Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-04-2009, 22:43
nehir nehir isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

selefi salihinden Abdullah isminde bir hak dostu anlatıyor:''Ben bir ölüyü yıkamaya gittim.Yüzünden örtüyü kaldırdığımda baktım,boynunda siyah bir yılan var.Ben ona ,sen bu işte görevlisin,fakat bizim adetimiz,biz ölülerimizi yıkarız.Bir kenara çekilsen de,ben onu yıkadıktan sonra,yerine gelsen...dedim.Bunun üzerine yılan boynundan sıyrılıp evin bir köşesine çekildi.Sonra ben yıkamayı bitirdiğimde tekrar gelip ölünün boynuna sarıldı.öğrendim ki o ölü dinsizmiş...''( mezarda neler yaşanır;Said Alpsoy-sf.68)
Alt 20-04-2009, 22:51
Kıdemli Üye

''bir sahabi:içinde ruh olmadığı halde,et kabirde nasıl bir acı duyar?,Resulullah:içinde ruh olmadığı halde dişin acı duyduğu gibi.''(Ahmed b.Hanbel)-mezarda neler yaşanır;Said Alpsoy,sf.57-
Alt 20-04-2009, 23:08
Kıdemli Üye

bu kitaba göre kabir azapları sahabeden kişilerede,tevbe etmiş mezar hırsızlarınada veya herhangi bir sıradan kişiyede malum oluyor,inançlı olacak!''Abdullah b.Ömer:Ben Bedir taraflarında gezinirken ,birden bir çukurdan ,boynunda bir zincir olan bir adam çıktı.ya Abdullah! ,bana su ver !diye bana yalvardı.Bilmiyorum ismimi mi bildi,yoksaArapların,Abdullah(Allahın kulu)kelimesini kullandıkları gibi mi kullandı?Sonra aynı çukurdan elinde sopa olan bir adam çıktı:Ya Abdullah!ona su verme,çünkü o kafirdir,diye söyledi.Sonra sopayla tekrar çukura sokuncaya kadar onu dövdü.Ben gittim,olayı Resulallah'a anlattım.O:Gördün mü?dedi.Ben:Evet,dedim.Buyurdu ki:O,Allah'ın düşmanı Ebu Cehil'dir.O gördüğün durum da kıyamete kadarki azabıdır.''(mezarda neler yaşanır-ölüm yolculuğu 2-Said Alpsoy;sf.55)
Alt 20-04-2009, 23:55
Ki-Adi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ki-Adi Ki-Adi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İnsanları nasılda korku ile etkilemeye çalıştıklarına çok güzel örnek

...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
Alt 21-04-2009, 00:01
Kıdemli Üye

Alıntıdır: Dövme yaptırma,Peygamberimiz (s.a.v.)in hadislerinde şiddetle yasaklanıp lanetlenmiştir.İbn Ömer(r.a)dan rivayet edildiğine göre Peygamberimiz şöyle buyurmuştur:''Allah (c.c)dövme yapana,yaptırana lanet etsin...''bu ve benzeri hadis-i şerifler de güzellik olsun diye vücutlarının muhtelif yerlerine değişik boyalarla dövme yapan ve yaptıranlara hz.peygamberimizin lanet ettiği bildirilmektedir.Netice olarak;islam alimleri dövme yaptırmayı,Allahın yarattığı şekil ve surette kalıcı değişiklik meydana getirdiği için caiz görmemişlerdir.Ancak Allah Teala bunu bilmeden yapan kimseyi bağışlar.Haram olduğunu bilerek yapan,fakat pişman olup tövbe eden kimseyi de Allah affeder,dövme yaptıran kişi,eğer dövmeyi yok edebilirse,hemen yok etmelidir.Herhangi bir yolla onu gideremezse,pişman olduğu için onun eserinin kalmasında ona bir günah yoktur.''
(kuran ve sünnet ışığında kaynakları ile güncel dini meselelerimize cevaplar-Ömer F.Demir)
Alt 21-04-2009, 00:34
Kıdemli Üye

Alıntıdır:
İbn Ömer (r.a)anlatıyor:''Resulullah (s.a.v)şöyle buyurdu:Arefe akşamı vakfeye gelince,Allah'ın rahmeti dünya semasına iner ve Allah(c.c)sizinle meleklere karşı övünerek :''Kullarım bana her uzak yoldan cennetimi umarak perişan vaziyette geldiler.Şayet günahınız kumlar sayısınca veya yağmur damlaları kadar veya deniz köpüğü kadar da olsa onu mutlaka bağışlarım.Kullarım!siz ve şefaat(bağışlanma)diledikleriniz Arafat'tan bağışlanmış olarak ininiz.''
(Kuran ve Sünnet Işığında Kaynaklarıyla Güncel Dini Meselelerimize Cevaplar-sf.222)
Alt 21-04-2009, 00:54
Kıdemli Üye

Alıntıdır:Allahın yarattığı şekli beğenmeyerek,ameliyatla bazı uzuvların şekillerini değiştirmek,tabi güzelliğin ötesinde güzellik aramak dinen caiz değildir.(günümüz meselelerine fetvalar sf.107)
Abdullah bin Mes'ud (r.a)şöyle demiştir''güzellik arayarak Allah'ın yarattığını değiştirenlere peygamberimiz(s.a.v)lanet etti''(sünen-i Tirmizi tercümesi,c.4,sf.486)
(Kuran ve Sünnet Işığında Kaynaklarıyla Güncel Dini Meselelerimize Cevaplar-Ömer F.Demir sf.337)
Demek ki neymiş; estetik ameliyat olunmayacak!vücudunda bazı yerlerini beğenmesende bu senin psikolojini etkilesede amacın güzellik aramak olduğu için bu ameliyatı olamazsın bitti!)
Alt 22-04-2009, 16:18
faydasızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
faydasızım faydasızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

çok komik işte insanların yüce kelam diye baktıgı sözler bunlar
Alt 18-05-2009, 08:54
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Çevremdeki insanlar yaptigim zulumden dolayi benden uzaktilar..

Dediki:
Gunlerden bir gun Evlenmeyi arzuladim ve bir cocuk sahibi olmayi..
Evlendim ve bir cocugum oldu..Adini Fatma koydum..Onu cok sevdim..Ve Fatma buyudukce kalbimdeki imanda onunla buyudu..Kalbimdeki isyanda azaldi onunla..
Elimde icki kadehi vardi onu icme istegiyle doldurmustum Fatma onu devirdi..daha yasi iki bile degildi..

Sanki ona bunu yaptiran Allahti!
O buyudukce kalbimdeki imanda onunla buyudu..Allaha yaklastigim her bir adimda icinde oldugum maasilerden(isyanlardan) uzaklastim biraz biraz..
Ta ki Fatma 3 yasina basana kadar..
3 Yasini bitirdiginde Fatma öldü!!

Ve Malik Ibnu Diynar devam ediyor anlatmaya:

Kizim Fatma olunce durumum vaziyetim eskisinden dahada kotu oldu..
Ve bende cevremdeki muslumanlarda olan ve beni bu buyuk uzuntuye karsi dayanmami sagliyacak sabir yoktu..

Hersey cok kotuye gidiyordu..Seytan durmadan benimle oynuyordu..Ta ki o gun geldi ve Seytan bana dediki:

"Bugun oyle bi sarhos olacaksinki daha once hic boyle sarhos olmadin!!"
Ve ben o gece icmeye ve sarhos olmaya azmetmistim..Gece boyu ictim..ictim.. ictimm!!

Oyle bir duruma gelmistimki ruyalar beni birbirine atiyordu..Taki o ruyayi gorene kadar:

Ruyamda kiyamet gunundeydim!gunes kararmis,denizler atese cevrilmis,Depremler oluyordu durmadan..

Insanlarin hepsi kiyamet gunundeydi..Insanlar zumre zumre..grup gruptu..ve ben o insanlarin arasindaydim..
Sesler duyuyordum birisi sesleniyordu:
Ey Filan oglu filan!! Cabbara hesap vermeye hadi! Diyordu ..

Ve o cagrilan insanin yuzunun rengi simsiyah olmustu duydugu o korkudan..
Bircok insane cagrildi.. ta ki kendi ismimi duyana kadar..
Ses beni cagiriyordu..Haydi Cabbara Hesap vermeye!! Diyordu..

O an cevremdeki o insane kalabaligindan kimse kalmamisti.. Kiyamet gunu..Mahser yeri bombostu..
Sonra bir anda karsimda bir fare gordum cok buyuktu(devdi),cok vahsi ve cok saldirgandi..cok gucluydu..Agzi acik bana dogru kosuyordu..
Bende duydugum korku ve dehsetten dolayi ondan kacmaya baslamistim..
Kacarken bir anda karsimda oldukca ya$li ve zayif bir adam gordum!ve ona seslendim:
-AHH!!Beni bu dev fareden kurtar!!
Bana dediki:Oglum Ben cok zayifim seni ondan kurtaracak gucum yok.Ama su yonde ko$ eminim kurtulusa ereceksin..

Ben onun dedigi yone dogru kosmaya basladim..Dev fare hala arkamdaydi beni kovaliyordu..Ve karsima cehennemin atesi cikti..Yuzumde hissediyordum o dehsetli sicakligi!!!
Fareyle cehennem arasinda sıkışmıştım..
Ve kendi kendime dedimiki o an..Ben bu fareden atese dusmek icinmi kaciyorumm!!

Ve kosa kosa bana bu yolu tariff eden o zayif adama dogru kosmaya basladim..Farede pesimdeydi gittikce yaklasiyordu bana
Cok korkuyordum!!Adamin yanina geri geldim ve ona dedimki:
-Allah askina beni bu fareden kurtar yalvaririmm!
Ve yasli adam benim halime agliyordu..
Bana dediki:
Beni goruyorsun ben cok zayifim gucsuzum benim seni kurtaracak halim yok..Ama bu sefer $u yonde ko$!bu sefer insallah kurtulusa erecerksin….

Adamin dedigi yonde kostum deli gbi..Fare hala kovaliyordu bir adim arkamdan kosuyordu..Beni isiracakti az kalmisti…Ta ki karsimda o dagi gorene kadar…
O dagin ustunde birsuru bebek vardi..
Ve o dagin uzerinde bulunan cocuklarin hepsi agliyorlardi..hepside ayni seyi soyleyerek agliyor haykiriyorlardi..
Diyorlardiki:
-Ey Fatmaa!! Babana bakk! Babana Bakkk!!

Malik ibnu Diynar dediki:
O an o cocugun kizim Fatma oldugunu anlamistim..
Ve o an 3 yasinda olupte cennete gitmis bir kizim olduguna cok sevinmistim..Beni bu dehsetli korkudan(fareden) kurtarip Cennete sokacakti…
Kizim beni sag eliyle tutu ve kurtardi…
Ve sol eliyle fareyi itti..ben o an korkudan olu gibiydim..

Sonra tipki Dunyadayken oldugu gibi onu kucagima oturttum!
Bana dediki:
Ey Babacigim! Dyip su ayeti okudu bana:

ألم يأن للذين آمنوا أن تخشع قلوبهم لذكر الله

Meali: "Iman edenlerin kalplerinin Allahin Zikrine donmesinin zamani gelmedimi?"

Ona dedimki:
Kizimm!Bu fare neydi bana anlat!!

Dediki:O fare senin dunyada icinde oldugun isledigin kotu amellerindi..Onu sen besledin buyuttun ve onun seni yiyebilecek buyukluge sen ulastirdin!!

Ey Babacigimm!Sen bilmiyormusunki Dunyada islenen ameller Ahirette kiyamet gununde mucessem olarak karsimiza cikar!!

Ona dedimki:
Peki o zayif adam?

Dediki:
O Yasli ve zayif adam senin guzel amellerindi..Sen onu boyle zayiz boyle gucsuz..boyle caresiz biraktinn..onu kendi haline aglattin..!!!Seni kurtatmasina izin veremicek duruma sen koydun!
Eger ben dogmasaydim ve kucuk yasta gunahsiz olarak olmeseydim seni bu dehsetten kurtaracak baska bisey yoktu!

O an uykudan aglaya aglaya uyandim!
Agzimdan cikan su kelimelerle:
Evet Allahim vakti geldi..Evett Allahimmmmmm vakti geldii!!

Hemen gusul abdesti alip giyinip camiye kosyim sabah namazina! Gunahlarimdan arinmak kendime cennet yolunu cizmek..tovbe etmek Allaha yalvarmak icinnn…
Camiye girdigim an imamin okudugu o ayet!!!
Ruyamda kizimin beni kurtardiginda okudugu ayetti!!

ألم يأن للذين آمنوا أن تخشع قلوبهم لذكر الله

Meali: "Iman edenlerin kalplerinin Allahin Zikrine donmesinin zamani gelmedimi?"

Bunlari yasayan kisi…
Tabiinlerin imamlarinin efendisi!!
MALiK BiN DiYNAR!!!

O insanlar arasinda geceler boyu aglamasiyla bilinirdi…

Ve derdiki:
Allahim! Kimin cennete girecegini,kimin cehenneme girecegini sadece sen bilirsin!

Ben bunlardan hangisiyimm???

Allahimm!!Beni cennet ehlinden eyle! Cehennem ehlinden eyleme!

Malik Bin Diynar buyuk bir tovbe etti..
Ve insanlar arasinda soyle meshur oldu:

Caminin kapisina giderdi ve insanlara seslenirdi..derdiki:

Ey asi insanlar ey gunahkar insanlar…Allahiniza donun!!Gafil insanlar….Allahiniza donunn!!!

Ey Allahtan kacan kullar..Allahiniza donunn!

Rabbin sana gece gunduz sesleniyorr!Seni cagiriyorr!!!

"BANA BIR KARIS YAKLASANA BEN BIR DIRSEK YAKLASIRIM..BANA BIR DIRSEK YAKLASANA BEN BIR KULAC YAKLASIRIM…BANA YURUYRNE BEN KOSARIMM!!..

La ilahe illa ente Subhaneke…Inni kuntu min el-Zalimin(tovbe duasi)

Peygamber efendimiz bir hadis-I Serifinde soyle buyuruyor:

أن يهدي الله بيدك رجلا واحدا خير لك من الدنيا وما فيها!
Meali:
"Bir insanin hidayetine vesile olman senin icin dunyadan ve icindeki herseyden hayirlidir"

Malik Ibnu Diynar
Alt 18-05-2009, 09:35
one
Üye Değil

nehir´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Alıntıdır:Allahın yarattığı şekli beğenmeyerek,ameliyatla bazı uzuvların şekillerini değiştirmek,tabi güzelliğin ötesinde güzellik aramak dinen caiz değildir.(günümüz meselelerine fetvalar sf.107)
Abdullah bin Mes'ud (r.a)şöyle demiştir''güzellik arayarak Allah'ın yarattığını değiştirenlere peygamberimiz(s.a.v)lanet etti''(sünen-i Tirmizi tercümesi,c.4,sf.486)
(Kuran ve Sünnet Işığında Kaynaklarıyla Güncel Dini Meselelerimize Cevaplar-Ömer F.Demir sf.337)
Demek ki neymiş; estetik ameliyat olunmayacak!vücudunda bazı yerlerini beğenmesende bu senin psikolojini etkilesede amacın güzellik aramak olduğu
için bu ameliyatı olamazsın bitti!)

dipnot :
abdullah bin mesud haltetmiş
bilinen en sahici kaynağa göre peygamberin tek bir laneti var
oda çevre ye ve doğaya karşı yapılacak olan kirletme ağaç kesme vs
gibi fiillerdir

agzı olan resulullah şöyle dedi böyle dedi diye üfürmüş , bu üfürükçülerin
şahı ise kafasına göre dümenden sallayan meşhur ebu hureyre
hani şu kuran yazılırken osmanın başkatibi muaviyenin kankası olan
zat

hadis dini olmuş islam kurana dönün desek daha beteri olacak sus küffar
derler neme lazım susayım ortalık siyasal islamcı kaynıyor hemde ne islamcı , hesapta inanıyorlar ama ilah kavramından haberi olmayan çapulcu sürüleri

Önerilen Siteler