Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-12-2018, 10:17
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Ilk resimde esegin hemen boynundaki hayvan nedir? Sanatci cok ilginc calismis.
Alt 03-12-2018, 10:27
ForumKirpisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ForumKirpisi ForumKirpisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

münker nekir fan

Bunlar SETH'in sağ ve sol omuzlarında taşıdığı "IOERBETH" ve "BOLCHOSETH" adlı büyük kişilerdir.
Alt 20-10-2019, 12:28
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Bu Seth konusunda bir şey var..Seth,acaba İbrahim'in tanrısı diye lanse edilen El Şadday olabilir mi?
İbrahim,semavi dinlerin ortak atası ve bu dinlerin aynı tanrıya taptığını biliyoruz..Haliyle İbrahim'in tanrısının kim/ne olduğunu bulursak,semavi dinlerin tanrısının da ne olduğu ortaya çıkar..
3-5 kitap karıştırdım,açıkcası kafam karıştı..
Bir yerde deniyor ki,bu Seth çöllerin/samilerin/bedevilerin tanrısı..!
Yahudilerin Mısır'dan çöle sürüldüğünü veya Yahudilerin sami olduklarını düşünürsek,acaba Mısırlıların 1 numaralı tanrısı diyebileceğimiz Osiris'i öldüren Seth'e,yahudiler sırf Mısırlılardan nefret ettikleri için sahip çıkmış olabilirler mi?
Alt 21-10-2019, 10:03
kendosertadam kendosertadam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Eşek acımasızlığı ,şehveti ,erdemsizliği temsil eder ama eşek sütü kanser için umut.sanki Tanrı gereken cevabı vermiş.
Eşek sırtında odun taşır,sahibine,ev halkına itiraz etmeden yardım eder. Anıran ve
atlara kıyasla görünümü pekte estetik olmayan eşekler horlanmış,ses ve görüntüsünden dolayı aşağılanmış.
Nasreddin Hoca boşuna ye kürküm ye dememiş.
İsa ne demişti İncil de :
Yargınız adil olsun.dış görünüşe göre yargılamayın

Tanrı olan İsa ,Mesih olduğunun belirtisi olan eşeği üzerine binmeye layık görerek yüceltmiş, böylece dış görüntüye verilen sahte değeri,aldanışı yargılamış .

İsa 'ya inat Kuran' ın Allah' ı münafıkları dayanmış,giydirilmiş kütüklere benzetir ve eşekleri fırsat buldukça aşağılar.müminlere incik boncuklarını takınmalarını ,gösterişli giyinip mescitlere gelmelerini tavsiye eder.

" Yaptıklarının tümünü gösteriş için yaparlar.örneğin hamaillerini büyük,giysilerinin püsküllerini uzun yaparlar " Matta 23/5

Kuran müminleri alınlarında ki secde iziyle tanımlar ve yüceltir.müminler boy atmış,sapı kalınlaşmış,dikleşmiş başaklara benzetilir. İsa 'ya inat Kuran' ın Allah' ı dış görüntüye önem verir ve görünüşe göre yargılar.eşeği de yargılamıştı ; sesi en çirkin hayvan eşekti,Tevrat' ı bilip Tevrat ile amel etmeyenler kitap yüklü eşeklere benzetilmişti.
İsa' da havralarda Tevrat 'ı öğretmiş ama kendisini Tanrının Oğlu ilan etmişti.Kuran' a göre İsa "kitap yüklü eşek "ti.eşeğin sesi çirkindi çünkü İsa' yı üzerinde taşımıştı.Eşek,İsa' nın "Mesih" olduğunun Tevrat da ki ön belirtisiydi.İncil de Pavlus " Ayık ve uyanık olun.Düşmanınız İblis kükreyen aslan gibi yutacak birini arayarak dolaşıyor " demişti.Kuran sanki karşılık olarak " aslandan kaçan yaban eşeği " tabirini kullanmıştı.Kuran da eşekler korkak,sesi en çirkin hayvan ve cehaletin sembolüdür...
Eşekler koca kafalı,uzun kulaklı,kısa ayaklı ,pekte hoş olmayacak şekilde anıran hayvanlardır.atlar gibi hızlı koşamazlar.aşağılanmaları bu yüzdendir... Paranız yoksa,aptalsanız veya aptal görünüyorsanız sizide aşağılarlar.
Erdemlilik dış görünüş değil,iç güzelliğe değer vermektir.İncil de "Mesih" in üzerine kırmızı,mor kaftan giydirip,eline sopa,başına dikenlerden örülmüş taç yerleştirerek alay ederler.Çünkü dış görünüşe önem verirler.İsa Tanrı olduğu halde buna izin vererek onları yargılar,ölümünden sonra dirilir ve yüceltilir...
"Dünyanın önemli gördüklerini hiçe indirmek için dünyanın önemsiz ,soysuz,değersiz gördüklerini seçti " 1.Korintliler 1/28
Eşek dış görünüşe değer verenleri yargılamak, dünyanın önemli gördüklerini hiçe indirmek için yaratılmış bir hayvansa ne yapalım ?
Alt 24-10-2019, 11:21
Akhshaa Akhshaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın @kendosertadam daha önce size Hristiyanlık ile uğraşmamanızı tavsiye etmiştim ki görüşüm Hristiyanlık ile İslam'ın aynı olduğu idi fakat zamanla sizin yazılarınızın da yardımıyla bu görüşümden sıyrıldım ve sizin de belirttiğiniz gibi Kuran'ın İncil ve Tevrat'a karşı yazıldığı görüşünü benimsedim.

Bu yaptığınız iş gerçekten çok güzel. Kutsal Kitaptaki bize verilmeye çalışılan gizli mesajları zekice ortaya çıkarıyorsunuz ve bunu yapma yönteminiz de çok akıllıca. Ben sizi büyük bir heves ile takip ediyorum. Bende İncil Kitabını henüz okumaktayım. Bitirincede Eski Antlaşma olan Tevrat ve Zebur'u okumayı düşünüyorum. Bakalım daha neler bulacağız.

Lütfen bu yaptığınız işten yılmayın. Yazılarınızı zevkle takip ediyorum. Sevgiler ve saygılar.
Alt 24-10-2019, 19:28
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ben de bişe önermiştim bu sert çocuğa
aynısını sana da önereyim

anti-psikotik kullanın
şizofreniye iyi gelir
Alt 26-06-2020, 02:08
kendosertadam kendosertadam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Khaos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben de bişe önermiştim bu sert çocuğa
aynısını sana da önereyim

anti-psikotik kullanın
şizofreniye iyi gelir
Yediğim hakaretler, tehditlerin haddi hesabı yok. Öyle bir duruma geldim ki artık yorumları okuyamaz oldum.
Şizofren olduğumu sanmıyorum ama psikolojik sorunlarım olduğu doğru. sinirlerim çok yıprandı. Senin gibi insanlara değer vermeyenlerle uğraşmaktan yoruldum ve durumum ilkinden beter oldu. Sen belki çok güçlüsün, toplum içinde bir saygınlığın var .Cüzdanın belki para dolu.İnsanlar bu yüzden sana iyi davranıyor olabilir.Ama benim gibi olsaydın insanların gerçek yüzünü görürdün . Toplum beni yalnızlığa itti. İnsanların birbirine saygı duymak için belli kalıpları var. Ben bu kalıplara uymadığım için , sık sık kovuldum,hakaretler yedim,defalarca alay edildim. Emin ol insanlar alay etmek , hakaret etmek ve seni dışlamak için pusuda. Sadece senin düşmeni bekliyorlar. Veya ruh sağlığının bozulmasını bekliyorlar. Şu anda çok güçlü ve sağlıklı olabilirsin. Bu yüzden beni şizofren diye aşağılayabilirsin ama unutma şizofren bir hastalık. Hastalıklarla alay edilmez,hastalıklar hakaret malzemesi olarak kullanılamaz.Evet kullanılabilir.Fakat gayri ahlaki bir durum.Bana karşı nefretin belki ateizmine karşı çıktığım içindir. Anlıyorum ,ama , Dostum ben inançsız yaşayamıyorum.

Önerilen Siteler