Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-01-2017, 18:08
NickMickyok NickMickyok isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Fethullah Gülen ırkçının teki. Açıkçası hiç sevmediğim bir adam.
Said Nursiyi görmeme sebebi olarak; Kürt olmasını yıllar sonra açıklamış bir adam.
Sırf Kürt olduğu için zamanında adamı gidip görmemiş. Yıllar sonra bunu açıkladı birçok kez.

Eski Fethullahçılarda, FETÖ örgütlenmesinde üst kademede pek Kürt olmadığını, adamın Kürt düşmanı olduğunu söylerler.

Yani, Fethullah Gülen ve ekibi, bu noktada size daha yakın(Dini görüş açısından değil, anti-kürtçülük açısından)
Alt 04-01-2017, 18:55
world world isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

NickMickyok´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Fethullah Gülen ırkçının teki. Açıkçası hiç sevmediğim bir adam.
Said Nursiyi görmeme sebebi olarak; Kürt olmasını yıllar sonra açıklamış bir adam.
Sırf Kürt olduğu için zamanında adamı gidip görmemiş. Yıllar sonra bunu açıkladı birçok kez.

Eski Fethullahçılarda, FETÖ örgütlenmesinde üst kademede pek Kürt olmadığını, adamın Kürt düşmanı olduğunu söylerler.

Yani, Fethullah Gülen ve ekibi, bu noktada size daha yakın(Dini görüş açısından değil, anti-kürtçülük açısından)
Görmemiş olması hatta nefret ediyor olması fethullah hareketinin Nurcu olduğu gerçeğini değiştirir mi? Ayrıca Fethullah Gülen'in Kürt düşmanı olmasıyla benim Kürtleri sevmememi bir tutarak mantık hatası yaptınız. Yani bu şeye benziyor: Siz FB'lisiniz ben GS'lıyım ABdullah Öcalan Gs'lı siz diyorsuunz ki: Abdullah öcalan da tutuğu takım bakınından size benziyor. Bunu derken bir şey ima etmeseniz de gizliden gizliye Öcalanla aynı hastalıklı kafaya sahip olduğum mesajını verirsiniz. Böyle bir örnek olamaz.Ben Kürtleri sevmem siz seversiniz bu beni Fethullah'a yaklaştırmaz ve onunla beni benzer kılmaz . Ben ırkçı değilim dedim zaten bu 2 ırktan nefret ettiğimi de söyledim bu mu yani benzerliğimiz o zaman ne kadar da yakınmışız mı dememi bekliyorsunuz?
Alt 04-01-2017, 22:01
marcos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
marcos marcos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sırf Kürtlere hakaret edecem diye Saidi Nursinin Kürtlüğünden dem vuranlar nedense İsmet İnönünün Kürtlüğü görmezden gelirler.

Saidi Nursi hiç bir zaman Kürtlük davası gütmemiştir. Saidi Nursiyi eleştirirken davası üzerinden eleştirmek gerekir.Aksi su katılmamış ırkçılıktır gericiliktir.

http://bizimsokagincocuklari.com/wp-...EMES%C4%B0.pdf

" Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." / W. Ralph Inge
Alt 04-01-2017, 22:51
Yasaklandı

marcos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sırf Kürtlere hakaret edecem diye Saidi Nursinin Kürtlüğünden dem vuranlar nedense İsmet İnönünün Kürtlüğü görmezden gelirler.

Saidi Nursi hiç bir zaman Kürtlük davası gütmemiştir. Saidi Nursiyi eleştirirken davası üzerinden eleştirmek gerekir.Aksi su katılmamış ırkçılıktır gericiliktir.
Umrum değil Kürt olması ben Kürtler'den ayrı şekilde nefret ediyorum zaten ırkçılık değil bu Kürtler ve Araplar .
Alt 05-01-2017, 10:05
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Türkiyede Said Nursiye karşı çıkan 2 kesim var.Sebeplerine gelince;
1. kesim, sırf dinci olduğu için
2.kesim, kürt olduğu için

Şahsen ben 1. kesimdeyim

Ama Türkiyede halen Şeyh Sait ile Said Nursiyi karıştıranlar var.
Kurt kimlikli olmasi problem degil, Turk kimlikli de olabilirdi, hic kimse hangi kimlige dogacagini, onceden siparis veremez, asil problem olan dinci olusudur.
Alt 05-01-2017, 10:57
Üye

Önce bunu diyorsunuz
world´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Siyaseti hiç sevmem ama Said Nursi hain değildi falan denirse kendimi tutamam. Fethullah Gülen'in örnek aldığı bir adama hain demeye utanıyorsanız siz bilirsiniz.Said Nursi gericiliğin karşı devrimin pislik tarikatların babasıdır.
Yani, Fethullah ın örnek aldığı adam deyip, beni Fethullahla aynı kefeye koymaya kalkıyorsunuz;
Sonra da

Görmemiş olması hatta nefret ediyor olması fethullah hareketinin Nurcu olduğu gerçeğini değiştirir mi? Ayrıca Fethullah Gülen'in Kürt düşmanı olmasıyla benim Kürtleri sevmememi bir tutarak mantık hatası yaptınız.
Diyorsunuz...Yani benzetmeyi yapan siz, sonra da mantık hatası diyorsunuz.

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kurt kimlikli olmasi problem degil, Turk kimlikli de olabilirdi, hic kimse hangi kimlige dogacagini, onceden siparis veremez, asil problem olan dinci olusudur.
Yanlış sayın Neva.
Said Nursi nin özelliğe Kürtlüğüne vurgu yapılır çoğu yerde. Burada amaç onun üzerinden Kürtleri aşağılamaya çalışmaktır.
Böyle bir amaç gütmeyen, sadece onun fikirleri üzerinden eleştiriye gider.
Ama bu yapılmıyor genelde. Yapmaya kalkanlarda, Kürtlüğüne dönüp dolaşıp geliyor.
Çok basit numaralar bunlar. Bâri siz yemeyin.
Dinciliğine yönelik eleştiri hakkımız mevcuttur.
Alt 05-01-2017, 14:21
Yasaklandı

Önce bunu diyorsunuz

Yani, Fethullah ın örnek aldığı adam deyip, beni Fethullahla aynı kefeye koymaya kalkıyorsunuz;
Sonra da

Diyorsunuz...Yani benzetmeyi yapan siz, sonra da mantık hatası diyorsunuz.

Yanlış sayın Neva.
Said Nursi nin özelliğe Kürtlüğüne vurgu yapılır çoğu yerde. Burada amaç onun üzerinden Kürtleri aşağılamaya çalışmaktır.
Böyle bir amaç gütmeyen, sadece onun fikirleri üzerinden eleştiriye gider.
Ama bu yapılmıyor genelde. Yapmaya kalkanlarda, Kürtlüğüne dönüp dolaşıp geliyor.
Çok basit numaralar bunlar. Bâri siz yemeyin.
Dinciliğine yönelik eleştiri hakkımız mevcuttur.
Kürt kimliği olması tesadüf değildir elbet.
Alt 05-01-2017, 14:38
Üye

Kürt kimliği olması tesadüf değildir elbet.
Ha şöyle yola gelin.
Evirmeye çevirmeye gerek yoktu şimdiye kadar.
En azından diğer arkadaşlar da, bunu görmüş olsun.
Alt 05-01-2017, 19:23
marcos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
marcos marcos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saidi Nursi' yi öven bazı kesimlerde aynı hatayı yapıyor.Kimisi onu Kürt oluşu üzerinden haklı çıkarmaya kimiside Kürt oluşu üzerinden haksız çıkarmaya çabalıyor.

Dediğiniz gibi asıl problem dinci oluşudur.İngiliz yanlısı olması ise bambaşka meseledir.

Seyit Abdulkadir ve Saidi Nursi imparatorluğun İngilizler safında savaşa dahil olmasını istemişlerdir.Mekke şerifi Hüseyin'de buna dahildir.Eğer biz bu duruma vatan hainliği dersek imparatorluğu Almanya safında savaşa sokanlara da vatan haini dememiz gerekir.Aslında bu tarz düşüncenin sonucunda vatan haini olmayan kimse kalmaz.

http://bizimsokagincocuklari.com/wp-...EMES%C4%B0.pdf

" Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." / W. Ralph Inge
Alt 05-01-2017, 19:42
Yasaklandı

Ha şöyle yola gelin.
Evirmeye çevirmeye gerek yoktu şimdiye kadar.
En azından diğer arkadaşlar da, bunu görmüş olsun.
Yola gelmekten kastın buysa ben başta söyledim bu millete zarar veren 2 ırktan biri diğeri de Arap ve dini.

Önerilen Siteler