Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-08-2010, 13:13
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

emperrordiablo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
şimdi mayına bastın işte yanma kimyasal bir olaydır e ne güzel peki çürüme nasıl bir olaydır o doğaldır neden bizi çamura çevirir Mantığına hayranım arkadaşım lise fen bilgisi kitabını aç çürüme konusunu bir incele gene kimya alt başlığı altında bulabilirsin...Çürüme de bir kimyasal reaksiyondur diye buraya ayrıca yazayım ki tane tane
Çürüme kimyasal bir reaksiyondur, organik yapının oksitlenmesi ile gerçekleşir. Oksitlenme yanma reaksiyonudur. Metallerde yanarlar (demirin paslanması) lakin alevli olmaz. Ölünce etkisiz kalan antioksidan enzimler vücudu oksijene karşı koruyamadığından çürüme gerçekleşir.

emperrordiablo ; +1
axzel ; sınıfta kaldın kusura bakma.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 03-08-2010, 13:16
emperrordiablo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
emperrordiablo emperrordiablo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Çürüme kimyasal bir reaksiyondur, organik yapının oksitlenmesi ile gerçekleşir. Oksitlenme yanma reaksiyonudur. Metallerde yanarlar (demirin paslanması) lakin alevli olmaz. Ölünce etkisiz kalan antioksidan enzimler vücudu oksijene karşı koruyamadığından çürüme gerçekleşir.

emperrordiablo ; +1
axzel ; sınıfta kaldın kusura bakma.
Evet akzel çamur fantazin nerede bilimi de refere ettik boşuna demiyoruz şeytan size şah damarınızdan bile yakın Özümüz aynı...

Cennettin kölesi olacağıma cehennemin efendisi olurum...
Alt 03-08-2010, 14:20
axzel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
axzel axzel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yanma ve çürüme aynı değildir...

aynı olduğunu iddaa ediorsan,,, saçmalıorsun...

yanmak görülebilir bir alev ile olan yanmadır,, çürüme ise farklıdır...

...

.

bunu açıklamama bile gerek yokdu, ama neden sevindin, x = y y de z ye eşit ise x=z dir, buradan ....

2*2=5
(2*2)(5-5)=5(5-5)
5(2*2)-5(2*2)=25-25
25+5(2*2)=25+5(2*2)
45=45

şeklinde bir mantık bu seninkisi...

ne diyeyim

saygılar..
Alt 03-08-2010, 14:30
Üye

axzel´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yanma ve çürüme aynı değildir...

aynı olduğunu iddaa ediorsan,,, saçmalıorsun...

yanmak görülebilir bir alev ile olan yanmadır,, çürüme ise farklıdır...

...

.

bunu açıklamama bile gerek yokdu, ama neden sevindin, x = y y de z ye eşit ise x=z dir, buradan ....

2*2=5
(2*2)(5-5)=5(5-5)
5(2*2)-5(2*2)=25-25
25+5(2*2)=25+5(2*2)
45=45

şeklinde bir mantık bu seninkisi...

ne diyeyim

saygılar..
Matematik bilmine bu kadar yatkın biri olarak sizi takdir ettim lakin işlem sıralamanızı kontrol etmesemde sonuç doğru 45=45 x=y=z => z=x'dir bunda ki mantık benim değil bilimin mantığıdır...Nereye takıldınız onu anlamadım çürüme yavaş yanmadır şeklinde kimyager olduğunu söylediğiniz şahıs açıklama yaptı ama şimdi bunu size 4 sene kimya okutarak gösterebilmek sanırm pek mümkün olmayacak...Yanmanın tarifini gene kimyager arkadaşımızın açıklamasından okuyabilirsiniz...Bunu ben değil bilim söylüyor...

Alt 03-08-2010, 15:12
Üye

pff kısaca şu : özet ve çok kısa özet: cümlenin dışına çıkmadan düşününüz:

1. çürürsen toprak olursun

(yanarsan demedim)

2. bi yerin kesilirde kanarsa, gidip yemek yersen orası yediğin yemekden onarılır. yemekde toprakdan elde edilir genelde, yani buğday yada onu yiyen inek gibi..

( yoksa havadan değil, bi yerden protein vesayre alman lazım, soruyorum sence marketteki soya fasulyesi nerden geldi? sen o nu yeyince o vücudun olmuormu? )

saygılar..
Alt 03-08-2010, 15:16
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ek bilgi olsun, Kurandaki tanrı kavramına ithaf edilen sadece süzme çamur değildir;

ilk tespit şudur yaratılışta, tanrı kavramı insanı yaratırken dünyada yaratmadı (nerde yarattığınıda kuranda göremedim. yaratıp ilk koyduğu yer olarak cenneti söyler o kadar;bu bir.

Yaratmak için mutlaka malzeme kullanır, yani var olandan yeni bir şey yapar. yoktan varetmez bu iki

Bir başka ayette su der, bir başkasında alak(et parçası-nutfe) ,bir başkasında kurumuş balçık, burdada süzme çamur. tanrı kavramı neden yarattığından karar verememiş sanırım bu durumda.Buda üç...

Şimdilik saygımla gittim...
Sanırım işine geleni alıp gerisini unutmuşsun axzel...Bilim dışı yoktan vareden inancınıda ve neden yarattığına karar verememiş tanrı imajını burda unutmuşsun. Yararı olmaz sana ama olsun ben tekrar koyayım, birileri ne dediğini bilip bilmediğini anlar en azından.

Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 03-08-2010, 15:18
Üye

Çürürsen toprak olursun eyvallah buna bişi dediğimiz yok da bende buna karşın dedimki yanarsan da kül olursun her madde gibi?Sizde buna karşın bir mantık kurgusunda yanmanın müdahele sonucu bir reaksiyon olduğunu çürümenin ise doğal olduğunu dediniz ben de karşılık olarak yanmak gibi çürümenin de bir reaksiyon olduğunu sonuç olarak ölünce dönüştüğümüz maddenin yaratılışımızda ki madde olmayacağını belirttim aksine diamat arkadaşımız daha da ilginç bir örneklem ile tüm maddelerin özünün enerji olduğunu ve ateşin salt enerjinin plasma hali olduğunu hatırlatarak öyle ise tüm hepimizin özü ateştir varsayımında bulundu ve bu son iddaa da bir hayli inatçıyım çünkü bunu gerçekten bilimle özellikle fizik ilmi ile refere edebilirim.Mantık kurgunuz yerle bir olunca neden dimağınız bu kadar dumura uğruyor onu anlamadım siz elinizde ki kısıtlı kaynağın size verdiği kadar düşünüyorsunuz biz ise özgür düşünüyoruz ...

Ne bekliyordunuz ki?_

Alt 03-08-2010, 15:37
axial
Üye Değil

Peki şimdi şeytanda öldüğü zaman ateşe mi dönüşecek?
Alt 03-08-2010, 15:44
Üye

yok şeytan suya dönüşecek.
Alt 03-08-2010, 15:46
Üye

Sn.Axial müminler gibi sizle uğraşmak da yorucu olabiliyor takdir edersiniz ki şakanızı gülerek karşılamama rağmen onun tanrıya denk olduğu ve denge unsuru olduğunu hatırlatmak isterim,gene de farkında olmadan güzel bir konuya değinmişsiniz,bir eşitliği sıfıra eşitlemenin tek yolu sadeleştirme yapmaktır,eğer tanrı ölürse o da ölecektir...Kavramsallık yön değiştirecek ve bir başka yazımda adlandırdığım gibi bu defa insan güç istencine belki de tanrı demeye başlayacaktır...StarWars örneklenmesini yaptığım yazı...

Önerilen Siteler