Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-05-2009, 01:42
Ki-Adi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ki-Adi Ki-Adi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili Akhenaton,

Yaşamın kaynağını Tanrı ile açıklamıyorsan yapabileceğin tek açıklama abiyogenez açıklamadır. Yazdıklarından aldığım kadarıylada evrime karşı değilsin. Evrime karşı olmadığını varsayarak abiyogenez başlangıçtan homo heidelbergensis'e, Homo neanderthalensise kadar itiraz etmiyorsun Tek itiraz ettiğin Homosapiens. Homo neanderthalensise kadar çok uzun yol kateden evrim neden bir adım daha atıp Homosapiens'e geçemesin? Çok mu zor? Yoksa Homosapiens öncesi mi çok kolaydı?

...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
Alt 20-05-2009, 02:15
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Homo neanderthalensise kadar çok uzun yol kateden evrim neden bir adım daha atıp Homosapiens'e geçemesin? Çok mu zor? Yoksa Homosapiens öncesi mi çok kolaydı?

O zaman uzaylılara nasıl yer bulunacak.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 20-05-2009, 03:28
Deist Bedo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Deist Bedo Deist Bedo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yazılanları pek okuyamadım ama birileri ari ırk olduğunumu ima ediyor? bu sarı saçlı, mavi gözlü çoçuklar kürtler arasında çokça var.

Hiç böyle ırkçı şeyler ilgi alanım değil ama birileri kaşınmış olsa gerekki bende fikir belirtme gereği duydum. ahada resim

Alt 20-05-2009, 08:19
diagoras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
diagoras diagoras isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Herhangi bir yazini asmak yeterli olur emin ol (daha oncede belirtmistim, sole bir goz ucuyla incele bakayim yazilarini) , cunku ne bisey anlattigin var nede bir bilgi sundugun tek yaptigin su yanlis , bu hayal , su hikaye demek, bunlar kesin sekilde ispatlanmis gibi seyler yazip gerisini getirmemek (senin kafanda ispatlanmis olmasi yetiyor da artiyor) veya birikimli biri gelsinki anlatayim triplerine girmek(bu tripe bicok konu basliginda basvurmussun). yazilarinda eger birseyler varsa onlarda da neyi referans aldigin da belli degil, bilim desen zaten bilmi red ettgini ortada yani en azindan bati bilmi diye tabir ettigini ama hangi bilimi veya neyi referans aldiginida belli degil . belki referans aldigin tek sey kendi kafandaki sonsuz bilgi(hayal) birikiminidir!

Belki benim idrak yetersizligimdendir ve belki seninle ilgili bu intibaya sahip tek kisiyimdir bu forumda . fakat bu forumda su ana kadar okudugum yazilarinla ilgili soyliyebilecegim su, bir hayal dunyasinda yasayan, kendi ozel dinini yaratmis ve kendince eglenen birinin yazilari oldugu.

Bu arada kimin ne ufurdugunu herkes gayet net goruyordur emin ol , bensem beni goruyor sensen de seni. bunu dert etmemeni tavsiye derim

Herkese Saygilar

İnanç, gerçeği öğrenmeyi istememektir. ~Nietzche
Alt 10-06-2009, 02:31
BASKALTURK
Üye Değil

The Kürdo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yazılanları pek okuyamadım ama birileri ari ırk olduğunumu ima ediyor? bu sarı saçlı, mavi gözlü çoçuklar kürtler arasında çokça var.

Hiç böyle ırkçı şeyler ilgi alanım değil ama birileri kaşınmış olsa gerekki bende fikir belirtme gereği duydum. ahada resim

Kurlesmis Turkmenler konusuna bakmanizi tavsiye ederim sayin kur..o.
Alt 27-06-2009, 14:42
Ayejj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ayejj Ayejj isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Türkler ''Yuvarlak kafalı''
Prof. Dr. Taşkınalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insan bilimi anlamına gelen antropoloji çalışmalarında özellikle insan iskeletlerinden faydalanıldığını söyledi.

İnsan üzerinde yapılan antropolojik çalışmalarda en sık kullanılan yöntemin antropometri olduğunu anlatan Prof. Dr. Taşkınalp, şöyle konuştu:

"Bu çalışma yönteminde kafa kemikleri kullanılır. Canlı insan üzerinde yapılan kafa ve yüz ölçümlerine sefalometri, iskelet üzerinde yapılan ölçümlere ise kraniometri adı verilir. Canlı insan üzerinde yapılan sefalometrik ölçümlerde en sık kullanılan ölçüm Sefalik İndex'tir. Kafa genişliğinin kafa uzunluğuna olan oranının yüzde olarak ifadesi olan sefalik index, kafanın şekli hakkında bilgi verir."

Değişik ırklar için tam bir ayırıcı tanı olmamasına ve tüm ırklar için karışık olmasına rağmen, yine de bir ayıraç olarak kullanıldığını ifade eden Taşkınalp, "Sefalik İndex'te sonuçlar üç gruba ayrılır. İndex 75'ten küçük ise uzun kafa (Dolikoseal), 75-80 arasında ise orta kafa (Mesosefal) ve 80'den büyük ise yuvarlak kafadır (Brakisefal)." Türkiye'de bu konuda birçok çalışma yapıldığını belirten Prof. Dr.Taşkınalp, "Her yıl ülkenin değişik illerinden gelen 100 TÜ Tıp Fakültesi öğrencisi üzerinde antropometri ölçümü yaptık. Bu çalışmalarda 1.000'nin üzerinde öğrenciye ulaştık. Bilimsel çalışmamızda Türk erkek ve kadınlarında sefalik index yüzde 83 civarında bulunmuştur. Sonuç olarak Türkiye'de kadın ve erkekler üzerinde yaptığımız antropometri çalışmalarında, Türk insanının kafa şeklinin yüksek oranda 'yuvarlak kafa' olduğu belirlendi" diyerek sözlerini tamamladı.
http://www.cnnturk.com/2009/bilim.te...0.0/index.html
Alt 27-06-2009, 16:40
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger Ayeji;

Senin gibi bilim haberleri veren bir kisinin; boyle irkci bir haber vermesi dogrusu beni uzdu. Bu haber TV lerdeki dizilerden cok daha tehlikeli. Neden dersen, Baste Turancilik ve Turkculuk olmak uzere; tum irkci ve soven ve milliyetci ideolojik inancsal dogrusallik akimlarina bir acilim getiriyor. Yarin bakarsin, herkesin kafasinin yuvarlak olup olmadigi gundeme gelir ve kafasi olcum olarak yuvarlak olmayanlar; otomatikman bu akimlarin, hedefi haline gelir. Bilhassa, Turkiye'de yasayanlar.

Toplum zaten ne bilimle ilgileniyor, ne de dusunme ile; ustelik; bu tip haberrlerinde; gercekciligi ortaya konmadan, "oyleymis "olarak algilanabiliyor.

Lutfen, bu bilimselmis gibi gozuken; ama, fiziksel bir yapiyi one cikarip ayrimcilik yapan haberlere; ragbet etmeyelim. Yoksa, bu tip haberlerin, insanogluna getirecegi zararlarin ne onu alinabilir, ne de bu zararlarin duzeyi tahmin edilebilir.

En azindan boyle bir haberi verdikten sonra; bunun gercekcilik payini da; lutfen ortaya koyalim. Yoksa, farkinda olmadan "Kas yapalim derken; goz cikarmis oluruz"

Oyuzden ben bu doktoru, hem protesto ediyor, hem de dedigini nasil kanitlayacaksa; kanita davet ediyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 27-06-2009, 18:18
Ayejj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ayejj Ayejj isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger Ayeji;

Senin gibi bilim haberleri veren bir kisinin; boyle irkci bir haber vermesi dogrusu beni uzdu. Bu haber TV lerdeki dizilerden cok daha tehlikeli. Neden dersen, Baste Turancilik ve Turkculuk olmak uzere; tum irkci ve soven ve milliyetci ideolojik inancsal dogrusallik akimlarina bir acilim getiriyor. Yarin bakarsin, herkesin kafasinin yuvarlak olup olmadigi gundeme gelir ve kafasi olcum olarak yuvarlak olmayanlar; otomatikman bu akimlarin, hedefi haline gelir. Bilhassa, Turkiye'de yasayanlar.
Hocam,

Antropolojiye, evrim bilimlerine gerek genetik bilimlere sizin tarafınızdan onları toplum için zararlı gören bir bakış açısına her zaman tanık oluyorum.

Bu haber bilimsel bir şeyi anlatmasa buraya asmazdım.Haberin içeriğine bilimsel itirazlarınız olabilir.onlar yüzünden eleştirebilirsiniz.

Fakat '' İnsanlar bunu kötü niyetle kullanır niye asıyorsun '' şeklindeki bilimsel bir temeli olamayan itirazlarınızı dikkate almamaı beklemeyin.

Bunlar sizin kendi kişisel kaygılarınızdır.

Sizin mantığınızla bakarsak evrimle ilgili veya dinlerle ilgili yazıda asmayalım.''Milletin dini imanı kaybolmasın.Sonra ortalık karışır'' deyip geri durmamız gerekir.
Alt 27-06-2009, 19:17
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger ayeji;

Bilimin ve bilhassa epistemolojik bilimin; soyut kavramlarla nasil bir ilgisi ve ispati olabilir. Turk kavrami bir veridir ve kisiye dogumdan sonra verilir. Ustelik bugun Turk veya Turk ile ilgili tum takilarin, ne evrensel, ne felsefi, ne de bilimsel bir genel gecer dogrusu olamaz. Ustelik "Yuvarlak" ta soyut bir algidir. Bugun dunya da yuvarlaktir, ama; kutuplardan basiktir. FIZIGIN DILI VE KAVRAMI YOKTUR. Fizige dil ve kavram veren insanoglunun kendisidir. O yuzden, kime neye gore, nasil bir yuvarlak; hangi tanim ve belirleme ile; nasil ve ne sebeple, bir milli koken ismi tasiyan bir kafatasi olur? Boyle bir seyin bilimsel olmasi nasil mumkun olabilir? Fiziksel bir konuyla ilgilenen bilim, somuttur ve verisi de somut olmalidir. TURK KAVRAMI VE EKLENTILERI; SOMUT DEGIL, SOYUT BIR KAVRAMDIR. Bugun insanoglunun bile kokeni ortaya konamazken; sadece %i lik oranlarla; bazi iddialar ortaya atilirken; insan turunun icindeki bir irk veya milli koken ayriminin, ustelik soyut bir ayrimin somuta indirgenme cabalari; ve bilimin bu cabalarla ne yapmak istedigi; algilayana gorunen bir gercektir.

HIC BIR SOYUT KAVRAMIN; NE ORTAK BIR EVRENSEL TANIMI, NE DE ORTAK BIR EVRENSEL ALGI VE IFADESI MEVCUTTUR? TURK BIR VERIDIR VE KISININ KAFATASI ILE DOGDUKTAN SONRA, O KISIYE VERILEN BIR MILLI VERIDIR.

Bu tamamen; epistemolojik gercekciligi icermeyen, ustelik ayrimci, irkci ve milliyetciligi korukleyen bir haberdir.

Kisi kafatasi ile birlikte dogar, ama; Turk damgasiyla birlikte dogmaz. Kimse de; kisinin kafatasinin yuvarlakligini olcup; dogan kisiye, Turk damgasini basmaz. Sadece bu cografi, tarihi, etiksel bir ETIKETTIR.

Turkluk, irk, cinsiyet ve herturlu ayrim; kafatasindan ve insanoglunun her hangi bir fiziksel parcasindan ve fiziksel butunlugunden bagimsizdir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 27-06-2009, 19:29
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Akhenaton´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan, çok sayıda insan ırkı bulunuyor. Irkların birbirinden ayrılmasında ve tanımlanmasında, çeşitli gen sistemleri ve morfolojik özellikler kullanılıyor. Carleton Coon’a göre, insanlar iskelet yapısına göre 5 temel ırka ayrılıyor. Tüm diğer ırkların da, bu ırkların birbiriyle melezleşmesinden ortaya çıktığı kabul ediliyor.

1. Kafkas ırkı (Caucasoid): Kafkasya, Akdeniz, Kuzey ve Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, Anadolu ve Hindistan bölgesini kapsıyor. Karakteristik özellikler arasında düz yüz, yüksek alın, ince dudaklar, dar ve öne çıkık burun, dalgalı saç, yüz ve vücutta yüksek kıl oranı, beyaz-kahverengi arası cilt rengi sayılıyor.

2. Moğol ırkı (Mongoloid): Çin, Japon, Eskimo, Ainu ve Amerika yerlilerini (kızılderilileri) kapsıyor. Karakteristik özellikler arasında sarı deri rengi, yüz ve vücut kıllarında seyreklik, yuvarlak yüz, çıkık çene kemikleri, az gelişmiş kaş kemerleri, basık burun ve yüz, kısık gözler, şişkin göz kapakları, düz siyah saçlar sayılıyor. Bir diğer belirgin özellik, erkek ve kadınların dış görünüşlerinin, diğer ırklara kıyasla daha fazla birbirine benzemesi.

3. Kongo ırkı (Congoid): Zencileri ve Afrika pigmelerini (kısa boylu ırkları) kapsıyor. Karakteristik özellikleri çok koyu deri rengi, kıvırcık saçlar, seyrek kıllılık, dar bir baş, ileriye çıkık üst çene, geniş burun, kalın dudaklar, az gelişmiş çene ve dar kalça kemeri.

4. Capoid ırk: Congoidler dışındaki Afrika ırklarını kapsıyor. Çok uzun boy, kahverengi-siyah arası deri rengi ve özellikle kadınların kalçalarında yüksek oranda yağ toplanmasıyla karakterizeler. Bu ırkın en tipik örneği de Buşmanlar.

5. Avustralya ırkı (Australoid): Avustralya başta olmak çevre adalarda yaşayan ırkları kapsıyor. Çok farklı coğrafyalarda yaşamaları nedeniyle ortak özelliklerini saymak diğer ırklara göre daha zor. Ancak, açık deri rengi ve geniş burun, en temel tanımlayıcı özellikleri.

Deniz Candaş
Akhenaton Kardeş,
Roka yiyordum duyamadım, istersen sen şu wallanın tarifesine bir bak.
http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=10862

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Önerilen Siteler