Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-04-2011, 19:10
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

İntihal suçlaması

Bu iddia halen yalanlanmadı sanırım.

O bir kenara, şimdi 1.700.000 çocuk/genç mağdur, bunların ailelerin dörder kişiden oluştuğunu farzedersek 7-8 milyon insan şu an çıldırtıcı bir belirsizlikle cebelleşip duruyor. Şimdi bu insanların oy kullanmaya hakkı olanların çoğu eminim gene olayın birinci dereceden sorumlusu olarak hükümeti görmeyecek, ''başka verecek kim var?'' deyip gidip gene aynı moku yiyecek.

Bin değil, on bin değil, yüz bin değil... Yakında ikinci bir sınav olacak, birinci sınavın akıbeti değil. Bu da yetmiyor devletin tüm kurumlardan saçma sapan, taşak geçermiş gibisinden açıklamalar geliyor.

Karşılarındaki kitleyi uyutmayı öyle iyi biliyorlar ki yahu adamlar artık nasılsa yarın unuturlar deyip bir süreliğine donlarını toplamaya dahi gerek duymuyorlar.

Doğanın kanunu bu; eşeğin çok olduğu yerde birileri illa ki semer vuracak.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 09-05-2011, 17:42
Termo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Termo Termo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İZMİR Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi veren Mehmet Mamu, YGS sınavında iki gün içinde bütün cevap anahtarlarının değiştiğini, hiç işaretlemediği halde Fen bölümünden 6 yanlış cevap göründüğünü belirtip oluşan şaibe tutarsızlıktan sorumlu olanların cezalandırılmasını istedi.

Mehmet Mamu, İzmir Adalet Sarayı’na gelip, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, YGS sınav kağıtlarına itiraz ettiğini, itirazı sonucu her bölümdeki sorularla ilgili doğru ve yanlış sayısının değiştirildiğini, yanlış ve doğru cevap sayısındaki değişiklikle kalınmayıp, bir de hiçbir sayfasına bakmadığı Fen Bilimleri bölümünden, 6 yanlış cevap verdiğine dair kendisine sonuç bildirisi gönderildiğini söyledi.

Mamu, kendisi gibi bir çok gencin geleceğini ilgilendiren son derece önemli bir sınavda böylesine lakayt hareket edilmesi, cevapların iki gün içinde değişebilmesi, cevap verilmeyen yerlerde cevap verilmiş gibi sonuçların çıkartılmasının, affedilecek bir durum olmadığını, sınavı düzenleyen ve sorumluluğu bulunan kişiler hakkında ceza davası açılmasını istedi.

Şikayet dilekçesini verdikten sonra açıklama yapan Mehmet Mamu, "Benim gibi kimbilir kaç kişiye böyle sonuçlar gitmiştir. Bizim ciddi olarak hazırlandığımız, geleceğimizi üzerine kurduğumuz bir sınavda böylesine kötü durumların ortaya çıkması bütün hayallerimi yıktı. Şimdi benim gibi bir çok insan bu sınavlardan ister başarılı olsun ister başarısız, sınav sonuçlarına nasıl güvenebilir. Kazanamadığım sınavı kazanmış, kazandığımız sınavı da aslında kazanmamış gibi hissetmez miyim? Bir ülkenin gençliğiyle böylesi şekilde oynamaya kimsenin hakkı yok. Bu ülkenin bütün gençlerinin üniversite de okumaya hakkı varken, böylesine kötü bir psikoloji de yaşatmaya kimsenin hakkı olamaz. Sorumsuzluk içinde olan sorumluların bulunmasını ve gençliğin hayatıyla oynadıkları için cezalandırılmasını istiyorum" dedi.
Yandı, bitti gençlik..
Alt 09-05-2011, 17:48
Termo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Termo Termo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ÖSYM itiraz eden adayları gece yarısı arayarak “Cevap kâğıdınızda oluşan bir deformasyondan dolayı kâğıdınız yanlış okundu. Düzelttik lütfen tekrar kontrol edin.” dedi.

Sonuçlara yapılan binlerce itirazlarla sıkıntılı günler yaşayan ÖSYM gece gündüz çalışmaya başladı. ÖSYM’nin önceki gece sonuçlarını yanlış hesapladığı bazı adayları arayarak, “Cevap kâğıdınızda oluşan bir deformasyondan dolayı kâğıdınız yanlış okundu. Düzettik lütfen tekrar kontrol edin” dedi.
‘BİR SINIFTA 30’DA 30’
Vatan Gazetesi’nin haberine göre; Adana Ceyhan Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’nin 3 no.lu sınıfında sınava giren yaklaşık 30 aday da, puanlar açıklandığında barajı bile geçemediğini öğrenince hem ÖSYM Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve ÖSYM’ye itiraz etmişti. Sonuçlar geldi. Rehberlik Uzmanı Ahmet Ceyhan, Ticaret Meslek Lisesi’nin 3 nolu salonunda sınava giren adayların sonuçlarında 30 adayın da sonucunun ÖSYM tarafından değiştirildiğini söyledi.
‘GECE YARISI ARADILAR’
ÖSYM’nin puanını düzettiği Ceyhan Halil Çiftçi Anadolu Lisesi mezunu 19 yaşındaki Barış İlyas Mert, hatalı sonuçlar nedeniyle ÖSYM’nin kendilerini perişan ettiğini ve Ankara’ya bile gittiklerini söyledi: “ÖSYM bir yetkili gece 22 civarında bizi aradı. Ben evde olmadığım için abimle konuştular ve abime, ‘Kardeşinizin sınav sonucunda maddi bir hasar vardı. Düzelttik tekrar sonuca bakın’ demiş. YGS-3 puanım 124’ten 375’e yükseldi. Günlerce bize çektirdiler ve sonunda düzelttiler.”
‘ŞAKA YAPIYORLAR SANDIM’
YGS’de ilk sonuçlar açıklandığında 130 puan alarak barajı geçemeyen ve şoka uğrayan Ceyhan İmamoğlu Anadolu Lisesi mezunu 19 yaşındaki Mehmet Can Aksoy, ÖSYM’den arandığında ilk olarak kendisine şaka yapıldığını sandığını söyleyerek şunları dedi: “ÖSYM’den bir görevli gece saat 22’de, cep telefonumu aradı. Bana , ‘Cevap kâğıdınızda bir deformasyon oluşmuştu. Kâğıdınız yanlış okunmuş. Düzelttik lütfen tekrar kontrol edin” dedi. Ben şaka sandım ve neye uğradığımı şaşırdım. YGS-2 puanım 130’dan 240’a yükselmişti.“
‘YIPRATTILAR, DAVA AÇACAĞIZ’
ÖSYM’nin aradığı Ceyhan Endüstri Meslek Lisesi mezunu 19 yaşındaki Barış Bilir şöyle konuştu: “Gece saat 22 sıralarında beni aradılar ve ‘ÖSYM’den arıyoruz. Cevap kağıdınızda bir deformasyon oluşmuştu ve düzelttik’ dediler. YGS-1 sayısal puanım 125’ten 276’ya yükseldi. Ama bu bize çektirdikleri acıları telafi etmeyecek. Annem tansiyon hastası. Sonuçlar ilk açıklandığında tansiyonu oldukça yükseldi ve hastanelik oldu. Manevi zararın yanı sıra bir de bu korkuyu yaşadık ve yıprandık. Ailem tüm bunlardan dolayı dava açmaya hazırlanıyor.”
Her sınavda olabilecek şeyler canım, biz abartıyoruz..

Önerilen Siteler