Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-08-2010, 18:41
axzel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
axzel axzel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

emperordiablo,, komiksiniz,,

valla ben olsaydım,, amma oynardım şu dna ile...

--------------------------------------------------------------

sizce şu hani arnold şıvartzeneger in klonlama ile ilgili filmi ;

- masalsımı
- olabilirselmi

ne dersiniz?

saygılar,,,,,,,,,,,,
Alt 03-08-2010, 18:44
axial
Üye Değil

axzel´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
emperordiablo,, komiksiniz,,

valla ben olsaydım,, amma oynardım şu dna ile...

--------------------------------------------------------------

sizce şu hani arnold şıvartzeneger in klonlama ile ilgili filmi ;

- masalsımı
- olabilirselmi

ne dersiniz?

saygılar,,,,,,,,,,,,
Yaw axzel kendinle bile çelişiyorsun. Toprak konusunda çürümeyi doğal olay kendiliğinden diye yırtındın, havvaya gelince kemik iliğinden sperm hücresi yapılmasını örnek gösteriyorsun. Kemik iliğinden sadece sperm mi elde ediliyor. Malum 21. yy insanısın biliyorsundur herhalde.
Alt 03-08-2010, 18:50
Üye

sıçrayıp duruorsun bence,,

konu değiştirdin bende değiştirdim,,

şimdi sen kaburga dan yaratılmayı anladınmı ? anlamadınmı ?

//ilk yaratmak sonradan yaratmakdan zordur,,
ilk adem yaratıldı, ve bu havva ya göre zordu, çünkü insan diye bişi yok,
ancak sorakiler ona göre daha kolay, çünkü insan var ve biraz değiştirmek gerekior,,//

((ama bence hepsinden de zoru senin anlaman, şimdi eminim ilk yogurt nasıl oldu peki dicen ))

ayrıca kuran da dior bunu :
sizi ilk kez yaratan sonradan yaratamazmı,, ilk kez yaratmak mı zor soradan mı zor?

anlamadıysan hala 13yy civarında seyrediorsun, bence...

saygılar.. ii akşamlar şimdilik.........

not: hepsi şakaydı.........
Alt 03-08-2010, 19:47
emperrordiablo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
emperrordiablo emperrordiablo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Şakacııı

13.YY'dan esenlikler dileyerek şunu hali ile sormak istiyorum ilk zor yada son zor allahın böylece kendi de belirttiği gibi zor diye bir kavramı da var Terminolojiye yeni terimler eklendikçe kendini tezata iten bu inanç karşısında dizlerimin bağı çözüldü Genom açılımları Dna şifresinin kodunu çözmeye uğraşan insanoğlu CERN'de evrenin nasıl oluştuğuna kadar deneyler yapadursun,Allah için bu iş ne kadar zor çamura ol der oldurur sonra çıkar kaburgayı hop sana HAVVA Şeytanı da sal üstlerine günaha sok adamları sonra kov cennetten bir de deki bana şükret bana tap...

İşte akzel'in bilimsel masalı İlginç olan şu ki nasıl sorusu mantıksız da olsa cevap bulurken tek bir soru asla cevaplanamıyor neden?

Allahın canı mı sıkıldı ki yalnızlıktan

Dur iki çamur karayım bir adem bir havva ardından hayde medeniyetler savaşına kadar çığır açan bugünlere bu sığ mantıkla mı geldi insanoğlu.

Peki modern ve çamurdan olma adem dünyaya ilk geldiğinde kendi soyuna neden kültür mirasını aktarmadı aktaramadı?Kafası mı basmadı da ondan sonra binlerce yıl karanlık çağlara hapis insanoğlu avcı toplayıcı olarak zulüm yaşadı oysa adem elmayı bile biliyordu toplayıcı tarımı en azından öğretseydi soyuna ya?Neden neden neden

Cennettin kölesi olacağıma cehennemin efendisi olurum...
Alt 04-08-2010, 09:15
Üye

öncelikle kulaktan dolma bilgilerle yaşadığınız belli diorum..

ve yine siz hala 13yydasınız.. ve dediklerimi okumamışsınız..

çünkü allah insanı hooop diye mi yaratmış sanıorsunuz demiştim ki sanınız bu yönde imiş.. adem in yada ilk insanın yaratılması epey uzun zaman alan bir çeşit labaratuvar çalışmasıdır.. abrakadabra diye bir şey yok... 50 kere söyledim bunu, ama inkar etceksinizya başka da bir şey bulamadınızmı aynı pointte zıplayan top misali takılmışsınız. benim dediklerime kulaklarımı tıkamış...

insanı hoop diye.. insanı çamurdan.. topraktan.. havva da kaburga kemiği haa.. yani bildiğimiz kaburga...

takılmış kalmış plak.. ntv den verdiğim linkide anlamamış veya okumamışsınız ki hala aynı..

sonra da başka pointte saldırayım diye niye yarattıki insanı sorgulamasına geçilmiş.. sanki bir tarafı halletmiş gibi. o na da cevap versek yogurda sıra gelcek..

ne kültür mirası yaw. ne saçmalıosun.. nerden duydun adem in kültürmirası benden(axzelden) fazla.. ne alakası var..

ne dior tevratta:
sudan oynayan balıktan kalbi neşeyle dolardı...

gör işde adem bir çocuk gibi, daha tabiatı anlamamış.. sen kültür mirası de..

neden,, bu sorunun cevabı tek bir ayette tek bir konuda değil, 114 sürenin hepsini okuyup anlarsan,, anlayabileceğin bir şey.. ama bu şart gerek şart yeter şart değil..

sen seni yaratan şükretme.. o zaman bu vatanda bayrağa saygı göster diolar o nada deki göstermem. tükürüp çiğnerim.. ataya bile saldırırım. hadi sıkıysa yap... sanki bayrağa saygı göstermek bir diretmemi.. ama saygısızlık bir kötülük iken. bu vatan sana ekmek vermedimi, iş, bağımsızlık, verdimi, esir değilsin, köle değilsin, sana yol hastane sağladımı, (kalitesi kötü yol olabilir o bi şi değiştirmez), senin için bundan önceki nesillerden adamlar şehit olmadımı, o zaman saygı göstermek bir borç değilmi bize... selam durmak, marş okumak, bilmek...

işde allah da bize bu dünyayı rahat yapmadımı, kan basıncı ile atmosfer basıncını eşit yapmadımı, yaşanabilir yapmadımı, bunlara inanan için ona şükr etmek saol demek gerekmezmi...

allah ın bize söyledeği emirlerin hepsi bizim için kendisi için ne istemiş.. bana paranızdan %5 vercenizmi demiş.. oruç tut demiş, sağlıklı olmak için.. abdest al demiş, ellerini yıkarsın, stres atarsın demiş.. paran varsa fakirlere yardım et demiş, toplumsal denge için.. hep bizim için iyiyi isteyen bir tanrıya az bir elini açıp saol tanrım desen çokmu.. sonra kalkıp ona sen yoksun sen kimsin deyip o na hakaret etsen, genede senden rızkını eksiltmese.. bir mühlet verse belki anlarsın diye.. sonra da bu anlamana karşılık rızkını dahada genişletip seni cennetlere koyacağını söylese.. sende hala inkar etsen ve saollarını esirgesen.. o zaman bayrağa küfr eden ve ayakları altına alan hainler gibi bir cezayı haketmen gerekmezmi..

saygılar..
Alt 04-08-2010, 09:59
kemalistcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kemalistcan kemalistcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İnsanoğlunun çamurdan yaratılmış olması bana da mantıklı geliyor; çiğ süt emmiş insanoğlunun mayası da bozuk bes belli.

Çamur ve onun değişik bir versiyonu olan kil heykel malzemesinin ana maddesidir. Hadi bakayım açın çakralarınızı; jeton düşşün artık!
Alt 04-08-2010, 11:03
necip12 necip12 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

EDİT

islam derki, biz insanı çamurdan yarattık...

EDİT

yani günümüzde bunun bu şekilde olduğunu düşünüorsanız hala siz gercekden bilimsel likten uzaksınız demektir.

------------

Bugün insan dokuları incelendiğinde, yeryüzünde bulunan pek çok elementin insanın dokularında da bulunduğu ortaya çıkar. Canlı dokuların %95'i karbon (C), hidrojen (H), oksijen (O), nitrojen (N), fosfor (P) ve sülfür (S)'den oluşur ve canlı dokularda toplam 26 element bulunur.

Kuran'ın bir başka ayetinde şöyle buyrulmaktadır:

Andolsun, Biz insanı, süzme bir çamurdan yarattık. (Müminun Suresi, 12)

Ayette "süzme" olarak çevrilen "sulale" kelimesi, "temsili örnek, öz, hulasa, esas" gibi anlamlara gelmektedir. Görüldüğü gibi Kuran'da 14 asır evvel bildirilenler, modern bilimin bize söylediklerini -insanın yaratılışındaki malzeme ile toprağın içerdiği temel elementlerin ortak olduğu gerçeğini- tasdik etmektedir.

------------------------------

sonuç olarak tekrar etmek gerekirse:

allah insanı yaratırken bu dünyaya uyumlu olsun diye o nun bir özeti olan maddelerden yaratmışdır. bu maddeyide tarif ederken "çamurun bir özeti" tabirini kullanmış yani "çamurun bir özetinden, ayrımından" sentezlendiniz dior..

ve siz bu sözü anlayamıorsunuz... çünkü

EDİT

EDİT

acaba hangisi...

EDİT

??????????????

saygılar...
slm dokularda %95 karbon bulunur demişsin, belli miktarda da diğer elementler, yanlız şurda şöyle bir şey var, toprakta bu oranda karbon yoktur,olanlarda hidrokarbon bileşiklerdir ki bu da çok hızlı birşekilde topraktaki diğer canlılar tarafından tüketilir.
Adem yapıldığında allah size söylemeyi unutmuş herhalde içine yaa kıyma yada un katmış bunu da söylemeyi unutmuş...
Yada bu çamur hikayesi koca bir yalandan ibaret yani anlayacağın bu camur hikayeside bir fiyasko ama siz nasılsa buna da bir yama uydurursunuz.
Alt 04-08-2010, 14:04
Üye

bak işde cümle okumasını bilmeyen biri daha:::

dokularda %95 oranında karbon bulunur demişssin dior...

cümleyi okursan 26 adet element denior ki bunlar toprağın başlıca elementleri, devamını okumadanmı yazıya başladınız yoksa,, karbonu okumuş durmuş.. nokta.

....

istediğiniz yere çekin,,,

bak işde diorum böle halis bahçe toprağından olmuşşsunuz..

saygılar...
Alt 04-08-2010, 14:10
axial
Üye Değil

cümleyi okursan 26 adet element denior ki bunlar toprağın başlıca elementleri, devamını okumadanmı yazıya başladınız yoksa,, karbonu okumuş durmuş.. nokta.

....

saygılar...

Yahu tabi ki toprakta bulunan elementlerden olacak. Astroidde bulunan elementlerden değil ya. Yeryüzünde toprakta olan elementleri bulundurmayan birşey mi var. Zaten materyalizmin görüşü bu. Tanrınız materyalist mi oldu şimdide.
Alt 04-08-2010, 14:52
necip12 necip12 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

....

saygılar...
Sen önce bana içinde %95'i karbon olan bir bahce toprağı göster ben de allahın'a hitafen 4 rekat namaz kılayım.

Önerilen Siteler