evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Saygideger emperrordiablo;
Evet supermen'de, spagetti canavari da, cin de peri de v.s. kavram olarak var. Oyuzden ifade olarak yoklayamazsin. Sadece bu kavrami tasimadigini dile getirebilirsin. Ayni benim gibi, yani ben tanrisal bir zihniyet, dusunce, davranis, ifade tasimiyorum. Iste, o yuzden de, having no belief in a god, yani herhangibir tanriya yonelik/karsi bir inanc beslemiyorum, tasimiyorum.
Bu su demektir, tanrisal ifade beni ilgilendirmiyor, bu kavrami tasiyan ister varlar, ister yoklar. Ben, kavram olarak var olan tanriya karsi bir inanc beslemiyorum. Ben mesela, nefret kavramina karsida bir inanc beslemiyorum. Iste bu da kavrama notr algi ve disaridan bakis acisi demektir.
Umudum da, ilerideki nesillerin bu kavrami ortadan kaldirmasidir. Kavrami, ifade ederek tartismasi, gundemde tutmasi ve guncelligini korumasi v.s. degil.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
Ben savaşım olmadan umudun sadece işkenceniz olarak kalacağını savunuyorum bu noktada.Sizi algılayabiliyorum,siz savaşımın nedenini anlamıyorsunuz sadece...Sizi ilgilendirmeyen bu kavramlar sizle ilgileniyor sorun zaten budur.Nötr kalmanız sonucu önünüze +1 sayısı geldiğinde +1 olarak kalmasına yol açar matematikte hayatın da basit matematiği budur aslında -1'i +1'in önüne koymazsanız sonuç denklemsel olarak sıfıra eşitlenemez.İlk paragrafta yazdığınıza karşı değilim aksine kendi yaptığım son eklemede görebilirsiniz karşı olmayışımı kavramla sadce kavram sayesinde savaşabilirsiniz ifadeyi yoklamak imkansızdır bu doğru işte bu noktada şükür allaha ki karşıt kavramı olan şeytan da var.Bu yüzden kemik müminler ile bilimi kullanıp kendi çıktığım noktaya onları taşımadan yani ifadeyi yoklayamama tuzağına düşmeden karşıtını kullanıp kendi inançlarına metodolojik olarak aynı yöntemle cevap veriyorum soyut satanizmin temelinde bu yatıyor...Umudunuzu bende taşıyorum lakin bunu bir milyon inançlının karşısına bir milyon inançsız çıkarmadan gene yapamazsınız.Dolayısı ile ben umudum için savaşım veriyorum ve bunu aynı onlar gibi sistematikleştiriyorum.
Yani işin özü Superman'i taşımadığınızı dile getirdiğinizde olaya aynı beş yaşında ki çocuk mantığı ile bakan mümin kardeş Supermani yok etmeyip onu bir gün kurtaracağı inancı ile yaşamaya devam edecek,lakin Supermanin bilimsel yokluğunu ispatlasanız bile o hayır o kriptondan geldi sen normal insan algısı ile anlamazsın nasıl uçuyor diyecek size.Ama haklısın Superman var ve o bir dünyalı değil bizden bile değil sizce bu kadar mükemmel oluşun altında ne halt var , bakın her şeyin en iyisine sahip kendi egosunu besliyor o yüzden Lex Luthor haklıdır derseniz mümin sorgulamaya başlayacak başlamasa bile artık size söyleyebilecek bir şeyi kalmayacak tebliğ mantığının susturulması ilk basamak olmalıdır.Bu susarsa ancak sonraki nesillere sizin varsaydığınız bir nötr dünya kalabilecektir...
Tekrar iyi geceler diliyorum Sn.Evrensel İnsan.Lakin tartışma güzel olduğu için bir paragraf daha yazacak gücü bulabildim sanırım kendimde teşekkürlerimle...