Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları

Konu Kapatılmıştır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-12-2006, 12:50
Üye Değil

Standart Re: Disiplin Duyuruları

Sodomo,

Sana geçen aylarda yöneticilik teklif edildi ama sanırım rahatça kendini ifade edebilme (!) gibi "özgürlüklerini" kaybetmemek için yöneticiliği kabul etmedin, sorumluluk almadın. Öyle ya yönetici olursan kendine bir çeki düzen vermen gerekecekti üslup olarak. Evet, forumlardaki gidişata kendini kaptırıp parlamamak kolay değil anlıyorum ancak bunu sağlamak da şart.

Forumlarımıza katkın çok büyük, içerik olarak, bilimsel çalışma olarak çok takdir ediyorum seni. Bazı yazılarından ben de önemli şeyler öğreniyorum. Ancak forum kuralları önünde her üye eşittir. Bunu böylece bilmeni isterim.

Kararı verirken bazı konularda Hukuk Fakültesi mezunu bir arkadaşımızın da görüşleri alındı. Konu üç gün boyunca detaylı şekilde incelendi. Hatta evelki gün üç saate yakın süre ben kendi adıma zamanımı bu olayı incelemeye verdim. Dün de harcadığım zaman bi o kadar vardır. Diğer arkadaşlar da (neutrino hariç-sanırım onun da işleri var) görüş bildirdiler. Karar, oybirliği ile değil oy çokluğuyla alındı, bunu da belirtmeliyim.

Önce sondan yani "deyyus" kelimesini kullandığın yazından başlayalım. "Bu konu ayrı, hiram kendi suçunu bastırmak için arşivden alakasız eski mesajımı ortaya getiriyor" gibisinden bir savunma yapıyorsun. Karar verilirken bu da düşünüldü. Ancak bu konunun diğerinden bağımsız bir konu olduğu doğru olsa da sonuç olarak Hiramın madde madde yaptığı şikayetler var. Bu da o maddelerden biri. Bu madde diğerleriyle ilgili değil bu nedenle bunu ele alamayız mı demek gerekiyordu? Sonuç olarak bu bağımsız madde de ele alındı. Ve bu madde de kullandığın "deyyus" kelimesinin TDK sitesindeki karşılığına bakalım:

http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx...&Kelime=deyyus

Şöyle yazmış karşılığını: Karısının veya kendisine çok yakın bir kadının iffetsizliğine göz yuman (kimse).

Evet, Diyanet'in Alevilere zırnık koklatmamasına ben de karşıyım ancak bu hitabı mı kullanmalıydın? İlk savunma şeklin de geçersiz idi:

"Osmanlı padişahları da kullanıyordu bu sözü"

Yani Osmanlı padişahları ahlak abideleri mi idiler de onların bu sözcüğü kullanmasını referans aldın?

Hiç olmazsa bu kelimenin anlamını öğrendikten sonra özür dilemeliydin, sanırım bunu da yapmadın?

Ayrıca bu yazının tarihi 27 kasım 2006. Yani yeni sayılabilecek bir yazı. Zaman aşımına uğarayabilecek bir geçmişte değil. Ayrıca kurallarımızda henüz şikayetlerde zaman aşımı diye bir madde belirlemedik. Belirlemek gerekli, katılıyorum. Ama şikayetten 2-3 gün evvel yazılmış bir yazının zaman aşımına uğrayacak eskilikte olacağını da sanmıyorum.

YORUMUM DEVAM EDECEK...
Alt 02-12-2006, 15:01
Üye Değil

Hiramusta'nın silinen hakaretli mesajına gelirsek:

Burada hiramusta'nın kullandığı en ağır kelimeler "..sende ebu lehebin iğrençliği var" ve "lanet olsun". Bu sözleri kınadığımızı belirttik. Ancak gene de bu söler karşıdaki kişinin algılayışına göre değişir aslında. Bana göre lanet diye birşey yoktur ve Ebu Leheb aslında Muhammed'den daha akıllı ve değerli bir adamdır. Böyle algılayıp fazla önemsemeyebilirim de ancak sen şikayetçi olmuşsun, hakkındır tabiki. Biz de kınamayı yaptık ancak sinakaflı bir küfür yok bu bir. Bir de hiramın mesajı öncesinde Müslümanlara "kek" sözcüğüyle *hafif düzeyde bir kışkırtman var. Dediğim gibi ağır bir kışkırtma değil ancak "kek" sözcüğü günlük dilde "aptal yerine konularak kandırılan" anlamına yakın. "Sizi kandırdı" deseydin tamamen haklı durumda olacaktın. Ancak keklenmek biraz da olsa küçümseme ve aşağılama ifadesi.

Hem yukarıdaki sebeplerden dolayı hem de Hiramusta 800'e yaklaşan mesaj yazdığı halde ilk kez böylesi bir davranışta bulunduğu için kınamayla yetinildi.
Alt 02-12-2006, 21:51
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sana geçen aylarda yöneticilik teklif edildi ama sanırım rahatça küfür edebilme ve kışkırtma gibi "özgürlüklerini" kaybetmemek için yöneticiliği kabul etmedin, sorumluluk almadın. Öyle ya yönetici olursan kendine bir çeki düzen vermen gerekecekti üslup olarak. Evet, forumlardaki gidişata kendini kaptırıp parlamamak kolay değil anlıyorum ancak bunu sağlamak ta şart.

Şimdi daha iyi anlaşılıyor kararın objekiviteden yoksun oluşunun nedenlerinden birisi. Demek zaten imajımız kötü imiş ve bu imaj bozukluğumuz bir ön-kabule ve bu ön kabul de karara etki yapmış... İyi de konumuz bu değil ki... Konumuz şikayet maddeleri. Konumuz "hem suçlu hem güçlü" *tavırları sergileme çabasında olan bir zevatın şikayet maddeleri...Benimle ilgili kafanda olumsuz bir imaj var ise bunu başka bir zaman söylemeliydin ki en azından benim hakkımdaki bu düşüncelerinle bile karar dışında da şikayette bulunan vatandaşın şikayetlerini haklı görür bir üslup sergilememiş olurdun...Daha da ötesi karar verirken ne kadar subjektif davrandığını açık etmemiş olurdun...

"Rahat küfür edebilme ve kışkırtma özgürlüğümü kaybetmemek için" öyle mi ?

Aferin...Desene biz sonucu baştan belli olan bir davaya girmişiz...

"Kendime çeki düzen verme" konusuna gelince: Bu bir aşağılama biçimidir. Karşısındakini aşağılayarak kendisini övenleri bilirim. Gördüğüm o ki, kendini "çeki düzenli" birisi olarak gösterme gayretini benim üzerimden yürütüyorsun...Devam et. Nasıl olsa topiklerin dışındasın ve kimseyle muhattap olduğun yok. Bu site iki ay öncesine kadar şeriatçı yuvası haline gelmişti. Her allah'ın günü burada insanlara küfür ve tehditler savrulurken ve bu küfür ve tehditler saatlerce forumların en tepesinde kalırken koca koca adamlar *ağzından salyalar akıtarak hakaretler savuran şeriatçı faşistlerin elinde oyuncak olurken "işim vardı bakamadım" bahanesi ile hariçte duruyor ve kimseye *"çeki düzen verme" gayretine girmiyordun... Meydanı kurda kuşa bırakmıştın... Bak bakalım şimdiki duruma ve karşılaştır o dönemlerdeki haliyle...Ezkamo hoca yönetime gelene kadar durum içler acısıydı. O yönetici olarak ben de üye olarak bu kavgayı verdik de bugünlere getirdik siteyi.. Şimdi "cam" gibi site forumları. Yoksa biz de bilirdik efendi olmasını ve hatta bu siteye gelene kadar da öyleydik zaten...Neden efendiliğimiz elden gitti zannediyorsun... Buz ateşle karşılaşırsa her ikiside eski halini yitirir de ondan...Efendiliğimizden olduk ama siteye huzur geldi, fena mı ?

Daha da ötesi benim yöneticiliği reddetmem ile ilgili bu yorumların hem gerçek dışı hem de arsızcadır. Bu tip ifadeler kullanma hakkını nereden buluyorsun ?

Önce sondan yani "deyyus" kelimesini kullandığın yazından başlayalım. "Bu konu ayrı, hiram kendi suçunu bastırmak için arşivden alakasız eski mesajımı ortaya getiriyor" gibisinden bir savunma yapıyorsun. Karar verilirken bu da düşünüldü. Ancak bu konunun diğerinden bağımsız bir konu olduğu doğru olsa da sonuç olarak Hiramın madde madde yaptığı şikayetler var. Bu da o maddelerden biri. Bu madde diğerleriyle ilgili değil bu nedenle bunu ele alamayız mı demek gerekiyordu? Sonuç olarak bu bağımsız madde de ele alındı. Ve bu madde de kullandığın "deyyus" kelimesinin TDK sitesindeki karşılığına bakalım:

"Deyyus" kelimesinin anlamı ile işim yok... Burada sözlük karşılığı ile kullanılmadı. Bunu sende biliyorsun. Bu ifade cümlede "vurgu artırıcı" bir ünlemdir. Dil de bunlar doğaldır. Hatta edebi eserlerde de bu tip argo ifadeler geçer...Hep örnek gösterilir Can Yücel mesela ....Bunlar dili zenginleştiren öğelerdir. Böyle bir kullanımdan yola çıkarak nasıl "ahlak" dersi veriyorsun anlamış değilim... *Sonra demişsin ki :

"Hiramın madde madde yaptığı şikayetler var. Bu da o maddelerden biri"

Hukukçu arkadaşına sorarmısın "Usulden red nedir ?" diye....
Bu söz Hiramusta'ya mı söylenmiş ?
Sana birisi bir haksızlık yaptığında senin yerine arkadaşın mı gider şikayette bulunmaya, dava açmaya ? Eğer vekaleti var ise ve avukat ise açar o ayrı....Ama direk kendi giderse o zaman ne derler ona ? "Sen git şikayetçi gelsin...."

Var mı böyle bir şey ?
Hiramusta Diyanetin avukatı mı ?
Eğer yönetici olarak veriyorsan cezayı okey (işi uzatmamak için)
Ama Hiramusta'nın şikayeti bağlamında ceza veriyorsan RED...USÛLDEN RED daha da ötesi KAPIDAN RED..Dilekçe bile verdirmezler adama
Bu bir şikayet maddesi olamaz...
Hukuçu arkadaşın bunu da mı göremedi ?

Hiç olmazsa bu kelimenin anlamını öğrendikten sonra özür dilemeliydin, sanırım bunu da yapmadın?

Anlamına göre söylemediğim kararda da var zaten. Niye uzatıyorsun konuyu ? Neden özür dileyeceğim ? Ve kime özrü dileyeceğim. Diyanet'in vekili *Hiramusta'nın şahsında Diyanete mi ?

Bunları bırakta bana söylediğin bu ilk cümlelerindeki sözlerinden dolayı bana özür dilemen lazım. Tesadüf müdür nedir bugünlerde "hem suçlu hem güçlü" durumundaki kişiler karşıma sık çıkıyorlar...

Ayrıca bu yazının tarihi 27 kasım 2006. Yani yeni sayılabilecek bir yazı. Zaman aşımına uğarayabilecek bir geçmişte değil. Ayrıca kurallarımızda henüz şikayetlerde zaman aşımı diye bir madde belirlemedik. Belirlemek gerekli, katılıyorum. Ama şikayetten 2-3 gün evvel yazılmış bir yazının zaman aşımına uğrayacak eskilikte olacağını da sanmıyorum.

Yine anlatamamışım... Bütün hukuksal kararlarda "niyete" bakılır. Adam şikayet etmeyi aklından bile geçirmediği yazılarımı benim "insanları kek yerine koyuyorsunuz" dememden sonra galeyana gelip boylu boyunca hakaret ve beddulardan sonra bir de şikayete götürüyor. Üstelik tamamıyla ard niyetli bir şekilde.. Bunu yaparken de "hem suçlu hem güçlü" durumunda yani bana beddua ve hakaretler yağdırmış. Yani "yüzsüzlüğün bu kadarı olur ancak" dedirten bir durum var. Ve sizlere de uzun bir süredir aradığınız "adil olma" şovunu yapma fırsatı veriyor....Siz ne yapıyorsunuz ? "Hafif düzeyde kışkırtma yapmışım da şuymuş da buymuş...." Peki bu vatandaşın bana yönelik ağır kışkırtması ne oldu ?

Ve ilginç bir şekilde son yazında bunu ele veriyorsun zaten :

"...Bu sözleri kınadığımızı belirttik. Ancak gene de bu söler karşıdaki kişinin algılayışına göre değişir aslında. Bana göre lanet diye birşey yoktur ve Ebu Leheb aslında Muhammed'den daha akıllı ve değerli bir adamdır. Böyle algılayıp fazla önemsemeyebilirim de ancak sen şikayetçi olmuşsun, hakkındır tabiki. Biz de kınamayı yaptık ancak sinakaflı bir küfür yok bu bir. Bir de hiramın mesajı öncesinde Müslümanlara "kek" sözcüğüyle *hafif düzeyde bir kışkırtman var. Dediğim gibi ağır bir kışkırtma değil ancak "kek" sözcüğü günlük dilde "a**** yerine konularak kandırılan" anlamına yakın. "Sizi kandırdı" deseydin tamamen haklı durumda olacaktın. Ancak keklenmek biraz da olsa küçümseme ve aşağılama ifadesi.

Ama bak aynı sözler ile ilgili Vartor'un yorumu hiçte seninki gibi değil :
VARTOR : "Silinmeden once, Hiramusta'nin yazdiklarini ben gordum, hatta isime bir daha baktim saskinliktan, bu sozler ondan mi cikti diye.
Sizin gormediginiz isabet olmus."

Allah Allah güncelliğini yitirmiş olan ve dahası ağır tahrik altında söylenmiş olan benim sözlerim cezaya konu oluyor ama "güncel olan ve dahası hiç bir tahrik altında kalmadan söylenen" bu vatandaşın sözleri (ki bu "keklemek" kelimesinin hafif tahrik olduğu tamamıyla gerçek dışıdır) de aynı tip bir "kınama" cezasına konu oluyor...

Güncel olmayan ve ağır hakaretlere maruz kalarak söylenen cevabi sözlerime *KINAMA (Benim sözlerim)
Güncel olan ve tahrik altında olmadan söylenen ağır hakaretlere ve beddualara da KINAMA (Bana söylenenler)

Hem yukarıdaki sebeplerden dolayı hem de Hiramusta 800'e yaklaşan mesaj yazdığı halde ilk kez böylesi bir davranışta bulunduğu için kınamayla yetinildi

İlk kez mi ? Daha önce bana kaç kere küfür ve hakarette bulundu biliyor musun ? Ama o sözler sadece "silindi" o kadar.
(Tabii zamanında müdahale ederek o hakaretleri silen KC ve Merve'ye de teşekkür ederim) Sonuçta sen bu vatandaşı "efendi" birisi olarak görüyor ve beni de "kendisine çeki düzen vermesi gereken birisi" olarak görüyorsan o zaman neden kararın alınmasında dışarıda kalmadın... Böylesine "önyargılı" birisi olarak bu kararda payın olmamalıydı. Bunun gerçek hayattaki karşılığı "REDDİ-HAKİM"dir. Hiramusta ile aramdaki herhangi bir problemde kesinlikle senin karara katılmanı kabul etmiyorum. Bu karar da bu açıdan sakatlanmıştır. Kesinlikle kabul etmiyorum. Reddediyorum.

Sonuçta Hiramusta'nın haklı olduğu hiçbir konu yoktur. Ama sen onu "haklı" hale getirdin. Daha da ötesi onu Diyanetin ve bütün müslümanların temsilcisi gibi gördün. Benim ne diyanet ne de müslümanlar ile ilgili söyleyeceğim sözlerin "şikayetçi" kişisi Hiramusta değildir. Onun şikayet maddelerinin tek tek düşmüş olması ve benim tek şikayetimin de daha ağır bir ceza ile sonuçlanması gerekiyordu. Ama tam tersine adeta onun bu mesnetsiz şikayetlerine prim verdin ve beni kullanarak kararı yönetimin "adil görüntü verme" şovuna dönüştürdün.

Tebrikler, kutlarım ve alkışlarım.
Alt 02-12-2006, 22:22
Üye Değil

Sodomo,

Yukarıdaki yazılarımda karar ve kararla ilgili kendi yorumlarım eklenmiş olsa da ana hatları itibarıyla yönetimde oy çokluğu ile verilmiş kararların duyurusunu yaptım. Yazımın bazı bölümleri farklı yönetici arkdaşların görüşleri idi. Burada hangi bölümü hangi yönetici arkadaşlar esas olarak tesbit yaptı açıklamanın gereği yok. Ancak sanki cezayı ben kişisel olarak vermişim gibi kabul ederek yazman hata olmuş. Sonuçta ana hatlarıyla böyle bir karar çıktı. Savunman da evelden alınmış olduğu için burada uzatmanın gereği yok.

Konu, 7 YK üyesinden *6'sı tarafından görüşülmüş ve sadece ezkamo karara karşı çıkmıştır.
Alt 02-12-2006, 22:45
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili Sodomo;
Adalet terazisinin az da olsa aleyhine olduğunu görüyorum. Bundan da memnuniyet duyuyorum.
Senin de bundan pek fazla etkilenmeyeceğine inanıyorum. Bırak terazinin biraz senden yana olmasını ki sen de bunu kesinlikle istemezsin eminim, eğer eşitlik dahi olsaydı kararı beğenmezlerdi. Sitenin ateistlerden, dinsizlerden yana olduğunu söylerlerdi.

Seni bu uygulamalar frenlemesin dostum. Sen çok değerli araştırmalarınla, harika çalışmalarınla katkılarını sürdürmeye bak. Sitede kaç kişi var senin gibi ciddi ve değerli çalışmalar sunan. Emek verdiğin yazılarını sunduğunda, hakaret imalı, üslubu bozuk bir mesaj moralini bozuyor, dolayısıyla elde olmadan sertleşiyor ve tepki veriyorsun. Disiplin kararlarında tahrik unsurunu, kendini savunma zorunluluğunu da dikkate almalı yönetim.
Atatürk'ün Bursa nutkunu hatırla ve yılmadan devam et. Sakın ha kızmak, kırılmak yok. Seni sevmeyenlerin amacı da bu zaten. Sevindirme onları..

Sevgili Cem;

"Sana geçen aylarda yöneticilik teklif edildi ama sanırım rahatça küfür edebilme ve kışkırtma gibi "özgürlüklerini" kaybetmemek için yöneticiliği kabul etmedin, sorumluluk almadın. Öyle ya yönetici olursan kendine bir çeki düzen vermen gerekecekti üslup olarak. Evet, forumlardaki gidişata kendini kaptırıp parlamamak kolay değil anlıyorum ancak bunu sağlamak ta şart."
Bunu yazman pek de gerekmiyordu sanırım. Umarım disiplin kararı hakkındaki bu tartışmayı daha fazla sürdürmezsiniz..
Alt 02-12-2006, 23:10
Üye

Sevgili Pante, adalatesizlik az buz değil had safhada. Karar tek kelime ile fiyasko...Ama geçtim onu, hem adaletsizliğe maruz kalıp üstüne de aşağılayıcı ve beni insanları önünde küçük düşürücü ifadelere muhattap oluyorum ki çekilir gibi değil. Daha da beteri benden özür dilemem bekleniyor. Güler misin ağlar mısın ?

Şimdi bu aşağıdaki sözlerin sahibinin bir ana önce benden özür dilemesini bekliyorum. Çünkü söylediği sözler ile açıkça beni aşağılamıştır. Üstelik benim hakkımdaki önyargılarını da ifşa etmiştir. Kendisini "karar oy çokluğu ile alındı tek ben karar vermedim" gibi klasik lafların arkasına saklamaktadır. Mesele bu değildir. Mesele yönetimde benim hakkımda ciddi ve de haksız önyargıların var oluşu ve bunun da alınan bu fiyasko niteliğindeki kararı etkilemesi daha da beteri bu önyargıların beni insanların önünde küçük düşürme hakkını onlara veriyor oluşu...

rahatça küfür edebilme ve kışkırtma gibi "özgürlüklerini" kaybetmemek için yöneticiliği kabul etmedin, sorumluluk almadın. Öyle ya yönetici olursan kendine bir çeki düzen vermen gerekecekti üslup olarak

Evet bu yukarıdaki sözlerin sahibi özür dilemelidir.

İkinci olarak bu kararı veren üyeler tek tek kararlarını dayandırdıkları gerekçelerini açıklamalıdırlar. Tek tek gerekçe bekliyorum. Çünkü *konu yanlış anlaşılmış veya anlaşılamamış ve alınan karar önyargılar ile sakatlanmıştır. Daha da kötüsü "hukukçu" denilerek site dışından birisi bulunmuş ve onun sözümona "uzman" görüşleri ile alınan karar daha da kirletilmiştir. Çünkü bu kişi anladığım kadarı ile "Hukukun Temel İlkeleri"ni bile bilmemektedir ve burada oy veren insanları kendi yanlış yorumları ile etkilemiştir.

Saldırgan ile mağdur aynı kefeye konulmuş ve "adalet" şovu yapılmıştır.
Bir şeriatçının kendisini saldırgan olmasına rağmen "mağdur" gösterme şovuna prim verilmiştir. *

Karar tek kelime ile fiyaskodur ve bu kararı TANIMIYORUM.
Alt 02-12-2006, 23:26
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Sevgili Sodomo,
Biryerlerde yazmıştım silmişler.
Bir adamın ne mal olduğunu anlamak istiyorsan ona yetki ver...
Mesela forum yöneticisi yap. Heh heh heee. * * * *
Bak onun kumaşının ne kalitede olduğunu hemen anlayacaksın.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 02-12-2006, 23:50
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

ben sodomoya demistim evvelce seni yonetici yaparlar devam et diye hakliymisim teklif etmisler,ama kabul etmemis kendisi.
bu olayda sodomo kendini cok fazla ifade etti,ve ediyor.
benim de bir yazimdan dolayi ,sodomonun burada bahsettigi gibi muhatap olan kisi beni sikayet etmedigi halde sodomo vekaleten beni sikayet etti ve ben su an onun kendini ifade ettigi kadar edemedim kendimi ifade.
bu da dinli dinsiz farki olsun normaldir diyelim.muhim degil.ama hala israr etmesi gereksiz.zira daha evvel de iyi bir uyari aldiydi sayin mcin kardesimize akli dengesizlik gibi imalarda bulunduydu zira.
simdi de kinama almis zarari yok.zaten kinama alanin onur uyeligi duser veya olamaz diye bir olay da yok.kabul edip sussun bence.o yine onur uyesi.mcine dengesizlik isnad etse de,burada kinama alsa da birseyi eksilmez.
kendisi hakettigi ayricaliklari kullaniyo ama farkinda degil.bundan fazlasi dinli dinsiz farkini asar,komple adaletsizlige girer.
Alt 03-12-2006, 00:03
maddeoz maddeoz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Konunun içinde değilim ama görünen o ki, site ve forumların ilk yazıları şu an itibariyle şikayet ve kavgalarla doldu. Dışardan bakan bir insan için hiç de hoş bir durum değil. Soro'ya katılıyorum; mümkünse konu daha fazla uzatılmasın. Ya da özel mesajlarla tartışma devam ettirilsin.
Saygılar.

http://maddeoz.blogcu.com
Alırım anahtarını elinden şakirtt !..
Alt 03-12-2006, 00:50
Üye

Soro bir yazında da sağa sola çamur atmadan anlat derdini. Klasik şeriatçı mazlum edebiyatı...Yok ben onur üyesiymişimde şuymuş da buymuş...Kardeşim bu sitede onur üyeliği kıdemli üyelik gibi statüler yazdığın yazının sayısına göre veriliyor. Var mı başka bir kriter...Ta da ben mi bilmiyorum...Nasıl olsa her 2 satırlık yazılar yazıp gönderiyorsun sağa sola merak etme sende olursun yakında onur üyesi de hayalindeki statüye kavuşursun....

ben sodomoya demistim evvelce seni yonetici yaparlar devam et diye hakliymisim teklif etmisler,ama kabul etmemis kendisi

Evet şimdi yüzünün rengi kırmızya dönmüştür zannımca . O zaman iddia edip duruyordun ve çamur atıyordun bana "yok yönetici olmak istiyormuşum da bunun için bu işlerle uğraşıyormuşum şu bu...Aldın mı cevabını şimdi.. Demek neymiş ? mazlum edebiyatı ve sağa sola vara yoğa hayal mahsulü suçlamalar getirmeyecekmişsin. Öğrenmenin yaşı yoktur... Bak ben senin gibi bayanlara ahlaksız laflar söylediğim için ağır bir ceza almadım ve bu yüzden aslanlar gibi savunabiliyorum kendimi...

Bakıyorum dilin yine çok uzamış dalgacı Mahmut havalarına girmişsin ama bende herkese laf yetiştirecek kadar güçlü çene vardır ve adam susturmasını da çok iyi bilirim istersen bu siteye girdikten sonra kovaladığım 100 küsür şeriatçıya sorabilirsin.

"kendisi hakettigi ayricaliklari kullaniyo ama farkinda degil.bundan fazlasi dinli dinsiz farkini asar,komple adaletsizlige girer."

Hangi ayrıcalık ? Söyle bakayım bana ne imiş ayrıcalığım burada ? Sen m

O Hiramusta denilen şahıs bana o hakaretleri yaptığında " ne yapar canım bunlarda "diye onu savunan sen değil miyidin ? Hani şıracının şahidi bozacı misali...İstersen aynı tür hakaretleri de ben yapayım sana arasıra hoşuna gider mi ? Niçin delikanlı gibi çıkıp eleştiremedin onu ?

Hani bi dönem "Hiramustanın sözleri bizi bağlamaz diye topic bile açmıştın ne oldu o topiğine ? Adam Kuran'daki ayetleri senin gözünün içine baka baka çarpıtırken ve sünnet-hadis bütün dini yerle yeksan ederken tek kelime eleştiri getirmiyorsun niye ? Küffara karşı işbirliği değil mi ? Şimdi ateist-kafirlerin karşısında tartışmayalım bu konuları, değil mi ? Ama onların sitesinde kıdemli üyelik ve onur üyeliği verirlerse de al koy yan cebine değil mi ? Allah allah bize ehl-i sünnet sitelerinde değil kıdem iki kelime bile söyletmiyorlar ne olacak bu adalet ve mazlumiyet meseleleri ?

Bi ara o sitelerde bizim haklarımızı da arar mısın ? Hani desen ki: Arkadşlar ateistler bize kendi sitelerinde kıdem bile veriyorlar, tebliği desen allahına kadar, hatta küfür bile savurabiliyo bizim arkadaşlar oralarda hatta ben bizzat hanımlara ahlaksız laflar bile söyleyebiliyom yahu sizde bu arkadaşlar ne zaman Muhammed deseler hemen yanına (Hz) ekleyiveriyorsunuz, adamların metnine girip ayıp oluyor ama haksızlık bu" türünden bir savunumuzu yapsan fena mı olur ? Ama buralarda şeriatçı mazlum edebiyatı daha da bi yerinde oluyor değil mi ? Bak bi tanesi yutturdu bunu sen de yutturusun merak etme...

İstersen gel teslim edelim kıdemleri...Var mısın ? Sen de kıdemsiz çıkacan ben de...Haaa o kadar delikanlı bir adammısın ? Hani şu mide bulandırıcı mazlum edebiyatında fena sıktı gel eşit olalım seninle ne dersin ?

Bir de bi daha kızların yanında ahlaksız laflar edipde atılınca da suçu bende bulma. Önce davanda haklı ol sonra dünyaya meydan oku merak etme bende detek veririm. Senin gibi yapmam.....
Konu Kapatılmıştır

Önerilen Siteler