Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Önerdiğimiz Başlıklar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-12-2009, 20:16
hakgeldi hakgeldi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

hakgeldi - MSN üzeri Mesaj gönder

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hakgeldi

12/81 = 1/6 mıdır? Buyur soru basit, cevapla. Eşit mi? Değil mi?

Bu kadar zormu. Siz cevaplayamıyorsunuz madem ben yazayım hem okurken söylemişde olursunuz.

12/81 ≠ 1/6

Açıklaması 12/81 eşit değildir 1/6. O halde linkleriniz geçersizdir hesaplama yönteminizde olmazsa olduralım şeklindedir ki bu yöntemde zaten ayetdeki hatalı oranların hem farkındalığı hemde kabulüdür. Tabi birde insan zekasının nelere kadirliğinin, yine insan zekasınca hatalı ifade edilmiş oranların bir göstergesi.
EL CEVAP:

kardeşim verdiğim linke baktın mı? bakmadın mı?

istersen " AÇILIMINI" da yaparım

ama kuran-ı mucizil beyanın tefsirinin ilk başta efendimiz ( Sallallahu Aleyhi Ve Sellem ) yapmıştır ayet mevcyuttur sonra ulul emirler yapar şimdi kuran derki zekat ver

ne kadar verdediğiniz yazmaz işte ulul emr yani: ayetin tefsiri açılımı mevcuttur kuran sadece anayasal maddeleri içe alır açılımı hadis ve fetvalar ve cevazlardır.
Alt 18-12-2009, 21:21
bjkgokay bjkgokay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Verdiğin Linkleri İnceledim Sayın Hakgeldi

Bana Garip Gelen Şey Şu Ya Ayetler O Kadar Net Ki "Öyle Olursa O Böyle Olursa Bu" tarzında bu kadar net ayetler için "avl" yöntemi neden çıkmıştır?

Kesinlik Bildiren İbarelerde dahi yorumlar yapılacaksa o zaman bi çok şeyi yeniden tartışmamız gerekmez mi??

Biz annemizden din hocalarımızdan hep şunu duyduk kuran açıktır. Herkes tarafından anlaşılabilir. Ben Bu Ayeti Belirtilen Koşullarda müdahale etmeden arkadaşlarıma gösterdiğimde daima aynı sonuç çıktı. Kuranın açıklığının Kanıtı belki Fakat Hatasızlığında çürütülmesi demek bu.

Ben Son Kez Şunu söylemek İstiyorum. İnsanlar Tevsir Olmadan kuran okuyamayacak mı tevsirsiz kuran yanlış bi okuma tarzımıdır. O zaman tek yol Kuran diyen insanlara biz siz yalan söylüyyorsunuz tevsirsiz kuran bir hiç mi diyeceğiz.

Bu Hatayı kapatmaya çalışmak için uğraşıldığı belli ama Allahın Sözleri(!) de belli. Burda Bir Yanlış Var bunu görmek için Alim Olmaya gerek Yok Ama Açıklamak İçin alim Oluncaksa O Zaman Kuran Aydın Kesmin Kitabıdır ve Kurana İnanan halk için bir boşluk oluşmuştur.

Demem O Ki Yöntem Bulmaya Gerek Yok Çünkü Allahın sözlerine Ekstradan Biz İnsanlar Kulp Bulacaksak Ona Kalıplar Dökeceksek basit bir hesabı bile karmaşık hesaplar halinde "sıçtık sıvıyoruz" şeklinde insanların önüne getirmeye çalışçaksak buna gerek yok

Saygılarımla
Alt 18-12-2009, 21:38
güneşinzaptıyakın güneşinzaptıyakın isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

bjkgokay´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Bana Garip Gelen Şey Şu Ya Ayetler O Kadar Net Ki "Öyle Olursa O Böyle Olursa Bu" tarzında bu kadar net ayetler için "avl" yöntemi neden çıkmıştır?

Kesinlik Bildiren İbarelerde dahi yorumlar yapılacaksa o zaman bi çok şeyi yeniden tartışmamız gerekmez mi??

Biz annemizden din hocalarımızdan hep şunu duyduk kuran açıktır. Herkes tarafından anlaşılabilir. Ben Bu Ayeti Belirtilen Koşullarda müdahale etmeden arkadaşlarıma gösterdiğimde daima aynı sonuç çıktı. Kuranın açıklığının Kanıtı belki Fakat Hatasızlığında çürütülmesi demek bu.

Ben Son Kez Şunu söylemek İstiyorum. İnsanlar Tevsir Olmadan kuran okuyamayacak mı tevsirsiz kuran yanlış bi okuma tarzımıdır. O zaman tek yol Kuran diyen insanlara biz siz yalan söylüyyorsunuz tevsirsiz kuran bir hiç mi diyeceğiz.

Bu Hatayı kapatmaya çalışmak için uğraşıldığı belli ama Allahın Sözleri(!) de belli. Burda Bir Yanlış Var bunu görmek için Alim Olmaya gerek Yok Ama Açıklamak İçin alim Oluncaksa O Zaman Kuran Aydın Kesmin Kitabıdır ve Kurana İnanan halk için bir boşluk oluşmuştur.

Demem O Ki Yöntem Bulmaya Gerek Yok Çünkü Allahın sözlerine Ekstradan Biz İnsanlar Kulp Bulacaksak Ona Kalıplar Dökeceksek basit bir hesabı bile karmaşık hesaplar halinde "sıçtık sıvıyoruz" şeklinde insanların önüne getirmeye çalışçaksak buna gerek yok

Saygılarımla
Olay aslında çok kolay, kendi düşüncesine uymayan ayetleri isteğine uygun yorumlamak her İslam'ın başvuracağı ilk takıyye yoludur. ''Öyle olursa o, böyle olursa bu'' kaçamağıda burdan çıkar işte, isteğine uydurabilme çabasıdır bütün bunlar.

Bakın Kur'anda İslam tanrısı nasıl sesleniyor İslama:

(Kehf /54; Andolsun ki; Biz, bu Kur'an'da insanlara türlü türlü misal gösterip açıkladık. İnsanın en çok yaptığı iş ise, tartışmadır.)

(Ali İmran/118: Ey iman sahipleri! ………………………... Eğer aklınızı işletirseniz Allah size ayetlerini açık-seçik göstermiştir. )

(Kamer/17: Andolsun biz, Kuran`ı öğüt almak için kolaylaştırdık. (ondan) Öğüt alan yok mudur?)

(Kamer/ 22: Yemin olsun ki, biz, Kuran`ı öğüt ve ibret için kolaylaştırdık. Fakat düşünen mi var? )

(Enam/115 : Rabbinin kelimesi (Kur’an) doğruluk ve adalet bakımından tamdır. Onun kelimelerini değiştirebilecek yoktur. O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.)

(Ahzap/62: Daha önce gelip geçenler hakkında da Allah’ın kanunu böyledir. Allah’ın kanununda asla değişme bulamazsın.)

Görüldüğü gibi İslam tanrısı Kur'anda her şeyi açık ve seçik olarak tüm İnsanlığın anlayacağı bir basitlikte ve ''eksiksiz'' olarak belirttiğini yani dile getirdiğini söylüyor, hemde tüm bu şeriatını sonsuza kadar geçerli olmak üzere tüm İslama emrettiğini söylüyor. Ama takıyyeci islam ne yapıyor? yok öyleydi, yok böyleydi, o dediğin o zaman göreydi, şimdi olayın üstünden 1400 yıl geçti, felan fişman işine gelene buyu diyor işine gelmeyene yok öyle bir şey diyor...
Alt 19-12-2009, 00:41
Alchindus Alchindus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Bu batıl iddianın mesnetsizliğini idrak etmek isteyen şu konuya müracat edebilir!

http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=13939
Alt 19-12-2009, 00:58
ulpian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ulpian ulpian isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Alchindus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu batıl iddianın mesnetsizliğini idrak etmek isteyen şu konuya müracat edebilir!

Muhteremin verdiği linki ben de şiddetle öneririm.
Alt 19-12-2009, 01:35
faran faran isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

bjkgokay´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Saygılarımla
(Resulümün verdiğini alın, yasakladığından da sakının!) [Haşr 7] (Cebrail, Kur’anla beraber, onun açıklaması olan sünneti de getirdi.) [Darimi] (Bana Kur’anın misli kadar daha hüküm verildi.) [İ. Ahmed] (Kur’anı insanlara açıklayasın diye sana indirdik.) [Nahl 44] (Size kitabı, hikmeti getiren ve bilmediklerinizi öğreten bir Resul gönderdik.) [Bekara 151]
Alt 19-12-2009, 12:57
naper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
naper naper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bağlantıyı başından sonuna okudum.sayenizde Alchindus 4 sayfalık konu başlığını okumam saatler aldı.ve herkese tavsiyem gerekirse sözlük kullanarak tüm konu başlığının dikkatli ve detaylıca okunması.
anladığım şu.açık seçik türkçe ile yazılmış matematik hesabına dayanan bir iddiayı çürütmek için Alchindus özenle,uzun,bolca yabancı kökenli kelime kullanarak ayrıca çok ciddi yazım kuralı ihlalleri ile bulanık bir su yaratmaya çalışmış.bütün amacı gerçekten değerli bilginin(matematik bilgisi olduğundan sündürülemez.) bulanık suya karışıp gözden kaçırılması.
kendi adıma gerçeklerin görülmemesi için bilerek/kasıtlı olarak bu şekilde davranıldığını düşünüyorum.
ve ulpian arkadaşımın yerinde olsam,bu denli bozuk bir dille verilen yanıtı hiç bir şekilde dikkate almazdım.
saygılar.

bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak,sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz
Alt 19-12-2009, 18:02
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Linkler gönderip, kafa karıştırmadan, zihni danslardan önce sorulara cevap verilmeli.

Şimdi buradaki hatayı, eksiği fark edenler ne yapıyor? Kafalarından eşitleyici payda türetiyorlar ve böylelikle buradaki dengesizliği kısmi de olsa gidermiş oluyorlar. Peki neden kısmi diyoruz, ayet'de verilen oranlar birbiri ile orantılı, uyumlu olsun derken, bu seferde paylar değişiyor! Yani bir tarafını örterken diğer tarafını açıyor! Açılan yer öyle kabak gibi ortada ki, daha 200 metreden bunu görmemek için, gözlerini kapamak yada kör olmak gerekir.

Sadece cevap; kısa ve öz
  • 12/81(avl oranı) = (ayet'in oranı)1/6 mıdır?
  • 12/81 ≠ 1/6 mıdır?
Hangisi ? Bu iki oran eşit midir, değil midir ? Soru basit süreniz 5 saniye!

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 19-12-2009, 21:16
Alchindus Alchindus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Evvela belirtmek isterimki sarih türkçeyi yabancı diye tesmiye edip anlamıyorum demeyi de ben kasten gerçeğe sadakatsizlik olarak görmekteyim!

Böyle diyen çok arkadaşıma sıkıntı çektiğiniz kelime kavramlar hangileridir söyleyiniz dediğimde sukut dışında bir şey yapmadıklarınıda ifade etmeliyim!

Sonra spartacusün yaptığınıda hoş bulmadığımı zikretmeliyim bunlar edebe mugayyir tavırlardır!

Bu batıl iddia mantık ve matematik hile ihtiva etmektedir, ayetlerin verilmesini zikrettiği payların, zikredildikleri varis tablolarının dışına teşmil edilmesi suretiyle bu cambazlık yapılmaktadır!

Kuranda varis tabloları da bu tablolarda cari paylarda sarihtir!

Sahabenin bu ayetleri nasıl anladığıda sarihtir!

Kuranda matematik hata ver diyen müddei kuranda matematik bir işlem hatası göstermelidir, bu ortada olmadığına göre müddei gerçeğe sadakatli ise bu batıl iddiadan rucu etmelidir!

Bu iddia biribirinden farklı ve esasta birisi ebeveyn ve çocukları diğer eşler ve üvey kardeşleri bir diğeride öz kardeşlerin miras paylarını zikreden ayetlerden payları alıp toplamı mahreci aşan bir varis tablosuna kuranın hilafına uyarlama cambazlığıdır!

Kuranın sarahaten toplamı bir bütünü aşan payları tek bir varis tablosunda zikrettiğini iddia eden buyursun ayeti ortaya koysun veyahut gerçeğe sadakat gösterip mantık ve matematik hile içeren bu iddianın geçersizliğini itiraf etsin!

Gerçeğe sadakat şart!
Alt 19-12-2009, 23:20
bjkgokay bjkgokay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evvela belirtmek isterimki sarih türkçeyi yabancı diye tesmiye edip anlamıyorum demeyi de ben kasten gerçeğe sadakatsizlik olarak görmekteyim!

Böyle diyen çok arkadaşıma sıkıntı çektiğiniz kelime kavramlar hangileridir söyleyiniz dediğimde sukut dışında bir şey yapmadıklarınıda ifade etmeliyim!

Sonra spartacusün yaptığınıda hoş bulmadığımı zikretmeliyim bunlar edebe mugayyir tavırlardır!

Bu batıl iddia mantık ve matematik hile ihtiva etmektedir, ayetlerin verilmesini zikrettiği payların, zikredildikleri varis tablolarının dışına teşmil edilmesi suretiyle bu cambazlık yapılmaktadır!

Kuranda varis tabloları da bu tablolarda cari paylarda sarihtir!

Sahabenin bu ayetleri nasıl anladığıda sarihtir!

Kuranda matematik hata ver diyen müddei kuranda matematik bir işlem hatası göstermelidir, bu ortada olmadığına göre müddei gerçeğe sadakatli ise bu batıl iddiadan rucu etmelidir!

Bu iddia biribirinden farklı ve esasta birisi ebeveyn ve çocukları diğer eşler ve üvey kardeşleri bir diğeride öz kardeşlerin miras paylarını zikreden ayetlerden payları alıp toplamı mahreci aşan bir varis tablosuna kuranın hilafına uyarlama cambazlığıdır!

Kuranın sarahaten toplamı bir bütünü aşan payları tek bir varis tablosunda zikrettiğini iddia eden buyursun ayeti ortaya koysun veyahut gerçeğe sadakat gösterip mantık ve matematik hile içeren bu iddianın geçersizliğini itiraf etsin!

Gerçeğe sadakat şart!

Alchindus Öncelikle Saygılarımı Sunarım

Önerdiğiniz linki okumakla beraber kafama yatmayan bazı durumlar oldu ve bunları sorgulamak istedim.

Size Birkaç soru Sormak İstiyorum Kuran Tek başına Yeterli bir Kaynak mıdır??

Belirttiğiniz Varis Tablosu Hakkında "Açık" ve "Yalın" ve "Öz" bir bilgi verebilirmisiniz? Kim Hazırlamıştır neden hazırlamıştır?

Ve "imdi" yerine "şimdi", "demiş iseniz" yerine "demişseniz" yazmanız dileğiyle

Not: Bilgin Olmak KAvramları Yabancı Sözcükleri sıralamaktan çok bu kavramları herkesin anlayabileceği şekilde kullanmaktan geçer.

Saygılarımla

Önerilen Siteler

Etiket
algoritma, allah, hadis, hatası, islam, kuran, matematik, muhammed