Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-05-2009, 23:09
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Ayrıca yapı ve ırk olarak ne olursa olsun, birey kendini Türk gibi hissediyorsa, o birey Türk´dür. Bu detayı da unutmamak gerek.

Bunun antitezini de geliştirelim. Burada önemli olan Türk gibi hissetmek degildir. Önemli olan Türk gibi hissetmeyenlere ne olacagıdır. Temel ayrım budur. Bunca senedir de bunun kavgası kopmaktadır.

Tamam Türk'ün vatandaşlık olarak kabul edildigini varsayalım ki uygulama kesinlikle böyle olmamıştır, şimdi yeni yeni bu telaffuz edilmekte ve yan çizilmektedir. Ama bir an kabul edelim. İsmin öneml yok.

Bunun böyle oldugunun uygulamada gerçek oldugunun gösterilmesi gerekir. O da anadilde egitim hakkının tanınması ile başlangıç olarak ele alınabilir. Nasıl Yahudi kökenli Türk vatandaşı denebiliyorsa, Kürt kökenli Türk vatandaşı da olabilir.

Gene de dogrusu Türkiyelilik tanımıdır ama bir ara geçiş olarak bunu da kabul edebiliriz. Pek çok sorunu yumuşatabilecegini düşünüyorum.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 17-05-2009, 23:09
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

eylemsel´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Merodach,türk gibi hissetmek nasıl oluyor?Bu ülkenin vatandaşı gibi görmek için illada türk gibi mi hissetmek gerekiyor
Sayın eylemsel;

Yorumumda bu ülkenin vatandaşı olabilmek için türk gibi hissetmek gerekiyor şeklinde bir yargı ya da bu şekilde bir yargıya tekabul eden ifade yer almamaktadır. İfade etmeye çalıştığım şey Atatürk milliyetçiliğidir.

Nasıl türk gibi hissedinileceğine gelince.
Sizce hisleri kelimeye dökmek kolay mıdır?
Mesela acı adlı hissi nasıl tarif edersiniz.
Ya da yanma hissini?
Ya da mutlu olma hissini?

Hadi bir deniyelim yinede:
Bir insan ben Türk´üm diyorsa, Türk geleneklerini yaşıyor, Türk gibi yiyor, Türk gibi konuşuyorsa, yani kendini Türk olarak görüp o şekilde davranıyorsa gen´i, dna ´sı, ırkı ne olursa olsun o kişi, Mustafa Kemal Atatürk´e göre türktür. Buna da Atatürk Milliyetçiliği denir. Bunu kastediyorum.
Alt 17-05-2009, 23:52
eylemsel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
eylemsel eylemsel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

[merodach adlı üyeden alıntıBir insan ben Türk´üm diyorsa, Türk geleneklerini yaşıyor, Türk gibi yiyor, Türk gibi konuşuyorsa, yani kendini Türk olarak görüp o şekilde davranıyorsa gen´i, dna ´sı, ırkı ne olursa olsun o kişi, Mustafa Kemal Atatürk´e göre türktür. Buna da Atatürk Milliyetçiliği denir. Bunu kastediyorum. ] Bu yazınızı okuyunca aklıma ilk gelen şey bi ara yanılmıyorsam sol dergisinde türklerin kürtlerle karışmaması için neler yapması gerektigi ile ilgili bir manifesto hazırlamışlardı. Yukarda bahsettiginiz şeyleri yapmadanda dil hariç diyorum bu ülkeyi sevemezler mi ?
Alt 17-05-2009, 23:59
Kıdemli Üye

Sayın Pante türkiyeli olmak farklı toplumsal grupları daha fazla kaynaştıracaktır. Türkiyede farklı etnik kökenden insan çok fazla. neden bu kadar zor oluyor türkiyeli kavramını kullanmak. Kim kimin ekmegine yag sürüyor. Milliyetçiligi kafatası boyutuyla düşünmedim.Mesala türkiyede 80 darbesinden sonra amerikanın yeşil kuşak oluşturma çabası içinde dini degerlerin yükseltildigini görüyoruz. Şimdiyse hiçbir şeyin önüne geçilemiyor. Aynı şey milliyetçilik içinde olmasın?
Alt 18-05-2009, 00:06
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

[merodach adlı üyeden alıntıBir insan ben Türk´üm diyorsa, Türk geleneklerini yaşıyor, Türk gibi yiyor, Türk gibi konuşuyorsa, yani kendini Türk olarak görüp o şekilde davranıyorsa gen´i, dna ´sı, ırkı ne olursa olsun o kişi, Mustafa Kemal Atatürk´e göre türktür. Buna da Atatürk Milliyetçiliği denir. Bunu kastediyorum. ] Bu yazınızı okuyunca aklıma ilk gelen şey bi ara yanılmıyorsam sol dergisinde türklerin kürtlerle karışmaması için neler yapması gerektigi ile ilgili bir manifesto hazırlamışlardı. Yukarda bahsettiginiz şeyleri yapmadanda dil hariç diyorum bu ülkeyi sevemezler mi ?
Hiç ilgim alakam yokdur sol dergisiyle. Açıklama tesadüf benzemiş olabilir belki
Tabiki sevebilirler. Ben sevemezler demedim ki. Böyle davranmayan insan Türk değildir, demedimki (.
Böyle davranmayan insan Türk değildir şeklinde algılanmasın.
Alt 18-05-2009, 09:15
one
Üye Değil

şu SOL dergisi elemanları bu foruma gelselerde felsefelerini

başlarına yıksam hemde buyuk zevkle

SOL un adını batıran NASYONAL FAŞİSTLER demek daha yakışır

anayasanın 66 . maddesini başlarına huni diye takıp gezdirmeyen namert olsun
Alt 18-05-2009, 10:13
Kıdemli Üye

türk solu dergisinde
Bunun için ilk başta yapılması gerekenlerse şunlardır.
1- Her Türk, alışverişini mutlaka Türkten yapmalıdır. Kürde aktarılan para PKK’ya maddi destek demektir. Türk, bu maddi desteği kesmezse, hem Türklerin mali gücü olmayacaktır, hem de Kürdün altında ezilecektir
2- Her Türk, Türkçe konuşmalıdır. Bunu da İstanbul şivesi ile konuşmalıdır. Dil varsa millet vardır. Ancak şehri istila eden Kürtler kendi dillerini hakim kılmaktadır. Bunlarla temas içinde Türkler de şivelerini bozmakta, Türkçe konuşsa bile adeta Kürt şivesiyle Türkçe konuşmaktadır.
TV’lerdeki Kürt dizilerinin, Kürt müziğinin, her adım başı Kürtçe müzik çalan barların, kasetçilerin, minibüslerin ortasına düşen Türk ister istemez lisanını yitirmektedir.
Buna direnmek için:
Türk, Kürt dizisi izlemez.
Kürtçe müzik dinlemez.
Kürtçe müzik çalan barlara gitmez.
Kürtçe konuşulan minibüse binmez.
Kürtçe kaset satan dükkandan alışveriş yapmaz.

3- Türk, ancak modern şehir hayatında kendini ifade edebilir. Türk medeniyeti, köyden gelen etkilere kapatılmalıdır. Köy, her halükarda Kürtçülüğün yaşam alanıdır.
Yıllarca İstanbul’da Sivaslı, Erzincanlı, Malatyalı, Tokatlı Alevi kitlenin yarattığı köy ortamı, Kürtçülüğü güçlendirmiştir. Türk’ü saza mahkum eden köylü kafası, bugün şehirleri Kürt kültürüne teslim etmiştir.
4- Türkler, yemeklerine sahip çıkmalıdır. Türk’ün damak tadı, Kürt yemekleri ile yer değiştirmektedir. Türk’ü kebaba, lahmacuna mahkum eden anlayışla mücadele edilmelidir. Yemek, kültür savaşının bir parçasıdır. Mc Donaldslar ne kadar tehlikeli ise Kürt mutfağı da o kadar tehlikelidir.
Başka kültürlerin yemeklerini yiyen kültürler asimile olur. O nedenle Türk, Türk mutfağına sahip çıkmalı, başka şeyler yememelidir.
5- Her şeyden önce Türk üremelidir. Artan her bir Türk bebesi, bizi Ergenokan’dan
çıkartacak bir kurtarıcıdır.
Alt 18-05-2009, 11:59
cigi cigi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Bu nerenin solu böyle?
Muhafazakar merkez sagin solu galiba...
Alt 18-05-2009, 14:17
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Başarı Ödülü 

TÜRK olmak kötü birşey anlaşılan size göre
neden Atatürk milliyetçiliği ya da türk denilmesinden rahatsızlık duyuyorsunuz ki?
türkiyeliyim denince nolcak yani?
ABD ve ABnin dayattıklarını kabul mu edelim?
ne güzel ya her dediklerini yapalım bunların ver kurtulcu olalım
bu ülkenin ne zorluklarla kurulduğundan haberiniz yok herhalde
Atatürkün en büyük mücçadelesi idi
ve sizin gibiler yüzünden türklüğü yoketmeye çalışıp bölünmeyi amaçlayanlan yüzünden mitingler düzenliyoruz zaten.

"Varsan,çarp!!!"
Alt 18-05-2009, 14:19
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Başarı Ödülü 

dün mitingdeydim
sabah 9 itibarı ile miting alanına gelenler olmaya başladı
çok kalabalık çok coşkulu idi
en önemlisi ve mitingin en güzel yanı gençliğin Atasına sahip çıkmasıydı
bu gençleri gördükçe hala umut var diyorum.

"Varsan,çarp!!!"

Önerilen Siteler