Paolo´isimli üyeden Alıntı
Kutsal Kitabı okumadığınız belli anlaşılan sorudan.Ölüleri diriltiyor.Cinleri kovuyor vs.Etrafa bakarsanız görürsünüz.Yok göremiyorum derseniz sizin sorununuz.
Gördükleri halde görmezler.
Duydukları halde duymaz ve anlamazlar.'
14«Yeşaya'nın şu peygamberlik sözü onların bu durumunda gerçekleşmiş oluyor:
`Duyacak duyacak, ama hiç anlamayacaksınız,
bakacak bakacak, ama hiç görmeyeceksiniz!
15Çünkü bu halkın yüreği duygusuzlaştı,
kulakları ağır işitir oldu.
Gözlerini de kapadılar.
Öyle ki, gözleri görmesin,
kulakları işitmesin, yürekleri anlamasın,
ve bana dönmesinler.
Dönselerdi, onları iyileştirirdim.'
Kulağı olan işitsinnnnnn!
|
Sayın
Paolo,
Eğer semavi dinlere inanmayan insanların etraflarındakileri görememeleri gibi bir durum mevcutsa, bu inananlardan kaynaklı oluyor olmasın?
Bu durumda, insanların inanmasını kötü yönde etkileyenler din mensupları oluyor.
Buna cevabınız ''insanlar da diğer insanlardan etkilenmesinler kardeşim, gitsinler kendileri arasınlar ve araştırsınlar'' gibi bir şey olabilir.
Ama insan denen varlık, herşeyden etkilenebilen bir varlıktır.
Eğer bir insan, başka insanlardan etkilenerek inanç sahibi oluyorsa bu sizler için iyi bir şey o kişi için.
Ama aynı şekilde insanlaran etkilenerek inanç sahibi olmuyorsa, yine sizler için kötü bir şey bu o kişi için.
Dediklerinize göre Tanrı için de öyle.
Ama burada bir nokta var ki, ilişki içerisinde olan varlıklar yine insanlar.
Bu durumda bir insanın iyi ve/veya kötü olması sadece sizlerin bakış açısının insifiyatifine kalmış görünmektedir.
Çünkü kutsal kitaplarınız, insanların bulundukları durumun nedenleri ile değil, sadece sonuçları ile ilgileniyor.
Ya da en fazla neden olarak 'şeytan'ı sunuyor.
Eh madem kötülükleri ve sapkınlıkları bay şeytan yaptırıyor; günah haneleri neden ona değil de bize yazılıyor?
Yine bir tahminde bulunayım ki, önüme sunulacak söylem ''ama kişilerin iradeleri ve seçim özgürlükleri var''...
İnançlarınızdaki gibi bir Cebrail'in, Mikail'in, ya da bir Azrail'in yapabileceklerine karşı gücümüz yok (Onlar Tanrı'nın isteklerini yerine getiren özel yaratımlar çünkü), işinden kovulmuş bir melek olan Şeytan'ın yaptırımlarına karşı nasıl bir gücümüz olabilsin? (Şeytan, Tanrı'nın emirlerine karşı gelebilen bir yaratıkdır, istediği olan ve istemediği olmayan yaratıcının yani).
Hayır ve şer yaradandandır ise eğer, seçimlerimiz ve irademiz nasıl bunları alt edebilecek güçte olabilsin?
(Ayrıca diğer meleklerin
nurdan, Şeytan'ın ise
ateşten yaratılma sebebini halen daha bilmemekteyim).
Lütfen iletimi bir saldırı ya da küçümseme olarak algılamadan, samimice cevaplamanızı rica ediyorum.
Tabii eğer cevaplamak istiyorsanız.
Sevgi ile...