Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-11-2007, 01:37
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: Sünnet çok zararlı bir operasyondur.

Üşenmedim forumlardaki sünnet topiclerini ekleyerek "sünnet" ettim. Bu konuda yazılanları
bir arada izlemekte fayda var.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 02-11-2007, 01:44
gematria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gematria gematria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

iyi ettin eline sağlık frodo

"Gerçek, inanmayı bıraktığında, çekip gitmeyendir."
Alt 02-11-2007, 02:19
beelzbb beelzbb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

beelzbb - MSN üzeri Mesaj gönder beelzbb - YAHOO üzeri Mesaj gönder

frodo";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kol kesme baya yararlı birşeymiş..Öğrenmenin yaşı yok. bu gün de bir şey öğrendik,
yarına allah kerim *
Buda beel den olsun frodo abim.

Sünnet olmamanın zararı:Adama kız vermezler. *:cry:
Alt 02-11-2007, 02:25
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sünnet olmamanın zararı:Adama kız vermezler. * * *:cry: *BEELZBB.

Sevgili beel ,kız istemeye gidince kaynana adayı'' çıkar pipinide amca görsün'' *diye mi söylüyorlar? *

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 02-11-2007, 02:30
beelzbb beelzbb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

beelzbb - MSN üzeri Mesaj gönder beelzbb - YAHOO üzeri Mesaj gönder

ozgur_beyin";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sünnet olmamanın zararı:Adama kız vermezler. * * *:cry: *BEELZBB.

Sevgili beel ,kız istemeye gidince kaynana adayı'' çıkar pipinide amca görsün'' *diye mi söylüyorlar? *
Yok abim ben genel manada dedim onu.Zati öyle görünce hatun kişi istemez

Yani anlayacağın vitamini kabuğunda değil.Sanıldığı gibi
Alt 02-11-2007, 11:34
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Muhtemelen sünnet, insanlarda şehveti azaltmak maksadıyla uygulanmış ilkel bir yöntemdir.
Eski toplumlarda zinayla başa çıkabilmenin bir yöntemi olarak, hisleri azaltan sünnet düşünülmüş.
Bence asıl amaç bu. Bunu da topluma kabul ettirebilmek için "Tanrının emri" olduğu mavalını uydurmuşlar.
Ne Muhammed'in ne de halifelerin ve ashabının sünnet olduğuna dair en ufak bir bilgi yoktur.
Putperestlerde de sünnet olmadığı için çocukluklarında sünnet olmuş olabilecekleri iddia edilemez.
Muhammed'in doğuştan sünnetli olduğu ise yalandır, saçmadır.
Muhammed sünnet olmadı.
Sünnetin Allah'ın emri olduğunu da belirtmekten kaçındı.
Sünnet yerine çok eşliliği uygun buldu.

Sünnet, müslümanlara Yahudilerden geçmiştir ve büyük olasılıkla Yahudiyken müslüman olanların uydurdukları hadislerle İslam'a Emeviler döneminde yerleşmeye başlamıştır.

Ne yazık ki bu konu daha toplumda tartışılamıyor dahi.
Dinen hiçbir tutar tarafı olmadığından özellikle konu etmiyorlar.
Sanki olmazsa olmaz türünden bir dini gelenek olarak sürdürülüyor.
Sünnetin zararları arasında sayılan hislerin zayıflaması bile müslümanlar açısından bir fayda olarak görülür. Ve bu böyle devam edip gider.
Alt 28-03-2008, 05:57
metee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
metee metee isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Yalnızca bir kez dilim tutuldu. Bir adam bana, "Sen kimsin?" diye sorduğunda.(Çamur ve Su )

Uzmanlar bunun yanı sıra, sünnet yaptıran erkekleri yaraları iyileşmeden cinsel temasa geçmemeleri konusunda da uyardılar.
Uzmanların Kenya, Uganda ve Güney Afrika’daki araştırmaların ele alındığı, bu ay Montrö’de yapılan toplantının ardından bu tavsiyede bulunmaya karar verdikleri belirtildi. Bu ülkelerdeki araştırmada, sünnetin riski azalttığına dair “güçlü deliller” bulunduğu belirtilmişti.
BM, AIDS’e karşı sünneti tavsiye etti
BM’nin sağlık örgütleri, AIDS hastalığına yol açan HIV virüsünü kapmaktan korunmak için heteroseksüel erkeklere sünnet yaptırmaları tavsiyesinde bulundu.
CENEVRE - Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile UNAIDS uzmanları, erkeklere, sünnetin virüse karşı kısmi koruma sağlayacağını (yüzde 60 oranında) bunun yanı sıra diğer tedbirlerin de alınması gerektiğini hatırlattılar.
Örgütlerden yapılan ortak açıklamada, “İstişareye katılan uzmanlar, ellerindeki verilere dayanarak sünnetin bundan böyle erkeklerde heteroseksüel ilişki sonucu ortaya çıkacak HIV riskini azaltmada yeni ve önemli bir unsur olarak tanınması gerektiğini tavsiye ettiler” denildi.
WHO HIV/AIDS bölümü başkanı Dr. Kevin De Cock da “Heteroseksüellerde HIV enfeksiyonunun yüksek ve sünnet oranının düşük olduğu ülkelerde artık heteroseksüel erkeklerde HIV bulaşma riskini azaltacak yeni bir yöntemin bulunduğunu” söyledi. Sağlık örgütlerinin açıklamasında, dünyada tahminen 665 milyon erkeğin sünnetli olduğunun tahmin edildiği belirtildi.
Sünnet önceliğinin yüksek risk altındaki erkeklere verilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, genç erkekleri sünnet etmenin halk sağlığı üzerinde uzun dönemli etkisi olacağı kaydedildi.
Sünnetin homoseksüel ilişkide HIV riskini azaltıp azaltmadığı konusundaysa daha fazla araştırma yapmak gerektiği belirtildi.

http://www.ntvmsnbc.com/news/403935.asp

BM'den sünnet çağrısı

Guardian gazetesindeki bir haberde, Bm'in AIDS'in yayılmasını önlemek için hastalıktan muzdarip ülkelerde tüm erkeklere sünnet olmaları yönünde çağrıda bulunduğu aktarılıyor. Ayrıntılar özetle şöyle:

"Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletler'in AIDS'le mücadeleden sorumlu kurumu UNAids tarafından yapılan resmi çağrı, İsviçre'de yürütülen bir çalışma sonucunda sünnet olmuş erkeklere HIV virüsünün bulaşması ihtimalinin yüzde 60 oranında daha az olduğunun ortaya çıkması üzerine yapıldı.

"Çağrının özellikle Kara Afrika ve bir oranda da Doğu Afrika ülkelerini hedef aldığı, ancak ülkelerin bu çağrıya uyup uymama kararının kendilerine ait olacağı belirtildi.

"AIDS'in en çok görüldüğü Kara Afrika'da erkeklerin tümünün sünnet edilmeleri halinde, 20 yıl zarfında 5 milyon 700 bin kişinin HIV virüsü kapmasının ve 3 milyon kişinin ölmesinin engellenebileceği tahmin ediliyor."

http://www.bbc.co.uk/turkish/pressre...ssreview.shtml

Bu yazıya daha önceleri yazdığım yazı sildiğinden yeniden BM'nin çağrısını yazma ihtiyaçı duydum..Bu Yok zararlı ise o zaman BM niye Sünnet çağrısı yapıyor..
Yeni daha öncelerden yazdığım yazı puf olmuş..

GÜNCELEME --->>>>METEE

Yazı tekrar ekledim...
Saygılarımla

[Mt]METEE[/Mt]Kalp ne ile doluysa,dudaklardan 0 dökülür gider.Goethe
EVRiM HAYALGüCüDüR?...
Alt 28-03-2008, 12:58
kuranyeter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kuranyeter kuranyeter isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

[quote="kuranyeter";p="114680"]rojbaş./iyi günler.

islam dininde sünnet olmak yaratılışı değiştirmektir ve kurana göre sünnet olmak günahtır.
hele muhammedin sünnetli doğması tamamen safsatadır.
eğerki muhammedin döneminde doğan çocukları sünnet ettirme geleneği varsa buda muhammedin sünnet oldu diye suçlu olduğu anlamına gelmez.
aynı olay benim içinde geçerlidir gelenekçi bir ailenin çocuğu olduğum için beni sünnet ettiler hiçde bana olmak istermisin demediler,hemen kestiler ama sünnetçiye çok sövdüğümü hatırlarım.

erkek çocuklarım var ve onları sünnet etmediğim için bana baskı yapan geniş bir akraba topluluğum olduğu halde sünnet ettirmiyorum.

çocuklarım reşit oldukları zaman bunun kararını kendileri verecektirler ister keserler ister kesmezler onların üzerinde zorba olmamak en güzelidir

çocukların sünnet olmadığı bir yarın dileğiyle.

rojbaş
Alt 30-03-2008, 00:14
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Yigidi oldur hakkini yeme. sunnet iyi bir sey degil. hem organik hem psikolojik olumsuz etkileri var fakat sadece fimosiz denilen hastalikta yani sunnet derisinin torba agzi gibi buzulup penis basini sikistirmasi durumunda sunnet faydali zaten tedavide sunnet yapmak oluyo. baska bi faydasi yoktir.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 03-04-2008, 18:02
kuranyeter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kuranyeter kuranyeter isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

merhaba.
genelkurmay komutanlığı neden askere sünnetsiz gelenleri sünnet ediyor bu işin nereyle ne gibi bir bağlantısıvar bilen varsa sevinirim.
askerde sünnet edilme diye bir şey yok demeyin bende askerlik yaptım ve sünnetsiz olanları revire yolladılar.

sevgi ile

Önerilen Siteler