imanhakikatleri´isimli üyeden Alıntı
Kur'an-ı Kerim zaten şuanda da anlaşılabiliyor. Ben anlaşılmıyor demedim! Hiç bir dini bilgin olmadan yaptırım çıkaramazsın dedim. Bugün dünyadaki milyarlarca insan Kur'an-ı Kerim'in ışığıyla aydınlanabiliyorsa bu ALLAH'ın küllî iradesini gösterir niteliktedir. Milyarlarca insan anlayabiliyor Kur'an-ı! Ancak siz içerisinden yakaladığınız bir kaç ayeti farklı manalara çekerek farklı anlarlar çıkarıyorsanız bu sizin sorununuz. Ben verdiğim cevapta hangi anlamı çıkardığımı söyledim. Ben bugün o anlamı çıkarırken siz de bu anlamı çıkarıyorsunuz. İşte nefs-i emmare burda işin içine giriyor. Çünkü hepimiz akıl sahibi insanlarız, istediğimizi istediğimiz gibi anlamakta özgürüz. Ben koşulsuz şartsız inanırken, siz inkar etmeyi seçiyorsunuz (hem de aynı ayetlerden yola çıkarak!). ALLAH da zaten Kuran-ı Kerim'de inkar edenlerden de, şirk koşanlardan da, iman edenlerden de bahsediyor!..
|
Konunun en başında verilen ayetleri çeviren konuyu açan kişi değil bilmem farkında mısın?
O anlamı biz çıkarmıyoruz.
O ilk mesajın başı aşağıda konuyu açan arkadaş bu işin uzmanlarının ne anlam verdiğini yazmış. Kaba etinden uydurmamış yani bu kelimeleri.
Sen çıkarttığın anlamı hangi ENGİN bilgi ile çıkartığını kaynaklarını söyler misin:?
Koşulsuz şartsız inanmak ne demek bunu biliyormusun? Beyninin oksijen ihtiyacını azaltmak dışında hiç bir şey.
Sen muhammedin peygamber olduğunu nereden biliyorsun?
Ya da kuran denilen kitabın kutsal olduğunu ?