Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 27-06-2009, 20:59
mehmetsalih mehmetsalih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Standart ''A''llah ile ''K''andıran ''P''artiler, İlahlaştırılan Din Adamları ve zımbırtıları.

''A''llah ile ''K''andıran ''P''artiler, İlahlaştırılan Din Adamları ve zımbırtıları. Fıtrat eksenli ve Akıl eksenli düşünen varlıkları yok sayıp yasaklarlar. Edip Yüksel'in sitelerinin yasaklanışı malumunuzdur. Aynı şekilde benimde sitelerim geçen gün hacklendi... Ve yazdıklarımın çoğu, yeniliklerimin çoğu kayboldu. Her ne tesadüfse son güncelerimin bulunduğu hafıza kartımda kayıp olmuştu. Bilgisayarda bulunan bir ay önceki kayıtlar olmasaydı onlarda kayıp olurdu. Arkadaşların gayretleriyle diliyorum ki son güncellemeler kurtarılır.

Bu yasaklamaları Allah ile kandırma tekniklerini Kur'an ışığında farklı bir şekilde ele almak istiyorum. Bu örneklendirme belki de dikkatinize sunmak açısından söyledim. Çünkü ayrı düşünme ve öze dönüş bakış açıları sadece Din-Karşıtlarını rahatsız etmez aynı şekilde KUR'AN(GERÇEK ADIYLA SÜNNET-MEZHEP-ALİ TARAFTARI VE HERNEYSE) EKSENLİ! Düşünenleri de rahatsız edebilir.

Allah-Evren ilişkisi vardır. Ve Allah bu Evrenden İnsanı evrelerden geçirerek en güzel kıvama getirdi. Ve Evreni İnsana teslim etti. Yani yeryüzünde HALİFE KILDI. Ve eğer Allah dilemeseydi böyle olamazdı. Ama böyle diledi ve İnsan yeryüzünde Halife kılındı. İnsan aynı zamanda AKIL VE MANTIĞA sahip bir varlık iken; Kitap verildi. -Peki niye?

Öncelikle belirtelim VAHİY ÖZELDE BUNUN EVRENSEL-SON ŞEKLİ-ÖZETİ OLAN KUR'AN Akıl veya Bilime emir vermez sadece hatırlatma-öğüt ve yönlendirmelerde bulunur. Eğer bir İnsan Kur'an olmadan bu güzellikleri başarırsa daha güzel olur çünkü o SADECE AKIL ile yapar bunu. Allah her an ve her daim İnsanın ne yapacağını ne edeceğini gözetlemez çünkü o önceden bilir. Nasıl bir kâhin ön yargılarda bulunabilse Allah ise Fizik kuralarını ve Aklı çok iyi bildiği için bunu çok güzel bir şekilde bilir. Ama müdahale etmez. Bu yüzden TEOKRASİ İLE İSLAM birbirlerine zıt olan şeylerdir. ''Ey Peygamber Dünya işlerinde İnsanlara danış'' ayeti de buna örnek olabilir. AKIN ALLAH HAZRETİ MUSA'YA ALLAH'TAN HERŞEYİ BEKLEMEMESİNİ DOĞA İLE İÇ İÇE OLMASINI NASIL TEMENİ EDER;

Musa, belirlediğimiz yere (Tur’a) gelip Rabbi de ona konuşunca, “Rabbim! Bana (kendini) göster, sana bakayım” dedi. Allah da, “Beni (dünyada) katiyen göremezsin. Fakat (şu) dağa bak, eğer o yerinde durursa sen de beni görebilirsin.” dedi. Rabbi dağa tecelli edince onu darmadağın ediverdi. Musa da baygın düştü. Ayılınca, “Seni eksikliklerden uzak tutarım Allah’ım! Sana tövbe ettim. Ben inananların ilkiyim” dedi. Araf Suresi, 143)

Allah'a iman etmek için, Allah Dağlarla ve Evrenle iç içe olmasını diller. Çünkü Doğa ile İnsan birbirlerine muhtaç iki önemli unsurdur. Evrende insanı şaşırtacak ve doğru dediğini tersyüz edecek birçok şey yaşanır. Ama İnsan Evren ile iç içe olacağına Münzevi ve Toplum dışı bir hayata sürükleme ALLAH DİNA ADINA KONUŞMA havasına girerse işte o zaman insanın yaratılışına ters hareket eder. Kimi kalkıp vay sen Deistleşmişsin diyebilir ama Deistler Vahye inanmaz farkım budur diyebilirim. İmam Gazali ve diğer Gelenekçi yazarların gayretlerinle inşa edilen Bilim ve Felsefe düşmanlığı İBNİ RÜŞT gibi Âlimleri son filozof unvanına tabi tutmaya yetecek durumuna getirmiştir.

Ve İnsan Madde eksenli, tabiat eksenli bir dine sahip olmalıdırlar. Allah İnsanlara emir değil yön belirler. Evren ise gerçekler ve akli kabul edilmelidir. Vahiy ile Akıl arasında gerçekler hüküm sürmelidir. İnsanın oluşu ve ölüm ötesi Evren arasında olacak bir şeydir. Örneğin biri kötüyse Allah özel olarak sorguya çekmez bu kötülüğün karşılığı zaten ölüm ötesinde bir önceki sınava tabi tutulacaktır.

Sevgi...

Önerilen Siteler