Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kur'an'da Mucize Yoktur

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-08-2009, 17:00
exxonster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
exxonster exxonster isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın ehl-i forumun,

Bir noktayı atlamışsınız cemaat olarak: O fotoğraflar böyle sizin manzara çektiğiniz gibi çekilmiyor, alınan sinyaller ısıya, şuna buna uygun olarak renklendiriliyor. Onun renginin kırmızı olması kendisinin de kırmızı olduğu demek değil. Maksat gönüller eğlensin.

Bir diğer noktaya da barnak basayım: O nebula orada kuran yokken de vardı. Bu alametiyse, sizce kıyamet ne zaman koptu?

Adamın teki basur olmuş, şifa niyetine kahve telvesi sürmesini önermişler. Sürünce çok fena ateşlenmiş. Korkmuş, doktora gitmiş. Doktor konsültasyondan sonra adamı karşısına oturtmuş, demiş ki: "size bir yol görünüyor, üç gün mü deseeeem, beş gün mü deseeem..."

Gökyüzüne yeteri kadar iyi bakarsanız benim profilime benzeyen nebula da görürsünüz. Ama şaşırmayın "ne bu la?" diye. Size de üç-beş güne yol görünüyor olabilir. Her insanın ölümü kendi kıyameti değil mi zaten? Öyle demiyor mu adam?
Alt 04-08-2009, 17:47
zocor zocor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

O zamanki bilimin yeryüzünden binlerce km. hatta ışık yılı uzaklıktaki nebulanın "gül" şeklini görebileceğini hiç sanmıyorum..Kıyamet koparken de gökyüzünde "gül" şeklini almş bir nebula olamayacağının garantisi de yok..
Ayrıca ne hikmetse bugünkü araştırmaların söylediği şeyler Kuran' da hep ilgili ayetlerde kendini gösteriyor; demir ile ilgili ayette "indirmekten"..güneş ile ilgii surede H.E...göğü anlatan ayette "genişletmekten" vs..
ne kadar tesadüf değil mi ?

Bence siz "tesadüf" kelimesine acaip derecede büyük neredeyse "kainat" kadar büyük bir değer veriyorsunuz..
Alt 04-08-2009, 18:21
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

zacor, şu anda evrende pekçok nebula var. aldıkları şekle göre NASA onlara isimler vermiş.
Nebula'nın ne olduğunu ne işe yaradığını şuradaki ilk mesajından sonra açıp okuduğunu, araştırdığını varsayıyorum.

Nebulanın mevcut olması, evrenin sonu değil. Yeni yıldızların habercisi de olabiliyor aynı zamanda nebulalar.

Rahman suresi'nin kıyametten bahsettiğini kabul ettin.
şimdi şunları gelecek zaman olasılıklarıyla birbirine uyarlamayı bırak.
ayeti net olarak gör. içinde nebula'ya işaret eden bir tek şey var mı bir bak. erimiş yağ kısmını atlama... sonra da nebula'nın ne olduğunu hatırla..

hamiş: "harıl harıl koşan atlara" diye yemin eden Allah, korkarım ki Atbaşı nebulasını kastediyor olabilir.

demiri indirmek demişken; "elbiseyi de indirdik" der kur'an... Nerden inmiş bu elbiseler, demirler, bir fikrin var mı? Uzayda dokuma tezgahları, terzi atölyeleri var da biz mi habersiz kaldık.

Göğün genişlemesinden bahseden son dönem kur'an tahrifatçılarıdır sadece. 1400 yıldır "biz geniş kudret sahibiyiz" anlamına gelen kelime, bilim insanları evrenin genişlediğini bulunca mı farklı bir anlama bürünmeye karar verdi.

İnancınızı bilime dayandırma, bilimden ispat bulma arayış ve telaşınızı anlıyorum.
Aksi halde iman ile aklınızı bağdaştırmakta büyük sorunlar çıkacağı muhakkak.
Çelişkileri gidermek için uyarlamak geçici bir yöntem olabilir belki ama bırakın, aklınız kendi kalıcı sonuçlarını kendi bulacaktır. Siz yeter ki pencerenizi açmakla kalmayıp dışarıdan seyre dalın.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 04-08-2009, 18:46
Ki-Adi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ki-Adi Ki-Adi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

zocor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sizde sadece diyanetin çevirisinden gidiyorsunuz, aşağıdaki linkte 25 e yakın kişinin çevirisi var ve çoğu benim belirttiğim gibi çevirmişler, Kuran çevirilerini bilime uydurma fikirleri sadece sizin söyleminiz değil birçok inanmayanın söylemiş olduğu bir iddadır..Kuran' da "belli bir karar yerine doğru akıp gitme" fiili varsa ayetten öyle bir anlam çıkıyorsa çıakrtılır, bu çevirileri yapanlar benden daha fazla müslüman ve Kuran ayetlerinden çıakrılmayacak şeyleri çıkartıp yazmanın da dinden çıkmak olacağını net bir şekilde bilirler..

Ben böyle bir iddayı önlemek için Yasin Suresi'nden 3 ayrı ayet verdim, 40. ayet ile 38. ayet birbirinden farklı..Yani birinde "yörünge" diğerinde "akıp gitmek" var.

Linkteki arapça ayetlere kelime kelime bakarsanız da 38. ayette "yörünge" diye adlandırıalcak bir kelime yok zaten..

http://www.kuranmeali.org/kuran_meal...=yasin&ayet=38

Verdiğiniz linkteki tercümelere dikkat ederseniz 14 tanesi yörünge veya yörünge anlamında olan kelimeler kullanmıştır. 1 taneside kendi ekseni etrafınde döner demiştir. Diğerleride senin dediğin şekilde çevirmişlerdir.

Arapça kelimelere bakarsak yörünge anlamına gelecek birşey olmadı senin dediğin gibi belli oluyor. Ayetin çevirisi senin dediğin şekildedir.

14 çeviride neden yörünge kullanıldığını anlamak için biraz araştırma yaptığımda ayetin neden böyle çevrildiğinin farkına varmak zor olmadı.
Çünkü yörünge olmadan yapılan çeviriler güneşin senin dediğin gibi bir yere doğru gittiği izlenimi vermektedir. Fakat Güneş bir yere doğru giyor mu? Özellikle senin dediğin gibi vega yıldızına doğru hareket ediyormu?

Şimdi Güneşin hareketine bakarsak güneş senin dediğin gibi vega yıldızına doğru değil Samanyolu galaksisi etrafından dönmektedir. Vega yıldızıma doğru haraket ise Güneşin samanyolu galaksisi etrafında dönüşü sebebiyle yaklaşıp uzaklaşmasıdır.

İşte bu sebebtendir ki çeviriyi yapanlar yörünge kelimesini eklemişlerdir. Böylece Ayeti bilimsel gerçeklere benzetip mucize örneği verebilmek için.

Bana kalırsa ben ayette güneşin dünyadan gözüktüğü şeklindeki hareketinden bahsedildiğini düşünüyorum.

...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
Alt 04-08-2009, 18:49
Kıdemli Üye

Allah demiri gökten indirdiyse diğer elementler nereden geldi? Yoksa hepsi Dünyanın oluşumu sırasında demirle birlikte uzaydan gelmiş olmasın? Yoksa Sadece Demir mi gökten indi?

Alt 05-08-2009, 00:47
zocor zocor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

K.C.´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
zacor, şu anda evrende pekçok nebula var. aldıkları şekle göre NASA onlara isimler vermiş.
Nebula'nın ne olduğunu ne işe yaradığını şuradaki ilk mesajından sonra açıp okuduğunu, araştırdığını varsayıyorum.

Nebulanın mevcut olması, evrenin sonu değil. Yeni yıldızların habercisi de olabiliyor aynı zamanda nebulalar.

Rahman suresi'nin kıyametten bahsettiğini kabul ettin.
şimdi şunları gelecek zaman olasılıklarıyla birbirine uyarlamayı bırak.
ayeti net olarak gör. içinde nebula'ya işaret eden bir tek şey var mı bir bak. erimiş yağ kısmını atlama... sonra da nebula'nın ne olduğunu hatırla..

hamiş: "harıl harıl koşan atlara" diye yemin eden Allah, korkarım ki Atbaşı nebulasını kastediyor olabilir.

demiri indirmek demişken; "elbiseyi de indirdik" der kur'an... Nerden inmiş bu elbiseler, demirler, bir fikrin var mı? Uzayda dokuma tezgahları, terzi atölyeleri var da biz mi habersiz kaldık.

Göğün genişlemesinden bahseden son dönem kur'an tahrifatçılarıdır sadece. 1400 yıldır "biz geniş kudret sahibiyiz" anlamına gelen kelime, bilim insanları evrenin genişlediğini bulunca mı farklı bir anlama bürünmeye karar verdi.

İnancınızı bilime dayandırma, bilimden ispat bulma arayış ve telaşınızı anlıyorum.
Aksi halde iman ile aklınızı bağdaştırmakta büyük sorunlar çıkacağı muhakkak.
Çelişkileri gidermek için uyarlamak geçici bir yöntem olabilir belki ama bırakın, aklınız kendi kalıcı sonuçlarını kendi bulacaktır. Siz yeter ki pencerenizi açmakla kalmayıp dışarıdan seyre dalın.
Üzülerek görüyorum ki söylediklerim anlaşılamamış..

Gökte o zamanlar bilinmesi kuvvetle muhtemel imkansız olan bir olay bugün birşekilde göğü incelendiği zaman çıkmıyor mu ? Evet çıkıyor..Bu gül şeklinin kıyamette yada diğer bir deyişle bazı tahminlerle Güneş Sisteminin Andromeda Galaksi' sine çarpacağı anda olmayacağını kimse iddaa edemez..Gökteki gül şeklini MS. 570 li yıllarda söyleyen bir kitap için "hayır bu mucize değildir" demek üç maymundan birini oynamaktır..Kuran' ı insan eli yazsaydı gökteki bu "gül" ibaresi neyin nesi olabilirdi ? Bu kitabı yazan insan gökteki gülden bahsedecek ve 1400 yıl sonra gökte bir şekilde güle benze oluşumlar oluşacak , bu da mı tesadüf ?

Ayette koskoca demiri indirdik yazıyor, elbiseyide indirdik ayeti var demişsiniz ayet istiyorum hangi ayet hangi sure..Ayrıca elbiseyi de indirdik yazsa bile bugün gökten indiği bilinen bir made için MS.570 li yıllarda biri demir diye sure yazması ve ne tesadüf demirin oluşumunu açıklayıp ne tesadüf ki bugünkü bilimin söyleyeceği şeyleri söylemesi de tesadüf..Başka bir konuda yazdım siz bence önce "tesadüf" kavramını bir araştırın..Neye tesadüf denir neye tesadüf denmez bir öğrenin..Kuran daha ne yazsın, demiri indirdik demiş siz hala elbiseyi de indirdik dedi demişsiinz..Tekrar belirteyim ayet ve sure istiyorum..
Bugünkü araştırmalar evrenin Big Bang ile oluştuğunu gösteriyor ve çalışmalar da hep Bİg Bang üzerinden gidiliyor, ateizmin inandığı Büyük Zıplama teorisi üzerinden gitmiyor..Bu konuyu ateizm nedir ne değildir de tartışırız isterseniz, inandığını yada benim bir "inanç" olarak gördüğüm siizn ise asla bir "inanç" olarak görmediğiniz ateizmin savunduğu evrenin oluşum teorisi bugün en zayıf teoridir..
Kuran' da Big Bang' in tanımladığına benzer bi kelime kullanmış hemde tam evren ile ilgili ayette b uda tesadüf değil mi..

Biz inanan müslümanlarız, bu kainatın sizin gibi tesadüflerle oluşmadığını, bu kainatı Yaratan bir gücün varlığına inanıyoruz..Kuranda bahsedilen ayetlerle ilgili ilişkilendirmelerde ise "hayır hiçbir ilişkilendirme yok" denilemeyeceği de gayet aşikardır..

Bugünkü bilimsel çalışmalar bu kadar ileri değilken de milyarlarca insan müslümandı, Allah'a ve Hz. Muhammed' e inanıyordu, bu ilişkilendirmelerin olup olmaması ço kda öenmli değil ama tekrar söylüyorum bu ilişkilendirmeleri bir kenara atmak bence hiç hakkaniyetli değil..
Alt 06-08-2009, 10:41
exxonster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
exxonster exxonster isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yamuk yumuk gaz bulutunde gül gören bunu da gördü:

Gördünüz mü isayı? Hadi iman edin, vaftiz olun.
Alt 06-08-2009, 12:30
Kıdemli Üye

zocor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Üzülerek görüyorum ki söylediklerim anlaşılamamış..

Gökte o zamanlar bilinmesi kuvvetle muhtemel imkansız olan bir olay bugün birşekilde göğü incelendiği zaman çıkmıyor mu ? Evet çıkıyor..Bu gül şeklinin kıyamette yada diğer bir deyişle bazı tahminlerle Güneş Sisteminin Andromeda Galaksi' sine çarpacağı anda olmayacağını kimse iddaa edemez..Gökteki gül şeklini MS. 570 li yıllarda söyleyen bir kitap için "hayır bu mucize değildir" demek üç maymundan birini oynamaktır..Kuran' ı insan eli yazsaydı gökteki bu "gül" ibaresi neyin nesi olabilirdi ? Bu kitabı yazan insan gökteki gülden bahsedecek ve 1400 yıl sonra gökte bir şekilde güle benze oluşumlar oluşacak , bu da mı tesadüf ?

Ayette koskoca demiri indirdik yazıyor, elbiseyide indirdik ayeti var demişsiniz ayet istiyorum hangi ayet hangi sure..Ayrıca elbiseyi de indirdik yazsa bile bugün gökten indiği bilinen bir made için MS.570 li yıllarda biri demir diye sure yazması ve ne tesadüf demirin oluşumunu açıklayıp ne tesadüf ki bugünkü bilimin söyleyeceği şeyleri söylemesi de tesadüf..Başka bir konuda yazdım siz bence önce "tesadüf" kavramını bir araştırın..Neye tesadüf denir neye tesadüf denmez bir öğrenin..Kuran daha ne yazsın, demiri indirdik demiş siz hala elbiseyi de indirdik dedi demişsiinz..Tekrar belirteyim ayet ve sure istiyorum..
Bugünkü araştırmalar evrenin Big Bang ile oluştuğunu gösteriyor ve çalışmalar da hep Bİg Bang üzerinden gidiliyor, ateizmin inandığı Büyük Zıplama teorisi üzerinden gitmiyor..Bu konuyu ateizm nedir ne değildir de tartışırız isterseniz, inandığını yada benim bir "inanç" olarak gördüğüm siizn ise asla bir "inanç" olarak görmediğiniz ateizmin savunduğu evrenin oluşum teorisi bugün en zayıf teoridir..
Kuran' da Big Bang' in tanımladığına benzer bi kelime kullanmış hemde tam evren ile ilgili ayette b uda tesadüf değil mi..

Biz inanan müslümanlarız, bu kainatın sizin gibi tesadüflerle oluşmadığını, bu kainatı Yaratan bir gücün varlığına inanıyoruz..Kuranda bahsedilen ayetlerle ilgili ilişkilendirmelerde ise "hayır hiçbir ilişkilendirme yok" denilemeyeceği de gayet aşikardır..

Bugünkü bilimsel çalışmalar bu kadar ileri değilken de milyarlarca insan müslümandı, Allah'a ve Hz. Muhammed' e inanıyordu, bu ilişkilendirmelerin olup olmaması ço kda öenmli değil ama tekrar söylüyorum bu ilişkilendirmeleri bir kenara atmak bence hiç hakkaniyetli değil..

Sevgili Zocor

Uzayda yüzmilyarlarca nebulalar vardır. Tahmin edersin ki bunların her biri birbirinden farklı şekildedir. Eğer çok ararsan içlerinden İnek şeklinde bile nebula bulabilirsin. Ee bu durumda ne olacak İneği kutsal sayanlar haklımı çıkacak.
1400 sene önce gökteki gül gibi bir şekilden değil bütün göğün yani bütün evrenin gül gibi kıpkırmızı olup yarılmasından bahsediyor. Nebula ile bütün Evrenin kıpkırmızı olup yarılması arasında ne alaka var?

Demiri gökten indirdik diyorda neden diğer elementleride gökten indirdik demiyor ayette? Tek gökten inen element demir olsaydı gerçek mucize olurdu. Uzayda oluşmuş bir gezegende demirin uzaydan başka bir yerden gelme ihtimali varmı?

Kuranda nasıl big bangin tanımına benzer bir ifade kullanılmış?

Ayet yoktan var ettik, Yerle göğü bir birinden ayırdık derken
Big bang çok yoğun ve çok küçük bir noktanın patlaması ile meydana geldik diyor. Bunlar mı benzer ifadeler?

Evrendeki olayların açıklamaları yapılamazken insanları dine inandırmak zor olmasa gerek.

Konu Ki-Adi tarafından (06-08-2009 Saat 17:31 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-08-2009, 12:54
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Demiri de indirdik ayetiyle ilgili diğer iki başlığımız.

Biz demiri de indirdik... Dilaver'in derlemesi.

Mehmetsalih'in başlığı... Pante'nin açıklamaları.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 06-08-2009, 16:53
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İlk linke ulaşılamıyor sayın K.C.

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.

Önerilen Siteler