nehir´isimli üyeden Alıntı
|
Ve her ne hikmetse incil ve tevratta da allah sözünün ebediyen kalacağı değişmeyeceği iddia edilir,muhammed'in kuranı gibi..
"Kutsal Yasa'yı ya da peygamberlerin sözlerini geçersiz kılmak için geldiğimi sanmayın. Ben geçersiz kılmaya değil, tamamlamaya geldim. Size doğrusunu söyleyeyim, gök ve yer ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, Kutsal Yasa'dan ufacık bir harf ya da bir nokta bile eksilmeyecek."
(İncil: Matta 5:17-18)
"...Kutsal Yazı da geçerliliğini yitirmez." (İncil: Yuhanna 10:35).
"Kutsal Yasa ve peygamberlerin devri Yahya'nın zamanına dek sürdü. O zamandan bu yana Tanrı'nın Egemenliği müjdeleniyor ve herkes ona zorla girmeye çalışıyor. Gök ve yerin ortadan kalkması, Kutsal Yasa'nın ufacık bir noktasının yok olmasından daha kolaydır." (İncil: Luka 16:16-17)
"Çünkü ölümlü değil, ölümsüz bir tohumdan, yani Tanrı'nın diri ve kalıcı olan sözü aracılığıyla yeniden doğdunuz. Nitekim 'Bütün insan soyu bir ota benzer. Tüm yüceliği de kır çiçeği gibidir. Ot kurur, çiçeği düşer. Ama Rabbin sözü sonsuza dek kalıcıdır.' İşte size müjdelenmiş olan söz budur" (İncil: 1. Petrus 1:23-25).
"Gök ve yer ortadan kalkacak, ama benim sözlerim asla ortadan kalkmayacaktır" (İncil: Matta 24:35).
tevratta da aynı sözler karşımıza çıkar
“Ot kurur, çiçek solar, Ama Tanrımızın sözü sonsuza dek durur." Yşa.40: 8.
"...tüm buyrukları kesindir, ebediyen geçerlidir, doğruluğa ve gerçeğe uygundur." (Zebur: Mezmur 111:7-8
"Çoktan beri şahadetlerinden bildim ki, sen onları ebediyen kurdun."
(Zebur: Mezmur 119:152)
"Sözünün topu hakikattir; ve her adaletli hükmün ebedidir."
(Zebur: Mezmur 119:160)