28-04-2007, 18:46
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: TSK Muhtıra gibi bildiri yayınladı !!!!
bu ülkede kaos ortamından çıkmak için aslında,sadece türban şahsi tercihtir devleti ilgilendirmez diyeceksiniz.hepsi bu bir tek sorun kalmaz.
kimsenin devleti yıkma gibi bir düşüncesi olamaz.herkese lazım devlet aygıtı.
devletin yönetilmesinde ise şeriatın kuralları (ki kimin neyi kasdettiği belli değil burada aslında) uygulansın diyenler,çok azınlıktadır ki,o kadar azınlık dünyanın her ülkesinde olur veya olabilir yani,normaldir.zorla ağzını büzemessiniz kimsenin.(yani normalde büzmemeye çalışmalısınız,dünya standartlarına göre,amma keyif,ve güç sizin bir şey diyemem.)
topu topu,
dini emir telakki ettikleri tesettür ile yaşamak isteyenlere,her insanın sahip olduğu hakları teslim edeceksiniz hepsi buydu.nolur yani,isteyen kapansa,ve bu haliyle insanca yaşamakiçin,okuyabilse,çalışabilse,he nolur.
şu ülkede birdenbire sorun kalmaz.herşey güllük gülüstanlık olur.
ne dinci parti denenlerin elinde koz kalır,ne de dinci tanımı haricindekiler,kendi insanına ters düşmüş olur.
mesele kalmaz tartışacak.insanlarımız uğraşacak başka meşgaleler bulur.aya felan gideriz.
fena mı olur yani didişmektense bilime sanata spora herneyse kavga harici şeylere yönelsek,tabi isteyen de dinine yönelir.evliya olur uçar,koşar kime ne?
muhtıra meselesi ise benim ilgi alanım dışında kaldığı için değinemedim ona.
ordumuz da,bu milletin evlatlarıdır,içinde lazı kürdü türkü ermenisi vardır.hepimizin gözbebeğidir.amma bazen şahıslar olarak onun icraatlarını da beğenmeme hakkımız olmalı diye düşünüyorum.ben de sözkonusu muhtıranın tarzını ve içeriğini *begenmediğimi,istense daha güzelini yapabileceklerini belirtmek isterim.
biz bizle uğraştıkca,sizce kenarda bizi seyredip gülen ve de ellerini ovuşturanlar yok mudur?sizce varsa eğer ellerini ovuşturan birileri,bu birbirimizle didişmelerimizde tarz ve içerik olarak bizleri kavgaya motive etmekte de olabilirler mi arasıra veya devamlı olarak bu ellerini ovuşturan kişiler.
yapmayın yaw,biraz dikkatli bakın olaylara.toplumun genelinde bir düşmanlık yok.kimse kimseye düşman değil bu ülkede.
|

28-04-2007, 19:21
|
|
Üye
|
|
|
|
Soro sen işin baş örtüsü takma özgürlüğü ile biteceğini mi sanıyorsun? Her şey adım adım sessizce gelir.
*Benim ülkem artık yürüyen ölüler hükümdarlığı.. Müzik, konser yasaktı. Taliban, ölümün ta kendisi, yürüyen ölüler hayatıdır. Yaşamı bilmedikleri için başkalarına yaşamı yasaklıyorlar.
Adım adım gelir her şey.. Bak bakalım aşağıda ki linklerine çıkacak karşına....
http://www.islamiyetgercekleri.org/
http://www.cevaplar.wordpress.com
Milli Eğitim Bakanlığı kuşatılmış din baronlarınca... Polis örgütü ele geçirilmişti tarikat şeyhlerince...Dinci faşizm Türkiye 'yi kuşattı artık...Alanya da Belediye Meclisi, "kuma alacaklara belediyenin yardımcı olması" önerisini oybirliğiyle kabul etti. Tuzla belediyesi kadının dövülebileceğini yazan evlilik ilmihali yayınlıyor. Bunu yazan gazete kapatılıyor. Emperyalizme Karşı Yurtsever Cephe üyeleri, AKP'nin cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ü Beyazıt'ta protesto etti. 14 kişi tutuklandı. Daha bir sürü örnek...
Trabzon'daki rahip Santoro cinayeti, gazeteci Hrant Dink 'in öldürülmesi, Malatya'daki katliam dinci faşistlerin işidir unutma!.. Sence bunlar kimden cesaret alıyorlar? Türban serbest kalınca bitecek mi bu cinayetler?
|

28-04-2007, 19:38
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
o dediklerinin türbanla alakası yok anti.
o dediklerinin ellerini ovuşturanlarla alakası var.
lütfen anlayınız,başınızı kumdan çıkarınız.evvelden müslüman idiysen,bu saydığın kötülüklerden kaçını yaptın?veya yapanı gördün ?veya islamı anlatan hangi kitapda okudunç
rahip dediğin,ve yeni malatya olaylarındaki hristıyan vatandaşların durumu hakkında hiç bir düşmanlık okudun mu kitaplarda.yani barış zamanı,dostluk içinde yaşarken *kim karışabilir ki onlara?
bak bu sitede yazan müslümanlardan hiç hırıstiyanlığa laf edeni gördün mü?
yaw adamlar ellerini ovuşturuyor,bir de üstüne kıs kıs gülüyorlar.valla utanıyorum onlar güldükçe.
|

28-04-2007, 19:59
|
|
Üye
|
|
|
|
Hiç bir zaman dinler bana sıcak gelmedi. Dinlerin içinde potansiyel şiddet vardır. Hiç kimse bunu inkar edemez. Kusura bakma ama Kuran başlı başına içinde şiddet içeren bir kitaptır. Sadece Müslüman isen o zaman yardımlaşma, dayanışma, sevgiden bahseder. Kurallara uymadığın yerde odabiter zaten.
* * * * Ali İmran 118. Ey iman edenler! Kendi dışınızdakileri sırdaş edinmeyin. Çünkü onlar size fenalık etmekten asla geri durmazlar, hep sıkıntıya düşmenizi isterler. Gerçekten, kin ve düşmanlıkları ağızlarından (dökülen sözlerinden) belli olmaktadır. Kalplerinde sakladıkları (düşmanlıkları) ise daha büyüktür. Eğer düşünüp anlıyorsanız, âyetlerimizi size açıklamış bulunuyoruz.
* * * *Ey inananlar! Yahudilerle Nasranileri dost edinmeyin...sizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki o da onlardandır.(5.Maide/51
* * * *Akraba bile olsalar, müşrikler için magrifet dilemek Peygambere ve müminlere yakışmaz(9.Tevbe 113).
* * * *Ey Peygamber! Kâfirlere ve münafıklara karşı cihad et, onlara karşı sert davran. Onların varacakları yer cehennemdir. O ne kötü bir varis yeridir!(Tevbe/73)
* * * *Nisa 89. Sizin de kendileri gibi inkâr etmenizi istediler ki onlarla eşit olasınız. O halde Allah yolunda göç edinceye kadar onlardan hiçbirini dost edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın, bulduğunuz yerde öldürün ve hiçbirini dost ve yardımcı edinmeyin. * Medine
Enfal-39 'Fitne ortadan kalkıncaya ve din tamamen Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın...'
Bunlar yeterli içi barış sevgi dolu kitaptan..
Birde soruma cevap *vermemişsin. Sence bunlar kimden cesaret alıyorlar? Türban serbest kalınca bitecek mi bu cinayetler?
|

28-04-2007, 20:06
|
|
Üye
|
|
|
|
sodomo--";p="´isimli üyeden Alıntı
Sen şeriat tehlikesini "gerçek anlamda" bir tehdit olarak görmüyor olabilirsin ama bazıları da görüyor olabilir. O halde ya bazıların "korkularından" kurtulması gerekir ya da diğer bazıların "görememe" huylarından. Aradaki fark sadece budur ve bu farkı da getirip "demokrat olmaya" bağlayamazsın.
|
Cem bence Sodomo'nun sözlerindeki gereksiz bir satıra odaklanıp esas noktayı kaçırmışsın. Yukarıda alıntıladığım kısımın altına imzamı atmak istiyorum.
Neticede kara çarşaflılar, sakallı, sarıklı, takunyalı mollalar "hurra biz geliyoruz, Türkiye'yi müslüman yapmaya geliyoruz, kanlı da olsa kansız da olsa geliyoruz" diye bağıra bağıra gelecek olsalar sen de ben de "askeri yeğleriz" diyeceğiz.
Onlar bunca yılda kalkıştıkları her denemenin hezimetle sonuçlanmasından dersler çıkarmayı başardılar. Tabi amaçlarının değiştiğini düşünmek en büyük saflık olur. Artık oyunu kurallarına göre oynuyorlar ve iş işten geçene kadar ağızlarını sıkı tutmayı başarıyorlar. Değişen tek şey bu.
İş işten geçmeden, yani baş komutan statüsündeki dinci bir cumhurbaşkanı orduda dinci atamalar yapmadan, yani ele geçirmeleri gereken son kale olan TSK'yı da zaptetmeden gerçek yüzlerini belli etmeyecekler ve "demokrasi" kavramını sonuna kadar kullanacaklar. Onlar için "demokrasi" gerçekten de bir araç, hem de çok kullanışlı bir araç...
m.kara
|

28-04-2007, 20:34
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
"Tandoğancıların sakladıkları gerçek yüzü açığa çıktı sonunda. Askerin muhtırası olana kadar böyle demiyordunuz. Darbeciliğe çağrı yapmıyoruz Tandoğanda diyordunuz. Ama şimdi bakıyorum da Tandoğancıların yazılarına "demokratik yoldan uyardık anlamadılar" demeye başladılar. Bu durumu 10 nisandaki bir yazımda zaten öngörmüştüm:
http://www.turandursun.com/modules.p...r=asc&start=60
O yazıda şöyle yazmışım:
" Korkarım ki bu yürüş bir darbe öncesi "Bakın biz demokratik yoldan sizi uyardık ama anlamadınız ne yapalım biz de darbe yaptık" diyebilmek için düzenleniyor." "
|
Cem darbe ile cunta ile uyarıyı birbirine karıştırmayalım. Bu bildiri bence muhtıra bile değildir.
Sadece zamanlaması çok uygun bir uyarıdır ve haklıdır.
28 Şubat'ta halk tavır koymadığı ve iktidar uyarıları dikkate almadığı için muhtıra gelmiştir. Hatırlayın, Genelkurmayın her uyarısını Erbakan " Bize karşı değil " diye yanıtlamış ve hep geçiştirmişlerdi. Sonunda muhtıra geldi. Demokrasi ise asla kesintiye uğramadı, darbe olmadı.
İstese yapamazlar mıydı? Bal gibi yaparlardı ama olayı cumhurbaşkanının müdahalesi ile çözdüler. Sorun kalmadı.
Bugün iktidar Nimet Çubukçu'yu ya da güven veren başka bir AKP'liyi aday yapsa ne ordu ne muhalefet ne halk sesini çıkarmazdı. Ama milletle, muhalefetle, halkla alay eder gibi o isimler teşkilat içinde ankete sunuldu, ortada ne Gül vardı ne Arınç. Ama gördük ki halkın talebi değil Arınç'ın talebi geçerli oldu. Bir meclis başkanının bağımsız hareket etmesi gerekirken meclisteki tavırlarını hepimiz biliyoruz. Cumhurbaşkanlığını da Gül alınca 3 şeriat silahşörü ne derse o olacaktı. Çünkü hepimiz gördük, cumhurbaşkanının ismi RTE'nin ağzında idi. Bu şimdi demokrasi mi?
Bu uyarıyı hakettiler. Bu ordu darbeden yana değildir, hükümet de bunu bildiği için uyarıyı da takmamıştır. Aynı kafada giderlerse 2. uyarı geldiğinde ona da hak veririm. Halk ve ordu neden geri adım atıyor. İktidar adam gibi adım atsın.
Bu ordu darbeci değildir dedim ama genelkurmayın alt kademeleri aşırı rahatsızdır ve artık tahammül sınırları aşılıp ta genelkurmayın da müdahale yapmadığını görürlerse onlar darbe yapabilir. Onların yapacağı darbe ise 60 ihtilalinden daha sert olabilir. İstenmeyen durumlar oluşabilir. Onun için umalım da iktidar gerilimi kaldırıcı kararlar alsın.
|

28-04-2007, 21:15
|
 |
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Bugün CNN Türk'te Tarhan Erdem'i dinledim. Genelkurmayın muhtırası üzerine tabii. Diyordu ki, eğer İsmet İnönü yaşasaydı bu muhtıraya net olarak karşı çıkardı. Elbette AKP'yi de uyarırdı ama muhtıraya net tavır alırdı.
Acaba o eski Kemalistlerden kaldı mı, yoksa hepsi darbeci mi oldu merak ediyorum. Var mı bu muhtıraya net olarak karşı çıkan bir tane babayiğit Kemalist? Böyle demokrasi olmaz, çağdaş medeniyete böyle ulaşılmaz diyen bir tane Kemalist. Gerçekten merak ediyorum.
|

28-04-2007, 21:23
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|
"Tek kelimeyle dehşet verici. Demek ki ben pante için bir düşmanım. Bunu öğrenmiş olmak güzel.
Demokrat olmayan ve baskı rejimlerine eğilimli olanlar şimdiye kadar insanları laikler anti-laikler, inananlar-inanmayanlar diye bölerlerdi. Darbeciler, artık biz ve düşman olarak bölüyor. İşte gerçek bölücülük budur."
|
Sargon ben kişisel bir düşmanlıktan söz etmedim. Merak etme sen Avrupa'dasın vuruşmayız seninle. 
Yahu ben siyasi taraflıktan bahsediyorum. Saflardan söz ediyorum. Yoksa "sen karşı saftasın, benim düşmanımsın" anlamında yazmıyorum. Kim ister bir iç savaşı. Bu dönem iki saf arasında bir mücadele yaşanacaktır ve, ya demokrasi kazanacaktır ya Şeriat. Sizin safınızdan tabi bu tersi görülüyor.
Ayrıca belirteyim, ben yazarken siteyi ziyaret edip okuyanların tümünü düşünerek yazıyorum. Ben yazarken hedefimde Sargon yok. Sargonun yazısına cevaben yazıyorum ama bu yazıyı okuyacak 300-500 kişiye de mesaj veriyorum. Aynı şekilde sen de. Türkiye'nin nabzı bu şekilde oluşuyor. Her birimden çıkan sesler kamuoyunu oluşturuyor. Dolayısıyla bildirinin de kamuoyunda oluşturacağı izlenimin Yüzbinde biri de olsa buradaki yazıların da bir katkısı var.
Genelkurmay'ın " Ne mutlu Türküm diyene" lafını sen ırkçı olarak görebilir ve eleştirebilirsin. Ben de haklı görebilirim. Çünkü o konuya değinmelerinin nedeni bellidir. RTE'nin " Ne mutlu Türküm diyene " sözünü eleştirmesi üzerine değinilmiştir o konuya. Şeriatçiler bu sözü ümmetçi oldukları için eleştirir. Kürtler ise kendilerini Türk olarak hissetmedikleri için. Ancak kendilerini Türk olarak hissedenlerin bu sözü söylemesine kimse engel olamaz, eleştiremez. Eleştirilmesi gereken bu sözlerin Diyarbakır'da, Hakkari'de söylenip kışkırtıcılık yapılmasıdır. Kürt olan da " Ne mutlu Kürtüm diyene " diyebilir. Doğrusu ise artık bu sözlere gerek kalmamış olmasıdır. Çünkü Atatürk döneminde bir ümmet devletinin içinden bir ulus devleti yaratılmaya çalışıldı. O nedenle bu sözler o dönem önemliydi. Fakat birileri çıkıp ta en hassas zamanlarda bu sözleri eleştirirse birileri de ona yanıt verir.
|

28-04-2007, 21:47
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|
"Bugün CNN Türk'te Tarhan Erdem'i dinledim. Genelkurmayın muhtırası üzerine tabii. Diyordu ki, eğer İsmet İnönü yaşasaydı bu muhtıraya net olarak karşı çıkardı. Elbette AKP'yi de uyarırdı ama muhtıraya net tavır alırdı.
Acaba o eski Kemalistlerden kaldı mı, yoksa hepsi darbeci mi oldu merak ediyorum. Var mı bu muhtıraya net olarak karşı çıkan bir tane babayiğit Kemalist? Böyle demokrasi olmaz, çağdaş medeniyete böyle ulaşılmaz diyen bir tane Kemalist. Gerçekten merak ediyorum."
|
Darbeye karşı olmak ayrı, muhtıraya karşı olmak ayrı, uyarıya karşı olmak ise apayrı birşey.
Herşey den önce bu bir muhtıra değil, muhatabı belli bir uyarıdır. Uyarı iyi niyetlidir, darbeci değildir.
27 Mayıs'ı, 12 Mart muhtırasını, 12 Eylül'ü ve 28 şubat'ı bununla kıyasladığımızda aradaki farkı görürüz. 27 Mayıs, 12 mart ve 12 eylül öncesinde hiç uyarı yapılmamıştır ve ani müdahale olmuştur.
28 Şubat'ta ise uyarıları dikkate almayan hükümet üzerinde geçici bir baskı uygulanmıştır. Ama hükümete ve parlamentoya müdahale olmamıştır. İşlevleri devam etmiştir.
27 Nisan'da uyarısını hükümet görmüş ve dikkate almıştır. Ama bildiğini okumaya devam ederse ardından 2. uyarı ya da muhtıra gelebilir. Darbeye gerek olacağını ise kesinlikle tahmin etmiyorum.
Tarhan Erdem kendi görüşünü söylerken İnönü'den yararlanmış ama bir tahminde bulunmuş. Bence İnönü uyarıya karşı çıkmaz, uyarıdan sonra bir muhtıra ya da darbe oluşmaması için çaba gösterirdi.
Kemalist sözüne gelince Tarhan Erdem Kemalist değil mi? Eleştirmiş işte. Bak bir örnek daha vereyim. DYP genel başkan yrd. Ümmet Kandoğan. Bak kürsüye bile çıktı, AKP'yi savundu. Sen bana bir tane şeriatçi göstersene AKP'nin cumhurbaşkanı seçiminde AKP'ye karşı eleştiride bulunmuş olsun, 14 Nisan'ı, orduyu haklı görsün.
|

28-04-2007, 21:59
|
 |
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Pante, lafı değiştirmeye çalışma boşuna. Düşman sözcüğü siyasi rakip yada karşıt için kullanılmaz. Askeri bir ifadeyi çağrıştırır. *Muhtırada kullanılan düşman sözcüğünde de üzerine basarak "Türkiye'nin düşmanları" deniyor. Siyasi rakipten bahsedilmiyor yani. Sen de kalkıp bunu bana karşı savunuyorsun. Lafı çevirip siyasi karşıtlık gibi sunmaya çalışıyorsun şimdi de. Bunun değiştirilecek, eğilip bükülecek yanı yok. Son derece net bir şekilde bir siyasi anlayışın dışında olan herkes düşman olarak tanımlanıyor. Senin yaptığın da bunu savunmak. Bu son derece açık bir despotizmdir. Kendi siyasi anlayışının dışında olanları düşman olarak tanımlayan ister sosyalist, ister dinci, ister kemalist olsun despottur, zorbadır. Bu, gün gibi açıktır.
Ben eğer Kemalistler benim düşmanımdır dersem, bunun içine pante de girer. Sen de kalkıp bana bunu sorabilirsin. Ben sana demedim genele dedim falan diyerek kıvırma şansım yoktur. Sen bunu dedin ve beni ve benim gibi düşünen binlerce insanı "Türkiye düşmanı" olarak ilan ettin. Buna söylenecek tek bir söz vardır. Türkiye'nin gerçek düşmanları kendileri gibiş düşünmeyenleri düşman ilan edenlerdir.
Son paragrafta da yine kıvırıyorsun. Bugünü darbecilerin kıvrak danslarını izlemekle geçirdik zaten. Önce darbe istemiyoruz, mitinglerin amacı darbe çağrısı değildi dediniz, sonra işte demokratik yoldan uyardık anlamadılar deyip aslında darbeci olduğunuzu gösterdiniz. Şimdi de yok o paragraf Kürtler için değil de RTE içindi diye kıvırıyorsunuz. RTE Türkiye'nin düşmanı mıdır? Şimdi Kürtler düşmanlıktan azade edildi, RTE düşman oldu, yarın Kürtler, ertesi gün liberaller düşman ilan edilir. Bunun açıklaması şudur: Darbeciler şeraiata karşı demokrasiyi savunmuyorlar, onlar demokrasiye karşı despotizmi savunuyorlar. Hep böyle oldu ve Türkiye'ye en az şeriatçılar kadar zarar verdiler.
Son darbeci kıvırması ise "biz aslında darbelere karşıyız" kıvırmasıdır. Hiçbir darbeci darbe istemez. Hep mecbur olduğu için yapar. Buna da ancak çoluk çocuk aldanır. Darbeciler başka bir rejimde yaşayamazlar. Başkalarının görüşlerine, demokratik açılımlara tahammül edemezler, sınırları belli dar bir despotizm yanlısıdırlar. Bunu allayıp pullayıp bize demokrasi olarak yutturmaya çalışırlar. Kendileri de bazen demokrat, bazen sosyalist bazen milliyetçi görüntülerde karşımıza çıkarlar. İşin özü bunların hiçbiri değil despotizm yanlısı olmalarıdır.
|