Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 04-10-2009, 17:55
Averroes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Averroes Averroes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Neden ÖDG'deyim?

Yurtseverler-Ulusalcılar-Atatürkçüler Buraya! başlığını açan kişinin ÖDG’de bulunan herhangi bir kimseyi açtığı başlıkta görmek istememesine saygı göstererek, ayrı başlık açıp, daha önce pante’nin ve şimdi de uğurce82 adlı üyenin benzer çirkin ithamlarına maruz kaldığımdan dolayı cevap hakkımı kullanmak istiyorum. Ama benim bu başlığıma ÖDG ya da ulusalcı herkes katkı da bulunabilir.

Site olabilir ama ÖDG özünde din karşıtı bir oluşum değildir. Ben de kendini Özgürlükçü ve Demokrat olarak tanımlayan bir kimse olarak, bu gruba dahil olmakta bir sakınca görmedim. Ayrıca Müslüman bir üye olarak açtığım “Türkler ve Kürtler Kardeştir” sosyal grubuma benim dışımda 3 ateist üye dahil oldu, Negri, Pervane, Prozac. Sağolsunlar varolsunlar. Bu 3 ateist arkadaşımız, grubu açan müslümanmış, bana ne Türklerin ve Kürtlerin kardeşliğinden demediler. Ama diyenler oldu. Aksi takdirde Türklerin ve Kürtlerin kardeş olduğuna inanan, ama salt grubu bir Müslüman açtı diye girmeyenlerin var olduğunu biliyorum. Ama sitede din-karşıtlığı dışında tek sese dahi tahammülü olmayan “düşünce faşistleri” bir müslümanı her yönüyle ötekileştirici bir yol benimseyip site yöneticilerini benim üzerimden töhmet altında bırakmaya çalıştılar ve çalışıyorlar. Bir müslümanın da ateistlerle, ya da ateistlerin müslümanlarla paylaşabileceği bir şeyleri olduğunu ulusalcı kafaları basmıyor. Sitenin politik çizgisinin kemalist/ulusalcı olmaması, bu içigeçmiş ideolojiler yerine daha evrensel ideolojilere atıflar yapılması vatan/millet/sakaryacıların diline vurmuş görünüyor.

Onları böyle söylemlere iten motivasyonu anlamak elbette güç değil. Sitenin ağır abisinin kendisi olduğunu ve kendisinin gitmesi durumunda kendi ifadesiyle sitenin kadük kalacağını iddia eden arkadaş, sitede mealcilikle edindiği şöhretin önce Hakdoğan sonra da Alchindus adındaki üye tarafından tarumar edilmesinin verdiği histeriyle ne yapacağını bilemez duruma gelmiştir. Öyleki seçme başlıklar konusuna her girdiğimde panteist mi, agnostik müslüman mı, diyalektikçi tasavvufçu mu, ateist mi anlayamadığım bu şahıs kendini öyle komik hallere sokuyor ki, emin olun onun yerine ben utanıyorum. Bunu sadece bu şahsa duyduğum antipatiden dolayı söylemiyorum. İşini iyi yapan herkese, ateist, deist, teist fark etmeksizin saygı duyarım. Nitekim Ulpian adlı arkadaşımız ateist olmasına rağmen kendisinin pozitif yönlerini ve üslubunu her fırsatta övmüşümdür ve överim. Evrensel-İnsan, Cem ve isim belirtmeksiniz sitedeki sosyalistlerin büyük çoğunluğunu net duruşlarından dolayı takdir etmişimdir. Çünkü sosyalistlerin arkasında durdukları/durabildikleri evrensel bir görüşleri ve fikir sistematikleri var. Fikirlerini paylaşmam ama saygı duyarım. Kemalistler ve ulusalcılar gibi lokal ve çağdışı değil savundukları görüşleri.

Şimdi benim bu grupta olmamla ilgili bel altından vurmaya çalışan bu kimselerin insani aidiyetlerin din özelinde teke indirgenemeyeceğini, bir Müslüman ve ateistin dini noktalarda çatışabilip, onun dışında 10 tane ortak aidiyete sahip olabileceğini, ateist bir sitede müslümanı, Müslüman bir sitede de ateisti ötekileştirmenin zararlı etkiler doğuracağını, toplumun ihtiyacı olan şeyin bu olmadığını, ortak noktalar dururken çatışma nedeni oluşturabilecek ayrı noktaları ısrarla vurgulamanın hiçbir fayda sağlmayacağını anlatmaya kalksam zaman kaybı olacak bunlar için. Geçelim burayı…

Şimdi uğurce82 diyor ki,

“ÖDG nin bir kürtçü ve ayrılıkçı grup olduğuna en büyük kanıt Schopenin grup üyeleri arasında olmasıdır.

Kemalistler ve vatanseverler gruptan kovuluyorlar fakat peygamberi olan allaha tapan ve dahada önemlisi özgürlüklerin baş düşmanı bir kuranı kutsal kitap olarak benisemiş bir kişi gruba üye olabilmektedir. Neden çünkü kendisi kürtçüdür ve kendi ideolojilerine yakın yazılar yazmaktadır diye.

Bu kadarda belli etmeyin yahu!!”

Arkadaşım ben Kürtçü falan değilim. Milleti etiketlemekten vaz geçin. Ben Türk ve Kürt kardeşliği temelinde bir Türkiye savunusu yapıyorum. Bununla ilgili bir sürü yazı asmışım buraya. Ama Ceylan adındaki küçücük kız çocuğu hunharca katledilmiş. Ve bu kız Kürtmüş. Sırf Kürtçü ithamına maruz kalmayalım diye bu vahşete tepki koymayalım mı?
Bu kız Türk olsaydı tepkim bundan daha aşağı olmayacaktı. İşte anlayamadığınız nokta bu. Biz tepki koyalım diyoruz, siz “hele bir kimsin önce seni tanıyalım” diyorsunuz. Benim kim olduğumun ne önemi var, Ceylan adındaki küçük kız katledildi, parçaları annesinin eteğinde taşındı, ve jandarma olay yerine gitmeye hazırlanan savcıya gelme dedi. Şimdi bir ulusalcı buna tepki vermez mi, siyaseten bu kadar mı gözünüz döndü.

Son olarak grup üyelerine şunları demek istiyorum.

TD’nin İngilizce sitesi için yaptığım sert eleştiriler ortadadır. Bu durum grup üyelerinden ve gruptaki yöneticilerden herhangi bir menfaatim olmadığına en büyük kanıttır. O başlığa yazı yazmış ve bana karşı eleştiri getirmiş Vartor, Ulpian, Pervane, Cem, Tensiz Denek, Dilaver, hepsi de grup üyesidir. Birbirinden menfaati olan kimselerin böylesine birbirini eleştirmesi beklenemez. Ben en ufak bir imtiyaz beklemiyorum. Bu kişilere olan gönül bağım sadece insan olmaları ve ÖDG üyeleri olmaları dolayısıyladır.

Bir daha benim grupta olmamla ilgili provokatif mesajlar görmek istemiyorum. Eğer hesabıma gelmezse çıkarım, grubun hesabına gelmezse oy birliğiyle beni çıkartır. Ne ben ne de grup bunun hesabını kimseye verecek değiliz. Bu konuda burada kapansın. İnsanlar provokasyona tevessül etmeden de düşüncelerini açıklayabilmeliler. Tabi amaç bağcıyı dövmek değilse!

Saygılar

-Şeytanın yaptığı en büyük hile bütün dünyayı yaşamadığına inandırmakmış-

"The Usual Suspects" filminden

Önerilen Siteler