Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-08-2011, 06:45
_melek_
Üye Değil

Standart Ateist profesore Einstein'den ders...

http://www.youtube.com/watch?feature...16BwhQFbw#t=0s

Ben bu videoda geçen konuyu farklı ele almak istiyorum.
Kötülük profesorün dediği gibi Tanrının kendisiyse bile bu Tanrının yokluğuna dair delil olabilir mi?

Bu sitede ateist düşünce yapısı kendi çıkarları doğrultusunda hareket eden ve insanları zorlayıcı hükümlerinin varlığından Tanrı yoktur ifadesini kullanıyorlar.

Bu ne kadar doğru sizce?

Kutsal kitap Kuranda kendince bulduğu çelişkiler sonucu Tanrı yoktur denilebilir fakat hükümlerinin ve getirdiği disiplinin eleştirisi sonucu sırf kendi düşüncelerine uymadığı için böyle bir Tanrı düşünülemez gibi ifadelerin kullanılması kendi içerisinde çelişiyor.

Gerçekten hayalinizdeki gibi bir Tanrı kitabı olsaydı Tanrı fikrini kabul edecekmiydiniz?

Bu soru çok önemli noktaya değiniyor.

Müslümanlara gelen eleştirilerden biride cennet ve bir takım mükafatlar sebebiyle Tanrı inancını kabul ediyorlar iddiasıdır.

Bu şekilde iddialara en güzel cevap bu soru olacaktır.
Alt 13-08-2011, 07:15
apsimon apsimon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

_melek_´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Ben bu videoda geçen konuyu farklı ele almak istiyorum.
Kötülük profesorün dediği gibi Tanrının kendisiyse bile bu Tanrının yokluğuna dair delil olabilir mi?

Bu sitede ateist düşünce yapısı kendi çıkarları doğrultusunda hareket eden ve insanları zorlayıcı hükümlerinin varlığından Tanrı yoktur ifadesini kullanıyorlar.

Bu ne kadar doğru sizce?

Kutsal kitap Kuranda kendince bulduğu çelişkiler sonucu Tanrı yoktur denilebilir fakat hükümlerinin ve getirdiği disiplinin eleştirisi sonucu sırf kendi düşüncelerine uymadığı için böyle bir Tanrı düşünülemez gibi ifadelerin kullanılması kendi içerisinde çelişiyor.

Gerçekten hayalinizdeki gibi bir Tanrı kitabı olsaydı Tanrı fikrini kabul edecekmiydiniz?

Müslümanlara gelen eleştirilerden biride cennet ve bir takım mükafatlar sebebiyle Tanrı inancını kabul ediyorlar iddiasıdır.

Şahsen tanımasamda anlatılanlara ve kitabına göre müslümanların tanrısı kuluna karşı pekte iyi davranmıyor. Hurileri ve şarıl şarıl akan ırmakları pekte ilgimi çekmiyor, zira su sesi bende baş ağrısı yapıyor. Huriler desen bana bir tane yeter cinsel güç konusunda müslüman erkeklere yetişemem. Erkek kardeşim sırf hanımı yüzden isyankar oldu. Çocuğun gözü başkasını görmüyor

Tanrı istediği kadar kitap indirsin. Epostama ileti göndersin. Hani ilahi masalda diyor ya iblis ademe seçde etmedi. Bende seçde etmem. Dünyada kötülük var olduğu sürece suçlusu odur.

Niye biz yoktur diyoruz. Çünkü insanı ve doğayı seviyoruz. İnsan içinde ki pis irini değil ondan çıkan güzelliği, umudu...

Pis irin nedir? Pis irin düşmanlıktır,kindir,nefrettir. Nefret, düşmanlık nasıl beslenir. Duygu ile beslenir. Duyguyu da din eline alır. İnsanın içinde ki irini diri tutar.

Melek, tanrı diye bir şey yoktur. Tanrı insanın insana yaptığı kötülüğün kılıfıdır.
Alt 13-08-2011, 07:58
ereninthenature - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ereninthenature ereninthenature isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Kotulugun tanimini Allah/Tanri sevgisinin yoklugundan kaynaklanan bir kavram diye yapmak hatalidir.

Adama soyle bir soru sorarlar "Musluman olmayan herkes kotu kalpli mi?".
Gandi kotu kalpli mi?Carl Sagan kotu kalpli mi?Birinin amaci bir milleti ozgurlugune kavusturmak, digerininki bilimi topluma tasimak.

Ben kafamdan bir iyi cizsem, desem ki; "Kotuluk aslinda yoktur bu peynir sevgisinin eksik olmasindan kaynaklidir, ayni karanligin aslinda olmamasi gibi..." ve bu iddia mi boylece biraksam havada, rasyonel bir insan bir tarafiyla guler bana, rezil olur bir koseye cekilir aglarim bende kanitsiz, desteksiz iddia sicma huyumdan ne zaman vazgececem diye.

Einstein kisisel bir tanriya inanmadigini acikca belirtmistir defalarca hemde vazgecin su ikiyuzlu iddialardan, karsinizda Einstein gibi bir adamin acikca fizik kurallari tanridir demesine ragmen bunlari gercek sanacak insanlar yok!

Biz uyandik uykumuzdan, sizinde uyanmaniz dilegiyle.

Saygilar.

Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan

All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna
Alt 13-08-2011, 11:15
No God No Sadness - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
No God No Sadness No God No Sadness isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Benim dini bağlılıklarım konusunda okuduklarınız, sistematik olarak tekrar edilen yalanlardan başka bir şey değil. Kişisel bir tanrıya inanmadığım gibi bunu saklamayı bırakın, açık ve net bir şekilde ifade ettim. Eğer içimde “dini” olarak tanımlanabilecek bir şeyler varsa o da bilimin aydınlatabildiği kadarıyla Dünya’nın yapısına olan sonsuz hayranlığımdır." (1)

"Bir insanın ölümsüzlüğüne inanmıyorum ve ahlakın arkasında insanüstü bir otoritenin bulunmadığı, tamamen insani bir mesele olduğunu düşünüyorum." (2)

"Teolojinin tanımladığı gibi iyiliği ödüllendiren ve kötülüğü cezalandıran bir tanrıya inanmıyorum."(3)

Kaynaklar:
(1) : Albert Einstein, 1954, from Albert Einstein: The Human Side, Helen Dukas, Banesh Hoffman, Princeton University Press
(2) : Albert Einstein, 1954, from Albert Einstein: The Human Side, Helen Dukas, Banesh Hoffman, Princeton University Press
(3): [Albert Einstein, as quoted in a memoir by Life editory William Miller in Life, May 2, 1955]

Tekrar düşünün..

Turk Oguz begleri, budun, esidin uze tenri basmasar asra yir telinmeser Turk budun ilinin, törüngün kim artati udaçı erti?
Alt 13-08-2011, 11:47
Olimpiyat Olimpiyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

melek hanım
yaklaşık 6 yıldır çeşitli sitelerde(türk ve yabancı sitelerde) bu olayın uydurma olduğunu söyleye söyleye dilimde tüy bitmiştir.
einstein böyle bir şey dememiştir..hayatında böyle bir şey yaşanmamıştır..
ne kitaplarında ne de onunla yapılan ropörtajlarda ne de başka bir yerde böyle bir şey yoktur..
2000 yıllara girdikten sonra uydurulmuş bir şehir efsanesidir..maalesef ki inanılmı ve yayılmıştır..

aşağıda bunun şehir efsanesi olduğu anlatılıyor..
http://urbanlegends.about.com/od/rel...nstein_god.htm
Alt 13-08-2011, 12:48
_melek_
Üye Değil

Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
melek hanım
yaklaşık 6 yıldır çeşitli sitelerde(türk ve yabancı sitelerde) bu olayın uydurma olduğunu söyleye söyleye dilimde tüy bitmiştir.
einstein böyle bir şey dememiştir..hayatında böyle bir şey yaşanmamıştır..
ne kitaplarında ne de onunla yapılan ropörtajlarda ne de başka bir yerde böyle bir şey yoktur..
2000 yıllara girdikten sonra uydurulmuş bir şehir efsanesidir..maalesef ki inanılmı ve yayılmıştır..

aşağıda bunun şehir efsanesi olduğu anlatılıyor..
http://urbanlegends.about.com/od/rel...nstein_god.htm
Sayın Olimpiyat benim için o enistein söylemiş bu enistein söylemiş bu pek önemli değil.

Yazının verdiğiniz linkin ayrıca hiç bir dayanağı yok kişi kendi düşüncelerini yazmış.

Burada önemli olan yazıdaki geçtiği gibi onun bir üniversite öğrencisi tarafından hazırlandığı ve efsane olduğu filan değil yazının verdiği mesajdır dilerseniz bunun üzerinden gidelim..
Alt 13-08-2011, 12:49
antiputperest antiputperest isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayın melek ......

hayalimde ki gibi bir tanrı kitabı olsa tanrı da ben olurdum ..çünkü o tanrı kitabının yaratıcısı tanrıdır... hayal ederek o kitabı yaratan da ben isem o halde ben tanrıyımdır ......

neyse sorunuzu biraz değiştirerek asıl merak ettiğimiz şeyin aynı şeyler olduğunu varsayarsam tam anlaşılmamakla birlikte şu sorunun sorulması gerekiyor...
doğrumu yaklaşıoruz duruma?
inanan yobazlardan inanmayan yobazların farkı varmı?
inanmayan ama yobaz olarak inananlardan farklı olmak için hangi yolda gitmeliyim?
inanan fakat yobaz bir şekilde tapınan lardan farklı olarak inanmak nasıl mümkün? vs vs vs
ben bunların hiç birini sormayı tercih etmiyecem ben sorunun problemın farklı ayakalrından yukarda ki sorularla kısaca bahsetmiş olduğumu kabül ederek doğrudan olması gerekene yönelik fikrimi açıklayacam ....
Tanrı var mı yok mu,tanrının kitabı var mı yok mu önemli olan bu değil var ya da yok çekiştirmesi değil insanın ihtiyacı olan şey.
Yaratadan varsa bu insan aklı ile bilinebilirmi? bilinebilir değildir..... Eğer yaradanın varlığı ya da yokluğu bilinemiyorsa neye inanıcaz ?bir inanış oluşturmak zorunda değiliz ama insan doğası gereği bu konuya girildiğinde bilinemediğinden inanç oluşmak zorundadır..inancın olusturulacağı sey yaradanın varlığı ya da yokluğu değil var sa neden yaratmış bir iradesi varmı bize yönelik ?
yaradanın varlığı ya da yokluğu bilinemiyorsa ve yaradan tasarlayıcı böle tasarlamıssa demekki var bir bildiği bulunmak bilinmek istememiş diyebiliriz.....demekki o zaman yaradan var ise eğer insandan tapınma bulunma inanılma beklemiıor ne dior...hiçbir kutsal kaynak kanıt cevap bırakmayan yaradan dıor ki....

ATEİST OL.....

DÜŞME PEŞİME .......

KENDİNCE YOL ÇİZ.......

AKIL VERDİM GÖNÜL VERDİM YETER SANA PEŞİMİ BIRAK.....

AYAKLARININ ÜZERİNDE DUR........

EVRENDE YALNIZSINIZ KENDİ BAŞINAIZA ÇÖZÜN SORUNLARINIZI......
Alt 13-08-2011, 13:08
antiputperest antiputperest isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

başka br anlatımla dior ki ;

KENDİMİ KENDİM KAYBETTİM
BULA KENDİM KENDİMİ
KENDİME KENDİM GEREKSE
BULUR KENDİM KENDİMİ

Demekki kendime kendim lazım değil......... ihtiyacım olan sey kendime gelmek hiç değil........varoluş rüyasından uyanıp o unutulmak ıstenen olusuma dönmek hiç deil.....takdiri ilahiden sual sorulmaz ....böle cahıl bırakılmıssak vardır bir bildiği demek ki iradesi atesit olunmasıymış......

Konu antiputperest tarafından (13-08-2011 Saat 13:23 ) değiştirilmiştir.
Alt 13-08-2011, 13:11
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Aynı saçmalığı bir kaç yıl evvel sabah haberlerinin sonunda stv'de dallama bir spiker de anlatmış, okkalı bir küfürü yemişti benden.

Bu teistler neden bu kadar meraklılar kendi komplekslerini bir nebze hafifletebilmek için ünlü bilim adamı ya da düşünürleri kullanmaya. Falan müslümanmış, falan altmışından sonra müslüman olmuş, falan düdüklü tencereye taparken son nefesinde Allah'ı bulmuş falan fişman...

Çatlasanız da, patlasanız da, ölseniz de, geberseniz çap sahibi bilim adamı ve düşünürlerin ezici çoğunluğu non-teist. Her türlü araştırma, hatta sizin gözlemleriniz dahi eğitim seviyesinin arttığı yerde inancın azaldığını, bu seviyenin düştüğü yerde de inancın o derece hakim olduğunu gösterir. Haa, bunu bildiğiniz için bunun acısını duymamak, bunu görmezden gelebilmek, cahil halk yığınlarını kekleyebilmek için bu yollara sapıyorsunuz.

Sayıca çokluk mevzu bahşs olduğunda teist iki yüzlülüğü girer devreye, sayıca çokluk hani anlam ifade etmiyordu diye sorarlar. Biz hristiyanlar, biz müslümanlar bilmem şu kadarız, siz mi akıllısınız diye devam ederler.

Beyler bayanlar, nitelikli bir nüfustan bahsediyoruz. Bu elbette bir ölçüttür. Velhasıl kelam bilim ve felsefeyle içli dışlı oldunduğu oranda inançtan uzaklaşılıyor. bunların esamesinin okunmadığı yerde ise inanç hakim oluyor. Var mı itiraz edebilecek? Var mı aksine dair tek örnek getirebilecek (Flew öpmesin ama sizi, dikkat edin. Adam deist bile olsa kına yakmadan evvel düşünün, deizm nere teizm nere?)? Var mı falan toplum inancı kuvvetlendikçe bilimde ileri gidiyor, felsefeyi bir adaım daha ileri taşıyor diyebilecek?

Konu mu sapıyor? Einstein'e (aslında o ya da başkası çok da önemli değil) iftira atılırken sessiz mi kalalım yani?

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 13-08-2011, 13:37
Olimpiyat Olimpiyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın Olimpiyat benim için o enistein söylemiş bu enistein söylemiş bu pek önemli değil.

Yazının verdiğiniz linkin ayrıca hiç bir dayanağı yok kişi kendi düşüncelerini yazmış.

Burada önemli olan yazıdaki geçtiği gibi onun bir üniversite öğrencisi tarafından hazırlandığı ve efsane olduğu filan değil yazının verdiği mesajdır dilerseniz bunun üzerinden gidelim..
yazının verdiği mesaj, zaten verdiğim linkte son kısımda net şekilde eleştiriliyor..
tekrar olmasın diye yazmadım..

Önerilen Siteler