Al
|
Sogutucu de suna da oyle tartis.Buzdolabi ornekleri tumden yanlis.Yok kapiya elektrik veirrmisde ne…yok 220voltmus da 50 hertzmis de..demogoji….Buzdolabinin duzenli calismasi ile ne voltajin ne de hertzin bir ilintisi vardir.O motorun calisma rejimi ile ilintilidir.Buzdolabinin kompresorlu olmasina da cok gerek yoktur,bir mum ile de calisir,gaz lambasi ile de.Kompresor verimlilik ile ilintilidir.
|
Oktay,Bence sen hiç biimsel yazılara eleştiri yapma..Pek bilgin yok tam bir zırva deryası!
O arkadaşın yazdıklar doğru hata yok..Bak ben san bir misal veriyim..İnsanın günlük enerji ihtyacı 3000 kalori cıvarındadır..bizler bunu yağ,şeker proteinden karşılarız..
Bana diyorsunki benim 3000 kaloriye ihtiyacım var,alternatif bir karşılama yöntemi varmı ?
Benimde elimde kocaman bir balyoz var..Kafana vuruyorum..Bu balyozdan tam 3000 kalorilik enerji sana geçmiş oluyor.Termodinamik açıdan 3000 kalorilik enerji ihtiyacını karşılamış oldun..
Fakat yüzünü görmek istmezdim herhalde!
sağ göz aşağı bakarken sol göz yukarlarda tavanda sabit ,mevlevi müridi gibi kendi etrafında aldığı kalorinin rehavetiyle dönen bir adamı kim görmek ister..
Yani fizikse yasalar oluşumlardaki düzenliliği açıklayamaz..Şeker ,protein alanda 3000 kalori almış..Kafasına balyoz yiyende..