1 Afrikanın ne özelliği varda ilk primatlar orada ortaya cıktı ?
Alt miyosen döneminde (25-16 milyon yıl önce) sadece Afrika kıtasında hominoidler yaygın. Bu dönemde Afrika ile Avrasya'nın kara baglantısı yok. Afrika'nın özelliği ise cografi şartları.
2 Afrika haricinde baska kıtalardada "öncesiz" primatlar ortaya çıkmışmıdır? varsa ve mümkünse türlerinin isimleriyle beraber.
Orta miyosen döneminde ise (15 milyon yıl önce) Afrika'dan Avrasya'ya karasal hominoid göçleri oluyor. Bu tarihlerde Anadolu ve Avrupa'da hominoidlere sıklıkla rastlanıyor. İki ana görüş var. Bir tanesi hominidlerin Afrikadaki hominoidlerden evrimleştikleri. Digeri ise Avrupa'dan Afrika'ya göçle gelen hominoidlerden evrimleştikleri. Hominidlerle hominoidlerin evrimsel ayrışmasının 5-6 milyon yıl önce oldugu öne sürülüyor. Bu konuda bir tartışma yok ve bu da Afrika'da oluyor.
3 Evrim haritasında görmüştüm , evrimin yolculuğu , etiyopya civarından kuzey arab yarımadasına oradan güney asyaya oradanda ikiye ayrılıp avrupa ve kuzey amerikaya diye . burada sormak istiyorum ,
etiyopya civarından kuzeye değilde batıya hatta güneye doğru giderek ortaya cıkan türler varmı ? varsa ve günümüzdede hala yasıyorlarsa , ulus isimleri nelerdir ?
Evrim haritasında bahsedilen homo sapienstir ve artık insan ile karşı karşıyayız. Tarihin bu döneminde herhangi bir ulustan bahsetmek mümkün degil. Şayet bahsedilecekse bir insan ulusundan bahsedilebilir ancak. Zaten ulus kavramı kapitalizmin doguşu ile ilintili bir kavramdır.
İnsanın göçleri ve göç yolları ise deaylı olarak şurada yer almakta :
http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=6834
4 2 .ci sorumu dahada genişleterek , egerki primatlar ortaya cıkmışsa , sonraki zamanda bunlar bizler gibi akıllı bilinçli varlıklar haline geldilermi ? geldilerse ve hala günümüzdede yasıyorlarsa ulus isimleriyle beraber
Şİmdi burada kavranılamayan bir şey var. Evrim sonucu yeni bir türün olması eski türün yok olması ile sonuçlanır. Ya da yeni tür kazandıgı bazı özellikler dolayısıyla farklılaşır ve yaşamını idame ettirecek şartları kazanır. Bu eski türün ya da içinden çıktıgı atanın bir süre sonra populasyonda azalmasıyla ve nihai olarak da ortadan kaybolmasıyla sonuçlanır. Elbette çok uzun bir süre içinde. Aksi takdirde yeni tür o özellikleriyle var olamaz.
Şİmdi zaman zaman boynuzu olan, kuyrugu olan, iki kafası olan bebekler dogdugunu okuruz. Sadece böyle degil daha pek çok farklı degişimlere şahit oluruz. Şayet bu özellikler insana bir farklılık saglasaydı, ya da hayatta kalmayı kolaylaştırabilseydi o takdirde bu özelliklere sahip bireyler populasyon içinde agırlık kazanacaktı ve eski türe nazaran baskın olacaklardı. Eski tür de süreç içerisinde kaybolacaktı. Dolayısıyla insanın yaşama karşı başarılı olabildigi ve gen havuzunda agırlık kazandıgı tek yyaşayan türü biziz. İlerideki iklim degişiklikleri ne getirir, hangi sonradan kazanılan özellikler baskın olur onu bilebilmek mümkün degil bugünden.
5 Bir keresinde homo sapiensle ilgili , ne zaman ve nerde cıktığına dair cok az sey biliniyor diye okumuştum , eger bu doğruysa , nasıl oluyoda taaa 100 - 200 - 300 milyon önceki primatlar hakkında daha
fazla bilgi varda sapiensle ilgili yok ?
Bu bilgi yanlış. Öyle 100 milyonlarca sene diye bir şey yok. Modern sapiensin en eski atasına ait fosil ise 195 bin sene öncesine ait.
6 Zeki bilincli canlılar olabilmemiz milyonlarca yıl sürdü , bu süreç neden yüzbinlerce hatta onbilerce yıl içinde olmadı ? eger olabilme imkanı olsaydı ne gibi koşullar gerekliydi ?
Bu son derece saçma bir soru olmuş. Evrim iradi, istege baglı bir şey degil. Tasarlanıp yapılabilecek bir şey de degil. Ancak şunu söyleyebiliriz. Aşölyen kültürü 1 milyon sene devam etmiş, yapılan taş aletler 8-10 tane ve duraganlık gösteriyor. Son 5 bin senedir ise insanın beyinsel gelişimi anormal bir hızda olmuş. Teknoloji vasıtasıyla doganın sırlarını çözerek ona hakim olma mücadelesinin ulaştıgı ivmeyi ise görmemek imkansız.
saygılarımla