Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-02-2008, 01:25
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: Gercek Müslüman, güzel din...

Aspendos, aklinin alamadigi birsey diyeyim sana, bu sitede yazan cogu ateistler, dinleri arastirdigi sorguladigi icin ateist olmustur ve benim diyenlerden daha iyi bilir dinleri; *senin ilahi adalet dedigini adaletsizlik, insan sevgisi dedigini, nefret olarak gormustur. Birak kurani da burada tarisilanlara bir kulak ver, korkma, gunahi benim boynuma, bak senin icin kendimi bile feda ediyorum.
* Aciklamama gerek yok ama, Turan Dursun adini 2 sene eveline kadar duymamistim bile, TD muftuluk yaparken ben ateisttim zaten. hemen hemen elli senedir dusuncelerim sekilleniyor.
*Bu sitede gorduklerin, tabi eger gorebiliyorsan, sana ateistlerin birer canavar mi olduklarini, yoksa objektif bakacak olursan digerlerinden daha mi insancil oldugunu gosteriyor?Guzel ahlak icin din sart degil, nitekim sen gormemekte dirensen de kuranindan daha apacik ortada, Anlamak icin ulema olmaya gerek yok.
*Neyi seversen sev kardesim, beni ilgilendirmez, ama hayali bir guc icin kardeslerine hakaret etme, kirma, Allahi gormedin, hissedebiliyor olabilirsin, senin hissettigin gercek olmayabilir, cocukken oculeri de hissederdin eminim. Insanlar inkar edilemiyecek sekilde gercek; iyisiyle kotusuyle, dinlisiyle dinsiziyle, hatalariyla, basarilariyla, etiyle kaniyla, en onemlisi seninki gibi hisleriyle....

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 13-02-2008, 14:22
vgm.1 vgm.1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

" bizler *kuranı *kerimi *iman *ile *okuyoruz *sizler *ise *imansız *nasıl *fitne *fesatlık *ve *çelişkiler *bulurum *niyeti *ile *okuyorsunuz. *İçindeki *müteşabih *ayetlerden *kaynaklanan *bir *durum *sizlerin *kuranı *yanlış *yorumlamanıza *neden *oluyor *." aspendos

* * Peki, İncil'e ve Tevrat'a inananlarda aynı şekilde imanla okuyor. Müslümanlarda diyor ki en doğru Kuran ve İslamiyet, o zaman Hıristiyanların ve Yahudilerin Müslüman olması ve kendi kitaplarındaki çelişki ve hataları kavraması için eleştirel gözle okumaları gerekir, doğru mu? O takdirde İncil ve Tevrat'ı imansız okumaları gerekmez mi? İslamiyet'in de anlaşılarak ve kavranarak kabul edilmesi makbul değil midir? Bunun içinde eleştirel gözle okunması gerekmez mi?
* *Sen bir mal, eşya alırken satıcıya iman ederek mi alırsın, inceleyerek mi?

* *Bir sözleşmeyi okurken hazırlayana iman edip öyle mi imzalarsın, yoksa okuyup, inceletir misin? Sonradan Müslüman olanlar iman ederek mi Kuran'ı okurlar, yoksa okuduktan sonra mı iman ederler?

* * Öyle ise insanlar okuduktan sonra da iman etmeyebilirler. Bunda anlayamadığın ne, burada anlaşılamayacak hiç bir şey yok, görmezden gelmeye çalışmak var.

"evet, *dünyada *6 *milyar *insan *var *hepsi *de *Müslüman *değil *ama *6 *milyar *insandan *bir *yaratıcının *olduğuna *inanan *kesim *inanmayanlara *göre *ezici *bir *üstünlük *var."

* * Musa, İsa ve Muhammed dinlerini yaymaya başladıklarında tek kişi değiller miydi, senin mantığınla düşünüp, hareket etmiş olsalar ne Yahudilik, ne Hıristiyanlık ne de Müslümanlık olurdu.
Galileo Dünya dönüyor dediği zaman tek başınaydı ve bütün Dünyada ki insanlar ona karşıydı, gene senin mantığınla düşünüp, hareket etmiş olsa, belki bugün bile dünyanın düz ve dönmediğine inanıyor olacaktık. Eski bilgilerden ve kitaplardan şüphe etmeden ilerleme olmaz.

* * Diyeceksin ki Kuran Allahın kitabı, düşünsene bugün bile akıl hastaneleri tanrının kendisiyle konuştuğunu söyleyen binlerce insanla dolu. Belki de gerçekten konuşmuştur kim bilir.

* * Aynı şekilde Dünyanın dört bir tarafında kendini peygamber ve mehdi ilan eden binlerce insan var sence bunlara şüphe etmeden yaklaşılır mı?

* * Bu nedenle insanları anlamamış olmamakla suçlamayı bırak, anlayıp fakat doğru bulmayıp, imansız olmuş olabilirler. Saygı budur işte; insanların eleştirilerine karşı kanıtlarını ve doğru bildiğini koyarsın, yoksa onları anlamamış olmakla suçlayarak, inandıklarının doğruluğunu ispat edemezsin.

* *
* * *Selamlar.
Alt 13-02-2008, 15:55
delidahi delidahi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Neyi *seversen *sev *kardesim, *beni *ilgilendirmez, *ama *hayali *bir *guc *icin *kardeslerine *hakaret *etme, *kirma, *Allahi *gormedin, *hissedebiliyor *olabilirsin, *senin *hissettigin *gercek *olmayabilir, *cocukken *oculeri *de *hissederdin *eminim. *Insanlar *inkar *edilemiyecek *sekilde *gercek; *iyisiyle *kotusuyle, *dinlisiyle *dinsiziyle, *hatalariyla, *basarilariyla, *etiyle *kaniyla, *en *onemlisi *seninki *gibi *hisleriyle....VARTOR

kardeşime sonuna kadar katılıyorum...İnsanı insan yapan en büyük erdemdir saygı...Tabi ki gerçek müslümanlar bütün düşüncelere saygı duyarlar...Ve onların inandığı şey Aklın yolunun bir olduğudur hani ne olursa olsun sonuçta herkesin ulaşacağı tek bir nokta vardır.İslamda Allah'ın sonuçta nurunu tamamlayacağı vardır...

Yani diğer dini yobazlaştıran,gerici insanlar adına değil ama kendi adıma burda inanmayan insanları gördüğüm zaman onalrı düşüncelerine elbette saygı duyuyorum...ve onlardan da bunu bekliyorum...Elbette kendi düşüncelerinizi söyleyin ama siz bu kadar çok saygı bahsederken bizim kutsallarımıza,yada peygamberimize laf atmaktan çekinmiyorsunuz...
birazcık empati yapsanız iyi olur...siz inanıyor olsaydınız,burada söylediğiniz lafları kaldırabilir miydiniz bunu düşünün?
Alt 13-02-2008, 18:02
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Sevgili delidahi,
* Benim bir musluman sitesine gidip, onlara yanlis yoldasiniz, sizin peygamberiniz soyledir, boyledir, dininiz sacmaliktir desem nasil bir tepki gorurdum dersiniz? Sitemiz dinlerden ozgurluk adina kurulmus bir site, burada herhalde spordan bahsetmemizi beklemezsiniz.
* * Dinleri elestirmek, celiskilerini ortaya dokmek, hur dusunceyi desteklemektir amacimiz. Bu amac ugruna olumu goze alan Turan Dursun'un adini verdigimiz sitemizde, imanlilara gosterdigimiz saygiyi, hicbir yerde goremezsiniz. Sizin degerleriniz sizi ilgilendirir, allaha peygamberlere saygisizliksa yaptigimiz, birakin kendileri itiraz etsinler; her seye kadir olanlarin *siz avukati misiniz? Arkasindan kursun sikilarak susturmak icin insan oldurmek, mertlige de, ilahi adalet inancina da hic sigmayan bir yontem; Birakin da allahiniz versin bizim cezamizi, cehennemi bizler icin yaratmisti ya. Sizler isine karismakla kendi inandiginiz tanriya bile karsi geliyorsunuz farkinda olmadan.
*Aramizda tanri inanci olup da dinleri elestiren bir suru uye var. Hepimiz ateist degiliz. Saygi cercevesi icinde yazip muslumanligin reklamini yapanlar da. Fikir tartismasi yapanlara kapimiz her zaman acik, teblig icin gelenler de zaten yanlis yerde olduklarini kisa zamanda anliyorlar.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 13-02-2008, 18:09
aspendos
Üye Değil

vartor";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aspendos, aklinin alamadigi birsey diyeyim sana, bu sitede yazan cogu ateistler, dinleri arastirdigi sorguladigi icin ateist olmustur ve benim diyenlerden daha iyi bilir dinleri; *senin ilahi adalet dedigini adaletsizlik, insan sevgisi dedigini, nefret olarak gormustur. Birak kurani da burada tarisilanlara bir kulak ver, korkma, gunahi benim boynuma, bak senin icin kendimi bile feda ediyorum.
* Aciklamama gerek yok ama, Turan Dursun adini 2 sene eveline kadar duymamistim bile, TD muftuluk yaparken ben ateisttim zaten. hemen hemen elli senedir dusuncelerim sekilleniyor.
*Bu sitede gorduklerin, tabi eger gorebiliyorsan, sana ateistlerin birer canavar mi olduklarini, yoksa objektif bakacak olursan digerlerinden daha mi insancil oldugunu gosteriyor?Guzel ahlak icin din sart degil, nitekim sen gormemekte dirensen de kuranindan daha apacik ortada, Anlamak icin ulema olmaya gerek yok.
*Neyi seversen sev kardesim, beni ilgilendirmez, ama hayali bir guc icin kardeslerine hakaret etme, kirma, Allahi gormedin, hissedebiliyor olabilirsin, senin hissettigin gercek olmayabilir, cocukken oculeri de hissederdin eminim. Insanlar inkar edilemiyecek sekilde gercek; iyisiyle kotusuyle, dinlisiyle dinsiziyle, hatalariyla, basarilariyla, etiyle kaniyla, en onemlisi seninki gibi hisleriyle....

vartor kardeş ,

dinini araştıran bir insanın yani islamiyeti araştıran bir insanın ateist olma yüzdesi 10000000000000000000000000000000 *da sıfır .

şayetki islamı doğru yerlerden araştırabiliyorsan ki ateistler araştırdığını sanıyorlar bu yüzden bu gaflete düşşmüşlerdir .

sizlerin yani ateistlerin bizlere sunduğu belgeleri okuyoruz ama inanınki bizlere islamı bildiğimizden dolayı hiç inandırıcı gelmiyor .

en basit örnek kuranı kerimi yorumlamanızdan herşey belli oluyor .

zaten iman ile kuranı kerimi okumak farklı ateist aklı ile kuranı kerimi okumak farklı . sen kuranı kerimi allaha inancından dolayı değil onun içindeki ahatları çelişkileri aramak bahanesiyle okuyorsun .

işte o çelişki dediğin ayetler çok emin olduğunu ve kuranı biliyorum havasu-ından kaynaklanan bir durumdur bu böyle süre gider değiştiremezssin .

hayali bir güçden bahseden sensin : *sen de hayalinden görmediğin allahı okadar eminsinki hayal ile kesin yok diyorsun .

işte kuranı kerimi yanlış yorumlar isen allahın olmadığını sanarsın ve kendinden emin olursun .

bizler neden şaşırmadık 1.5 milyar müslüman onca hafız bunlar yanılıyor sizler herşeyi biliyorsunuz .
Alt 13-02-2008, 18:13
aspendos
Üye Değil

vartor";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili delidahi,
* Benim bir musluman sitesine gidip, onlara yanlis yoldasiniz, sizin peygamberiniz soyledir, boyledir, dininiz sacmaliktir desem nasil bir tepki gorurdum dersiniz? Sitemiz dinlerden ozgurluk adina kurulmus bir site, burada herhalde spordan bahsetmemizi beklemezsiniz.
* * Dinleri elestirmek, celiskilerini ortaya dokmek, hur dusunceyi desteklemektir amacimiz. Bu amac ugruna olumu goze alan Turan Dursun'un adini verdigimiz sitemizde, imanlilara gosterdigimiz saygiyi, hicbir yerde goremezsiniz. Sizin degerleriniz sizi ilgilendirir, allaha peygamberlere saygisizliksa yaptigimiz, birakin kendileri itiraz etsinler; her seye kadir olanlarin *siz avukati misiniz? Arkasindan kursun sikilarak susturmak icin insan oldurmek, mertlige de, ilahi adalet inancina da hic sigmayan bir yontem; Birakin da allahiniz versin bizim cezamizi, cehennemi bizler icin yaratmisti ya. Sizler isine karismakla kendi inandiginiz tanriya bile karsi geliyorsunuz farkinda olmadan.
*Aramizda tanri inanci olup da dinleri elestiren bir suru uye var. Hepimiz ateist degiliz. Saygi cercevesi icinde yazip muslumanligin reklamini yapanlar da. Fikir tartismasi yapanlara kapimiz her zaman acik, teblig icin gelenler de zaten yanlis yerde olduklarini kisa zamanda anliyorlar.
allaha peygamberlere saygisizliksa yaptigimiz, birakin kendileri itiraz etsinler; her seye kadir olanlarin *siz avukati misiniz?

ben turan dursuna hakaret ettiğim zaman bırak ozaman turan dursun cevap versin neden sen cevap verme gerği duyuyorsun ? *sen onun avukatı mısın ?
Alt 13-02-2008, 18:16
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspendos";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
dinini araştıran bir insanın yani islamiyeti araştıran bir insanın ateist olma yüzdesi 10000000000000000000000000000000 *da sıfır .
Şimdi ben sana "O zaman bu bir ihimâl hesabı olmaz!" diyeceğim, sen de mecburen "Ah Ateizm ah!" diyeceksin...

O sebeple beni hiç bir şey dememiş say!

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 13-02-2008, 18:20
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ben turan dursuna hakaret ettiğim zaman bırak ozaman turan dursun cevap versin neden sen cevap verme gerği duyuyorsun ? *sen onun avukatı mısın ?
as'pes'dos!

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 13-02-2008, 18:31
aspendos
Üye Değil

Peker";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
" bizler *kuranı *kerimi *iman *ile *okuyoruz *sizler *ise *imansız *nasıl *fitne *fesatlık *ve *çelişkiler *bulurum *niyeti *ile *okuyorsunuz. *İçindeki *müteşabih *ayetlerden *kaynaklanan *bir *durum *sizlerin *kuranı *yanlış *yorumlamanıza *neden *oluyor *." aspendos

* * Peki, İncil'e ve Tevrat'a inananlarda aynı şekilde imanla okuyor. Müslümanlarda diyor ki en doğru Kuran ve İslamiyet, o zaman Hıristiyanların ve Yahudilerin Müslüman olması ve kendi kitaplarındaki çelişki ve hataları kavraması için eleştirel gözle okumaları gerekir, doğru mu? O takdirde İncil ve Tevrat'ı imansız okumaları gerekmez mi? İslamiyet'in de anlaşılarak ve kavranarak kabul edilmesi makbul değil midir? Bunun içinde eleştirel gözle okunması gerekmez mi?
* *Sen bir mal, eşya alırken satıcıya iman ederek mi alırsın, inceleyerek mi?

* *Bir sözleşmeyi okurken hazırlayana iman edip öyle mi imzalarsın, yoksa okuyup, inceletir misin? Sonradan Müslüman olanlar iman ederek mi Kuran'ı okurlar, yoksa okuduktan sonra mı iman ederler?

* * Öyle ise insanlar okuduktan sonra da iman etmeyebilirler. Bunda anlayamadığın ne, burada anlaşılamayacak hiç bir şey yok, görmezden gelmeye çalışmak var.

"evet, *dünyada *6 *milyar *insan *var *hepsi *de *Müslüman *değil *ama *6 *milyar *insandan *bir *yaratıcının *olduğuna *inanan *kesim *inanmayanlara *göre *ezici *bir *üstünlük *var."

* * Musa, İsa ve Muhammed dinlerini yaymaya başladıklarında tek kişi değiller miydi, senin mantığınla düşünüp, hareket etmiş olsalar ne Yahudilik, ne Hıristiyanlık ne de Müslümanlık olurdu.
Galileo Dünya dönüyor dediği zaman tek başınaydı ve bütün Dünyada ki insanlar ona karşıydı, gene senin mantığınla düşünüp, hareket etmiş olsa, belki bugün bile dünyanın düz ve dönmediğine inanıyor olacaktık. Eski bilgilerden ve kitaplardan şüphe etmeden ilerleme olmaz.

* * Diyeceksin ki Kuran Allahın kitabı, düşünsene bugün bile akıl hastaneleri tanrının kendisiyle konuştuğunu söyleyen binlerce insanla dolu. Belki de gerçekten konuşmuştur kim bilir.

* * Aynı şekilde Dünyanın dört bir tarafında kendini peygamber ve mehdi ilan eden binlerce insan var sence bunlara şüphe etmeden yaklaşılır mı?

* * Bu nedenle insanları anlamamış olmamakla suçlamayı bırak, anlayıp fakat doğru bulmayıp, imansız olmuş olabilirler. Saygı budur işte; insanların eleştirilerine karşı kanıtlarını ve doğru bildiğini koyarsın, yoksa onları anlamamış olmakla suçlayarak, inandıklarının doğruluğunu ispat edemezsin.

* *
* * *Selamlar.

selam dostum :

Peki, İncil'e ve Tevrat'a inananlarda aynı şekilde imanla okuyor. Müslümanlarda diyor ki en doğru Kuran ve İslamiyet, o zaman Hıristiyanların ve Yahudilerin Müslüman olması ve kendi kitaplarındaki çelişki ve hataları kavraması için eleştirel gözle okumaları gerekir, doğru mu? O takdirde İncil ve Tevrat'ı imansız okumaları gerekmez mi? İslamiyet'in de anlaşılarak ve kavranarak kabul edilmesi makbul değil midir? Bunun içinde eleştirel gözle okunması gerekmez mi?

tevratı incili zeburu okuyanlar değiştirilmiş olan kitapdan okuyorlar .

geriye gittiğinde bu dini bu kitapları allah peygamberlerine gönderdi .

bizler 4 büyük kitaba iman ederiz ancak değiştirilen kitaba değil .

bu yüzden bizim davamız da kuranı kerim orada cenabı allah meydan okuyor ve diyorki kuranı kerimi ben kıyamete kadar koruyacağım değiştiremezsiniz diye .

bu yüzden kuranı kerim inmeye başladığında bütün peygambere inananlar onun emri ile ayetleri ezberlemeye başladılar .işde bugüne kadar dilersen yeryüzünde bütün kuranı kerimleri imha edin yarın binlerce hafız aynı kitabı tek harfi eksiksiz gene yazarlar .

işte bu yüzden kuranı kerimi iman ile okumak farklı art niyet içinde çelişki arayarak okumak farklıdır .

demişsinki : Sen bir mal, eşya alırken satıcıya iman ederek mi alırsın, inceleyerek mi?

iyide dostum sen malı alırken incelersin ama eve gelip onu yanlış kullanırsan o malı istediğin kadar incelemiş ol . o maldan hiçbirşey alamazssın .

buna bir bak :
Diyeceksin ki Kuran Allahın kitabı, düşünsene bugün bile akıl hastaneleri tanrının kendisiyle konuştuğunu söyleyen binlerce insanla dolu. Belki de gerçekten konuşmuştur kim bilir.

akıl hastanesindeki insanların tanrı kendi ile konuştuğunu söyleyen akıl hastaları mı yoksa akıl hastahanelerinde olan akıl uzmanları mı ?

allahı gören olmuş mu ? *konuşurken kendi kendine ?

birde şuna bak :
Aynı şekilde Dünyanın dört bir tarafında kendini peygamber ve mehdi ilan eden binlerce insan var sence bunlara şüphe etmeden yaklaşılır mı?

kuranı kerimde son peygamber hz muhammed der şimdik kim gelirse gelsin peygamber olamıyacağına göre şüphe ile bakarım ben hatta şüphe değil kesin inanmam .
Alt 13-02-2008, 18:35
aspendos
Üye Değil

thunderpoint";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
as'pes'dos!

eveeettt dostum senin arkadaşın yandaşın bırak bizim allaha hakaret etmemizi sizler değil peygamber ve allah cevaplasın siz onun avukatı mısın dediği zaman aynı tepkiyi neden vermedin ?

Önerilen Siteler