Sodomo,
Sana geçen aylarda yöneticilik teklif edildi ama sanırım rahatça kendini ifade edebilme (!) gibi "özgürlüklerini" kaybetmemek için yöneticiliği kabul etmedin, sorumluluk almadın. Öyle ya yönetici olursan kendine bir çeki düzen vermen gerekecekti üslup olarak. Evet, forumlardaki gidişata kendini kaptırıp parlamamak kolay değil anlıyorum ancak bunu sağlamak da şart.
Forumlarımıza katkın çok büyük, içerik olarak, bilimsel çalışma olarak çok takdir ediyorum seni. Bazı yazılarından ben de önemli şeyler öğreniyorum. Ancak forum kuralları önünde her üye eşittir. Bunu böylece bilmeni isterim.
Kararı verirken bazı konularda Hukuk Fakültesi mezunu bir arkadaşımızın da görüşleri alındı. Konu üç gün boyunca detaylı şekilde incelendi. Hatta evelki gün üç saate yakın süre ben kendi adıma zamanımı bu olayı incelemeye verdim. Dün de harcadığım zaman bi o kadar vardır. Diğer arkadaşlar da (neutrino hariç-sanırım onun da işleri var) görüş bildirdiler. Karar, oybirliği ile değil oy çokluğuyla alındı, bunu da belirtmeliyim.
Önce sondan yani "deyyus" kelimesini kullandığın yazından başlayalım. "Bu konu ayrı, hiram kendi suçunu bastırmak için arşivden alakasız eski mesajımı ortaya getiriyor" gibisinden bir savunma yapıyorsun. Karar verilirken bu da düşünüldü. Ancak bu konunun diğerinden bağımsız bir konu olduğu doğru olsa da sonuç olarak Hiramın madde madde yaptığı şikayetler var. Bu da o maddelerden biri. Bu madde diğerleriyle ilgili değil bu nedenle bunu ele alamayız mı demek gerekiyordu? Sonuç olarak bu bağımsız madde de ele alındı. Ve bu madde de kullandığın "deyyus" kelimesinin TDK sitesindeki karşılığına bakalım:
http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx...&Kelime=deyyus
Şöyle yazmış karşılığını: Karısının veya kendisine çok yakın bir kadının iffetsizliğine göz yuman (kimse).
Evet, Diyanet'in Alevilere zırnık koklatmamasına ben de karşıyım ancak bu hitabı mı kullanmalıydın? İlk savunma şeklin de geçersiz idi:
"Osmanlı padişahları da kullanıyordu bu sözü"
Yani Osmanlı padişahları ahlak abideleri mi idiler de onların bu sözcüğü kullanmasını referans aldın?
Hiç olmazsa bu kelimenin anlamını öğrendikten sonra özür dilemeliydin, sanırım bunu da yapmadın?
Ayrıca bu yazının tarihi 27 kasım 2006. Yani yeni sayılabilecek bir yazı. Zaman aşımına uğarayabilecek bir geçmişte değil. Ayrıca kurallarımızda henüz şikayetlerde zaman aşımı diye bir madde belirlemedik. Belirlemek gerekli, katılıyorum. Ama şikayetten 2-3 gün evvel yazılmış bir yazının zaman aşımına uğrayacak eskilikte olacağını da sanmıyorum.
YORUMUM DEVAM EDECEK...