Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-07-2011, 14:39
imanhakikatleri imanhakikatleri isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kur'an-ı Kerim zaten şuanda da anlaşılabiliyor. Ben anlaşılmıyor demedim! Hiç bir dini bilgin olmadan yaptırım çıkaramazsın dedim. Bugün dünyadaki milyarlarca insan Kur'an-ı Kerim'in ışığıyla aydınlanabiliyorsa bu ALLAH'ın küllî iradesini gösterir niteliktedir. Milyarlarca insan anlayabiliyor Kur'an-ı! Ancak siz içerisinden yakaladığınız bir kaç ayeti farklı manalara çekerek farklı anlarlar çıkarıyorsanız bu sizin sorununuz. Ben verdiğim cevapta hangi anlamı çıkardığımı söyledim. Ben bugün o anlamı çıkarırken siz de bu anlamı çıkarıyorsunuz. İşte nefs-i emmare burda işin içine giriyor. Çünkü hepimiz akıl sahibi insanlarız, istediğimizi istediğimiz gibi anlamakta özgürüz. Ben koşulsuz şartsız inanırken, siz inkar etmeyi seçiyorsunuz (hem de aynı ayetlerden yola çıkarak!). ALLAH da zaten Kuran-ı Kerim'de inkar edenlerden de, şirk koşanlardan da, iman edenlerden de bahsediyor!..
Alt 13-07-2011, 14:44
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Milyarlarca insan derken milyonları mı kastetmiştin?

Çok az insan okuyor, tabi okumak ile tekerlemeleri dinlemek, ezberlemek yada inançla(sabit, bağımlı) okumak ile okumak arasındaki farkı da ayırt etmek gerekir. Geriye milyonlarca insan demek dahi şüpheli bir hal alıyor.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 13-07-2011, 14:54
ironrose ironrose isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

imanhakikatleri´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kur'an-ı Kerim zaten şuanda da anlaşılabiliyor. Ben anlaşılmıyor demedim! Hiç bir dini bilgin olmadan yaptırım çıkaramazsın dedim. Bugün dünyadaki milyarlarca insan Kur'an-ı Kerim'in ışığıyla aydınlanabiliyorsa bu ALLAH'ın küllî iradesini gösterir niteliktedir. Milyarlarca insan anlayabiliyor Kur'an-ı! Ancak siz içerisinden yakaladığınız bir kaç ayeti farklı manalara çekerek farklı anlarlar çıkarıyorsanız bu sizin sorununuz. Ben verdiğim cevapta hangi anlamı çıkardığımı söyledim. Ben bugün o anlamı çıkarırken siz de bu anlamı çıkarıyorsunuz. İşte nefs-i emmare burda işin içine giriyor. Çünkü hepimiz akıl sahibi insanlarız, istediğimizi istediğimiz gibi anlamakta özgürüz. Ben koşulsuz şartsız inanırken, siz inkar etmeyi seçiyorsunuz (hem de aynı ayetlerden yola çıkarak!). ALLAH da zaten Kuran-ı Kerim'de inkar edenlerden de, şirk koşanlardan da, iman edenlerden de bahsediyor!..
Konunun en başında verilen ayetleri çeviren konuyu açan kişi değil bilmem farkında mısın?
O anlamı biz çıkarmıyoruz.

O ilk mesajın başı aşağıda konuyu açan arkadaş bu işin uzmanlarının ne anlam verdiğini yazmış. Kaba etinden uydurmamış yani bu kelimeleri.
Sen çıkarttığın anlamı hangi ENGİN bilgi ile çıkartığını kaynaklarını söyler misin:?
Koşulsuz şartsız inanmak ne demek bunu biliyormusun? Beyninin oksijen ihtiyacını azaltmak dışında hiç bir şey.
Sen muhammedin peygamber olduğunu nereden biliyorsun?
Ya da kuran denilen kitabın kutsal olduğunu ?
Alt 13-07-2011, 14:54
Üye

Evet belki bu ahir zamanda hakkıyla okuyan çok az kişi olabilir. Ama bahsettiğim şey milyarlarca insan ve sadece Müslüman olanlar değil tüm dünya insanları Kuran-ı Kerim'i anlayabiliyorlar.
Alt 13-07-2011, 15:08
ironrose ironrose isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evet belki bu ahir zamanda hakkıyla okuyan çok az kişi olabilir. Ama bahsettiğim şey milyarlarca insan ve sadece Müslüman olanlar değil tüm dünya insanları Kuran-ı Kerim'i anlayabiliyorlar.
3-5 mesaj önce bold yaptığım cümleyi söyleyip şimdi yukarıdaki söylemen kuran denilen heyhülanın seni nasıl acz içinde bıraktığının resmidir.

imanhakikatleri Diyor ki
Öncelikle Kur'an-ı Kerim Arapça yazıldığından dolayı Türkçe Mealini okuyarak yaptırımlar çıkarmak anlamsızca ve yanlıştır. Çünkü 6. ve 7. yüzyılda yazılan Arapça'nın 21. yüzyıla kadar değişimi ve alfabesi bile farklı olan bir dile çevriminden bahsedilmektedir.
Alt 13-07-2011, 15:13
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Kur'an-ı Kerim zaten şuanda da anlaşılabiliyor. Ben anlaşılmıyor demedim! Hiç bir dini bilgin olmadan yaptırım çıkaramazsın dedim.
Önermenizin yanlış olduğunun farkındasınız umarım. Çünkü, sizin "dini konular hakkında bilgili" dediğiniz kişiler de muhtemelen kuran'ı okuyarak bilgileniyorlar. Çünkü dininizin temeli bu kitap. Farklı bir yerden öğrendiğini iddia ediyorsa muhtemelen sizleri kandırıp, kendi istediği yönde yönlendirmeye çalışıyordur. Öncelikle bu konuda anlaşalım.

Madem ki, dini bilgisi olan bu vatandaşlar kuran'ı okuyarak mana, sonuç, yaptırım çıkarıp fikir edinebiliyor, bunu kuranı okuyan herhangi bir kişi de pekala yapabilir. aksi durumda zaten kuranın anlaşılır olması ve tüm insanlığa inmesi iddiaları çöker. Buna ek olarak da allah ile kul arasına bir üçüncü şahıs girmesi ihtiyacı doğar ki kitabınızda bunu da yeri yoktur.

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 13-07-2011, 15:34
Üye

ironrose´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Konunun en başında verilen ayetleri çeviren konuyu açan kişi değil bilmem farkında mısın?
O anlamı biz çıkarmıyoruz.

O ilk mesajın başı aşağıda konuyu açan arkadaş bu işin uzmanlarının ne anlam verdiğini yazmış. Kaba etinden uydurmamış yani bu kelimeleri.
Sen çıkarttığın anlamı hangi ENGİN bilgi ile çıkartığını kaynaklarını söyler misin:?
Koşulsuz şartsız inanmak ne demek bunu biliyormusun? Beyninin oksijen ihtiyacını azaltmak dışında hiç bir şey.
Sen muhammedin peygamber olduğunu nereden biliyorsun?
Ya da kuran denilen kitabın kutsal olduğunu ?
Verilen ayeti çevirmedim, sadece bahsedilen şeyi söyledim. Ayrıca konunun devamını da tartışmanın içine katsan ve okuyup anlamaya çalışsan orada neden yaratıcıların en güzeli ifadesinin kullanıldığını anlarsın!
Ayrıca benim bilgi engin filan değil sadece dediğim gibi iman hakikatleri konusunda bilgisi olan bir abimden edindiğim bilgiler bunlar.
Eğer ki koşulsuz şartsız inanmak senin dediğin gibi 'beynin oksijen ihtiyacını azaltmak' bile olsa ALLAH(c.c)'ın bana verdiği oksijeni onun yolunda, onu düşünerek harcıyorsam ne mutlu bana!
Son satırlarda sorduğun sorularla da konunun aslını dağıtma peşindesin. Bunlara burada cevap vermiyorum!..
Alt 13-07-2011, 15:38
Üye

ironrose´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
3-5 mesaj önce bold yaptığım cümleyi söyleyip şimdi yukarıdaki söylemen kuran denilen heyhülanın seni nasıl acz içinde bıraktığının resmidir.
Söylediğimin hala arkasındayım. Sadece ama sadece meâl okuyarak yaptırım çıkaramazsın, şu şöyledir bu böyledir diyemezsin. Anlarsın neyden bahsedildiğini ama kendi başına yaptırım çıkaramazsın. Ancak ilahi bir aşkla bağlı olursan ayetlerin manaları tam anlamıyla sana açılabilir. Ki başta Peygamber Efendimiz olmak üzere, asr-ı saadetten sonra da her yüzyılda bir gelen mücedditlere açılmıştır ayetler Cenab-ı Hak'ın izniyle. Ve onlar da insanlara açıklamış ve bildirmişlerdir!..
Alt 13-07-2011, 15:45
Üye

istatistik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Önermenizin yanlış olduğunun farkındasınız umarım. Çünkü, sizin "dini konular hakkında bilgili" dediğiniz kişiler de muhtemelen kuran'ı okuyarak bilgileniyorlar. Çünkü dininizin temeli bu kitap. Farklı bir yerden öğrendiğini iddia ediyorsa muhtemelen sizleri kandırıp, kendi istediği yönde yönlendirmeye çalışıyordur. Öncelikle bu konuda anlaşalım.

Madem ki, dini bilgisi olan bu vatandaşlar kuran'ı okuyarak mana, sonuç, yaptırım çıkarıp fikir edinebiliyor, bunu kuranı okuyan herhangi bir kişi de pekala yapabilir. aksi durumda zaten kuranın anlaşılır olması ve tüm insanlığa inmesi iddiaları çöker. Buna ek olarak da allah ile kul arasına bir üçüncü şahıs girmesi ihtiyacı doğar ki kitabınızda bunu da yeri yoktur.
Önermemin doğruluğunu önceki mesajda açıkladım. Sizinle anlaşamayacağım bir husus var ki; benim bilgili dediğim kişiler Kuran-ı Kerim okuyan ve ilahi i kudretle okuduğunu anlayan bir kişi.
Kur'an hem inanmayana, hem inanana, hem de ilahi bir aşkla bağlı olana aynı manada açılsa zaten inanmayan kimse kalmaz!.. Ancak burda akıl ve irade işin içine giriyor ve inanan, inanmayan, reddeden ve bilmeyip de öğrenmek isteyen arasında onlara açılan manalar olabiliyor. Siz reddettiğiniz için artık anlatılsa da inanmıyorsunuz. Oysa ben inandığım için anlatıldığında mantığını anlayabiliyorum. Çünkü baktığımız pencereler farklı!..
Alt 13-07-2011, 15:48
Üye

Ayrıca tüm insanlığa inmişti Kur'an ve üçüncü şahıs konusu şurada gerçektir. Kuran'ın tam anlamıyla açıklanması konusunda. Yoksa Kur'an her insanın (en basit düşüncelisinin) anlayışına göre yazılsaydı, o zaman sizin alay konunuz artardı sadece! Oysa inanan kişiye, inanmak isteyene, öğrenmek isteyene oldukça mantıklı geliyor ve anlamı derinleşiyor.

Önerilen Siteler