Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-10-2009, 01:37
AhbAp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AhbAp AhbAp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın Paolo,

Ne demek istediğinizi anlamadım. Önce şu şekilde kutsal kitabınızdan bir alıntı veriyor;

Paolo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kutsal Kitabı okumadığınız belli anlaşılan sorudan.Ölüleri diriltiyor.Cinleri kovuyor vs.Etrafa bakarsanız görürsünüz.Yok göremiyorum derseniz sizin sorununuz.

Gördükleri halde görmezler.
Duydukları halde duymaz ve anlamazlar.'
14«Yeşaya'nın şu peygamberlik sözü onların bu durumunda gerçekleşmiş oluyor:
`Duyacak duyacak, ama hiç anlamayacaksınız,
bakacak bakacak, ama hiç görmeyeceksiniz!
15Çünkü bu halkın yüreği duygusuzlaştı,
kulakları ağır işitir oldu.
Gözlerini de kapadılar.
Öyle ki, gözleri görmesin,
kulakları işitmesin, yürekleri anlamasın,
ve bana dönmesinler.
Dönselerdi, onları iyileştirirdim.'

Kulağı olan işitsinnnnnn!
ve buna istinaden "Kulağı olan işitsin" diyorsunuz, sonra da;

Ahbapbu sana Gerçeği gören Işığa gelsin.Kulağı olan işitsinnnnnnn!Free etrafa bak dedim.Kutsal Kitaba değil.O zaman görürsün.
"Etrafa bak, kutsal kitaba değil" diyorsunuz. Anlamlandıramadım. İşitmemizi istediğiniz şey o alıntıladığınız şey ve kutsal kitabınız ise, neden kitaba bakmıyorum?

Saygılarımla!..

When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 09-10-2009, 01:39
Paolo Paolo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Paolo - MSN üzeri Mesaj gönder

Ordaki ayetler Kutsal Kitaba yada Mesihe bakıpta görmeyenler içindir.Etrafa bakın derken free'yi kastetmiştim.
Alt 09-10-2009, 01:41
Yasaklandı

Bu arada siparişçi senin gibi bilgisizlerin iddası bu!Önce kendi merteğini çıkar bakayım)))))))))))Kuranın nasıl yakıldığından ve yazıldığından anlatsana yiyorsaaaaaaaaa!
Alt 09-10-2009, 01:45
Kıdemli Üye

Ordaki ayetler Kutsal Kitaba yada Mesihe bakıpta görmeyenler içindir.Etrafa bakın derken free'yi kastetmiştim.
Bana İsa'nın, diğer Pagan tanrılarla aynı tarihte 3 gün ölü kalıp dirilmesini, Noel'i, Noel ağacının manasını, yine diğer birçok Pagan tanrı gibi bir bakireden doğmasını açıklayabilirseniz, belki kulaklarım işitmeye başlar.

Saygılarımla!..

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 09-10-2009, 01:50
Yasaklandı

Öncelikle pagan tanrıları dediğiniz tamamen uydurmadır.Örneğin kimse zeusu görememiştir.O kadar övüldüğü halde.Ama Mesih İsa yaşamıştır.Onu gören Onla konuşan birçok insan vardır.Halada Onu görenler vardır.Noel ağacı süstür.İnsanların sonradan çıkardığıdır.Bakireden doğmasının nedeni günahsız olmak içindi.Eğer bakire olmayan birinden doğsa bizim gibi günahkar olucaktı.Ve Kurtarıcımız olamazdı.
Alt 09-10-2009, 01:56
Kıdemli Üye

Öncelikle pagan tanrıları dediğiniz tamamen uydurmadır.Örneğin kimse zeusu görememiştir.O kadar övüldüğü halde.Ama Mesih İsa yaşamıştır.Onu gören Onla konuşan birçok insan vardır.Halada Onu görenler vardır.Noel ağacı süstür.İnsanların sonradan çıkardığıdır.Bakireden doğmasının nedeni günahsız olmak içindi.Eğer bakire olmayan birinden doğsa bizim gibi günahkar olucaktı.Ve Kurtarıcımız olamazdı.
Sevgili Paolo,

Pagan tanrılarının nasıl, ne zaman ve ne şekilde uydurulduğunu somut göstergelerle açıklar mısınız?

Zeus'u kimse görmedi diyorsunuz? İsa'yı kim gördü? İsa'nın yaşadığını İncil'den başka yazan kaynaklardan birkaç tane örnek verir misiniz? "İsa'yı gördüm" diyenlere inanıyorsanız, ben de İnanna'yı gördüm, bu durumda bana inanacak mısınız?

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 09-10-2009, 02:02
Yasaklandı

Peki siz ispatlayabilir misiniz olduğunu pagan tanrılarının olduğunu?Mitolojiyi okusaydınız uydurulduğunu anlardınız.İsa Mesihi bugünde dahil asırlardır birçok insan görmüştür.Sonradan iman eden birçok kişide görmüştür örneğin.Tarihçilerin tanıklığı var.Takitus,Lusian MESİHE'in varlığına.
Alt 09-10-2009, 02:06
Freester Freester isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sayın paolo etrafa bakdığımda doğa ile insanları görebiliyorum ama söledikleriniz ile alakası olmuyor bu,da iyi bi ikilem yaratıyor bu arada mitoloji uyudurma ise hristiyanlık nedir bana açıklarmısınız ?

Hangi Aptal Bana Tanrı Var Diyebilcek Kadar Kesin Ve Keskin ? Ve Hangi Aptal Bana Tanrı Yok Diyebilcek Kadar Cesaretli Olabilir ? Johann Wolfgang von Goethe
Alt 09-10-2009, 02:08
Yasaklandı

Etrafa bakında kastım tarihedeydi.İsevilik İsa Mesihe inanmak,Onun yolundan gitmektir.Ve Rab İsa Mesih gibi yaşayabilmektir.Her zaman Onu örnek almak ve izlemektir.
Alt 09-10-2009, 02:08
Kıdemli Üye

Peki siz ispatlayabilir misiniz olduğunu pagan tanrılarının olduğunu?Mitolojiyi okusaydınız uydurulduğunu anlardınız.İsa Mesihi bugünde dahil asırlardır birçok insan görmüştür.Sonradan iman eden birçok kişide görmüştür örneğin.Tarihçilerin tanıklığı var.Takitus,Lusian MESİHE'in varlığına.
İsa'dan binlerce yıl önce, farklı toplumlarda çok sayıda farklı Tanrıların olduğunu tarihsel kayıtlardan ve arkeolojik bulgulardan biliyoruz. Bunlardan üç tek tanrılı dinin nasıl oluşturulduğunu da biliyoruz. Bununla ilgili sayısız akademik çalışma ve bilimsel yayın mevcut. Ben o tanrılar gerçektiler demiyorum, ama bu dinler yeryüzünde var oldu. Bugün bu dinler, her üç tek tanrılı din sayesinde değişik bir görünümde yaşamaktadır.

İsa'nın yaşadığını kaleme alan tarihçiler ile ilgili olarak Zeitgeist The Movie belgeselinden bir alıntı:

"İsa’dan bahsettiği iddia edilen dört tarihçi vardır. Bunlardan üçü Pliny, Suetonius ve Tacitus’tur. Bu kimselerin yazdıkları birkaç satırdan ibarettir ve “Christus – vaftiz edilen kişi” diye birinden bahsederler. Dördüncüsü ise, sahte olduğu yüzyıllar önce kanıtlanmış olan Josephus’tur ve bağnaz Hıristiyanlar tarafından hâlâ doğru kabul edilir. Birkaç kırıntıdan başka, böyle mucizeler gerçekleştirmiş bir kimseden bahseden hiçbir tarihçi bulunmamaktadır."

----------------

war is over
(if you want it)

Önerilen Siteler