Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları

Konu Kapatılmıştır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-11-2006, 17:51
Üye Değil

Standart Re: Ban veya Disiplin Cezası Alan Üyelerimiz

Arkadaşlar,

Bu başlık şikayetlerinizi iletmeniz amacı ile değil, cezaları açıklama amaçlı açılmıştır. Lütfen şikayetlerimizi Şikayetler başlıklı forumda dile getirelim.

Sevgiler...
Alt 13-11-2006, 23:43
Üye Değil

Daha önce çeşitli nicklerle sitemize girip üyeliği silinen ve en son da keremrenk olarak sitemize üye olan kişinin üyeliği sonlandırılmıştır.
Alt 15-11-2006, 00:33
Üye Değil

Üç gün siteden uzaklaştırılan Walla'nın cezası kaldırılmıştır.
Alt 15-11-2006, 09:30
Üye Değil

1 hafta süreyle üyeliği askıya alınan psikokemoterapi'nin üyeliği normale çevrilmiştir.
Alt 17-11-2006, 15:33
Üye Değil

prof.dr.adnan nickli kullanıcı, "21 dakikalık yeni bir Sivas katliamı Videosu" başlığına yazmış olduğu kışkırtıcı iletisi nedeni ile 1 hafta uzaklaştırma almıştır. Tavrını değiştirip tekrar aramıza katılmasını bekleriz..

neutrino
Alt 18-11-2006, 16:20
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Oguzhan adlı kullanıcı hakaret gerekçesiyle 3 gün uzaklaştırma cezası almıştır.

m.kara
Alt 21-11-2006, 12:38
Üye Değil

Cevher multisi hilal, kişisel sataşma nedeni ile olağan cezasını (atılma) almıştır. Sitemizin üye sayısını yükseltmek için gösterdiği yararlılıktan ötürü kendisine teşekkür ederiz. Prof.Adnan olarak geri bekliyoruz cevhercim. İyi tatiller.

neutrino
Alt 21-11-2006, 14:45
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Oguzhan'ın 3 günlük uzaklaştırma cezası sona ermiştir.

m.kara
Alt 01-12-2006, 18:24
Üye Değil

Sodomo ve Hiramusta arkadaşların birbirleri aleyhinde Yönetim Kurulu'na yaptıkları şikayetler Yönetim Kurulu'muzda ele alınmıştır. 4 oya karşı 2 oyla aşağıdaki kararlar alınmıştır:

1) Sodomo'nun aşağıya aktardığımız ve şikayet konusu olan cümleleri, bu görüşlerini destekleyen makaleler ile birlikte verildiği için, sitemizin yapısı gereği tolerans sınırları içinde görülmüş ve yazarının ifade tercihi olarak görülmüştür:

Muhammed değil bir peygamber normal bir insan bile olamadı. Hayatı baştan sona "kötülüklere" adanmış bir hayattır...
.ve anlıyorsun ki bu adam değil bir peygamber ortalama bir insan olma özelliğine bile sahip değil ve adeta kötülükler kralı gibi. ..
... Walla, "çift kişilikli"de olabilir.
Zannımca, Muhammed'in kişiliğinin birisi Tanrı idi ve öbür kişiliğine emirler veriyordu.

2) Aşağıdaki sayfada Hiramusta'nın Ekm 27, 2006 10:11 am tarihli mesajında Sodomo'ya hakaret ettiğine karar verilmiştir.

http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=4666

3) Gene aynı sayfada bir alt mesajda bulunan Sodomo'nun yanıtında, Hiramusta'ya yönelik hakaret ifadesi kullandığı tesbiti yapılmıştır. Bir suçun gerekçesi başka bir suç olamaz. Doğru olan tavır, hakarete hakaret ile karşılık vermek değil, yönetime ihbarda bulunmak olmalıydı. Bu nedenle her ne kadar Sodomo savunma durumunda olsa da ifadesi kabul edilemez.

4) Aşağıdaki sayfadaki ilk mesajında Sodomo'nun hafif düzeyde de olsa kışkırtma sözcükleri kullandığına karar verilmiştir:

http://www.turandursun.com/modules.p...=asc&&start=30

5) Gene aynı sayfada bir alt mesajda Hiramusta'nın Sodomo'ya hakaret sözcükleri yazdığı tesbit edilmiştir. *Bunlar, Sodomo'nun hafif tahrik eden sözleriyle orantısız büyüklükte olumsuz ifadelerdir. Böyle bir durumda öncelikle Hiramusta'nın yönetime şikayette bulunması gerekirdi. Oysa bunu yapmamış ve daha haksız duruma düşmüştür.

6) Aşağıdaki sayfada Çar Kas 22, 2006 7:10 am tarihli mesajda Sodomo'nun bir kuruma yönelik hakaret içeren sözcüğü tesbit edilmiştir (değerlendirme yaparken düşünceye değil düşüncenin ifade ediliş şekline, başka bir deyimle üslubu göz önüne aldığımızı tekrar belirtmek isterim):

http://www.turandursun.com/modules.p...=asc&&start=15

Kararlarımız, kişilerin felsefeleri ve ideolojilerinden bağımsız verilmeye çalışılmıştır. Forum kuralları önünde herkes eşittir. İstisnai olarak forumlarda emeği çok olan arkadaşlarımıza karşı, hatalarına bir nebze düşük tepki vermeyi seçtik. Bu nedenle Hiramusta'nın *ve Sodomo'nun sitemizdeki geçmişleri ve emekleri de göz önünde bulundurularak, sadece bu seferliğine özgü uyarı verilmiştir:

2 ve 5 nolu maddelerde belirtilen unsurlardan dolayı Hiramusta'ya uyarı verilmiştir.

3, 4 ve 6 nolu maddelerde belirtilen unsurlardan dolayı Sodomo'ya uyarı verilmiştir.
Alt 02-12-2006, 09:39
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Disiplin Duyuruları

Ne şiş yansın ne kebap....Popülizmin dik alası...Yahu arkadaşlar bu vatandaşın en son silinen yazısı ile ilgili neden işlem yapmadınız ? Adam beddua ve hakaret edecek ama silindiği için dikkate alınmayacak...
Olur mu böyle bir şey...

Bir suçun gerekçesi başka bir suç olamaz. Doğru olan tavır, hakarete hakaret ile karşılık vermek değil, yönetime ihbarda bulunmak olmalıydı

Sonra nasıl olurda saldırgan ile kendini savunan aynı kefeye konulur ? Var mı böyle bir şey ? Benim söyledikleirmin suç olması değildir mesele. Suç olabilir ama onun söyledikleri daha büyük bir suç ve eşit tutamazsınız. Olmaz öyle bir şey... Benim insanlara konuyu anlatmak için yazdığım alalade bir yazıya "maskara olmak" "yerin dibine girmek" vb...ifadelerle "en ağır" hakaretleri yapmıştır şahsıma...Tabii bu hakaretler size yapılmadığı için ve buna maruz kalmadığınız için mağdurun sıkıntısını anlamıyorsunuz...İlk silahı çeken suçludur ve ikincisi meşru müdafaya girer. Ne demek suça suç ile karşılık vermek ? Adamın biri siz yolda giderken gelip size tokat atsa ve sizde ona tokat atsanız "SUÇ" mu işlemiş olursunuz? Ben yolumda giden birisiyim arkadaş... Adam geliyor tokat atıyor bana...Nasıl olurda aynı cezayı alırız..Bu mu adil karar ? Üstelik gelip şikayet edecek mişim...Eğer siz görüp anında cezayı yapıştırsaydınız o zaman ben o sözleri söylemek zorunda olmayacaktım. Siz görevinizi yapmadığınız için ben kendimi savunma zorunda kaldım. Hatta bu o kadar öyle ki aradan o kadar zaman geçmiş yine görememişsiniz...İşe bak ya...Birisi size tekme tokat girişecek ama siz orada cepten polisi arayıp polisin gelmesini bekleyip o adama hiç karşılık vermeyeceksiniz...

İlk hamleyi yapanın suçlu olması uluslararası ilişkilerde bile öyledir. Sen sık bir mermiyi Yunan gemisine göreyim ondan sonara bütün savaş tazminatını nasıl alıyorlar senden...Sizin her ikisini aynı değerlendirmeniz henüz temel hukuk nosyonuna sahip olmamanızdan kaynaklanıyor.

Daha da ötesi üzerinden o kadar zaman geçmiş bir yazıyı alıp bugün şikayet konusu yapmak niye ? Adam düpedüz art niyetli....Benim bir açığımı bulmak için araştırma yapmış...Sonra da ilkokul çocuklarının birbirini öğretmenine şikayet etmesi gibi gelmiş güncelliğini yitimiş bir yazıyı buraya şikayet konusu olarak getiriyor. Üstelik kendisinin haksız olduğu bir konuda, bana ağır hakaretler yaptığı kendi yazısını görmeyerek ve göstermeyerek insanlardan gerçeği gizleme gibi bir art niyet ile ve dahası "açık bulma" niyeti ile...Ve sizlerde bu "kötü niyetli" davranışın oyununa geliyorsunuz...Sözün kısası üzerinden o kadar zaman geçmiş bir yazı şikayet konusu da olamaz. Zaman aşımı diye bir şey var...İyi ya... O zaman ben de Mutezileyi 1 yıl önce bana söylediği sözlerden dolayı şikayet edeyim ister misiniz ? Bu da sizin "hukuk nosyonu" eksikliğiniz.

Böyle bir karar yönetimin kendisini "adil göstermek" gibi bir popülizm içine girmesinden dolayı alınmıştır. Ne şiş yansın ne kebap...Saldırgan olan kendisini mağdur gösterme hünerine sahiptir... Hem *bana beddualar ve hakaretler edecek hem de beni şikayet edecek...Ve üstelik kendi hakaret ve beddularından dolayı hiç ceza almayacak ?

Alkışlıyorum sizi....
Konu Kapatılmıştır

Önerilen Siteler