İnancım,tıpkı bir "Slogan" gibi der ki :Bilim ve din elele yürümelidir.
Buradan,basit bir bakışla şunu çıkarabilirim.
"Elele" ise demek ki iki ayrı şey var. "Tukaş" yapmamam gerek.
İyi de ben insanım ve aklım var.Bilimle de ben uğraşıyorum,Tanrı'ya da ben inanıyorum.
O zaman nasıl olacak bu iş ?
Din ve devlet işlerinin karıştırılmaması demek olan "Laik"lik gibi bir tanımın içine mi koymam gerekiyor acaba ?
Yoksa bir kesim dine inanmanın "Laik"liğe aykırı olduğunu düşünürken,öteki kısım ise "Laik"liği dinsizlik olarak ele almakta.
İyi de bizim "Staff"lardan 3.yol nerede yahu ?
Bu açıdan baktığımda "Tukaş" yapmayıp her ikisini de kendi "Sınır"ları içinde tutabilirsem "Elele" yürütebilirim diyor,1.şıkkı atlıyorum.
Gelelim diğerlerine :
İlericilik mi? Gericilik mi? * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *İlericilik.
Refah mı? Sefalet mi? * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Refah * * * * *
Demokrasi mi? Şeriat mı? * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Demokrasi
İnsan hakları mı? Baskı, zulüm, işkence mi? * * * * * * * * * * * * * *İnsan hakları
Esaret mi? Özgürlük mü? * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Özgürlük
Karanlık mı? Aydınlık mı? * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Aydınlık
Ama dedim ya,bunların oluşabilmesi için, illa A veya B mi olmalı ?
Ben şu aralar görünmeyen "Staff"ımız 3.Yol'u yeğlerim *