR(!) neymiş:

Manyetik Rezonans Görüntüleme:

MR cihazı dev bir mıknatıstan oluşmaktadır x ışınları kullanmaz, elektromanyetik ve radyo dalgaları ile görüntüleme yapar. İnceleme sırasında hasta cihaz masasına yatırılmakta ve dev mıknatısın içinde bulunan tünele masa ilerletilmektedir. Hasta güçlü elektromanyetik içeren bir silindirin içinde yatarken vücuttaki hidrojen atomlarının enerji salmasına yol açan radyo dalgaları gönderilerek görüntüleme işlemini gerçekleştirir. Mıknatıs etkisi ile hareket eden binlerce atoma ait bilgi bir bilgisayara gönderilir ve çekilen alanın oldukça kaliteli resmi elde edilir.
Kaynak: http://www.bilgimanya.com/emar-nedir...ir-mr-mrg/2941

Sen şimdi buradaki yazılardan da çıkar insanoğlu mıknatıssal bir varlıktır, ne kadar ikiye bölsen mutlaka 2 ucu yüklü olur falan dersin (.

Gelelim din konusuna:

Önce yaratılış konusunda kendinden emin bir şekilde "allah orada gün değil aşama-devir demek istemiştir" dedin, şimdi kıvırdın "orada 3'ünüde demek istememiştir, oradaki kelimeler arapçadır tefsir ilmine girmen gerekiyor" diyorsun. Kırk yıllık turandursun.com forumu üyesiyim böyle kıvıran üye görmedim.

üstüne bir de demişsin ki:
Ya inanmıyorsan inanma ama bir de O nun anlamı bu değil bu şekilde deyip kendince bir açıklama uydurma. açıklaması nı yapdım, sana göre açıklama yok. bana göre de yok. Diyeceksin ki elmalılı hamdi yazıra göre, mesela böyle. Ondan sonra açıklaması üzerinden konuşuruz. Kafaya göre sallama olmaz.
Madem öyle neden ilk başta kafana göre kurandaki kelimeyi önce devir olarak kabul edip sonra da mealciye göre değişir diyorsun. Al sana bir çelişki daha...

Adet konusunda da öyle. Önce allah bir alışkanlık edinmiş öyle davranmış dedin, ben bir takım mantık yürütmeler ile bu iddianın saçmalığını açığa çıkarınca şimdide olayı adetullaha bağladın. Bırroo bırrooo (bkz vizontele repliği) ((.

Saygılarımla
VraeL
(son harfi büyük L'li) :P Neva anladı onu :P
Alt 02-10-2012, 09:14
Üyeliğini Sonlandırmış

Benim derse ihtiyacım yok, ben zaten sana örneklerimi ntvmsnbc den yazdım.

Elektronik bir varlık derken herhalde metal devre değil, onun gibi anlamında yoksa sen tam net devre gibi içindede metalik, böyle diyot felan, o şekilde mi sandın, ee yine sen hatalısın bunun bir benzetme olduğunu anlamadın da tam net bir şekilde aynen kişisel bilgisayar devresi yada bir teybin içindeki devrenin aynen aynısı mı demek istiyorum sandın, yazık sana. Yada sana anlatırken herhalde iyice anlatmak lazım çünkü hanya olmuş konya..

Bir de elektronik linkini vermiş, elektrik diyen kim bak oku:

Dr. Tanju Sürmeli, ''İnsan beyninin elektrik akımı ürettiğini biliyoruz. Beyindeki elektrik akımının değiştirilebileceği kanıtlandı. Bununla ilgili küçük bir alet kullanılıyor.

Bu yazıyı ben yazmadım. elektrik akımı kelimesini adama ben söyletmedim. Eee lütfen itiraz edeceksen bu Türkiye nin bu konudaki en uzman kişilerinden birine itiraz et. Haa o nun cümlesini anlamamış olabilirsin. Ve şimdi wikipedia dan elektrik linkini buraya yaz. Belki de sen sandın insanın içinde 5lik kablo var, transformatör felan var. Olabilir sanırım öyle sanmış olabilirsin. Senin gibiler için belkide bunu bu Sayın uzman iyice açıklaması lazımdı. Ama hatalı Tanju bey değil mi ?

Peki o zaman bu dalgaları spiritualizm konusu ise neden elektronik cihazlar ile algılanıp ölçülebiliyor. Sanki ikisi ayrı bir şey mi ?

Sipirik bir şey mi elektronik bir veri mi ?

Sen o na bizim anlamadığımız bir dilde olduğu için sipirik dedin. Ya kodlarını bilseydik ? Anlamlarını tam ve net bir şekilde çözebilseydik..

Bende elektronik derken burada bir benzetme kullanıyorum, ama anlaman için içinde teyp devresi olandan değil anlamında demem gerekiyor ise sana özel ayrıcalık yapmıyorum.

Evet insan dan bir sinyal çıkıyor, ölçülebiliyor, buna sipiritualistler auro diyebilirler. Bu onların verdiği bir isim. Önemli olan bu bir veri. Ve anlamı çözülebilmiş değil, bazı ipuçları veya tahminler var, ama hiçbiri kesin bir bilgi değil.

İnsan vücudunda auro var ben de bu konuyu biliyorum. Bunun frekansı yerin frekansı ile aynı.

Bu konu başka noktaya kayıyor ama..herneyse..

Bak mesela altın oran sayısının bile bahsetmek lazım.

Kabe dünya nın altın oran merkezinde ve insan aurosının en yoğun olacağı yer de orası. Bu da kabe nin neden orada olduğu ile ilgili bir şey.

Şİmdi konu dallandı işte..

İnsan bir elektronik canlı (buna ismen biyoelektronik de diyoruz.. yani anlamı aynen dediğin şekilde kimyasal ve biyolojik olayların beraber olduğu salt bir elektronik değil) ..

Ve insan dan çıkan bu enerji ölçülebiliyor..

Ölçülemiyor mu ?

Bu soruya özellikle cevap ver, evet yada hayır de..

Eğer ölçülebiliyor sa, o takdirde buradan çıkan veri eğer anlamı da çözülen bir sistemle insan hakkında log tutulmasına sebebiyet verebilir,

Tabii bunun için çok müthiş bir sistem gerekir. Ama bu imkansız değil.

Bak bir sürü mobese kamerası var ve mobese kameralarından çıkan veriler mobese merkezlerinde yakalanıp kayıt altına alınabiliyor.. Böyle bir bina görmüştüm üzerinde bir sürü anten vardı.

İşte insandan çıkan bu sinyaller, yakalanabildiğine göre..

Bir kayıt merkezinde kaydedilip, anlamlı da hale getirilme ihtimali var.

Bu da benim insanın günahlarını/sevaplarını yazıyoruz diye İslamdaki kaynak veriye çözümüm..

Haa bunu sen kabul etmemek adına :

Hayır insandan bir yayın çıkmıyor ..

Hayır insandan çıkan veri (sinyal) ölçülemez..

Hayır insandan çıkan veri insan hakkında herhangi bir bilgi içermez..

Yada başka ne diyorsun ?

Yani hangi şeyden dolayı hayır diyorsun O nu söyle...

Saygılar..

NOT: VIRRO VIRRO VIZONTELE demezden evvel verdiğin bilgisayar oyunu veya diğer tv yarışması vs. örneklerinin anlamsızlığı konusunda bir şey yazmamışsın. Ben dedim ki tarihi olaylar o çağın şartlarında değerlendirilir. Orada kullanılan dil, vs. Ama sen günümüzdeki bir bilgisayar oyununu ve günümüz insanının ağzı ile örnek vererek yanlış olduğunu görmedin mi ? Yoksa bu örneğin hala geçerli mi sana göre ?
Alt 02-10-2012, 10:16
Üye

lionawar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim derse ihtiyacım yok, ben zaten sana örneklerimi ntvmsnbc den yazdım.

Elektronik bir varlık derken herhalde metal devre değil, onun gibi anlamında yoksa sen tam net devre gibi içindede metalik, böyle diyot felan, o şekilde mi sandın, ee yine sen hatalısın bunun bir benzetme olduğunu anlamadın da tam net bir şekilde aynen kişisel bilgisayar devresi yada bir teybin içindeki devrenin aynen aynısı mı demek istiyorum sandın, yazık sana. Yada sana anlatırken herhalde iyice anlatmak lazım çünkü hanya olmuş konya..

Bir de elektronik linkini vermiş, elektrik diyen kim bak oku:

Dr. Tanju Sürmeli, ''İnsan beyninin elektrik akımı ürettiğini biliyoruz. Beyindeki elektrik akımının değiştirilebileceği kanıtlandı. Bununla ilgili küçük bir alet kullanılıyor.

Bu yazıyı ben yazmadım. elektrik akımı kelimesini adama ben söyletmedim. Eee lütfen itiraz edeceksen bu Türkiye nin bu konudaki en uzman kişilerinden birine itiraz et. Haa o nun cümlesini anlamamış olabilirsin. Ve şimdi wikipedia dan elektrik linkini buraya yaz. Belki de sen sandın insanın içinde 5lik kablo var, transformatör felan var. Olabilir sanırım öyle sanmış olabilirsin. Senin gibiler için belkide bunu bu Sayın uzman iyice açıklaması lazımdı. Ama hatalı Tanju bey değil mi ?

Peki o zaman bu dalgaları spiritualizm konusu ise neden elektronik cihazlar ile algılanıp ölçülebiliyor. Sanki ikisi ayrı bir şey mi ?

Sipirik bir şey mi elektronik bir veri mi ?

Sen o na bizim anlamadığımız bir dilde olduğu için sipirik dedin. Ya kodlarını bilseydik ? Anlamlarını tam ve net bir şekilde çözebilseydik..

Bende elektronik derken burada bir benzetme kullanıyorum, ama anlaman için içinde teyp devresi olandan değil anlamında demem gerekiyor ise sana özel ayrıcalık yapmıyorum.

Evet insan dan bir sinyal çıkıyor, ölçülebiliyor, buna sipiritualistler auro diyebilirler. Bu onların verdiği bir isim. Önemli olan bu bir veri. Ve anlamı çözülebilmiş değil, bazı ipuçları veya tahminler var, ama hiçbiri kesin bir bilgi değil.

İnsan vücudunda auro var ben de bu konuyu biliyorum. Bunun frekansı yerin frekansı ile aynı.

Bu konu başka noktaya kayıyor ama..herneyse..

Bak mesela altın oran sayısının bile bahsetmek lazım.

Kabe dünya nın altın oran merkezinde ve insan aurosının en yoğun olacağı yer de orası. Bu da kabe nin neden orada olduğu ile ilgili bir şey.

Şİmdi konu dallandı işte..

İnsan bir elektronik canlı (buna ismen biyoelektronik de diyoruz.. yani anlamı aynen dediğin şekilde kimyasal ve biyolojik olayların beraber olduğu salt bir elektronik değil) ..

Ve insan dan çıkan bu enerji ölçülebiliyor..

Ölçülemiyor mu ?

Bu soruya özellikle cevap ver, evet yada hayır de..

Eğer ölçülebiliyor sa, o takdirde buradan çıkan veri eğer anlamı da çözülen bir sistemle insan hakkında log tutulmasına sebebiyet verebilir,

Tabii bunun için çok müthiş bir sistem gerekir. Ama bu imkansız değil.

Bak bir sürü mobese kamerası var ve mobese kameralarından çıkan veriler mobese merkezlerinde yakalanıp kayıt altına alınabiliyor.. Böyle bir bina görmüştüm üzerinde bir sürü anten vardı.

İşte insandan çıkan bu sinyaller, yakalanabildiğine göre..

Bir kayıt merkezinde kaydedilip, anlamlı da hale getirilme ihtimali var.

Bu da benim insanın günahlarını/sevaplarını yazıyoruz diye İslamdaki kaynak veriye çözümüm..

Haa bunu sen kabul etmemek adına :

Hayır insandan bir yayın çıkmıyor ..

Hayır insandan çıkan veri (sinyal) ölçülemez..

Hayır insandan çıkan veri insan hakkında herhangi bir bilgi içermez..

Yada başka ne diyorsun ?

Yani hangi şeyden dolayı hayır diyorsun O nu söyle...

Saygılar..

NOT: VIRRO VIRRO VIZONTELE demezden evvel verdiğin bilgisayar oyunu veya diğer tv yarışması vs. örneklerinin anlamsızlığı konusunda bir şey yazmamışsın. Ben dedim ki tarihi olaylar o çağın şartlarında değerlendirilir. Orada kullanılan dil, vs. Ama sen günümüzdeki bir bilgisayar oyununu ve günümüz insanının ağzı ile örnek vererek yanlış olduğunu görmedin mi ? Yoksa bu örneğin hala geçerli mi sana göre ?
insandan çıkan sinyal aya ulaşamaz dememişmiydik daha önce. allah ayda kayıt yaptırıyor ise ufak bir hata yapıp atmosfer koymuş. ama elbette senin mantığınla vücumuzda biryerde kesin ay daki üs ile bağlantıyı sağlayacak bir bölüm vardır bilmediğimiz. öyle bir bölümki bu maşallah aya kadar veri yollanmasını sağlıyor ve biz daha ölçememişiz bu kadar güçlü bir vericiyi.

yada yanımzıda sürekli bir melek dolanıyodur o ay ile 3g bağlantı yapıyordur. benim tavsiyem kötü havalarda günah işlesin müslümanlar. o sırada bağlantı kopuyordur büyük ihtimal gitmiyordur yapılanlar

tabi eğer bir cevap vermiş olmak için konuşacaksan, belki kuantum dolanıklığını kullanıyorlar bile dersin. kanıtlanıp kanıtlanmamış olmasına gerek yok. bütün cevaplar yanlış kalınca belkide daha bulmadığımız bir teknoloji olayına gireriz. ama asıl konu neden bu kadar iddialısın ay ile söylediğin herşey boş çıktığı halde. neden hala saçma iddiaları devam ettirirken bu kadar iddialısın? o kadar konuştun, mucize aradın, ayı özel yapmaya çalıştın. hepsi boş çıktı. bir tek geriye kanıtlanması imkansız noel baba gibi bir idddia attın.

bak daha öncede söyledim. bioelectronic diyerek bizi cyborg yapıyorsun. hala vazgeçmedin şu kelimeden. bioelectrocity farklı, bioelectronics farklı konular. biz bioelectronic bir canlı değiliz. nereden duydun bilmiyorum ama yok öyle birşey.
Alt 02-10-2012, 17:40
Üyeliğini Sonlandırmış

Ulaşamaz mı ?

Ölçtün mü ? Neye dayanarak diyorsun ? Bir hesaba mı ?

3 g mi sen ordamı kaldın her gün yeni bir şey çıkıyor bak Japonya da 4g var.. Bence yazını güncelle..

Kötü havalarda kopmuyor ama bağlantının koptuğu sürekli bir an var, zamanı biliyorum, ama nedenini çözemiyorum, manyetik alanlarla mı yoksa uzay konumu ile mi ilgili hesabını yapacak bilgim yok.

ama bağlantının live olması gerekmediğini biliyorum. Yani arada temp belleğe kayıt edilip bağlantı geldiğinde kayıt hem live hem öncekilerle gidiyor olabilir.

Bizim bunları ispatlamaya yada bilmeye gücümüz yetemez, yetmemeli de zaten.

Bu konuda eminim ki Allah tedbirler almıştır.

Bilmek bu hayatın sistematiğine zarar verecektir. sonra sen ateist olmayacağın, gireceğin cennete, orda fesatlık çıkaracağın, pehh yani..

terimlere takılma, aynı mantıkla çalışıyor işte. Hatta bilgisayar ile beyni bile haberleştiren sistemler yapılıyor. Ucundan ama.

Beyin dalgaları ile kontrol edilen bazı cihazlar yapıldı..

Bu kadar uzağa mı gidemiyor sinyal. Gidiyor ve bu konuda hiç bir şey yapamıyoruz. Keşke değiştirebilsek de cennetten güzel bir köşe kapsak.

Bu konuda karıncaları çok severim. O minicik cihazlar da birbirleri ile haberleşebiliyorlar deil mi? Turkcell ün sembolü neden karıncalar ki ?

Cep telefonuna bir bak anteni nerde söyle ? Yok değil mi ? Çünkü kapağını anten olarak kullanıyorlar.. İnsan da da öyle senin başka işe yaradığını zannettiğin bir organın aslında anten. İnsan vücudunun çok iyi bir anten olduğunu biliyor musun ? Bu bilimsel kaynaklarda da okumuştum, bir de gözlemim var: Radyo antenine dokununca iyi çekme, ve eski tv antenlerine dokununca yayının bozulması vs.. Bunu yaşayan teknik arkadaşlar vardır, çokturda..

http://news.discovery.com/tech/human...ce-110512.html

İşte vücudumuz doğal bir anten. Ve baya kaliteli. Dikkat edin bunlar bilimsel gerçekler.

Anten yayın da yollayabilir, yayın da alabilir..

Heheh aklıma şey geldi, eskiden küçükken dalga geçmek için mesela şey derdik:
"Lan olm anten baksana... "

Gerçek oldu şimdi hepimiz anteniz... Microsoft ta bununla ilgili bir yazıda vardı..

Saygılar..
Alt 02-10-2012, 19:23
Üye

Ulaşamaz mı ?

Ölçtün mü ? Neye dayanarak diyorsun ? Bir hesaba mı ?

3 g mi sen ordamı kaldın her gün yeni bir şey çıkıyor bak Japonya da 4g var.. Bence yazını güncelle..

Kötü havalarda kopmuyor ama bağlantının koptuğu sürekli bir an var, zamanı biliyorum, ama nedenini çözemiyorum, manyetik alanlarla mı yoksa uzay konumu ile mi ilgili hesabını yapacak bilgim yok.

ama bağlantının live olması gerekmediğini biliyorum. Yani arada temp belleğe kayıt edilip bağlantı geldiğinde kayıt hem live hem öncekilerle gidiyor olabilir.

Bizim bunları ispatlamaya yada bilmeye gücümüz yetemez, yetmemeli de zaten.

Bu konuda eminim ki Allah tedbirler almıştır.

Bilmek bu hayatın sistematiğine zarar verecektir. sonra sen ateist olmayacağın, gireceğin cennete, orda fesatlık çıkaracağın, pehh yani..

terimlere takılma, aynı mantıkla çalışıyor işte. Hatta bilgisayar ile beyni bile haberleştiren sistemler yapılıyor. Ucundan ama.

Beyin dalgaları ile kontrol edilen bazı cihazlar yapıldı..

Bu kadar uzağa mı gidemiyor sinyal. Gidiyor ve bu konuda hiç bir şey yapamıyoruz. Keşke değiştirebilsek de cennetten güzel bir köşe kapsak.

Bu konuda karıncaları çok severim. O minicik cihazlar da birbirleri ile haberleşebiliyorlar deil mi? Turkcell ün sembolü neden karıncalar ki ?

Cep telefonuna bir bak anteni nerde söyle ? Yok değil mi ? Çünkü kapağını anten olarak kullanıyorlar.. İnsan da da öyle senin başka işe yaradığını zannettiğin bir organın aslında anten. İnsan vücudunun çok iyi bir anten olduğunu biliyor musun ? Bu bilimsel kaynaklarda da okumuştum, bir de gözlemim var: Radyo antenine dokununca iyi çekme, ve eski tv antenlerine dokununca yayının bozulması vs.. Bunu yaşayan teknik arkadaşlar vardır, çokturda..

http://news.discovery.com/tech/human...ce-110512.html

İşte vücudumuz doğal bir anten. Ve baya kaliteli. Dikkat edin bunlar bilimsel gerçekler.

Anten yayın da yollayabilir, yayın da alabilir..

Heheh aklıma şey geldi, eskiden küçükken dalga geçmek için mesela şey derdik:
"Lan olm anten baksana... "

Gerçek oldu şimdi hepimiz anteniz... Microsoft ta bununla ilgili bir yazıda vardı..

Saygılar..
evet bir tarafımızdan yüzlerce şey sallayıp sonra mantıklı ve bilimsel açıklamalar bekleyip üstüne ama kesin allah bir yolunu bulmuştur onu gizlemenin zaten bilimin bulmaması için demek için hayal aleminden çıkmamak gerekiyor

ya arkadaşım bir kerede paylaştığın şeyleri oku ya ne diyor bu makalede alıcı olarak kullanılmasından bahsediyor. verici olmak öyle kolay değil, bakalım beyin ne kadar enerjiyi kullanabiliyor zarar görmeden. bizi cep telefonuna benzetmeden önce sen bana açıkla bakalım gerekli ekipman olmadan nereye ve nasıl atmosferi aşabiliyor senin bu muhteşem dalgaların. cep telefonu yakınında baz istasyonu olmayınca ne yapar? ki sırf bu iş için tasarlanmış bir alet. bana bu baz istasyonu olmadan oraya nasıl ulaştığını nasıl geçtiğini anlat.

yok şu zaman diliminde oolmuyor ben biliyorum ama açıklıyamıyor, yada bağlantı kopunca temp bellekten oraya aktarılıyor vs.. diye şizofrenik açıklamalarda bulunma peki bağlantı koptuğu anda adam ölürse beyni parçalanırsa bu temp bellekte kaydedilenlere ne oluyor. hadi ateyizler aman lionawar bunu da açıkla

hani küçükken hayal gücü geniş ve yalan söylerken son derece rahat olan çocuklara yani böyle işkembeden çok sallayanlara derdik ya;
"lan olm ufak atta civcivler yesin"
Alt 03-10-2012, 14:26
Üyeliğini Sonlandırmış

----------------------------------------------------------------

İnsan beyninden çıkan dalgalar, beyin dalgaları, alfa beta.. gibi isimleri yani sınıflandırmaları da mevcut ve de yakalandıklarına ve ölçüldüklerine göre insan verici olmuş olmuyor mu ?

Ben bu bilgiden yola çıkarak demiştim. Ama hani buna açıklama getirip bu yayınlar çıkmıyorsa ve bildiğiniz bir şey var ise dinlemek isterim. Teşekkürler..

Temp bellek çok geçici, aşırı geçici, yani 1-2 saniye belki... Ama belkide temp değilde sürekli olabilir. Zaten enerji boyutumuz var, bir enerji bir elektromanyetik veri sözkonusu.. Bilgiler gidiyor yani.. Ama o konuda detaya inipde şu iş şöyle çalışıyor diye ince detaylarını ben değil, sen değil, şu insanlık birleşse bulamaz, detaylara inersek zaten olayı çözmüşüz demektir, biz sadece yüzeysel olarak genel mantığını söylüyoruz.

Ee tabi sen şimdi detay öğrenmek istedin, ben diyorum ki araba gidiyor, ama sen diyorsun ki 4 zamanlı mı 5 zamanlı mı motor.. Gidiyor ama 4 mü 5 mi göremiyorum kusura bakma..

Saygılar..

--------------------------------------------------------------
Alt 03-10-2012, 15:05
Üye

----------------------------------------------------------------

İnsan beyninden çıkan dalgalar, beyin dalgaları, alfa beta.. gibi isimleri yani sınıflandırmaları da mevcut ve de yakalandıklarına ve ölçüldüklerine göre insan verici olmuş olmuyor mu ?

Ben bu bilgiden yola çıkarak demiştim. Ama hani buna açıklama getirip bu yayınlar çıkmıyorsa ve bildiğiniz bir şey var ise dinlemek isterim. Teşekkürler..

Temp bellek çok geçici, aşırı geçici, yani 1-2 saniye belki... Ama belkide temp değilde sürekli olabilir. Zaten enerji boyutumuz var, bir enerji bir elektromanyetik veri sözkonusu.. Bilgiler gidiyor yani.. Ama o konuda detaya inipde şu iş şöyle çalışıyor diye ince detaylarını ben değil, sen değil, şu insanlık birleşse bulamaz, detaylara inersek zaten olayı çözmüşüz demektir, biz sadece yüzeysel olarak genel mantığını söylüyoruz.

Ee tabi sen şimdi detay öğrenmek istedin, ben diyorum ki araba gidiyor, ama sen diyorsun ki 4 zamanlı mı 5 zamanlı mı motor.. Gidiyor ama 4 mü 5 mi göremiyorum kusura bakma..

Saygılar..

--------------------------------------------------------------
yayın dediğin şey nedir? şimdi iddiayı ortaya atan sensin. diyorsun ki aya kadar ulaşıyor. bende diyorum aracı olmadan bu dalgaların aya kadar ulaşabileceğini nasıl açıklarsın?

temp bellek 1-2sn bile olsa 1-2sn de neler oluyor tüm dünyada. tam o sırada bomba patladı 50 insan öldü. 50 insanın temp bellek boşa gitti. eğer sürekli gidiyor ise gene yukardaki soruma açıklama bekliyorum. bana göre ayın içindkei melek üssü ve kayıt tutmaları çok komik bir iddiada olsa neden olamayacağına dair gene hayal ürünü olarak temel bilgiler veriyor olmam seninde belkide şöyledir böyledir, zaten bunları tüm insanlık birleşse çözemez gibi cevaplar vermen konunun ne kadar ay gibi içi boş olduğunun kanıtıdır. iddia sahibi sensin ama her zamanki gibi konuyla ilgili kanıt bulması gereken bizler.

ortada bir araba durumu yok. beyin dalgalarımızın anlamlı bir şekilde bütün hafızasını, bir video şeklinde sürekli stream yaptığına dair herhangi bir kanıt var mı? ve sürekli kayıt altına alınan son derece gelişmiş gözümüz sayesinde inanılmaz boyuttaki veriyi unutmadan. düşünce gücüyle yapılan basit işler bu anlattığımdan çok farklı. ve gene ortada elektrotlar bağlanarak belli bölgeye ulaşılabilmesi durumu mevcut. arabanın ise nasıl gittiğini biliyoruz. istenirse ne ince ayrıntısına kadar öğrenebiliriz.

Önerilen Siteler

Etiket
astronomi, uydu