17-02-2007, 22:08
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: Din mi üstün..İman mı..Nasihat mı..Akıl
sevgili dilaver,
yazini dogal karsiliyorum.sadece bu paragrafi pek anliyamadim,yorgunluktan olsa gerek dikkatimi toplayamadim heralde.neyse heralde iyi birseyler demissindir.
'Uzun *zamandır *hiç *bir *etkinlige *katılmadıgın *halde *bu *iletide *hakaret *ve *saldırı *oldugunu *söylemen *bana *biraz *ilginç *geliyor. *............. *Kaldı *ki *burası *ne *bir *tarikat *dergahı *ne *de *acemi *birligi.'
............
............
...........
|

18-02-2007, 01:59
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Cemal,aklı gücü yettiği kadar Mevlana anlatıyor.
Mevlana yüzü suyu hürmetine,
birbirimize hoşgörü ile bakalım;
tabii karşılıklı olarak..
Sevgilerimle.
|

18-02-2007, 02:14
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.
|
|
Yaşa valla aldostu amcam.ben hoşluk olsun diye Haz Mevlanayı kopya posta yapıyom.gönül kırıklığı olsun istemiyom.
Ellerinden öperim.Hayırlı akşamlar
cml.
'Biri senin hakkında kötü bir şey söylerse
sakın kızma ama şöyle karşılık ver:
Hakkımda bunu söyleyen hiç şüphesiz başka kusurlarımı bilmiyormuş.
Bilseydi, sadece bunu söylemekle kalmazdı!'
|

18-02-2007, 14:37
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.
|
|
abim gırgılıbuldummu kaçırmam..Dalarım hemen..Bak bu hayatta görülcek en büyük gırıgıllardan.. Komniz peygamber..
Hep ortadoudan çıkcek deilya...  ops: İşte materalis atevis abilerime bi cevap..
İŞte ALLAh bak orayada bi mübarek göndertmiş... Herbişeyi tekmil(tuzu *samsaı*kırmızı büberi*lümonu tekmil çekilmiş abim..*işkembe çorbası mübarek..  ... hem mübarek .hem komnis..hemide edvrimci.. Koooş bilader kooş ..Başka yerde yooookk..)
Abim işte bu süpelmenin özellikleri :
Kuzey Kore, ABD ile petrol karşılığı askeri nükleer programını bitirme anlaşmasının ardından 'yenilmez ve şahane' diye anılan lideri Kim Jong-il'in 65. doğum gününü kutladı. Halk ve askerler çiçeklerle süslü meydanlarda şarkılar söyleyip danslar etti. Resmi basın 'Paektu Dağı üzerindeki parlak bir yıldız gibi olan doğumunuz, ulusa mutluluk ve refah vadetti" diye yazdı. Nüfusunun üçte biri yoksulluktan kırılan Kuzey Kore'de, Kim'in doğum günü 'Şubat Bayramının Mucizesi' sayılıyor ve etrafında bir kült örülüyor. Birkaç örnek şöyle:
# Uzmanlar SSCB'de doğdu' dese de resmi basına göre, kutsal Paektu Dağı'nda devrimci kampında doğdu. Doğduğunda dağda çifte gök kuşağı belirdi. Doğum günlerinde güneş çok parlak oluyor, ormanlar havai fişek sesleri çıkarıp patlıyor, gökkuşağı beliriyor ve donmuş göllerin suları dağları titreten sesler çıkararak çözülüyor. Gittiği yerlerde çiçekler açıyor.
# Hafızası çok güçlü. Bir mezarda yatan yüzlerce askerin karakter ve aile isimlerini saydı.
# Komünizmi yayarken çok uykusuz kalsa da otomobil sürerken bile kestirebiliyor.
# 23 yaşına gelmeden Kore tarihi üzerine tez, opera ve oyun yazdı. Müzeler açtı, sinemacı yetiştiren stüdyo kurdu. 1967'de 5 Gerilla Kardeş adlı ilk filmini çekti. Bunu ödüllü filmler izledi.
# Mühendislik uzmanlığı, hidroelektrik ve nükleer santral işletmeden bilgisayar devreleri tasarımı ve sulama kanalları inşasına uzanıyor.
# Uçuş korkusundan yurtdışına trenle gitse de jet pilotu. Golf meraklısı. İlk oynayışında bir rauntta 11 deliğe top sokmuş.
cml.
nOT: abim bu özellikleri Gani MÜjde gırgılın yazmasın.. :wink:
|

18-02-2007, 19:29
|
 |
Üye
|
|
|
|
" İnkar *etmek *veya *kabul *etmek *hiç *bir *şeyi *ama *hiç *bir *şeyi *değiştirmez.
Allah *olsaydı *bile *değişmezdi. *
Dünyada *bunca *acı *çekilirken *bunları *görmeyen *ve * ha *babam *peygamber *gönderip * * "inanın *bana!" *inanın *bana *!" *diyen *bir *Allah *ne *kadar *acizdir *ne *kadar *kimliksizdir, *kişiliksizdir *hiç *düşündün *mü *? "
bak *SoDOmo amcam*.. " SEn tasavvufu *bilmiyorsun *şöyle *anlatayım *8O ;
*
herşey *O' *dur" *ve *aynı *zamanda *"hiç *bir *şey *O *değildir"
*
bunlardan *yalnızca *birincisinin *doğru *olduğunu *düşünürsen *panteist *olursun *
eğer *yalnızca *ikincisi *doğru *dersen *ortodox *bir *dini *anlayışa *(şeriat *vb.) *sahipsindir *
yok *eğer *her *ikisinin *doğruluğunu *aynı *anda *kavrarsan *
işte *o *zaman *tasavvufi *bir *anlayış *geliştirdin *demektir.
*
ne *demiş *Yunus *"ete *kemiğe *büründüm *Yunus *diye *göründüm"
*
hepimiz *O *nun *görünümleriyiz *Allah *olduğunu *söyleyen *kişi *değil, *
Allahın *kendinde *olduğunu * *söyleyen *kişi *tasavvufi *bir *anlayışa *sahiptir. *
Çünkü *hiç *bir *şey *O'ndan *dışarıda *olamaz. *
Tabii *gönül *yolculuğu *insanı *nereye *çıkartır *bilinmez *
sonuçta *ikililiği *yok *edip *bir'e *gidiştir *bu *
ve * *herzaman *büyük *bir *sır *olarak *kalacaktır *AŞK *yolunda *ilerlemeyenler *için.
*
AŞK'ın *yolunda *ilerlemeyenler *
er *yada *geç *gittikleri *yolun *
sapa *bir *yol *olduğunu *göreceklerdir *
tabii *biraz *zaman *kaybederek *tekrar *bu *yola *girerler *o *ayrı. *
Sonuçta *hiç *bir *varlık *AŞK'ın *dışında *ebediyyen *kalamaz.
*
*
Hepimiz *AŞK'ın *çocuklarıyız. *Bu *böyle *biline....
---*-*--*--*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
*sodomo amcam ilavesi dışında,yazıyı sOdomo amcamın bi eski cevap yazısından kopya posta yaptım..(7 nisan 2006*12.53 Dinmi Üstün)yazı haspartam abiye yazılmışdın..
Şindi zamanmı *amcamı deniştirdi.*?
yoksam iş daada inceldi*benim annayışımın dışınamı çıktı..?*
yoksam amcam AŞKdanmı yıldıda?* ben bilimiyom.. *
Sodomo *amcam sen *bu *atevis *sitelere *takıldından *bari *
aşkı *sevgiyi *unuttun *
bambaşka *bir *adam *oldun *amcam, *
nerde *eski *pişmiş, *yanmış, *herşeyi *aşmış *Sodomo *amcam..*?
nerde bu kısgın amcam..*?*
Belkide ne bilem ben..
hamdın
biştin
yandın..
kömürmü oldundamı vazgeçtin *? 8O
yoksam hararetten gayet kati..  ops: *ha *sOdomo amcam*?
ben tam annayamadım vallama *amcam.. *:arrow: hanı annayışsıslıımı caillime ver..
penceresi cam cam,
ona buna kızıp
AŞKtan çıkma SoDOmo amcam..
genide sen bilin..böle deyinces bizin burada kavga olmas..
cml.
|

18-02-2007, 20:38
|
|
Üye
|
|
|
|
Cemal sen diyorsun ? Ne söylediğinin farkında mısın ?
Şurada yazdığın her on yazıdan ikisinde üçünde "inkarcılar", "inançsızlar" şu bu adları ile buradaki insanları aşağılıyorsun. Daha geçen gün burada "Ben Türküm kimse alınmasın" türünden bi laf sokmaya çalıştın buradaki Türklere.
Niyetin ne Cemal?
Ben ard niyet ile katışıksız iyi niyeti çok rahat ayırd edebilirim.
Daha önce de söyledim, "köylü kurnazlıklarını" da sevmem.
Alttan alta laf atmalar, imalı dokundurmalar, isim vermeden bol keseden nasihat çekmeler,
yok "ben aşk adamıyım ama sen ruhsuz olmuşsun" türünden lakırdılar ve daha bir sürü küçümseyici ve arsızca ifadeler.. Sonra bana yapılan o haksızlıklarda "düşene bir tekmede benden" diyenleri koruyup kollamalar ve böyle adamları adam yerine koymalar, sahip çıkmalar şunlar bunlar.
Ne oluyuyoruz Cemal ?
Sen saf ve katışıksız bir Anadolu insanımısın yoksa hin oğlu hin cin oğlu cin bir uyanık köylü müsün ?
Bende değişen hiç birşey yok sen merak etme, ne isem oyum ve daha önce ne idiysem şimdi hala oyum.
Ama ya sen ?
Ciddi ölçüdü kaydın gözümden, artık senin samimiyetine inanmıyorum.
Bana içi dışı bir olan insanlar lazım.
|

18-02-2007, 21:24
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sodomo;
Çok haklısın valla. Bu Cemal tam bir hin. Bak görüyor musun nerelerden ne
bulup çıkarıyor? Aklınca saflığı, temizliği ve tahsilsizliği oynuyor. Tam artist bu!
Ben zaten kuşkulanıyordum bundan. Rol yapıyor rol.
Bir Türklük numarasında, bir cuma namazları havasında. Tereciye tere satıyor
aklınca. Tasavvufdan, Mevlana'dan girip zayıf yerden vuruyor hesabınca.
Sana aynen katılıyorum. Ben de sildim Cemal'i.
Eski Cemal'e bak, bir de buna. Zaten Aşk'ı silmesinden düşmüştü maskesi.
Uyanık köylü bu dediğin gibi.
Cemal;
Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol kardeşim.
Sodomo gibi sevgi dolu, aşk dolu, dost insanın nesini gördün de değiştin diyorsun?
Yok ateist siteye takıla takıla kararmış da, duyguları kaybolmuş da..
Biz de seni dost sanmıştık. Yazıklar olsun..
Artık ben de senin samimiyetine inanmıyorum. Bana da içi dışı bir adam lazım.
Düştün gözümüzden.
Şimdi sen kimbilir nasıl kıvırırsın. Ne bahaneler, yalanlar uydurursun..
Sakın beni karıştırma. Senden beklenir böyle şeyler. Şimdi bizi de katarak sıyrılmaya
çalışırsın. Sodomo ile arama girmeye kalkma. En iyisi bu yazıları görmemezlikten gel,
cevap verme. En doğrusu bu. Sükut ikrardandır. Benden sana abi tavsiyesi...
|

18-02-2007, 21:40
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Bir muddet susmayi tercih ediyordum. Sodomo ve Pante'ye katilmamak da imkansiz gibi.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

18-02-2007, 22:13
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ya yörük Cemal! Gördün mü Vartor amcan da bize hak veriyor. O da farkında,
herkes farkında senin yanlışının.
Sen kendini zor affettirirsin artık. Öyle köfte ayranla da olmaz bu iş.
Sodomo amcan bir gelsin bakalım ne yazacak, ona göre karar verelim.
Yazın da düzgün değil ki bir kitabı yazdıralım ceza olarak. İngilizcen yok çeviri
yaptıramayız. Sana uygun ceza bulmak da zor. Bir düşünelim hele.
|

18-02-2007, 23:07
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sayin Pante ben size katilamayacagim.herkes derken ben de eger o siniflamaya giriyorsam,ben sizin gibi dusunmuyorum.ama herkes siniflamasina tabi katmayadabilirsiniz de beni; o halde dogru,su ana kadar fikir belirten herkes sizin gibi dusunuyor demektir.
Cemalimin nasil bir sanal kisilik sergiledigini hepimiz biliyoruz.bu sanal kislik eger gercek hayattaki kisiligi ile ayni ise,Cemalim,kendi ifadesi ile mahallemizdeki bir esnaf ve koy ve koylu ile de icli disli.
bulundugu sosyo-kulturel sinifin ve mekan ve bolgesel cografi ozelliklerini yenmeye,asmaya calisan,arastiran ve oldugundan ve kapasitesinden daha ileri bir kisilik sahibi olmaya calisan ve bazen de bu daha entellektuel kisiligin bazi kivilcimlarini burada yansitmaya calisan bir kardesimiz.
tabii ki,her zaman kendini asmasini bekleyemeyiz.oturmus bir esnaf ve tasla kulturu sahibi olan bu kardesimiz,zaman zaman kaave sohbetlerini de burada nakletmektedir bizlere.velhasil burada ve internetten elde ettigi bilgilerle kendini gelistirmek isteyen bir arkadasimiz.
tabii ki bu gercek sinifsal aidiyeti ile,bize gostermek istedigi ve de ulasmak istedigi daha entellektuel kisilik kazanma mucadelesi surecinde arasira,kisiliklerde karisma,dolanma,ileri gecme,geri kalma gibi olaylarin olmasi mumkundur.kendimizi onun yerine koyarak dusunursek daha iyi anlayabiliriz sanirim.
bu arkadasimiz her an oldugu gibi gorunme veya gorundugu gibi olma pozisyonunda da olamaz.zira her an kendini gecme mucadelesi vermektedir.seyyarda kofte satarken gecen yil,aksamlari yine siteye gelip bizlerle ohbeti birakmamistir.boyle bir insan dusunebiliyormuyuz cevremizde.mahalledeki simitcinin gelip burada mevlanadan bahsetmesi,yunustan bahsetmesi,aslinda ne ulvi bir mucadeledir.
tabii ki kendini yetistirme surecinde bazi deger verdigi buyuklerini kendine ornek almaktadir.bu kisiler sayisi belli 2-3 kisidir.yazilarindan da anlasilir.ben hic degilim,ve olamadim ne yazik ki,neyse.
gelelim cemalin,bir uyeyi elestirmesine.
yahu burada herkes herkesi elestiriyo.cemal de amca amca diye el opmedigi kaldi cocugun.cemal niye elestiremez ki?koylu ve kucuk esnaf diye mi?bazilarimiz kadar okumadi diye mi?oxfort vardi da cemal mi gitmedi?
neyse Cemalin de elestiri hakki olmalidir.Elestirilemez kimse oldugunu sanmiyorum.veya kisiler evvelden deklare etsinler,ben elestirilemem diye.zira buradan bakinca pek de elestirilemez gozuken kimse yok.
Cemalim,arasira beni de gicik ediyon.ama kim kimi etmiyo ki.herkes herkese gicik oluyo bazen.
arasira olan ve spontone gelisen olaylara fazla takilmam ben.
trent olarak seni kendine ve ailesine faydali olmaya calisan,kendini asmaya,sosyo-kulturel sinirlarini kirmaya calisan bir kahraman olarak goruyorum.kimse elestirilemez degildir.sen sirf sevdigin icin aciktan elestiremiyordun,Aldostu amcanin da bunda etkisi buyuk,zira onun sevdiklerini sen seviyorsun.aldostu da isin farkina varir umarim artik.kardesim artik gizliden,kimseyi kirmamaya calisarak elestirme,acikca neyse soyle.sen alttan aliyorsun,buyugune saygi gosteriyorsun,kibarca meseleyi bahsediyorsun amma olmuyo iste.ne babanin hinligi kaldi ne de cinligi.zavalli adama okluma bari bugun yazilanlari.o hep senin bu amcanlarla olan muhabbetlerini dinler ve mutlu olurdu.amcalarin babani uzmesinler bari.esine de okutma bugunku yazilanlari.
neyse merak etme.bu amcalarin seni affederler,buyukler ya.
sen de onlari affet,asil buyuk olan sensin..senden bunu umarim.
|