sadebiri´isimli üyeden Alıntı
sayın ulpian;
hemen her yazımda belirttim.okuduğunuz şeye anlam kazardıramazsanız algılayamazsınız.mesnetsiz dediğiniz iddialar değil efendim.bu benim kişisel çıkarımım.eğer siz yada bi başkası bunun aksini çıkarıp yorumluyorsa bu onun sorunu.ben şimdiye kadar size yada herhangi bir dinsize mesnetsiz iddialar atmayın anlamlarınız saçma dediğimi hatırlamıyorum.lütfen bu konuda saygılı olalım.insanlarin özgür düşüncelerini bazıları gibi katletmeyelim(cin).
saygılar.
|
kusura bakmayınız sayın sadebiri,
fakat ''saygı'' meselesi ile bir kişinin iddialarının mesnetsiz olması arasında en ufacık bir ilişki yok. Şahsınıza ve şahsiyetinize en ufacık bir saygısızlığımın olmayacağından emin olabilirsiniz. Fakat ''saygı'' ve ''özgür düşünce'' kalkanı arkasından eleştiriye karşı kendinizi kapatmanız anlamsız.
Sonuna kadar fikir özgürlüğünden yanayım. En yanlış, en saçma, en mesnetsiz fikirler bile özgürce savunulabilmeli, kısıtlanmamalı, yasaklanmamalı. Fakat bu görüşlerin yanlış, saçma ve mesnetsiz olduğunu söylemek ve göstermek de aynı özgürlük kapsamına girmeli. Yani eleştirimin ''özgürlük'' meselesiyle de bir ilgisi yok.
Bir metin farklı farklı yorumlanabilir elbette. Fakat eğer ciddiye alınacaksa bu yorumların, metne dayalı, bağlam bütünlüğü olan, akla yatkın gerekçeleri, dayanakları olmalı. Aksi takdirde mesnetsiz ve saçma yorumlardır.
Siz, Kuran'daki cin kelimesini ister enerji olarak anlayın, ister insanoğlunun bir yönü olarak, ister protakal suyu olarak. Bu yorumlarınızın semantik ve hermenötik gerekçelerini sunmadıktan sonra, kefyi, mesnetsiz ve anlamsız yorumlardan ibarettir ancak. ''
Hayır, benim bu yorumumun dayanakları var'' diyorsanız, lütfen >
burada< (ve oradaki reddiyelere de cevap vererek) açıklayın.
saygılarımla