Re: Yönetim Kurulu'ndan ayrı Disiplin Kurulumuz da olsun m
DİSİPLİN KURULUNUN AMACI: *
1-) Disiplin kurulunun amacı site tüzüğünün uygulanması; forum ve sohbet odası gibi alanlarda üslüp ve seviyesinin arttırılması, bilgiye ulaşma ve bilgi üretme sürecinin engelsiz ve kesintisiz süregelmesi, site üyelerinin eşit haklara sahip olmasıdır. Bu amacı gerçekleştirirken baskıdan ziyade ikna prensibini temel alır. Ancak site kurallarından taviz verilmesini asla tasvip etmez.
DİSİPLİN KURULU ÜYELERİNİN YETKİ VE GÖREVLERİ:
2-) Disiplin Kurulu üyelerinin tamamı, forumlardaki mesajları silme veya değiştirebilme teknik olanağı ile tanımlanan moderatörlük yetkisine de sahiptirler.
3-) Disiplin Kurulu’ nun görevleri :
* *a ) 250 mesaj kotasını aşmış olan üyelerin disiplin olaylarını takip eder.
* * b ) Herhangi bir moderatörün (forum yöneticisi) sevk ettiği olguların görüşmesini yapar.
* *c ) Onur üyelerinin ünvanlarının alınması veya ihracı işlemlerinde gerek Yönetim Kurulu üyelerince gerekse Disiplin Kurulu üyelerince getirilen önerileri karara bağlar.
* *d ) Site Tüzüğü’nde *tanımlanmamış durumların görüşmelerini yapar.
* * e ) Disiplin Kurallarının değiştirilmesinde, eklenmesinde veya çıkarılmasında Yönetim Kurulu ile birlikte çalışır.
DİSİPLİN KURULUNUN SEÇİMİ:
4-) Disiplin Kurulu; Dinlerden Özgürlük Grubuna üye üç asil ve üç yedek üyeden oluşur. Disiplin Kurulu Başkanı öncelikle Onur üyelerinden, bu kıstasa uygun üye bulunmaması durumunda Site Üyelerinden, Disiplin Kurulu üyelerinin görüşleri de alınarak Yönetim Kurulu'nca seçilir. Disiplin Kurulu üyeliklerinden boşalma olması durumunda aynı prosedür tekrar edilir.
Yönetim kurulu üyeleri Disiplin Kurulu yapılanması içinde yer alamazlar.
DİSİPLİN KURULUNUN TOPLANMASI:
5-) Disiplin Kurulu, Disiplin Kurulu başkanının daveti üzerine üç üyeyle toplanır. Başkanın online bulunmaması durumunda sırasıyla ikinci asil üye, üçüncü asil üye ve birinci yedek üye başkanlık yapabilir. Asil üyelerden biri ya da her ikisinin online olmaması durumunda yedek üyelerden üye alınır. Disiplin Kurulu kendisine intikal eden şikayetleri en geç bir hafta içerisinde karara baglamak zorunlulugundadır. *
Disiplin Kurulu, istifalar veya online bulunamama gibi nedenlerle üç kişiyle toplanamaz ise görevi geçici olarak Yönetim Kurulu alır.
ŞİKAYET:
6-) 30 forum mesajından daha az sayıda mesajı bulunan üyelerin, aynı zamanda 10 günden daha az süredir üyeliği bulunan üyelerimizin, moderatörlerin uygulayacağı disiplin yaptırımlardan dolayı Disiplin Kurulu'na şikayet amaçlı başvuru hakları bulunmamaktadır.
DİSİPLİN GÖRÜŞMELERİNDE ZAMAN AŞIMI:
7-) Şikayet konusu olan mesaj onbeş günden daha eskiye ait ise Disiplin Kurulu en fazla mesajı silme veya düzeltme kararı çıkarabilir. Uyarı, kınama, uzaklaştırma ve ihraç cezaları ancak şikayet tarihinden onbeş gün öncesine kadar olan mesajlar için verilebilir.
Yöneticilerin bireysel olarak uyguladıkları disiplin icraatlarına karşı itirazların ise bir hafta içerisinde yapılması gerekir. Bu süreyi aşan itirazlar Disiplin Kurulu gündemine alınmaz. Olağanüstü durumlarda (sitenin işlemez oluşu, baglantı kurulamaması) geçen zaman bu süreye eklenir.
8 - ) Her moderatör, mesaj silme veya mesajın bir bölümünü silme durumunda silinen mesaj veya bölümü veya kelimeyi -ileride itiraz olması durumunda dikkate alınmak üzere- hangi topikten, kimin mesajından alındığını da belirterek Sandık Odası’na taşımak durumundadır.
9-) Disiplin Kurulu kararları kesindir. Forumlarda ve sohbet odalarında tekrar tartışmaya açılamaz veya üzerinde yorum yapılamaz.
paylaşımınız için teşekkürler sayın kc.
de,
nedir bu yazdıklarınız.hangi siteye ait?nerdedir bu ve de benim meramıma ilgisi ne bu yazdığınızın?onur üyesi sıfatıyla bir şahsi çalışma mı yaptınız da sergiliyorsunuz ,veya nedir durum?
neyse,teşekkürler size.güzel birçalışma yapmışsınız.
Sayın soro,
"Yönetim Kurulu'ndan ayrı Disiplin Kurulumuz da olsun mu?" başlığı altında yapıştırdığım bu kuralların BAŞLIKLA alakası var. Sizin başlıkla alakasız yazılarınızla ALAKASI YOK.
paylaşımınız için teşekkür ederim sayın kc.
pante,aramızı açmaya çalışanlara rağbet etme.kaplan avatarın güzel,ama aç bırakmamaya bak,zira bizi yürüyen biftek gibi görmesin arasıra.onu dinazor etine alıştır sen,ben bir tane tanıyom,adı liop,eti lezzetli ve vitaminli tam senin kaplana göre.