Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kur'an'da Mucize Yoktur

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-05-2010, 14:16
think think isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

peki ebutalha bir insan neden kötü yola sapar sence. yani insanlar doğuştan kötü ve iyimidir yoksa doğdukları andan itibaren diğer insanlardan aldıkları terbiye ve ahlaklamı bir kişiliğe sahip olur. Bir insan neden katil olur ebutlha yada neden bir tecavüzcü bunları hiç düşündünmü. Yapılan bir araştırmaya göre seri katillerin arasında %90 varan bir ortak yön bulunmuş. nedir o ortak yön: kötü aile geçmişi. özellikle babadan çok şiddet gören çocuklar içlerine çok kapanık oluyorlar. ve insanlara karşı bir kinleri oluyor ki bu normaldr çünkü daha küçük yaştan itibaren korku ve şiddetle tanışan birey kendini savunmaya alıyor. muhammed bunu biliyordu ebutalha bu yüzden bu tip ayetler yazdı. bu arada şu yazdıklarımla cehennemin olmadığını kanıtlamış oluyorum

malesef dinler insanın insanı anlamasında büyük bir engel. çünkü işin kolayına kaçıyorlar ve diyorlarki " ya zaten şeytan onları ektilemiş vs. onlardan adam olmaz artık" bu dünyada her şeyin bir nedeni var ebutalha. yapılması gereken tek şey sorunların üzerinde iyice düşünmek.
Alt 16-06-2010, 13:59
minyatur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
minyatur minyatur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Allah istediğini doğru yola koyar ,istediğini saptırır" o halde sapanda suc yok..
Alt 31-07-2010, 22:45
Sorgulayıcı Sorgulayıcı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Müslümanların bir de insi şeytan( insan şeytan) diye bir terimleri vardır. Ayrımcılığın daniskasıdır.
Alt 31-07-2010, 23:43
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Allah bir oyun oynuyor bizlerde bu oyunun günahsız bir parçasıyız...

Hangi akla hizmet yapıyor bunları hiç bilmiyorum. (kimsede cevap veremez...)

Düşünsene allahsın. Meleklerin var. Birgün canın sıkılıyor. Ademi yaratıyorsun. Hem de çamurdan. Pehhhhhhhhhhhhhhh

Sonra melekleri çağırıyosun ve bakın yeni marifetim diz çökün len bunun önünde diyorsun.

Biri diz çökmüyor diye onu cennetten kovuyorsun.

(Şeytan ateş daha üstün diye diz çökmüyor.)

Sonra o kovulmuş senle pazarlık ediyor diye tüm kişisel egonu masum insanlardan çıkartıyorsun....

Eyyy kuranın allahı
Sana hesap soracagım... Nerdesin ?
Neden beni yarattın. Ben mi istedim olmayı ????

Neden yarattığın insana ölümü yaşatıyorsun ???

Sadistmisin ? Psikopatmısın ?

Yarattığın o cehenneme giresin de çıkmayasın....

Bak yeterince mükemmel degilsin. Bana inansın ve tapsın diye Yarattığın insan sana karşı geliyor... ve senden daha mantıklı düşünüyor.
Sen degilsin mükemmel olan benim. Hemde O 6000 ayetle anlatamadığını bir çift sözle anlatabilecek kadar mükemmel...

Eyy insanlar neyin doğru neyin yanlış olduğunu aklınızla biliyorsunuz... Hayatı, insanları ve doğayı sevin. Savaşmayın... Çünkü yarattığım hayat sevgiyi hakediyor...

Saygılar.

Konu hackercesur tarafından (31-07-2010 Saat 23:50 ) değiştirilmiştir.
Alt 03-08-2010, 02:33
Ali_ Ali_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İnsan doğduğunda beyaz bir kağıt gibidir tertemizdir..Yaşadığı çevre örnek aldığı insanlar ailesi o kişinin iyi yada kötü olmasını belirler.Beşeri faktörler dışında insanın iradeside bu hususta çok önemlidir.İnsanı insan yapan şey iradesidir Allah insanı diğer canlılardan farklı olarak akıl ve irade sahibi olarak yaratmıştır.Bundan dolayıda iyiyi seçip seçmemek insana kalmış birşeydir,nasıl ki ders çalışan bir öğrenci bunun karşılığını iyi bir notla alırsa bu dünyada sevap işleyen insanlar da bunun mükhafatını cennet olarak alırlar.Bu dünyayı okul gibi düşünelim ders çalışmamak serbest fakat bunun sonucu sınıfta kalmak
Alt 03-08-2010, 02:46
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Ali_´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İnsan doğduğunda beyaz bir kağıt gibidir tertemizdir..Yaşadığı çevre örnek aldığı insanlar ailesi o kişinin iyi yada kötü olmasını belirler.Beşeri faktörler dışında insanın iradeside bu hususta çok önemlidir.İnsanı insan yapan şey iradesidir Allah insanı diğer canlılardan farklı olarak akıl ve irade sahibi olarak yaratmıştır.Bundan dolayıda iyiyi seçip seçmemek insana kalmış birşeydir,nasıl ki ders çalışan bir öğrenci bunun karşılığını iyi bir notla alırsa bu dünyada sevap işleyen insanlar da bunun mükhafatını cennet olarak alırlar.Bu dünyayı okul gibi düşünelim ders çalışmamak serbest fakat bunun sonucu sınıfta kalmak
Sevgili Ali, forumlarımıza hoşgeldiniz

Bu sizin bahsettiğiniz, tüccar mantığı olmuyormu, yada ne kadar ekmek o kadar köfte

Başlığın mesajlarını bir daha okuyalım isterseniz.

Sevgi ve saygılarımla, Nova.

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 03-08-2010, 03:19
Üye

sorogren´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
hepsinin menbai bir, ama kisilikleri *farkli farkli niye ?ben bilmiyorum.
Sayın Nova ben sadece bu soruya cevap verdim ne kadar ekmek o kadar köfte mantığına gelince doğrudur uykusundan feda edip ibadet eden bir insanla rahatını düşünen insan bir olmaması gerekir bunun aksi çalışmadan para kazanmak istemeye benzer,neyse konuyu saptırmayalım Kötü insan herşeyden önce kendisine kötülük eden insandır
Alt 03-08-2010, 03:39
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Ali_´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
... Kötü insan herşeyden önce kendisine kötülük eden insandır
Buradan kastınız nedir, ve kötülüğün tanımını yapmanız mümkünmüdür?

Sanırım mutlak doğru diye birşeyin varolmadığını biliyor ve buna göre fikirlerimizi bildiriyoruz.

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 03-08-2010, 04:20
think think isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ali kendin diosnki "örnek aldığı insanlar ailesi o kişinin iyi yada kötü olmasını belirler" ee tmm işte meselede bu. yani bi insan kötüyse bunun sorumlusu kim. ceheneme kim gidecek kötülüğü yapanmı yaptıranmı ??
Alt 03-08-2010, 16:29
Üye

think´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ali kendin diosnki "örnek aldığı insanlar ailesi o kişinin iyi yada kötü olmasını belirler" ee tmm işte meselede bu. yani bi insan kötüyse bunun sorumlusu kim. ceheneme kim gidecek kötülüğü yapanmı yaptıranmı
??
Kötülüğü yaptıran zaten kötü bir insandır.Kötülüğü yapan ise iradesine tutsak olmuştur.İnsan kötü olduysa bunun sorumlusu kendisidir.Zina günahtır,zinaya teşvik edecek şekilde bir kadının açık giyinmeside günahtır.

Önerilen Siteler