18-12-2006, 14:09
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Re: Sitenin Adalet Anlayışı Nasıl Olmalı?
Sitemiz bir taraf mıdır ?
Evet taraftır .Dinsel tüm dogmalar karşısında aklın,bilimin aydınlığına inanan bir taraftır.
Bu sitede dinsel “kutsallıkların” tamamı mercek altındadır ,araştırılacak ,eleştirilecek
didik didik edilecektir .Forumlar bu çabanın yürütüldüğü “şimdilik “ tek araçtır. Forumlarda
bilgi üretmenin ,araştırmanın,emek vermenin yöntemi ;tartışmaktır..
Kiminle tartışılacaktır ?
Karşısında olduğumuz *dinsel düşünüşün savunucuları ile...
Sizin fikirlerinize karşı çıkan kimse olmadığı zaman kendinizi geliştirebilir misiniz ?
Herkesin aynı, veya benzer düşüncelerde olduğu ortamlar *düşünsel üretimin azaldığı
giderek yok olduğu ortamlar değil midir ?
“Yüz çiçek açsın,bin fikir yarışsın” Ama bu yarış nasıl olmalı ?
Bir dönem forum yöneticiliği yaptım. En büyük sorunum fikirlerin bittiği yerde kişisel
sataşmaları , giderek küfürleşmeleri önleme çabası oldu.
Sohbet odasında ilk banladığım kişi bir ateistti. Kimseye şirin görünmek gibi bir derdim
yok ama aklın ve bilimin aydınlığına inanan bir insan olma derdim var. O arkadaş sohbet
ortamında hiç bir düşünsel faaliyeti olmadan ,hiç bir fikir ileri sürmeden ,slogan ve küfürlerle
kendini ifade ediyordu...
Eğer istediğimiz “teorik” yetkinlikle donatılmış ,karşı olduğu düşünceleri en az savunucuları
kadar bilen bir STK olmak ise forumlarda “belli” bir “edep” çizgisini oturmak zorundasınız.
Aksi durumda forumlar bilgi paylaşımının, yeni şeyler öğrenebilmenin bir aracı olmaktan
çıkıp kim daha iyi küfür ediyor platformuna dönüşür. Bazen başka forumları dolaşıyorum.
İlginç olan islami forumlarda bile mezhep veya düşünsel farklar nedeniyle *küfürlerin
havada uçuyor olması. Bu site giderek diğerlerinden farklılaşıyor..Akla kara aynı ortamda
bulunup (ki bu sanal olmanın avantajıdır) küfür etmeden bilgi paylaşımını, tartışmayı
başarabilecek gibi görünüyor.
Türkçe oldukça zengin bir dil..
Ayçiçeğine kimi yörelerde günebakan, kimi yörelerde gündöndü diyorlar..
Kelimeleri seçerken biraz özen göstermenin yazının gücünü, vurgusunu değiştirmeden
aynı etkiyi yaratabileceğini düşünüyorum.
Sadece özen göstermek yeterli...
İnsani olan her şey kabûlüm.
|

18-12-2006, 14:28
|
|
Üye
|
|
|
|
Evet taraftır .Dinsel tüm dogmalar karşısında aklın,bilimin aydınlığına inanan bir taraftır
emin ol bilimin kuramcısı Allahtır.yeryuzunde tesadufen bir sy olusmadıgı gibi.bilimde tesadufen olusmamıstır.
Sizin fikirlerinize karşı çıkan kimse olmadığı zaman kendinizi geliştirebilir misiniz ?
bu cumlenın altına ımzamı atarım.cok dogru.sizin dusuncelerinize cevap
www.islamisigi.com
adresinde var.
eee sizde de tam tersi var iste.bunda bilimsellik felan yok.sadece gorustur bu.herkes bilim adamı oldugunu zannetmesin.eınsteın ın kemiklerini sızlatmayalım.
yani tabiki kufursuz bir ortamı bizde kendi sitemizde istiyoruz.ozgurce konusulan.ozgurce fıkır beyan eden toplulukların gozunu yıyeyım ben.ben herkesi cok seviyorum.ben kımseye dusman olmam.ama gorus farklılıkları tabıkı mutlaka olacaktır.bu dogaldır da zaten.ancak gorusunuzden dolayı bana hic bir zaman laf ebelıgı yapıyorsun demeye de kımsenın hakkı yok.
bu sitede cok var.demın kı yazıları okursan.biri calısıyor biri calısmıyor.biri laf ebelıgı yaparak birini zıvanadan cıkarıyor.bu ne demek oluyor peki?
kardesım goruslere saygı duymuyorsan burda ne isin var.burası ateıst bir site olsada ozgur bir platform degıl mı gelen ıstedıgını konusamaz mı..sız kufredersınız peygambere ben ıse kufretmem...herkesın goruslerı farklıdır.bunda gorus var sadece kalkıpta kımse ben dahi bilimsel konusuyorum dıyemez.sadece gorus paylasıyoruz...sizin dusuncelerınız bana yanlıs benımkıler sıze yanlıs....saygı duymaktan baska hic kimse bir sey yapamaz.
ben bunu anlatmaya calısıyorum?
|

18-12-2006, 15:29
|
|
|
asıl tartışılması gerken bu sitenin amacı nedir, neye hizmet eder, tartışılması gereken budur.
şimdi şöyle birşey düşünelim, kafası karşık bir vatandaş, dini ile ilgili çelişkileri var, kafasında sorular var ve cevap arıyor, en kolay bilgiye nerden ulaşacak tabiki internetten, harun yahya nın sitelerine girdi, başka dini sitelere girdi ama tatmin olmadı, *onun aradığı cevaplar bunlar değil
googl a ateizm kelimesini yazdı,ne görsün,,, aaa bu adam turan dursun dinciler bunu öldürmemişmiydi, dur şunun sitesine bir gireyim dedi, önce forum sayfalarına baktı, aaa ne görsün forum sayfalarında çarşaf çarşaf nur kulliyatı, heemde bunu foruma taşıyan arkadaş ballandıra *ballandıra kendince yorumlamış, şimdi bu vatandaş ne düşünecek
a- nurcular aynı zamanda ateist
b-ateistler evrim geçirip nurcu olmuş
c-vatandaş turan dursun'un biyografisini okuyacak acaba nurcu muydu
d-cami ye tekrar geri *dönecek
e- hepsi
doğru cevap * -e - hepsi
oysaki o vatandaş başka şeyler görmek, okumak istemişti, kendi dini ile ilgili zaten sayısız site ye girmişti, çelişkileri vardı cevap arıyordu, dinini başka bir pencereden görmek istemişti, peygamberini başka bir dilden tanımak istemişti, ama son umudu da suya düştü, cami ye dönmekten başka caresi kalmadı, ve döndü, hepinize geçmiş olsun
|

18-12-2006, 15:43
|
|
|
Değerli burcu_islam;
Ne zamandır sitedesiniz ?Bu başlığın açılma nedeni ne ?Hangi gereksinim için açıldı bu başlık ?
Siteye üye olmuş olmanız var olan başlıklara kendi anlayışınızı ifede etmek üzere gerekli bilgi ve belgelerle hareket etmek üzerine olmalı değil midir ?Eğer kendilerimizi ifade edersek 7 milyar fikir çıkacağına şüphe yoktur.
Başlık sitede yaşanmış bazı olaylar neticesinde tüm siteyi kucaklayan bir yapılanma gerekliliğinden doğmuş ve bu gerekliliği karşılayacak olan disiplin kuruluna başkan seçilen arkadaşımız tüm sitede bunu yaşayan arkadaşlarımızdan görüş istemiştir.Bu harika bir gelişmedir demokratlıktır,paylaşımdır,adaletin istenilen değil yaşanılan,sitenin kültürü olması yolunda mükemmel bir adımdır.
Adalet kavramına veya başka kavramlara ilişkin mutlaka ki hepimizin bir bakışı vardır ve olmalıdır ve kimsenin kısıtlaması olmadan özgürce.kimseye hakaret etmeden,aşağılamadan,sövmeden dile getirilmelidir.
Ancak "Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu ?" ya görede;;" biri laf ebeligi digeri calısıyor dıyorsunuz.ıyı de bu yalnızca sızın gorusunuz.nerden biliyorsunuz bir adamın calısmadıgını.buna kim karar verıyor.sizler mi karar verıyorsunuz? neye gore" *demişsiniz biz olayları yaşadık gördük ŞAHİDİZ peki siz neye göre bu başlığa katkıda bulunuyor veya bulunacaksınız ?
Sitede gelişen olayları takip etmiş ne nedir,nedendiri bilen bir arkadaşımız olsanız da keşke katkıda bulunsanız inanılmaz sevinç duyardım çünkü (Dünya kötülük yapanlar yüzünden değil seyirci kalanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir" sözü gereği bildiğiniz bir atmosfere karışıp katkınız olmuş olurdu. Ama kusura bakmaz iseniz bu konuda "Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" nun hangi tarafında kaldığınızı bir düşünmek lütfunda bulunursanız nasıl olur ?
Sayın frodo;
"Sitemiz bir taraf mıdır ?
Evet taraftır .
Olmalıdır da ama taraftarlığını ortaya koyarken;Görüntüde ki yaftada,tarafında olduğu bir kişinin sövgüsünü,hakaretini,aşağılamasını görmezden gelmek olarakta algılamamalıdır.
Burada siteyi oluşturan her iki tarafında Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulundan istediği şey bu taraftarlığın tarifidir.
|

18-12-2006, 16:12
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
oysaki o vatandaş başka şeyler görmek, okumak istemişti, kendi dini ile ilgili zaten sayısız site ye girmişti, çelişkileri vardı cevap arıyordu, dinini başka bir pencereden görmek istemişti, peygamberini başka bir dilden tanımak istemişti, ama son umudu da suya düştü, cami ye dönmekten başka caresi kalmadı, ve döndü, hepinize geçmiş olsun
--------------
* * * *Gandalf bu biraz abartma olmuş. Siteye giren vatandaş ilk tanıtım yazılarını okuyacaktır. Burada nur külliyatı yok, camiye teşvik de yok. Ana sayfayı okuyup da camiye dönmesi için bir nedeni de yok.
* * * *Daha sonra forumlara girmek isteyecektir. Forumlarda hiç bir dini söylem karşılıksız bırakılmamuştır. Hiç bir sonsöz de dincilere bırakılmamıştır. Teorik planda bunun böyle oldugu çok nettir. Kafası karışık oldugu her konuda neredeyse bir başlık vardır. Bu başlıklarda dini açıdan savunmalar olması başlıkları daha da zenginleştirmektedir. Konunun daha da detaya inmesini gerekli kılmaktadır. Böylece söylenmemiş hiç bir şey kalmamaktadır. Bu kadar ayrıntılı bir bilgi birikiminin oldugu sayfalarda ateistlerin aciz kaldıgını düşünüyorsanız zaten biz baştan kaybetmişiz demektir.
* * * Ama ben bunun böyle olmadıgını düşünüyorum, üstüne üstlük her konuda da ileride oldugumuzu düşünüyorum. O halde neden çekinecegiz. Neden korkacagız. Bırakın varsa bizim açıklarımızı ortaya koysunlar, bizi güdülesinler, bizi hırslandırsınlar. Ne yazık ki bunu yapamıyorlar. Yapabildikleri en iyi şey evrimi de kabul edip tanrıya baglamalarıdır. Bu sefer de din ile baglantısını kuramıyorlar. Sonuçta nereden dönerlerse dönsünler, ben inanıyorum ya da benim dinin bana seninki sana nın daha üzerine çıkamıyorlar ve çıkamazlar.
* * * * *O halde korkulacak çekinilecek hiç bir şey yok. Slogancılar ve tebligciler zaten barınamıyorlar, bunda da bir tartışma noktası yok. Ama inanın ki buraya camiden gelen hiç bir kişi ,aydınlanmak için gelen hiç bir kişi, bir şey bulamamış olarak çıkmaz. Tekrar da camiye dönmez.
* * * * *saygılarımla
|

18-12-2006, 16:39
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
burcu_islam";p="´isimli üyeden Alıntı
ıyı de bu yalnızca sızın gorusunuz.nerden biliyorsunuz bir adamın calısmadıgını.
|
Bakıp okuyunca anlaşılıyor.
|

18-12-2006, 16:53
|
|
|
dilaver, tartışma forumları olan tüm sitelerin istatistiklerine bakın, siteye
giren insanlar ilk önce forum sayfalarına bakıyor, demek istediğim merak
eden gitsin nur kulliyatını sitesinden öğrensin.turan dursun *sitesi ateizm' i savunuyorsa bu tür yayınlara izin verilmesin, ateizm panteizm evrim ile
ilgili yazılara yer verilsin, muslümanların verecekleri cevapları varsa versinler
çürütecek delilleri varsa sunsunlar, ama bu sitede din propagandası yapmasınlar. yineliyorum kesinlikle site taraflı olmalıdır, çizgisini belirlemelidir
saygılarımla
|

18-12-2006, 18:36
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili Gandalf,
Sitemizin boylesi yayinlara zaten musade etmedigini dusunuyorum. Copy-paste yapmaga cogu zaman mani olunuyor. Belki biraz daha dikkatli davranmamiz gerek ama goz yumuldugunu da zannetmiyorum.Sitemiz tarafsiz degil, musamahakar.
* Sn Burcu_islam, sizin yukarda bahsettigim kisiliklerden bir anlam cikarabilmeniz icin, forumlari devamli takip etmis olmaniz gerekir. Ilk bakista carpici olan bu sozden ne anlam ciktigini anlayabilirsiniz. Ustelik genel soylenmistir. O calismayan dinli veya dinsiz olabilir. Sizin itirazlarinizdan bir particilik kokusu duyorum, lutfen okuyun arastirin sonra itirazinizi tekrar yapin gerek gorurseniz.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

18-12-2006, 18:42
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
gandalf diyorki:
dilaver, tartışma forumları olan tüm sitelerin istatistiklerine bakın, siteye
giren insanlar ilk önce forum sayfalarına bakıyor, demek istediğim merak
eden gitsin nur kulliyatını sitesinden öğrensin.turan dursun *sitesi ateizm' i savunuyorsa bu tür yayınlara izin verilmesin, ateizm panteizm evrim ile
ilgili yazılara yer verilsin, muslümanların verecekleri cevapları varsa versinler
çürütecek delilleri varsa sunsunlar, ama bu sitede din propagandası yapmasınlar. yineliyorum kesinlikle site taraflı olmalıdır, çizgisini belirlemelidir
saygılarımla
sana sonuna kadar katılıyorum gandalf
|

18-12-2006, 19:44
|
|
Üye
|
|
|
|
biz olayları yaşadık gördük ŞAHİDİZ peki siz neye göre bu başlığa katkıda bulunuyor veya bulunacaksınız ?
psiko kardesım ne gordugunu anlatmayacakmısın?
Ama ben bunun böyle olmadıgını düşünüyorum, üstüne üstlük her konuda da ileride oldugumuzu düşünüyorum. O halde neden çekinecegiz. Neden korkacagız
dilaver hangi konuda ileridesiniz.ogrene bilir miyim.matematik fizik kimya.astronomi .bıyolojı.jeolojı vs. hangisi....her konu hepsını mı kapsıyor.ben anlayamadım.acıklarsan sevınırım.
|