Hirsizlik yüzünden cezalandirmak yerine onlari hirsizlik yapmaya zorlayan nedenleri cözmek isterdim...
Dünya hic adil bir yer degil. Zenginlerin zengin oldukca zengislestigi , fakirlerin fakir oldukca fakirlestigi bir cagda yasiyoruz..
Hirsizlik yapan sahis acaba neyin ugruna hirsizlik yapmis. Her hirsizligin altinda kötü bir nedende aramak dogru degil . Bazi insanlarin caresizlikden yasamak veya yasatmak ugruna yaptigi hirsizliklar var. Insanlarin cogu bencil oldugu sürece hirsizliklar herzaman devam eder.
Bana sorarsaniz HIRSIZLIK dogada dogal birsey. Sadece insanlarda yok hayvanlardada var. Hirsizligi sadece sahibinden habersiz calmak olarak anlamamaliyiz. Zorla elinden almak olarakda anlayabiliriz. Hayvanlarda bu olay cok görülür. Agzindanki yiyecek , kendi türü olsun ya da olmasin kapismayla biter..
HIRSIZLIK durdurlamaz ama onu azaltan cözümler üretilebilir. Mesela türkiyedeki öküzler somaliye , filistine yardim etmek yerine kendi ülkelerindeki insanlara yardim etseler bu hirsizlik oranini oldukca azaltir.. Heleki Islam birliklerinin islam ülkeleri icin yardimlasma kampanyalari yok mu ? Sanki kendi ülkeleri newyork vesselam.
Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina
|