Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-02-2005, 18:59
ali oktay
Üye Değil

Bu adem ile neyi tartisiyorsunuz?

Forumda tansiyon yukseldimi koro basliyor,edep,tartisma adabi falan fistik…ya da soyleminizi eyyamci uslubundan delikanli uslubuna cevirip tokmagi davulun tam orta yerine vurdunuzmu milleti rehavet uykusundan uyariyor ve irrite ediyorsunuz.
Wayy efendim surada ne guzel tartisiyorduk nereden ciktin,ortaligi bulandirdin?
Yok yok,siz tartistiginizi saniyorsunuz efendiler!Ustelik sizin karsida buldugunuz duzey,tartisma adabi falan diye kendinizi kandirdiginiz seyler de dupeduz edepsizlik hem de sogukkanli cinsinden.Bilime karsi yapilan bu carpitma ve manuplasyonlar edepsizligin de daniskasidir.

Simdi bakalim neler soylenmis….

Ben sizin yazılarınızda gördüğüm önemli bir psikoloji var. Siz oturup kendi aranızda muhabbet ediyorsunuz ve her şeyi açıkladığınızı zannediyorsunuz. Bir de tahmin ediyorum birbirinizi de hararetle onaylıyorsunuz. Biraz bu kapalı dünyanızı kırın, dışarıya açılın. İdeolojik saplantılarınızı da terk edin. Gerçeği belki öyle daha rahat görebilirsiniz.
Evrim konusunda da birkaç söyleyeyim. Ben şahsen evrime karşı bir önyargım yok. Bu konuda benim inancıma göre bir sorun yok. Allah Canlıları evrimsel bir süreç içinde de yaratmış olabilir.

Ne kadar uygar ve bilimsel bir tartisma adabi degil mi?insanin gozlerini yasartiyor,mum gibi eritiyor okuyani.Ben bu uslubu cok iyi bilirim,Ostaki borularindan damla damla Nur damlatilmis bu ademlerin cuma vaazi formatindaki bu uslubunu iyi bilirim,sizi karsisinda bagdas kurmus DİNgil yerine koyup ostaki borusundan aldigi nur damlasini damardan enjekte edercesine yavas yavas zerkederken siz ademin adam gibi kelam ettigini sanir,babaennenizin anlattigi masal yumusakliginda uykuya dalarsiniz.Oysa o bir sonraki topikte az once soylediklerinden usulca cark edecek siz ise uyku mahmurlugu ile bunun farkina bile varmiyacaksiniz.

Örneğin güneş enerjisiyle çalışan bir küçük buzdolabını ele alalım. Bu buzdolabı termodinamik yasalarına göre hareket eder. Bunun bu yasalara göre çalışması, onun bir tasarım ürünü olmadığı anlamına gelmez ki. Aksine son derece gelişmiş mühendislik imkanları, deneyler ve tasarımlar sonucunda bu makine üretilmiş ve ortaya konmuştur.
Bir de şunu unutma Allah sırf canlıları yaratmamıştır. Bu evrende var olan her şey gibi tüm doğa yasaları da Allah’ın bir yaratmasıdır. Her kanunun bir kanun koyucusu vardır. Doğa yasalarının koyucusu da onları yaratan Allah’tır.

Eger uyku hosunuza gittiyse uyuklamaya tatli ruyalara dalmaya devam edebilirsiniz ama,bu ademoglu az once,-ideolojik takilmayin,on yargili olmayin-diye vaaz etmiyormuydu?ne oldu da birden cark edip;-Her seyi yaratan Tanri- oluverdi?Kla si gitmis s.k’i kalmis imamlarimiz gibi keseri hep kendine dogru yontmasinin esvab-i mucibesi nedir acaba?Ne olacak ademin” adam” yerine konulmasi…Zirvalarinin “yanit”muamelesi gormesi.Oysa ademin yanit falan verdigi yok.Sizin soylemlerinizi zikredip sonuna “yanlis” diyerekten bildigi duayi okumasindan baska bir sey yaptigi yok.Bilmeyenler de bir sey soyledigini sanip susuyorlar.Saksakcisi DİNgillerde zaten korkutuk cehalet ozurlu olduklarindan abilerine alkis tutuyorlar.Hadi onlari anladik da size ne oluyor?uyanin.
Ademin soyledigine bir bakarmisiniz?tartistigi kisi zaten disariya acilmis,hem de en disariya acilip ABD ye yerlesmis,ustelik yer fistigi ticareti icin degil, bilim yapmak icin gitmis bir tip adami.Peki kabuguna cekilmis ve o kabugun icinde kuflenip caglar oncesinin enfeksiyonu icinde kivranan kim? Kendisi.Peki tatisma adi altinda soyledigi ne? Bizim col bedevisinin 1400 sene once soylediklerinin tipatip aynisi;La ilahe illallah…….ve biz buna bilimsel tartisma diyecegiz oyle mi?
Hadi ordan!laf pezevengi…laf pazarlamaktan ote anlami yok bu zirvalarin.

Gunes enerjisi ile calisan buzdolabiymis da bilmem neymis de…birak buzdolabini falan,lafi kendine dogru eyip bukmezden once bilimsel tarafsizlikla ve bilimsel ahlak ile tartismayi ogren once.
Sogutucu de suna da oyle tartis.Buzdolabi ornekleri tumden yanlis.Yok kapiya elektrik veirrmisde ne…yok 220voltmus da 50 hertzmis de..demogoji….Buzdolabinin duzenli calismasi ile ne voltajin ne de hertzin bir ilintisi vardir.O motorun calisma rejimi ile ilintilidir.Buzdolabinin kompresorlu olmasina da cok gerek yoktur,bir mum ile de calisir,gaz lambasi ile de.Kompresor verimlilik ile ilintilidir.
Kaldi ki sogutucu kavramini one surmem de anlamlidir.Eger bir sogutucudan soz ediyorsak,bir su kupu de sogutucudur ve 40 yil oncesine dek neredeyse tum dunyada kullanilan tek su sogutma aracidir.Calisma pirensibi de aynen isi-dinamigi prensiplerine goredir.Kup yuzeyine emilen ve dis ortam tarafindan buharlasan su enerji yitirir, bu da sogumaya neden olur.Gunese birakilan karpuz gibi.Su kuyulari gibi.Hadi buna da akil isi falan dedik,dogal magaralarin soguk hava deposu olarak kullanilmasindaki neden ve sistem de aynen ayni yasaya tabidir,magaranin ceperlerinden su buharlasmasi ve enerji kaybi.Siz bu cevrimin peryotlarini siklastirdinizmi (kompresor)sogutma rejiminden dondurma rejimine gecersiniz.

Sahildeki kum ornegi de evrimi yanlislayan degil bilakis kanitlayan orneklerdir.Bu konuya gelecek yazimda deginecegim.
Alt 16-02-2005, 21:38
reel reel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Al
Sogutucu de suna da oyle tartis.Buzdolabi ornekleri tumden yanlis.Yok kapiya elektrik veirrmisde ne…yok 220voltmus da 50 hertzmis de..demogoji….Buzdolabinin duzenli calismasi ile ne voltajin ne de hertzin bir ilintisi vardir.O motorun calisma rejimi ile ilintilidir.Buzdolabinin kompresorlu olmasina da cok gerek yoktur,bir mum ile de calisir,gaz lambasi ile de.Kompresor verimlilik ile ilintilidir.
Oktay,Bence sen hiç biimsel yazılara eleştiri yapma..Pek bilgin yok tam bir zırva deryası!
O arkadaşın yazdıklar doğru hata yok..Bak ben san bir misal veriyim..İnsanın günlük enerji ihtyacı 3000 kalori cıvarındadır..bizler bunu yağ,şeker proteinden karşılarız..
Bana diyorsunki benim 3000 kaloriye ihtiyacım var,alternatif bir karşılama yöntemi varmı ?
Benimde elimde kocaman bir balyoz var..Kafana vuruyorum..Bu balyozdan tam 3000 kalorilik enerji sana geçmiş oluyor.Termodinamik açıdan 3000 kalorilik enerji ihtiyacını karşılamış oldun..
Fakat yüzünü görmek istmezdim herhalde!
sağ göz aşağı bakarken sol göz yukarlarda tavanda sabit ,mevlevi müridi gibi kendi etrafında aldığı kalorinin rehavetiyle dönen bir adamı kim görmek ister..

Yani fizikse yasalar oluşumlardaki düzenliliği açıklayamaz..Şeker ,protein alanda 3000 kalori almış..Kafasına balyoz yiyende..

kün fe yekün!!!
Alt 16-02-2005, 21:46
haci haci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yani fizikse yasalar oluşumlardaki düzenliliği açıklayamaz..Şeker ,protein alanda 3000 kalori almış..Kafasına balyoz yiyende..
Amma aptalca bir yorum.. Hiç bu kadar saçma bir örnek görmemiştim.. Yaw Müslo''lar.. Hepiniz bu Reel gibi misiniz? Yoksa daha mı kötüsünüz?

HACI
Alt 16-02-2005, 21:47
ali oktay
Üye Değil

Sen once Glokom dan yedigin tokatin etkisinden kurtuldunmu onu soyle bakalim.reel cahil.
Alt 16-02-2005, 22:07
reel reel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hacı ,
Nerde hata var?Maç amigosu gibi sağa sola çığırtkanlık yapmanın bir anlamı yok ...Teknoloji ilerledi ..Merak etme herkez seni duyar..

alioktay;

Glokoma haksızlığını sizin atesitler söyledi....Yanılgıda olduğunu ,hatasını belirten yazılar açılmıştı....Anemi ve sıtmayı evrimsel süreçde gören bir doktor yaptığı hatanın etkisimidir bilmiyorum ben ayrıldıktan sonra oda silinmiş,pek yazılarını okumadım..
orak hücre anemisinin sıtmaya direnç kazanmak için geliştiği söyleyen bir doktorun bence hiç tıpdan haberi yok ..... O konuda bir makale yazsında
bilimsel bir dergiye göndersin....Valla milleti gülmekten kırdırırdı

kün fe yekün!!!
Alt 16-02-2005, 22:47
Üye

Reel
Herşeyden önce insanın kullanabileceği enerji türü biyolojiktir. İnsan ancak biyolojik enerji içeren gıda maddelerini yakıt olarak kullanabilir. Onların temel öğelerini bile kullanamaz. Çünkü vücut ona adapte olmuştur. Sayısız enzimler sayesinde biyolojik enerji biyolojik olmayan enerji ve ısıya dönüşür... İnsan, hatta benim bildiğim hiç bir canlı organizma güneş ışığı dışında, fiziksel bir enerjiyi kullanamaz.

Ayrıca canlılar entropi, kimyasal ve moleküler noise denen ve canlılığa karşı gibi görünen fizik yasaları sayesinde varlığını sürdürebilir. Yani onlardan yararlanmak için son dererce kompleks sistemler geliştirmişlerdir. Onlar olmadan evrim olmaz. Yaşam karmaşıklaşmaz. Onlara uymaya çalışan canlılarda evrim ve karmaşık yapılar ortaya çıkmıştır. Bu konuda uzun bir yazı yazmakla meşgulüm. İlerde yayınlamayı düşünüyorum..

HACI
Alt 17-02-2005, 03:52
Üye Değil

ya beni şaşıtıyosunuz kuantum fiziği artık gunluk kullanıma kadar işlemişken bole bilime uyar insanlar nasıl termodinamikle kendilerinide dayanak buluyolar pes yani.Yav niye 50 sene geriden geliyonuz yoksa hep ileride olmaktan sıkılıp gerileri muslumanlardan almakmı istiyonuz.

Şu anda bilimle az cok alakalı bir kişi kuantum fiziğinin daha dogrusu yasalarının bir cok konudaki teorileri kanunları deiştirecek geliştirecek olcude
oluşturunu bilmiyormu?hemde kuantum fizigi ilk bakışta temodinamik kanunlarından daha cok işine yarayacak olmasına ragmen. yoksa harbi geri vitesemi taktınız?

Siz termodinamikte kalın kuantum fiziginin belirsizlik ilkeleri , olasılık hesaplarıyla dolu formulleri bile sizi yalanlarken siz kendinizi kandırın.

Geri vitese takmışken bilgisayar yerine abakus filam kullanın bari.
Alt 17-02-2005, 14:41
unver unver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Eastcomander;

Kuantum fiziği bizi mi yalanlıyor!? :shock: Nasıl bir alaka kurdun anlayamadım? Hem kuantum fiziği termodinamik kanunlarından bağımsız değil ki!

Saygılar
Alt 17-02-2005, 16:02
Üye Değil

unver Diyor ki
Eastcomander;

Kuantum fiziği bizi mi yalanlıyor!? :shock: Nasıl bir alaka kurdun anlayamadım? Hem kuantum fiziği termodinamik kanunlarından bağımsız değil ki!

Saygılar
unver susun olm artık bilimin b sinden haberiniz yok konusuyonuz.
newtıon fizigi , termodinamik yasalar , kuantum fizigi vs bunlar fizik modelleridir olayları modelllemek için kullnılır.bu modeller zaman içinde yerlerinini birbirlerine bıratmıştır ki kuantum fizigide belki glecekte yerini başka bi modele bırakacak.termodinamik dediin şey newton fizigi temelli bir on kabuller metnidirki kuantun fiziginin kabulleriyle birebir ortusmez ve kuantun gfiziginin kabullerinden ilki belirizlik ilkesidir.siz bilimin zıt yonune gidiyonuz acıkca geriye ve yaşadıınız anda neler oluyo haberiniz yok.Adamlar deney yabıyor bakıyolar elektron hem medde hem enerji o zaman dşyiolarki bu elektron acaba ne zman madde ne zaman nerji.bu daha ilginç elktron aynı anda madde ve aynı anda enerji bazen ikisinden biri.Peki bu bulunana kadar klasık fizik dediimiz newton temelli kabullere formullere gore nasıl verimli sonuclar elde edilebilip bir suru alet gelişti bilim ilerledi?İşte mukkemmel sistem bu dur.biir makina dusunun en aptal insan bile verimli bi şekild kullanıyo bir ewren dusunun yaratıcı o kadar gusel yaratmışki olanca karmaşıklıga belişrsizlige ragmen kulları bu ewreni bi şekild modelleyip yorumlayabiliyor.Şimdi kendiliğinden luşan bir sistem bunu sdusunemes bu yoldada ilerleyemes.bu olay klasik fizigede aykırıydı kuantum fiziginede aykırı.dofgada denge oluşurken karmaşa anında karmaşıklık kendi kurallarını uretmes olan kuralların kendisini goturduu olcude dengeye ulaşır.siz gordunuzmu doga durup dururken dengeye geleyim diye fizik yasalarını deiştiryo flan ya da bu yaslar kendi kendilerini deiştiriyor.siz once bilimi orenin sonra konusun.
Alt 17-02-2005, 16:52
Üye

Kendiliğinden oluşan sistemler quantum fiziğine aykırı değildir.
Tam tersine.. Quantum fiziği yoktan varoluşu mükemmel bir şekilde açıklar..
Klasik fizikle quantum fiziğini birleştiren yeni bir kurama gereksinim vardır. Bu konuda yoğun bir şekilde çalışılmaktadır.
Şu anda Newton''un kurduğu klasik fizik hala geçerlidir. f=ma pratik olarak güneş sisteminde, hatta evrende kullanılmaktadır.
Einstein fiziği Newton fiziğini çok az değiştirmiştir.
Quantum fiziği ise, tümüyle ayrı bir fizik çeşididir ve Newton veya Einstein fiziği ile bağdaşmamaktadır.
Bu fizik türlerinin her birinin kendine göre yeri ve önemi vardır..

HACI

Önerilen Siteler