Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları

Konu Kapatılmıştır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-12-2006, 01:14
Üye Değil

Standart Re: Disiplin Duyuruları

Sodomo,

Konu yönetimde görüşülürken savunman da ulaşmış idi. Göz önüne alındı. Bir karar verildi. Karar hoşuna gitmiş veya gitmemiş olabilir. Ancak seni buna saygılı olmaya davet ediyorum.

Tüm üyelerin katılımına açık "disiplin görüşmelerinde üslup ve kriterler" konulu başlıklar açmayı düşünüyorum birazdan. Burada üyelerimizin yönetsel konulardaki görüşlerini alalım. Böyle bir kamuoyu yoklaması belki biz yöneticiler için de iyi bir referans olabilir.
Alt 03-12-2006, 01:39
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Sevgili Cem
Bu Forumda Sodomonun Topiklerinden başka bilimsel ve ciddi olarak ele alınabilecek bir tek topik yok.
Bu konuda ne yazık ki sizinde katkılarınız yok.
Otturuktan teyyare selam söle o yare cinsden başlıklar var.
Adam emek veriyor, araştırıyor, yazılar yazıyor. Sonra sevgili inanan kardeşlerimiz köşeye sıkışınca başlıyorlar Sodomoya aşağılayıcı, hakaretvari saldırmaya. Siz bu noktada müdahale etmiyorsunuz. Sonra Sodomo çıldırınca (onu çok iyi anlıyorum, ben daha ileriye gidebiliyorum, sodomo bana telkinde bulunuyor sinirlenmemem için için) ama sonra aynı hatayı oda yapıyor.
Adamlar A p t a l *pozisyonuna düştüklerini fark edince Adama ağır Tahrikde bulunuyorlar ama yöneticiler sessiz kalıyor ve iş çığırından çıkıyor. Bence sorun forum kurallarında. Foruma gönderilen yazı önce yöneticiler tarafından okunsun sonra yayımlansın ve başlıklar sınırlı kalsın bir başlık sonuca ulaşmadan yenisi açılmasın.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 03-12-2006, 01:55
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Walla ben Sodomonun hangi araştırma yazısına hakaretle cevap vermişim?Dikkat ettiysen forumda mümkün olduğu kadar seni muhatap almamaya çalışıyorum.Çünkü çok sloganvari bir tavrın var ve sallıyorsun.Bu cevabımı da şahsıma sataşma olduğunu hissettiğim için verdim.
Sonuç olarak bana ve Sodomo arkadaşımıza bir ceza kesildi.Ben bu cezayı saygıyla karşılıyorum ve hakettiğimi de düşünüyorum.Sodomonun üslubundaki sertlik,alaycı tavırlar ve hakaretvari ifadeler beni böyle bir cevaba zorladı açıkçası.Yalnız Sodomo arkadaşımızda bu karara karşı bir sindirim zorluğu görüyorum.(bir kapsül meteospasmyl alsın hemen sindirir * )Arkadaş!verilen karara saygı duyacaksın dahası tahammül de edeceksin.Hem sağı solu tahrik et,hem hakaretler yağdır ondan sonra da bana ceza kesilmesin diye ayrıcalık iste.Neden burası bir ateist sitesi olduğu ve sen de bir ateist olduğun için.Son söz olarak yönetim kurulumuza verdikleri bu adil karar için teşekkür ediyorum.
Alt 03-12-2006, 02:01
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Hiramusta'nın şikayeti ile başlayan sürece ilişkin ben de birkaç şey söylemek istiyorum. Biraz geç farkettim olayları. Başka bir topic açacaktım bugün ama herhalde kısmet olmayacak.

Yönetimin karar metnine birşey demiyorum, bence biraz daha farklı olmalıydı ama asıl Cem'in Sodomo'nun tepkisine karşı verdiği cevap beni açıkçası rahatsız etti. Sodomo'ya da Pante'ye de yönetim kurulu üyeliği teklif edildi. Sodomo'nun kabul etmeme gerekçesi benim hatırladığım kadarıyla Cem'in yazdığı gibi birşey değildi. Cem'in yazdığı şey tam anlamıyla sert bir yorum. Yanlış hatırlamıyorsam Sodomo birkaç gerekçe getiriyordu, sonuncusu da kendisinin kolay kızan biri olduğu, yönetime gelmesinin bu açıdan doğru olmayacağı, bunun zarar verebileceği şeklinde birşeydi. Ve bu gerekçe kendisini çok iyi tanıyan, kendiyle barışık biri olduğunu gösteriyordu. Bunun o zaman rahat küfür edebilme özgürlüğü şeklinde algılanmış olduğunu hatırlamıyorum ben. Kendi açımdan rahatlıkla şunu da ekleyebilirim ki, Sodomo yönetime girseydi de Sodomo'luğundan birşey vermezdi. Sodomo Sodomo'dur yani. Hatta bazı yazıları Merwe tarafından silindiğinde de sempatiyle yaklaşmıştı. Bence çok haksız ve yanlış bir değerlendirme yapılmış.

Diyanet için deyyus kelimesini kullanması üzerine de nedense uzunca durulmuş. Orda Sodomo "bre deyyuslar" demiş özellikle. Yazının bütününde amaçlanan şeyin küfretmek değil, hepimizin filmlerde falan Osmanlı padişahlarından gördüğümüz bir ifadeyi kullanarak esprili bir anlatım yakalamaya çalışması olduğunu gözden kaçırılmış. Geçmişte kullanıla kullanıla dillere düşmüş bir ifadeyi bu biçimde kullanmaya yanılmıyorsam edebiyetta "humorlu anlatım" yada buna benzer birşey deniyor. Özellikle başına "bre" koymasında böyle bir amaç olduğu belli zaten.

Hiramusta ile Sodomo'nun karşılıklı kullandığı hakaret ifadeleri var elbette. Bunlara ne yaptırım uygulanacağı tartışılır tabii ama Hiramusta bunları biraraya toplamaya çalışmış ve bu sözü de çekip çıkarmış. Bu tür amaca ulaşmak için "cımbızlama"lar çokça yapılır ama karar verenlerin bu tür durumlarda bütün üzerinden düşünmesi gerekirdi. Burda tek tek cümlelere bakılıp hakaret sözcüğü var mı yokmu diye bakıldığını düşünüyorum. Bu yöntemin yanlış olduğunu daha önce Aldostu-İstavrit konusunda yazmıştım.

Sitenin "düzeyinin yükseltilmesi" konusunda ben de hemfikirim. Ancak sitedeki İslamcı arkadaşlar düzey yükseltmeyi küfür ve hakaret konusuna indirmiş durumdalar. Böylesi belli ki çok işlerine geliyor. Kurnazca, küfür etmeden de sinir bozmak, tahrik etmek mümkündür. Kısa zamanda terhis kağıdını alıp gitmeden sitede kalmayı başaran dinci arkadaşlar bu konuda çok iyiler açıkçası. Yazılara girip alakasız üçbeş şey yazıp, biraz şov yapıp ortalığı birbirine katıyorlar. Ne fikir tartışması oluyor doğru dürüst ne alışveriş. Biraz provokasyon, biraz alay, üçbeş şirin laf, birkaç beylik sevgi, çiçek, böcek güzellemesi, arada bel altına çaktırmadan vurulan birkaç yumruk ve çelme, biraz kendinin reklamı, tamamdır. (Bu arada bu sözlerimi Hiramusta için söylemiyorum. Ben Hiramusta'nın siteye en çok düşünsel katkı yapan İslamcı olduğunu düşünüyorum)

İslamcıların bu "küfür olmasın", "efendi olalım" vb. şirinlikleri aslında çıplak kralı gizleme çabasının örtülü bir ifadesi. Ben de küfürü, hakareti hiç sevmem ve günlü hayatımda da kullanmam. Ama ortada bir gerçeklik var. Konu Muhammed'e gelince olayı nasıl anlatacaksınız ki. Adam 9 yaşında çocukla evleniyor, karısının sayısı bellisiz. Savaşlarda kafa kesme, katliam, köleleştirme, satma herşey var, ganimet sevdasıyla yanıp tutuşan bir topluluk, bütün bunlar birilerinin kutsalları. Bugün en ahlaksızca sayılan şeyler müslümanların kutsal değerleri diye savundukları kişilerin yaptığı şeyler. Zaten ilk tepkileri de benim kutsalıma saldırılıyor oluyor. Budha'ya, Konfüçyüz'e, hatta İsa'ya *böyle saldıran var mı? Gerçek neyse o işte. Biz ne yapalım yani. Sen de bunu kutsalın sayma o zaman. İşte "küfür olmasın", "efendi olalım"ın arkasında saklanan koca bir iğrençlik yığını. Kibar, efendi pozlarla İslamiyetin çirkinliklerinin üstü örtülmeye çalışılıyor. Sen istediğin kadar kibar, efendi, saygılı anlatırsan anlat: Katil katildir, tecavüzcü tecavüzcü. Bunları saklayamazsın, gizleyemezsin. Örneğin Hitler'i savunan birisi benim karşıma çıkıp "efendi olalım lütfen" diyor bana. Yahu ne efendiliğinden bahsediyorsun sen. 1400 yıldır efendiliğini göstermişsin işte. Söyleyecek tek söz var: Numara yapma! Biz seni tanıyoruz!

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 03-12-2006, 02:02
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

sevgili hiramusta
bu yazdığımın seninle alakası yok zaten sen cevap vermesen konunun içinde seninde olduğunu bilmeyecektim.
Bende bir zamanlar ciddi konular yazmaya çalışıyordum fakat sonra işi espiriye vurmaya karar verdim, sloganvari dediğin de bu olsa gerek.
Çünkü yazdığım yazıların hemen hemen hiç birisine ciddi veya alaycı cevaplar gelmeyince böyle olmak zorunda kaldım.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 03-12-2006, 02:44
aldostu aldostu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ey terbiye;

nerelerdesin?

Sen üzerine dinli veya dinsiz diye;

sıradan insanların giyeceği hiç bir elbiseyi giymezsin.

Senin beyaz gelinliğin,

asaletinin timsalidir.

Lütfen,

sana giydirilmek istenen hiç bir elbiseye sessiz kalma.

Çıplak kal gerekirse,

ama çirkin bir elbise asla giyme ;

zaten giymezsin de.

Aldostu.
Alt 03-12-2006, 02:44
Birisi Birisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yazılanların biri ya da birileri tarafından okunması dahi olumlu bir gelişmedir cevap konusunda yine de aceleci olunmamalı elbet uygun cevaplar gelecektir...
Alt 03-12-2006, 03:35
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Sevgili Aldostu,

Kuran gibi konuşmuşsun, ne demek istediğin anlaşılmıyor. Daha açık ve net yazar mısın? Kim kime ne elbisesi giydiriyor?

İslamcılar vahşetin üzerine şirin bir elbise giydirmeye çalışıyorlar yüzlerce yıldır. O elbiseyi çekip yırtınca da aman bizim kutsalımıza saldırılıyor diye bağırıp çağırmaya başlıyorlar.

Not: Yukardaki yazdıklarımdan İslamcıların terbiyeli insanlar oldukları gibi birşey anlaşılmasın. Tersine küfür, hakaret, saldırganlık bini bir para. Çok iyi biliyoruz bunu. Ama bunlar bu sitede barınamadıkları için ancak şirin elbiseli olanlar kalıyor. Bunun adına da terbiye diyorlar. Halbuki yapılanlarda terbiyesizlik dizboyu, bunu anlatmaya çalıştım yukardaki yazımda.

Sevgilerle

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 03-12-2006, 03:58
aldostu aldostu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sargon,

İslamcıların ne düşündüğü,
ne dediği,
kime ne elbise giydirdiği beni zerre kadar ilgilendirmiyor.

İslamcıya veya şuncuya-buncuya kızarak akıl yolundan uzaklaşan
akıllı zannettiğim insanlara sesleniyorum ben.

Benim dinlerle bir ilgim olmadığı,artık sindirile..
Mazlum oluşundan ve bazı laflarındaki derinliğinden dolayı ilgi duyduğum için resmini aldığım avatardan da vazgeçmeyi düşünüyorum bu aralar.

"Acaba İsa resimli bir avatar mı seçsem?" diye düşünmüyor da değilim.

Üstteki yazımın ana vurgusu,
terbiye ve adalet duygularının,
kesinlikle yansız-yönsüz olma gereğine olan inançlarımdır.

Birilerine kızıp bozulunduğu zaman,
duygusal davranır insan.
Duygusal davranmak da,
terbiye ve adaletden uzaklaştırabilir insanı .

Ana yargım bu Sargon.

Sevgilerimle,

Aldostu.
Alt 03-12-2006, 04:01
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sözün kısası Sargon o taşlar benim kafama atıldı hemen başını eğme
Konu Kapatılmıştır

Önerilen Siteler